10 hollywoodi ikon utolsó szavai a halálos ágyukon

A legnagyobb hírességek utolsó szavai időnként nagy jelentőséggel tudnak bírni. Alábbi cikkünkben pedig tíz olyan hollywoodi ikont gyűjtöttünk össze, akiknek utolsó mondatait még hosszú évekig nem felejtjük el.

#nonumbers

Errol Flynn

szül. 1909. 06. 20. - elhunyt 1959. 10. 14.
Hobart, Tasmania, Ausztrália
Errol Leslie Flynn Battery Pointban született Tazmániában 1909.június 20-án. Apja Theodore Thomson Flynn, egyetemi tanár, anyja Lily Mary Young. Ír, angol és skót felmenőkkel rendelkezik. A Sydney Church of England Grammar School-ban tanult, ahol John Gorton későbbi Ausztrál miniszterelnök osztálytársa volt. Kirúgták az iskolából... több»
"Pokolian jól éreztem magam, minden percét élveztem." Errol Flynn ezeket a szavakat mondta, miután szívrohamot kapott. Nem sokkal később elhunyt, és hat üveg kedvenc whiskyjével együtt temették el.

Lucille Ball

szül. 1911. 08. 06. - elhunyt 1989. 04. 26.
Jamestown, New York
Lucille Ball Désirée Jamestown-ban született New York államban 1911. augusztus 6-án. Apja, Henry Durrell Ball, anyja Désirée Evelyn Hunt. 3 éves korában apja meghalt tífuszban. Egy testvére van, Fred Henry. Wyandotte-ban nőtt fel. Skót, francia, ír és angol felmenőkkel rendelkezik. 4 évvel apja halála után anyja hozzáment Edward... több»
Nem sokkal azután, hogy felébredt a szívműtétje utáni altatásból, Lucille Ball kedvenc parfümjét kérte a körülötte állóktól, az üveget azonban nem sikerült előkeríteni, a színésznő pedig nem sokkal ezután elhunyt.

John Belushi

szül. 1949. 01. 24. - elhunyt 1982. 03. 05.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
John Belushi albán bevándorlók gyermekeként született Chicagóban, de Wheatonben nőtt fel. Öccse az ismert színész, James Belushi. Fiatalon versenyszintet focizott, és edző szeretett volna lenni, azonban mégis a színészet mellett döntött. Elsősorban színpadi komikusként vált ismertté, népszerűségét a Saturday Night Live című... több»
John Belushi kábítószer-túladagolásban halt meg, utolsó szavai a következők voltak: "Csak ne hagyjatok magamra" - számolt be barátja, Catherine Smith, aki jelen volt a történteknél.

John Wayne

szül. 1907. 05. 26. - elhunyt 1979. 06. 11.
Winterset, Iowa, Amerikai Egyesült Államok
Marion Robert Morrison, ismertebb nevén John Wayne 1907. május 26-án született Wintersetben, Iowa államban. Szülei, Mary Alberta és Clyde Leonard Morrison gyógyszerészek voltak. Ereiben angol, skót és ír vér is csörgedezik. Mivel már gyerekként tüdőproblémái voltak, ezért családja Iowából a melegebb éghajlatú Kaliforniába... több»
"Természetesen tudom, ki vagy. A csajom vagy. Szeretlek” - mondta a színész feleségének a kórházi ágyon.

Charles Chaplin

szül. 1889. 04. 16. - elhunyt 1977. 12. 25.
Walworth, London, England, Egyesült Királyság
Charles Spencer Chaplin 1889. április 16-án született Londonban, szülei kabaréénekesek voltak. Charlie születése után apja elhagyta a családot, anyja nem tudta ezt feldolgozni, így elmeotthonba került. A fiatal Chaplin árvaházban nevelkedett. Öt évesen szerepelt először színpadon, és már ekkor megmutatkozott tehetsége. Miután... több»
Miután a pap feladta neki az utolsó kenetet, Charlie Chaplin ezekkel a szavakkal válaszolt: "Miért ne? Elvégre az övé."

