A 2010-es évek legkeményebb akcióhősnői

Ha fel kellene sorolnunk a mögöttünk hagyott évtized legfelkapottabb akciósztárjait, mindenki kapásból sorolni kezdené a neveket. De mi a helyzet a gyengébbik nem nem éppen gyengébb képviselőivel? Kik voltak a 2010-es évek legkeményebb akcióhősnői? Erről készült most egy toplista.

Az alábbi lista szereplői egytől egyig bizonyították – a legtöbben többször is –, hogy igenis kőkemény fából faragták őket, nem riadnak meg semmitől, és legfőképp az utolsó leheletükig harcolnak az igazságért, a gyengék védelmezéséért vagy csak egyszerűen az életükért. A lista természetesen teljesen szubjektív, de abban mindenki egyetérthet, hogy kivétel nélkül olyan színésznőket tartalmaz, akik kiérdemelték a helyüket.

#10
Evangeline Lilly

Evangeline Lilly

szül. 1979. 08. 03. (44 éves)
Fort Saskatchewan, Alberta, Kanada
Nicole Evangeline Lilly 1979. augusztus 3-án született Fort Saskatchewanban, a kanadai Albertában, egyszerű és szerény körülmények között élő hívő keresztény család gyermekeként. Evangeline a University of British Columbián nemzetközi kapcsolatokat hallgatott, és hogy fizetni tudja a tandíjat, leszerződött a Ford Modeling... több»
#9
Rosa Salazar

Rosa Salazar

szül. 1985. 07. 16. (38 éves)
Brit Columbia, Kanada
Rosa Bianca Salazar 1985. július 16-án látta meg a napvilágot Brit Columbiában, Kanadában. Kanadai színésznő, író és rendező. 2009-ben Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierjére koncetrálhasson, meg is kapta első szerepét az Old Friends című tévéműsorban, melyben egy részen keresztül játszott. Később feltűnt az... több»
#8
Emily Blunt

Emily Blunt

szül. 1983. 02. 23. (41 éves)
Roehampton - London - England - Egyesült Királyság
Emily Olivia Leah Blunt 1983. február 23-án egy négy gyermekes család második gyermekeként született Roehamptonben, Londonban. Szigorú és elit oktatásban részesült az Ibstock Place Schoolban, ahol kikezelték a dadogását, és a Hurtwood House-ban, ahol tehetségével kitűnt a sportokban, csellózásban és éneklésben. Az iskolában két... több»
#7
Gal Gadot

Gal Gadot

szül. 1985. 04. 30. (38 éves)
Rosh Ha'ayin, Izrael
Gal Gadot, izraeli modell és színésznő 1985. április 30-án született az izraeli Rosh Ha'ayinban. Erősen vallásos zsidó környezetben nőtt fel, eredetileg ügyvédnek készült, két évet szolgált az izraeli hadseregben. Ezt követően modellként kezdett dolgozni, 2004-ben ő lett a Miss Universe helyi győztese. Modellként szerepelt a... több»
#6
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
#5
Karen Gillan

Karen Gillan

szül. 1987. 11. 28. (36 éves)
Inverness, Skócia, Egyesült Királyság
Karen a skóciai Invernessben született és nőtt fel, Marie Paterson és John Gillan énekes és előadóművész gyermekeként. Korán beleszeretett a színészetbe, több ifjúsági színtársulat tagja is volt. 16 évesen úgy döntött, folytatni szeretné színészi karrierjét és az ismert színházi rendező, Scott Johnston szárnyai alatt... több»
#4
Sofia Boutella

Sofia Boutella

szül. 1982. 04. 06. (42 éves)
Bab El Oued, Algéria
Sofia Boutella 1982. április 6-án született Bab El Oued-ben, Algériában. Édesapja, Safy Boutella jazz zenész, édesanyja építész volt. Öt éves korától klasszikus táncot tanult, majd tíz évesen családjával Franciaországba költözött, ahol ritmikus gimnasztikázott, később pedig a nemzeti válogatott tagja lett. Egyetemi... több»
#3
Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

szül. 1990. 08. 15. (33 éves)
Louisville - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen egy gyerektábort működtetett, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós... több»
#2
Zoe Saldana

Zoe Saldana

szül. 1978. 06. 19. (45 éves)
New Jersey, U.S.
Zoe Saldaña 1978.június 19-én született New Jersey-ben. Fiatalkorában hét évet a Dominikai Köztársaságban élt, ahol különböző táncstílusokat sajátított el (balett, jazz, modern, latin amerikai). Tanulmányai végeztével visszaköltözött az Államokba, hogy színészetet tanuljon. Nem telt bele sok időbe, máris főszerepet kapott a... több»
#1
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

szül. 1984. 11. 22. (39 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Apja, Karsten Johansson dán származású építész, anyja, Melanie Sloan színésznő. Scarlettnek 4 testvére van: egy nála 3 perccel fiatalabb ikerfivére, Hunter, két fiútestvére, Christian és Adrian, és egy lánytestvére, Vanessa. Már... több»