10 hollywoodi ikon, aki túladagolás következtében hunyt el

Számos alkalommal hallhattunk már híreket arról, hogy a kábítószer begyűrűzött Hollywood legfelsőbb köreibe is. Az állandó nyomás és stressz alatt dolgozó sztárok pedig nem egy esetben nyúltak a kábítószerekhez, alkoholhoz és különböző hatóanyagokhoz abban a reményben, hogy jobban bírják majd a terhelést. Persze nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy időnként mindez már-már életvitelszerűen történt. Alábbi felsorolásban olyan színészek kaptak helyet, akik nem tudtak szabadulni függőségüktől, így az a későbbiekben végzetessé vált a számukra.

#nonumbers

Heath Freeman

szül. 1980. 06. 23. - elhunyt 2021. 11. 14.
USA
Heath Freeman amerikai színész, aki leginkább a sorozatgyilkos, Howard Epps szerepe kapcsán tett szert széleskörű népszerűségre a Dr. Csont két évadában. Freeman számos nagysikerű sorozatban szerepelt, ezek közé tartozik a Vészhelyzet, az NCIS - Tengerészeti helyszínelők, a Vérprofik, ben és a Dr. Csont is. Utolsó filmje a Michael... több»
A színész 2021. novemberében hunyt el, halálának okát azonban csak 2022. márciusában közölték a nyilvánossággal. Freeman szervezetében fentanilt, kokaint, hidrokodont, oxikodont és alprazolamot találtak, amely egyértelműen túladagolásra utal.

John Belushi

szül. 1949. 01. 24. - elhunyt 1982. 03. 05.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
John Belushi albán bevándorlók gyermekeként született Chicagóban, de Wheatonben nőtt fel. Öccse az ismert színész, James Belushi. Fiatalon versenyszintet focizott, és edző szeretett volna lenni, azonban mégis a színészet mellett döntött. Elsősorban színpadi komikusként vált ismertté, népszerűségét a Saturday Night Live című... több»
1982-ben bekövetkezett tragikus halála sokkolta a szakmát. Hollywoodban azt mondják, hogy a hetvenes évek 1982. március 5-én értek véget, azon a napon, amikor John Belushi kokain- és heroin-túladagolásban meghalt.

Judy Garland

szül. 1922. 06. 10. - elhunyt 1969. 06. 22.
Grand Rapids, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Judy Garland 1922. június 10-én született Frances Ethel Gumm néven Grand Rapisben, az Egyesült Államokban. A kiváló hangú színésznő zenés-táncos előadók gyermekeként jött a világra. Két és fél évesen lépett a színpadra először nővérei társaságban, egy karácsonyi műsorban. Később az apja egy kaliforniai mozit kezdett... több»
A színésznő holttestére 1969. júliusában egy londoni szálloda szobájában találtak rá. Barbiturát-túladagolásban hunyt el. Korábban is gyógyszerfüggőségben szenvedett, egy alkalommal öngyilkossági kísérletet is elkövetett. Mivel hajlamos volt a hízásra, étvágycsökkentőket szedett, ezektől azonban nem tudott aludni, így rendszeresen fogyasztott altatókat és nyugtatókat is.

Philip Seymour Hoffman

szül. 1967. 07. 23. - elhunyt 2014. 02. 02.
Fairport - New York - Amerikai Egyesült Államok
Philip Seymour Hoffman 1967. július 23-án a New York állam béli Fairpontban született.  Kilenc éves volt, amikor szülei elváltak. Hoffmann már fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás felé, így egyértelmű volt számára, hogy beadja jelentkezését a New York-i Egyetemre, ahol 1989-ben dráma szakon szerzett... több»
2014. február 2-án, 46 éves korában New Yorkban véletlen kábítószer-túladagolásban hunyt el. Philip Seymour Hoffmant generációja egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színészének tartják a mai napig.

Heath Ledger

szül. 1979. 04. 04. - elhunyt 2008. 01. 22.
Perth, Western Ausztrália, Ausztrália
Heathcliff Andrew Ledger 1979. április 4-én született Perthben, Ausztráliában. Nevét Emily Bronte egyik karakteréről, az Üvöltő szelekben szereplő Heathcliffől kapta. A színésznek egy nővére és két féltestvére van. 10 éves volt, amikor szülei elváltak. Heath már a középiskolában megpróbálkozott a színjátszással,... több»
A fiatal színész vényköteles (megfázások használatos) gyógyszerek, köztük fájdalomcsillapítók, szorongásoldók és altatók véletlen túladagolásában halt meg. Mindössze 28 éves volt. Holttestére 2008. január 22-én talált rá a házvezetőnője a manhattani lakásán.

