Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb vígjáték filmek 1981-től 1990-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

87 Kincs, ami nincs  (1981)

(70) (16)

akció | kaland | vígjáték

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud... több»

Egyik kedvenc filmem Bud Spencer és Terence Hill-től.Lazább,változatosabb helyszínek miatt,érdekes,kalandos hangulat és látványvilága egyaránt elragadó.Valószínűleg ezt készíteni is legalább olyan jó volt mint manapság nézni.Nem egy jelenetnél kapott el a... több»
#2

87 Nyomás utána  (1983)

(13) (11)

akció | kaland | vígjáték

A humorral és izgalommal átszőtt film az immár klasszikusnak számító páros, Bud Spencer és Terence Hill stílusában készült. Rosco, a jóképű, munkanélküli vagány alkalomadtán... több»

Én imádom a Bud Spencer és Terence Hill filmeket, nagyon szegény ember lehet lekileg aki nem. Ez az egyik kedvenc filmem közülük. Már 100x láttam de nekem mégis mindig megunhatatlan.
#3

akció | vígjáték

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes... több»

Számomra ez egyik legjobb film a párostól, amiben a szenzációs humor mellé egy kis színészetet is csempésztek a fiúk (főleg a végén a farmon játszódó jelenetekben). Szinte mindig megnézem ha a tv adja és nagyon akkor is ha épp nincs a tv-ben, de kedvem van hozzá.
#4

87 Aranyeső Yuccában  (1981)

(7) (5)

vígjáték | western

Buddy (Bud Spencer) egy papírból felállított indiánsereg törzsfőnökének álcázva magát megmenti a gazfickó Girolamót. Ám hamar megbánja jótettét, a túlságosan is ragaszkodó... több»

A film zseniálisan keveri a drámát a vígjátékkal, így mikor Morricone csodálatos zenéje felcsendül mindig jön valami ízig vérig komoly-komor western jelenet, amit aztán felvált egy vidámabb muzsika és jöhetnek a pofonok meg a nagy zabálás. Bud Spencer legjobb filmje Hill... több»
#5

84 Banános Joe  (1982)

(9) (12)

akció | vígjáték

Banános Joe balszerencséjére a helyi maffia ráteszi a kezét a banánkereskedelemre. Joe nem hagyja magát, és úgy dönt, üzletéhez megszerzi az összes hivatalos papírt. Ám a városban... több»

Némileg eltér a megszokott Bud Spencer humortól, hiszen a vicces bunyók helyett inkább helyzetkomikumra épít. Utóbbi nem mindig megy túl jól neki, vagy talán sokat öregedett, nem tudom, ennek ellenére engem valahogy elkapott ez a Dél-amerikai hangulat az izzadt, kissé (nagyon)... több»
#6

81 Szuperhekusok  (1985)

(9) (5)

akció | krimi | vígjáték

Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamaiban. Mivel a rendőrők tehetetlenek, két FBI-ügynök veszi át a nyomozást. Forest és Bennet minden... több»

A legjobb rendőrös-krimije a Bud Spencer és Terence Hill párosnak. Kifejzetten tetszik sok Harley Davidsonos motoros jelenet. Érdekes a sztori is, mindenkinek ajánlott aki valaha is szerette a két olaszt!
#7

80 Bombajó bokszoló  (1982)

(5) (2)

akció | krimi | vígjáték

Különös látvány tárul az ébredező kapitány szeme elé: szorgos kezek bontják a hajóját. A sportvilágban egykor Bombázóként közismert ökölvívóbajnok kénytelen partra szállni,... több»

Számomra pont az az értékelhető az egészben, hogy Bud Spencer tud filmezni Terence Hill nélkül is. Oké, ott vannak pl. a Piedone filmek, de azok krimik, eleve nagyon izgalmasak. Itt meg gyakorlatilag egy csomószor előtt témából hozott ki újat.
#8

80 A keményfejű  (1987)

(3) (1)

akció | kaland | vígjáték

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek a semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb... több»

Nekem az amisok a kedvenceim ebben a filmben... "Tarula, Petula és Melodi, az én büszkeségem és boldogsáom" :D Amúgy remek film, a kedvencem Terence Hilltől, azok közül, amikben Bud testvér nélkül szerepel
#9

88 Cigányok ideje  (1988)

(3)

dráma | fantasy | krimi | vígjáték

Cinego

A cigányok ideje című Kusturica film a Szarajevó környékén élő cigányokról szól. Az Olaszországba szakadt Ahmed csillogó autójával hazalátogat és mézes-mázos szavaival... több»

