7 sztár, aki a nincstelenségből ért fel a csúcsra

Hajlamosak vagyunk abba a tévhitbe ringatni magunkat, hogy a kedvenc sztárjainkat nyilvánvalóan dúsgazdagnak gondoljuk. Oké, a legnagyobb hollywoodi sztárok valóban ritkán nélkülöznek. Viszont valamiért azt is szeretjük elhitetni magunkkal (vagy csak egyszerűen nem gondolunk bele), hogy ők sem voltak mindig gazdagok. Ha most nem számoljuk a sztárok sztárcsemetéit, akik eleve beleszületnek ebbe a világba, akkor bizony bőven találunk példát arra, hogy valaki kőkemény munkával szó szerint a nincstelenségből ért fel a csúcsra. Az alábbi hét sztár pontosan ilyen.

Talán a legkevésbé ismert név e listán, de a modell Matthew McConaughey felesége. 15 éves korában döntött úgy, hogy addigi életét hátrahagyva Brazíliából Amerikába költözik. Ez már csak azért is kemény kihívás volt, mert egyetlen szót sem beszélt angolul. Takarítóként és éttermi dolgozóként keresett némi pénzt, amiből aztán New Yorkba költözött, hogy modellügynökségeknél próbáljon szerencsét. Végül bejöttek a számításai, ma már igen sikeres tervezőként dolgozik.
#6
Mariah Carey

Mariah Carey

szül. 1969. 03. 27. (55 éves)
Huntington, New York, Amerikai Egyesült Államok
Mariah Carey 1970. március 27-én született Long Island-en. Ír származású operaénekesnő édesanyja 1960-ban kötött házasságot Alfred Roy Carey-vel, egy afroamerikai-venezuelai származású repülőgépmérnökkel. Számos támadás érte a frigyet, melyből három gyermek született: Mariah volt a legkisebb; bátyja, Morgan 10, Allison... több»
A népszerű énekesnő harmadik, legkisebb gyermekként látta meg a napvilágot. Testvérei rendszeresen bántották, de az anyjával sem volt jó a viszonya. A nő alig foglalkozott vele, gyakran hagyta idegeneknél. Sokszor érezte úgy, hogy koszos, ápolatlan. Keményen dolgozott rajta, hogy megforduljon a sorsa és miután kiderült, hogy kivételes tehetsége van az énekléshez, megtalálta a kivezető utat. Ma már nem neheztel a családjára, de ez sok éves kemény munka és beismerés eredménye.
#5
Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

szül. 1954. 01. 29. (70 éves)
Kosciusko, Mississippi
Oprah Winfrey 1954. január 29-én született Kosciuskóban, az Egyesült Államokban. A világ egyik legbefolyásosabb nője a vidéki Mississippiben jött a világra leányanya gyerekeként. Nemi erőszak áldozata volt, 14 évesen pedig fia született, akit nemsokára elveszített. Gyerekkorát szegénység, sok költözés, és az anyja távolléte... több»
Ma már a világ talán leghíresebb műsorvezetője, aki már a '80-as és '90-es években Amerika legnépszerűbb emberei közé tartozott. Rendkívüli szegénységben nőtt fel Mississippi államban hol az anyjánál, hol a nagyanjánál. Olyan szegények voltak, hogy krumpliszsákból varrtak neki ruhát. Végül tinédzser korában az apjához költözött Nashville-be, ahol fordult a sorsa. Már tizenéves korában elkezdett a televíziózásban dolgozni és önerőből az ipar legbefolyásosabb nőjévé vált.
#4
Jessica Alba

Jessica Alba

szül. 1981. 04. 28. (42 éves)
Pomona - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jessica Marie Alba 1981. április 28-án Pomonában, Kaliforniában született. Édesanyja a kanadai-francia származású Cathernie, édesapja, Mark, mexikói gyökerekkel rendelkezik. Egy öccse van, Joshua. A család néhány költözést követően végül Claremontban telepedett le. Albát már gyerekkorában vonzotta a színészet, végül 11... több»
Kevesen tudják róla, de Jessica Alba igen sokat betegeskedő gyerek volt. Súlyos allergia és asztma gyötörte, ami miatt egyszer még a a tüdeje is összeomlott. Még felnőtt korában is rengeteg időt töltött kórházakban. Mivel a szüleinek nem volt sok pénze, a család hónapról hónapra élt. Ez ösztönözte arra, hogy ő másképp élje az életét és végül sikeres színésznővé és üzletasszonnyá küzdötte fel magát.
#3
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Mély szegénységben és nagyon rossz családi körülmények között nőtt fel. New Yorkban modellkedéssel próbálta meg beindítani felnőtt életét, majd egyre inkább a színészkedés felé sodródott. De ezek a kezdeti évek sem voltak könnyűek számára. Mivel az édesanyja a legkevésbé sem támogatta sem anyagilag, sem máshogy a színészi álmai beteljesítését, volt olyan időszak, amikor hajléktalanszállón kellett laknia.
#2
Chris Pratt

Chris Pratt

szül. 1979. 06. 21. (44 éves)
Virginia - Minnesota - Amerikai Egyesült Államok
Christopher Michael Pratt 1979. június 21-én született a minnesotai Virginiában, gyermekkorát a Washington állambeli Lake Stevensben töltötte. Ereiben angol, norvég, német, svájci és francia vér csörgedezik. Középiskola után Hawaii-n pincérkedett, ahol megismerte Rae Dawn Chong színésznőt, aki épp rendezői debütálására... több»
Mielőtt a galaxis elsőszámú őrzőjévé vált volna, ő is elég mélyről indult. Szüleivel egy kisvárosban nőtt fel, ahol nem sok kitörési lehetősége akadt. Hogy ezen változtasson, Hawaiira költözött, de sokáig ott is csak egy étteremben pincérkedett. Éjszaka pedig egy kimustrált furgonban aludt a tengerparton. Aztán egy nap egy rendező és egy színésznő tért be az étterembe és kiszúrták, hogy belőle még jó színész lehet, segítettek is beindítani a karrierjét. Azóta nem alszik furgonban.
#1
Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

szül. 1971. 06. 05. (52 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Mark Whalberg 1971. június 5-én született Bostonban, Massachusetts államban. Mark Starr zenei producer fedezte fel őt és bátyját, Donnie-t, 13 éves korában, amikor új tagokat keresett a New Kids on the Block nevű formációba. Amíg Donnie a kezdetektől örült az ajánlatnak, Mark szkeptikus volt. Ugyanis jobban szerette a bulikat, mint a... több»
A színész elég meredek gyerek, de inkább tinédzserkort tudhat maga mögött. Kilencedik testvérként jött a világra és Boston nem épp előkelő részén cseperedett fel. Testvérei nyomdokába lépve hamar ő is az utcai bandák tagjává vált és kisebb-nagyobb balhékba keveredett. Aztán először a zenével próbált meg kitörni, emlékezhetünk a Marky Mark féle korszak örökzöld slágereire. Ez megindította a jobb úton, amelynek végállomása végül a színészet lett. Ebben kiteljesedett és az egyik legtöbbet foglalkoztatott sztárrá vált.