Quentin Tarantino számos színész karrierjét tette tökéletessé, itt vannak a színészek, akikkel legalább egyszer, de inkább többször együtt dolgozott. A 10 színész mindegyike sokat köszönhet Tarantino-nak, ugyanis egy hatalmas lehetőséget kaptak tőle, s ők éltek vele.

#10
Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

szül. 1963. 03. 27. (61 éves)
Knoxville, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Quentin Jerome Tarantino 1963. március 27-én született a Tennessee állambeli Knoxville-ben. Los Angelesben kezdett színészetet tanulni, miközben kidobóként dolgozott egy pornómoziban. Félbehagyva tanulmányait színészkedésből próbált megélni, majd 22 évesen egy videotékába (Video Archives) állt dolgozni Manhattan Beachen. Itt... több»
Furcsa döntés, de ő maga is megérdemel egy helyet, hiszen többször is használta saját magát filmjeiben, 1-1 mellékszerepben.
#9
Bruce Willis

Bruce Willis

szül. 1955. 03. 19. (69 éves)
Idar-Oberstein, Németország
Walter Bruce Willis 1955. március 19-én született Idar-Obersteinben, Németországban. Három fiatalabb testvére van (Florence, David, Robert). Születése után nem sokkal a család az Államokba költözött, így Bruce a New Jersey-i Penn Groove-ban nőtt fel, és ott végezte a középiskolát is. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a... több»
Bruce Willis a Ponyvaregényben és a Sin City-ben (Tarantino csak vendégrendező volt) is a legjobb formáját hozta, azt a Bruce Willis-t hozta, akit csak szeretni lehet.
#8
Michael Madsen

Michael Madsen

szül. 1957. 09. 25. (66 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Michael Madsen 1957. szeptember 25-én született Chicagóban, Illionis államban. A színészet felé vezető út nem volt akadálymentes a számára. Filmes pályafutása előtt dolgozott kórházban, foglalkozott autók felújításával, házak festésével, sőt, gázpalackok töltésével is. Ennek ellenére egyből főszerepet kapott az Against... több»
Michael Madsen is azon színészek közé tartozik, akikre nem tudunk - se mi, se Tarantino - ráunni. Mindig kiválóan hozza karakterét a Tarantino-filmekben. A Kutyaszorítóban mellett a Kill Bill-ben is kapott szerepet, s a legújabb Tarantino-filmben is játszani fog.
#7
Til Schweiger

Til Schweiger

szül. 1963. 12. 19. (60 éves)
Freiburg im Breisgau, Németország
Til Schweiger 1963. december 19-én született Freiburg im Breisgau városában, Németországban. Színészként egyike azon kevés német filmsztároknak, akik világviszonylatban is hírnévre tettek szert. Nem csupán színészként, hanem filmrendezőként, szövegkönyvíróként és producerként is aktív. Tanárnak készült, de tanulmányait... több»
Til Schweiger karrierjének csúcspontja volt a Becstelen brigantykban való alakítása.
#6
John Travolta

John Travolta

szül. 1954. 02. 18. (70 éves)
Englewood, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
John Travolta 1954. február 18-án született a New Jersey állam béli Englewoodban, az Egyesült Államokban. Ereiben ír és olasz vér csörgedezik. Édesapja gumiabroncs javító műhelyt üzemeltetett, édesanyja táncos és színésznő volt. Ő íratta be fiát egy New York-i drámaiskolába, és John már tizenhat évesen megkapta első profi... több»
Travolta játszhatta el a legnagyobb Tarantino-film főszerepét, kell ennél több???
#5
Tim Roth

Tim Roth

szül. 1961. 05. 14. (62 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Tom Roth egy újságíró és egy festő gyermekeként látta meg a napvilágot, és már fiatalon vonzalmat mutatott a művészetek iránt. Édesanyja ezért beíratta egy szobrásziskolába. Miután azonban főszerepet kapott a Bram Stoker műve alapján színpadra adatpált Drakulában, a fiatal Tim a színészkedés felé fordult, és csakhamar a... több»
Tim Roth számos Tarantino-filmben játszott, mindenhol más karaktert bízott rá rendezője, s mindig tökéletesen hozta a kért figurát, a legújabb Tarantino-filmben is játszani fog Tim Roth!
#4
Uma Thurman

Uma Thurman

szül. 1970. 04. 29. (53 éves)
Boston - Massachusetts - Amerikai Egyesült Államok
Tarantino egyik kedvenc színésznője, Uma Karuna Thurman 1970. április 29-én született Bostonban, Massachusetts államban. Neve az indiai mitológiából ered. Édesanyja, Nena Birgitte Caroline von Schlebrügge, volt modell és színésznő, apja, Robert Alexander Farrar Thurman. Uma és három fiútestvére, Ganden, Dechen és Mipam sok időt... több»
Uma Thurman-t főleg 3 Tarantino-filmből ismerjük, a Ponyvaregényből és a Kill Bill-filmekben, mindhárom alkalommal kiváló színésznői teljesítményről beszélhetünk.
#3
Harvey Keitel

Harvey Keitel

szül. 1939. 05. 13. (84 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Harvey Keitel nehéz körülmények között nőtt fel a New York-i Brooklynban, de valószínűleg ez is szerepet játszott abban, hogy színészként hitelesen tudja megformálja a különböző alvilági karaktereket. Ügyetlen, szégyellős és befele forduló gyerek volt, a tanulás pedig nem érdekelte túlságosan, ezért tizenhat évesen úgy... több»
A zseniális színész alakítása a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregényben is eszméletlen volt, nem véletlen, hogy Tarantino is szívesen használja a fantasztikus Keitel-t.
#2
Christoph Waltz

Christoph Waltz

szül. 1956. 10. 04. (67 éves)
Bécs, Ausztria
Christoph Waltz 1956. október 4-én született Bécsben, Ausztriában. Szülei díszlet- és kosztümtervezéssel foglalkoztak, nagyszülei színházi színészek voltak. Érdekesség, hogy Michael Haneke neves rendezővel közös nevelőapjuk volt. Waltz a színészmesterséget a bécsi Max Reinhardt Intézetben és a neves New York-i Lee Strasberg... több»
Tarantino és Waltz párosa a siker receptje. Christoph Waltz két Tarantino-filmben szerepelt, s mindkettőért megkapta az Oscar-díjat!
#1
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
Samuel L. Jackson és Tarantino neve szinte már összeforrt a szakmában, annyira erős színész-rendező párost alkotnak. Nem véletlen, hogy Jackson szerepet kapott a legújabb Tarantino-filmben is, a "The Hateful Eight"-ben. Jackson-t ismerve itt is tündökölni fog.