Kusturica legnagyobb műve. Ehhez képest a Macskajaj egy groteszk bohózat, Az élet egy csoda című filmje pedig szentimentális tragikomédia. A Cigányok ideje a szerencsétlen sorsból még szerencsétlenebb végzet felé sodródók mesteri érzékkel vezetett, régi korok nagy narratíváit... több»
#10

78 Rabló-pandúr  (1983)

(2)

krimi | vígjáték

Tony Roma (Tomas Milian), az olasz származású dzsigoló elcsábítja a szenátor feleségét és megszabadítja drága ékszereitől. A rendőrség tehetetlen, így a különleges osztályról... több»

Rendkívül szórakoztató Bud Spencer film amerikai stílusban. Még kisgyerekként karácsonyra kaptam és még aznap megnéztem legó építés közben. Annyira körül lengi a nosztalgia, hogy bekerült a 20 kedvenc filmem közé, ami elég nagy szó. A szereplők nagyon eltaláltak, Tomas... több»
#11
Kissé Szépség és a Szörnyeteg ízt hagy maga után. De furcsamód még mindig nagyon időtálló film. Szinte semmit nem veszített az értékéből.
#12

80 Don Camillo  (1984)

akció | vígjáték

A csendes olasz falucska életét az egymással rivalizáló kommunista polgármester, Peppone (Colin Blakely) és a helyi pap, Don Camillo (Terence Hill) újabb és újabb összecsapásai... több»

#13

fantasy | vígjáték

Saverio, a tanár és Mario, a gondnok eltéved Olaszország vidékén, és váratlanul a tizenötödik században találja magát, ahol Leonardo Da Vinci-t próbálják kártyajátékokra... több»

Benigni és Trossimi kettőse hihetetlenül jól működik, látszik, hogy rendezőpárosként is megállják a helyüket. Szerintem nagyon humorosra és szórakoztatóra sikeredett a film, igaz a koncepció nem túl fantáziadús, de mindent pótol a jól megírt párbeszéd és helyzetkomikum.
#14

dráma | romantikus | vígjáték

Egy vidéki középiskola diákjai találkoznak 15 év elmúltával, s az este folyamán felfedezik, hogy a régi barátságok mennyire átalakultak, s hogy tulajdonképpen nincs is már semmi,... több»

Nem volt nagy eresztés ezt el lehet róla mondani. Amolyan középszerű ha be kéne sorolnom valahova. Nem untam magam alatta túlzottan mégse volt olyan amilyennek kellett volna.
#15

vígjáték

Gaetano, a fiatal nápolyi srác úgy dönt, hogy változtat megszokott életén, új embereket és új helyeket szeretne megismerni. Ezért felkeresi Firenzében élő nagynénjét, innentől... több»

#16

dráma | vígjáték

Fabio tipikus olasz, aki becsületes banki munkával keresi kenyerét. Azt hiszi, normális családi életet él, ezért az otthoni problémákkal nem nagyon foglalkozik. Ezt az illúzióját... több»

Szerintem nagyon bájos kis film, amolyan tipikus családi történet...bármelyik famíliáról kiderülnének hasonló dolgok.
#17

74 Momo  (1986)

(2)

családi | fantasy | misztikus | sci-fi | vígjáték

Momo, a kis csavargólány a városszéli amfiteátrumban él barátaival. Elégedett életével, nem vágyik semmi másra. Az Időtakarékpénztár vezetői meggyőzik az embereket arról, hogy... több»

Szívbemarkolóan kedves és aranyos film, amit én csakis ajánlani tudok. Szerintem ez pont az a kategória, amit mindenkinek látnia kell egyszer.
#18

73 Káosz  (1984)

dráma | romantikus | vígjáték

A Káosz című olasz filmdrámában több történet bontakozik ki a néző előtt. Az egyes meseszálakat egy nyakában csengővel repkedő holló köti össze. Mind az öt emberi sors a sós... több»

#19

dráma | vígjáték

Egy olasz kisvárosban Salvini, a költő ábrándozik és álmodozik, a hold hangját hallva járja az éjszakákat és a nappalokat. Különböző emberekkel találkozik, akik színes... több»

#20

71 Szappantolvajok  (1989)

(2)

vígjáték

Maurizio Nichetti-t meghívják egy műsorba, hogy legújabb filmjéről beszélgessenek vele, a cselekmény során azonban szép lassan összemosódik a film története a valósággal.

Abszolút zseniális koncepciónak tartom, ami az neorealizmus szellemét sugallja nekem. Nálam ezzel már abszolút nyert a film. Ezen felül pedig szerintem nagyon kellemes humora is van, amit én csakis ajánlani tudok.