A legnagyobb hollywoodi botrányperek

Kétségtelen, hogy a hollywoodi sztárok szinte folyamatosan célkeresztbe kerülnek a közösségi médiában, így a botrány is sok esetben szinte elkerülhetetlen, az alábbi összeállításunkban azonban olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik alaposan felkavarták az állóvizet az elmúlt években.

#nonumbers

Sofía Vergara

szül. 1972. 07. 10. (51 éves)
Barranquilla - Kolumbia
Sofía Vergara 1972. július 10-én született a kolumbiai Barranquillában. Édesanyja Margarita Vergara Dávila de Vergara háztartásbeliként, míg édesapja, Julio Enrique Robayo húsipari alkalmazottként dolgozott. Öt testvére van; tőlük kapta a Toti becenevet. Katolikus neveltetésben részesült, kétnyelvű magániskolában szerzett... több»
Sofia Vergara-t volt vőlegénye, Nick Loeb beperelte a 2013-as kapcsolatuk alatt megtermékenyített, majd lefagyasztott két embrió felügyeleti jogaiért. Vergara jogi csapata azzal érvelt, hogy mindkét fél megállapodott abban, hogy nem ültetik be az embriókat mindkét fél beleegyezése nélkül. Az ügyet elutasították, Loeb pedig nem kapta meg a felügyeleti jogot.

Jennifer Lawrence

szül. 1990. 08. 15. (33 éves)
Louisville - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen egy gyerektábort működtetett, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós... több»
Jennifer Lawrence volt az egyik legismertebb áldozata a 2014-es iCloud hackerbotránynak, amelynek következtében több mint 100 híresség privát fotója került fel az internetre. A kompromittáló fotókat közzétevő oldalak közül sokan nem voltak hajlandóak levenni azokat, arra hivatkozva, hogy Lawrence-nek nem voltak szerzői jogai, mivel nem szelfik voltak, holott azokat nyilvánvalóan személyes iCloud-fiókjából lopták el. Lawrence több más nővel összefogva 100 millió dolláros perrel fenyegette meg a Google-t, amennyiben nem távolítja el a képeket a techóriás tulajdonában lévő vagy általa üzemeltetett összes weboldalról.

Shia LaBeouf

szül. 1986. 06. 11. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, U.S
Shia LeBouf 1986. június 11-én született Los Angelesben. Szülei zsidó és francia felmenőkkel rendelkeztek, édesanyja táncos, majd képzőművész, édesapja vietnámi veterán katona volt. Hogy a zűrös családi életből kimeneküljön, LeBouf 10 évesen már komikusként lépett fel a helyi klubokban. Bevallása szerint a Disney Channel Even... több»
Az angol énekes-dalszerző FKA Twigs 2018 és 2019 között élt párkapcsolatban Shia LaBeouf-fal, aki végül 2020-ban pert indított a színész ellen szexuális zaklatás, bántalmazás és érzelmi abúzus miatt. LaBeouf elismerte, hogy alkoholizmusban és PTSD-ben szenved, ami miatt a múltban kárt tett magában és a környezetében élőkben, de a perben megfogalmazott állításokat tagadta. A színész ellen folytatott eljárás továbbra is folyamatban van.

Gwyneth Paltrow

szül. 1972. 09. 27. (51 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Gwyneth Kate Paltrow 1972. szeptember 27-én született Los Angelesben. Anyja Blythe Danner színésznő, apja Bruce Paltrow író, producer. New Yorkban járt magániskolába. Később művészettörténetet tanult a Kaliforniai Egyetemen, Santa Barbarában, de mielőtt megszerezhette volna a diplomáját, félbehagyta a tanulmányait, mert a... több»
A színésznő talpa alatt akkor lett igazán forró a talaj, amikor Goop nevű vállalkozása ellen eljárást indított az Egyesült Államokban az élelmiszer- és gyógyszerhatóság a cég által gyártott és forgalmazott “hüvelyi jáde tojás” miatt. A Gopp állítása szerint a termék képes "kiegyensúlyozni a hormonokat, szabályozni a menstruációs ciklusokat és csökkenti a méhsüllyedés kockázatát”. Ezeket az állításokat megalapozatlannak találták, így a Goopot 145 000 dollár megfizetésére kötelezték.

Scarlett Johansson

szül. 1984. 11. 22. (39 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Apja, Karsten Johansson dán származású építész, anyja, Melanie Sloan színésznő. Scarlettnek 4 testvére van: egy nála 3 perccel fiatalabb ikerfivére, Hunter, két fiútestvére, Christian és Adrian, és egy lánytestvére, Vanessa. Már... több»
2021-ben Scarlett Johansson szembeszállt napjaink egyik legnagyobb hollywoodi stúdiójával, a Disney-vel szemben. A színésznő szerződésszegés miatt perelte be őket, mivel a Fekete özvegy című film egyidőben debütált a mozikba és a Disney+ műsorkínálatában, így Johansson álláspontja szerint jelentős bevétellel rövidítették meg őt. Ez egy olyan merész lépés volt, amivel eddig kevés színész próbálkozott, és kijelentette, hogy a nagyhatalmú produkciós cégek nem hagyhatják cserben a színészeiket, és nem úszhatják meg ennyivel. A vitát egy meg nem nevezett összegért rendezték, de Johansson és csapata állítólag nagyon elégedett volt.

Alec Baldwin

szül. 1958. 04. 03. (66 éves)
Amityville, New York, Amerikai Egyesült Államok
Alexander Rae Baldwin 1958. április harmadikán született a New York államban található Amityville-ben. A Baldwin színészcsalád legidősebb gyermeke; három öccse szintén ezt a hivatást választotta. Rajtuk kívül még van két húga. Édesanyja történelem és szociológia szakos középiskolai tanárként, édesapja fociedzőként... több»
Sokkolta a közvéleményt a Rust című film forgatásán történtek. Alec Baldwin halálosan megsebesítette egy jelenet felvétele során a produkció operatőrét, Halyna Hutchinst. Mint kiderült, a Baldwin által használt kellék fegyverben valódi lőszer volt. A rendőrségi nyomozás során számos mulasztásra és óvatlanságra fény derült, Hutchins hozzátartozói pedig 2022. februárjában pert indítottak Baldwin ellen, aki egyébként nem csak színészként, hanem producerként is részt vett a Rust munkálataiban, így a történtek miatt őt terhelheti a felelősség.

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
Johnny Depp még 2018-ban perelte be a The Sun című brit bulvárlapot, amiért az “asszonyverőnek” bélyegezte őt. A pert a színész elvesztette, amiért több nagyvolumenű produkciótól is menesztették őt. Depp 2019-ben rágalmazás miatt volt feleségét, Amber Heard-öt is beperelte, a tárgyalás csupán 2022. tavaszán vette kezdetét, a bírósági folyamat során pedig többek között Elon Musk, James Franco és Paul Bettany is tanúskodni fognak, a továbbiakban pedig több privát levelezést is a nyilvánosságra hoznak, amelyekben az Aquaman sztárja, Jason Momoa, James Wan és Zack Snyder is érintettek.