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
Marilyn Monroe 36 éves korában barbiturát-túladagolásban halt meg 1962. augusztus 4-én Los Angeles-i otthonában, ennek ellenére a tragikusan fiatalon bekövetkezett halálát illetően több összeesküvés-elmélet is napvilágot látott. A gyilkosság és a véletlen túladagolás lehetősége is felmerült. Holttestét augusztus 5-én, vasárnap hajnalban találták meg.

Brittany Murphy

szül. 1977. 11. 10. - elhunyt 2009. 12. 20.
Atlanta, Georgia Állam, Amerikai Egyesült Államok
Brittany Anne Bertolotti 1977. november 10-én született Atlantában, Georgia államban. Apja maffiakapcsolatai miatt a lány nevét Murphyre változtatták édesanyja után, nehogy a hírhedt név akadályozza lányát karrierjében. Már 9 évesen a helyi színházban játszott, majd 13 évesen jó néhány reklámfilmben is szerepet kapott. Később... több»
A halottkém a halál okaként tüdőgyulladást és anémiát állapított meg. Szervezetében vényköteles gyógyszerek magas koncentrációját mutatták ki. Édesanyja talált rá a zuhany alatt, és azonnal mentőt hívtak hozzá. Édesapja a későbbiekben független laboratóriumi vizsgálatot kért, amely során sikerült megállapítani, hogy a színésznő szervezetében rendkívül magas volt a fémkoncentráció.

River Phoenix

szül. 1970. 08. 23. - elhunyt 1993. 10. 31.
Metolius, Oregon Amerikai Egyesült Államok
River Phoenix 1970. augusztus 23-án született Madrasban, az Egyesült Államokban. A tragikus sorsú színész nevét egy Hesse-regény alapján az élet folyójáról kapta. Phoenix édesanyja orosz és magyar gyökerekkel rendelkező zsidó családból származik, édesapja angol és német-francia felmenőkkel rendelkezett, később a szülők egy... több»
A színész 23 éves korában halt meg kombinált kábítószer-mérgezésben Nyugat-Hollywoodban, 1993. halloween hajnalán, miután túladagolta magát kokainnal és heroinnal. Barátai és öccse, Joaquin Phoenix is vele volt, amikor összeesett. Bár kihívták a mentőket, öccse karjaiban elhunyt, mikorra megérkezett volna a segítség.

Rachel Roberts

szül. 1927. 09. 20. - elhunyt 1980. 11. 26.
Llanelli, Egyesült Királyság
Rachel Roberts (1927. szeptember 20. - 1980. november 26.) egy walesi színésznő volt. Két kulcsfontosságú filmje volt karrierje során, ezek a Saturday Night and Sunday Morning (1960) és a Sporting Life (1963). Mindkét film esetében elnyerte a legjobb brit színésznő kategóriában a BAFTA-díjat. Továbbá öt Oscar-díjra jelölték a... több»
A halottkém a halál okaként előbb maró anyag lenyelése fogyasztása, majd később akut barbiturátmérgezést állapított meg. A vizsgálat során az is megállapításra került, hogy a színésznő önként vetett véget az életének. Roberts alkoholproblémákkal küzdött, öngyilkosságában az is nagy szerepet játszhatott, hogy sikertelenül próbálta meg visszaszerezni egykori férjét.

Chris Farley

szül. 1964. 02. 15. - elhunyt 1997. 12. 18.
Madison, Wisconsin, Amerikai Egyesült Államok
Christopher Crosby Farley 1964. február 15-én született a wisconsini Madisonban. Édesapja egy olajtársaság tulajdonos-igazgatója volt, míg édesanyja háztartásbeliként gondoskodott a családról. Négy testvére van: Tom Jr., Kevin, John, és Barbara. Katolikus neveltetése révén egyházi iskolákban tanult. A Marquette University falain... több»
A Csúcsfejek sztárja 33 éves korában hunyt el, a boncolás során kiderült, hogy Farley kokain és morfium kombinációjának túladagolásában halt meg. Holttestére öccse talált rá a chicagói otthonában. Példaképe, John Belushi is ugyanilyen idősen vesztette el az életét.