Zsenik Hollywoodban: 9 sztár, aki rendkívüli IQ-val rendelkezikA kép forrása: ABC / Rick Rowell

Bizonyára mindenki elgondolkodott már azon, mitől is annyira zseniálisak a gyereksztárok. A válasz persze közel sem annyira bonyolult, mindenesetre alábbi listánk segít egy kicsit tisztább képet alkotni azokról a fantasztikus színészekről, akik nem csak a filmes szakmában váltak ismertté.

#9
Jodie Foster

Jodie Foster

szül. 1962. 11. 19. (61 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alicia Christian Foster 1962. november 19-én született Los Angelesben. Három testvére közül ő a legfiatalabb. Apja, aki még megszületése előtt elhagyta a családot Jodie-nak becézte, innen jött a név, mellyel később világhírnévre tett szert. Három évesen egy televíziós reklámban tűnt fel a kamerák előtt. Két évvel később... több»
Jodie Foster nem csupán a filmes szakmában számít egy igazi zseninek. Már 3 éves korában megtanult olvasni, a későbbiekben pedig a Yale Egyetemen diplomázott.
#8
Charlie Korsmo

Charlie Korsmo

szül. 1978. 07. 20. (45 éves)
Fargo, Észak-Dakota, Egyesült Államok
Charlie Korsmo 1978. július 20-án született az Észak-Dakota állambeli Fargoban, az Egyesült Államokban. Deborah Ruf és John Korsmo gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesanyja pszichológus, míg édesapja a Szövetségi Lakásfinanszírozási Tanács elnöke volt. Korsmo Minneapolis külvárosában, Golden Valley-ben töltette a... több»
A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb gyerekszínészeként ismertté vált Charlie Kosmo az MIT diplomázott, a későbbiekben pedig az Amerikai Környezetvédelmi Hivatalnál dolgozik.
#7
Rachel G. Fox

Rachel G. Fox

szül. 1996. 07. 23. (27 éves)
Lawrenceville, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok
Rachel Giana Fox 1996.július 23-án született Lawrenceville-ben Georgia államban. 4 évesen családjával Westlake-be költözött, majd egy évvel később húgával beíratták őket egy színházi programba. Ezután a Ford Modeling Agency és a Docherty ügynökség modellje volt. 9 évesen Kaliforniába költözött családjával. A Chaminade... több»
A Született feleségek sorozattal ismertté vált fiatal színésznő pénzügyi szakértőként dolgozik, saját szaklapot vezet, illetve előadásokat tart a TED konferenciákon.
#6
Myles Jeffrey

Myles Jeffrey

szül. 1990. 10. 05. (33 éves)
Riverside megye, Kalifornia, Egyesült Államok
Myles David Jeffrey Riverside Countyban, Kalifornia államban született 1990. október 5-én. Szülei Laura és Dave Jeffrey. Két testvére van, Ryan és Kyle. 6 évesen kitöltettek vele egy IQ tesztet, amit 99.9 százalékosra írt meg. A University of California Los Angelesen diplomázott Cum Laude 2010-ben. Filmes karrierjét 1997-ben kezdte a Lois... több»
A Disney Channel sztárja saját bevallása szerint 165-ös IQ-val rendelkezik, jelenleg pedig a doktori disszertációját írja, illetve több forgatókönyvön is dolgozik.
#5
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
Portman színészi karrierje mellett lenyűgöző tudományos pályafutással is büszkélkedhet. 2003-ban végzet a a Harvard pszichológia szakán, illetve számos tudományos publikációt tett közzé az elmúlt évek folyamán.
#4
Nolan Gould

Nolan Gould

szül. 1998. 10. 28. (25 éves)
New York, Egyesült Államok
Nolan Gould amerikai színész 1998. október 28-án született New York városban. Édesanyja Angela Gould, édesapja Edwin Gould. Nem sokkal azután, hogy megszületett, édesapja katonai kötelezettségei miatt a család Phoenix városába (Alabama) költözött. Amikor Gould 5 éves volt, a család elköltözött Kaliforniába. Bátyja, Aidan Goulder... több»
A Modern család sztárja valamiért elfelejtett büszkélkedni azzal, hogy 13 évesen már megszerezte a diplomáját, az Ellen DeGeneres Show-ban azonban elárulta, hogy 150-es IQ-val rendelkezik.
#3
David Dorfman

David Dorfman

szül. 1993. 02. 07. (31 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
David Dorfman (1993. február 7.) amerikai színész. Édesapja fogorvosként tevékenykedik Los Angelesben, Kaliforniában. David a Harvard Jogi Egyetemen szerezte a diplomáját Magna Cum Laude minősítéssel. Legismertebb szerepe Aidan Keller karaktere volt egy 2002-es horrorfilmben, a The Ringben. A filmet 2005-ben folytatták The Ring Two... több»
Dorfman egy korábbi interjúban elmondta, hogy színészként nagyon hamar hozzászokott ahhoz, hogy felnőttek között dolgozzon, az persze csak a későbbiekben derült ki róla, hogy 17 évesen diplomázott, majd pedig a Harvardon folytatta jogi tanulmányait.
#2
Danica McKellar

Danica McKellar

szül. 1975. 01. 03. (49 éves)
La Jolla, Kalifornia, Egyesült Államok
Amerikai színésznő, matematikus, és író. Egyik legismertebb szerepe Winnie Cooper karaktere a The Wonder Years című televíziós sorozatból. A kaliforniai La Jollában született. McKellar családjával Los Angelesbe költözött, amikor még fiatal volt. Danicának és nővérének, Crystalnak gyermekként nagy hangsúlyt fektettek az... több»
The Wonder Years sorozattal ismertté vált színésznő a Kaliforniai Egyetem végzett matematikusként, tanulmányai során pedig saját tételt is kidolgozta néhány munkatársa segítségével.
#1
Mayim Bialik

Mayim Bialik

szül. 1975. 12. 12. (48 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Mayim Chaya Bialik San Diego-ban született Kalifornia államban, 1975.december 12-én. Anyja Beverly Winkleman, apja Barry Bialik. A Walter Reed Junior High School-ban tanult, majd az érettségit 1993-ban szerezte meg a North Hollywood High School-ban. 2007-ben diplomázott az UCLA-n neurológia szakon. Filmes karrierjét 1987-ben kezdte A szépség... több»
Az Agymenők sztárja a Barátnők című sorozatban kezdte karrierjét, napjainkban pedig a Jeopardy! televíziós vetélkedő műsorvezetője, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy a színésznő idegtudományi szakon doktorált.