Frank Sinatra

szül. 1915. 12. 12. - elhunyt 1998. 05. 14.
Hoboken, NJ
Frank Sinatra Francis Albert Sinatra néven született 1915. december 12-én a New Jersey államban található Hobokenben, az Amerikai Egyesült Államokban. Olasz bevándorló családban nőtt fel egykeként. Édesanyja Natalina "Dolly" Garaventa bábaasszony, édesapja Antonino Martino "Marty" Sinatra bokszoló és tűzoltó volt. Tizenhat évesen... több»
"Elveszítem" - ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Frank Sinatra feleségéhez, Barbarához intézett, mielőtt szívrohamot kapott és a kórházban elhunyt. Felesége végig az énekes ágya mellett virrasztott.

Alfred Hitchcock

szül. 1899. 08. 13. - elhunyt 1980. 04. 29.
Leytonstone - London - England
Alfred Hitchcock a horror műfajának mestereként vonult be a köztudatba, az igazság azonban az, hogy csak néhány munkája emlékeztet a klasszikus horror zsáner filmjeire. Filmjeit az intelligens történetvezetés, a szűk helyeken forgatott jelenetek, a váratlan fordulatok és a mesteri feszültségadagolás jellemzi. Filmjeinek egyik... több»
"Soha nem lehet tudni a végét. Meg kell halni ahhoz, hogy az ember pontosan tudja, mi történik a halál után, bár a katolikusoknak vannak reményeik." Hogy csakugyan ezek voltak Alfred Hitchcock állítólagos utolsó szavai, az a mai napig vita tárgyát képezi.  

Joan Crawford

szül. 1905. 03. 23. - elhunyt 1977. 05. 10.
San Antonio, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Joan Crawford 1904. március 23-án született San Antonióban, az Egyesült Államokban. Már gyerekkorától színésznő szeretett volna lenni. Pincérkedésből tartotta el magát, közben táncórákat vett.  A húszas évek elején már szólótáncosként dolgozott, majd 1925-ben a Metro-Goldwyn-Mayer vállalat szerződtette. A harmincas években... több»
Joan Crawford a halálos ágyán feküdt, amikor meglátta házvezetőnőjét imádkozni. A színésznő dühében felsikoltott: "A fenébe! Ne merészelje megkérni Istent, hogy segítsen rajtam!"

Humphrey Bogart

szül. 1899. 12. 25. - elhunyt 1957. 01. 14.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Humphrey Bogart 1899. december 25-én született New Yorkban, sebész apa és grafikus anya gyermekeként. Különböző magán- és elitiskolákba járatták szülei, de 1918-ban kirúgták a Yale-ről, ezért ugyanebben az évben, 18 évesen Bogart a Haditengerészet kötelékébe jelentkezett. Itt szerezhette az ismert sebhelyet is az ajkán. A... több»
Mielőtt kómába esett, Humphrey Bogart, aki ekkor már a rák végső stádiumában volt, azt mondta feleségének, Lauren Bacallnak: "Viszlát, kölyök. Siess vissza". Bacall egy rövid időre otthagyta férje kórházi ágyát, hogy elmenjen a gyermekeikért. Amikor visszatért, Bogart már eszméletlen volt.

Betty White

szül. 1922. 01. 17. - elhunyt 2021. 12. 30.
Oak Park, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Betty White Marion Ludden 1922. január 17-én született az Illinois állambeli Oak Parkban. Édesapja révén dán, míg édesanyja révén görög, angol és walesi felmenőkkel rendelkezik. A család gyermekük kétéves korában Los Angelesbe költözött, így Betty Beverly Hillsben végezte tanulmányait. Színészi karrierje egy televíziós... több»
Asszisztensének elmondása szerint, aki Betty White mellett volt az utolsó pillanataiban, a színésznő utolsó szava “Allen” volt. Allen Ludden White néha férje, aki 1981-ban hunyt el.