A Netflix saját készítésű filmjeiből és sorozataiból csináltam listát azoknak, akik nem tudják, mit nézzenek legközelebb. A lista korántsem teljes, egy szubjektív sorrend azokból az alkotásokból, melyeket eddig személyesen láttam.

#48

68 Pénzmosó  (2019)

(6) (5)

dráma

Netflix

Miután idilli vakációja tönkremegy, Ellen Martin egy biztosítási csalás kapcsán kezd el nyomozni. Rövidesen azonban az ügy egyre bonyolultabbá válik, a nyomok pedig Panamába... több»

Egy igazán érdekes koncepció, ami a fura stílusa miatt sokakban ellenérzést váltott ki. Kicsit gondolkodós, kicsit nyomozós, de mindenképp érdekes, amit bemutat.
#47

68 Rekord  (2020)

dokumentum | történelmi

Netflix

A Netflix dokumentumfilm-sorozatában a fejlesztők tolmácsolásában végigkövethetjük a videojátékok történetét a kezdetektől egészen a napjainkig. több»

A régi videójátékokról való nosztalgiázós beszélgetés, amelyet sajnos hamar elfelejtesz.
#46

dokumentum | sportfilm

Netflix

A sorozat legendás edzőket mutat be, akik elárulják, milyen szabályok szerint alakítják az életüket, hogy a sportban és magánéletükben egyaránt sikeresek legyenek. több»

Ha a teljes sorozatot nem is, de az első epizódot mindenképpen ajánlom megtekintésre, főleg, ha a Carter edző a kedvenc filmjeid között szerepel.
#45

akció | dráma | sci-fi | thriller

Netflix

Hét év telt el azóta, hogy a világ egy hatalmas gleccserré változott. A természeti katasztrófák sorozatát átvészelő kisebb tömeg a Snowpiercer nevű vonaton húzta meg magát,... több»

A felettébb érdekes film előzménysorozata, amit ajánlani sem kell, hiszen akinek az eredeti film tetszett, noszogatás nélkül elkezdte ezt is.
#44

77 Rózsa-sziget  (2020)

(6) (4)

dráma | kaland | vígjáték

Netflix

Giorgio Rosa annyira nem találja a helyét a világban, hogy elhatározza: épít magának egyet. Igaz történet alapján készült film egy 1968-as, merész, bátor és megosztó... több»

A maga abszurditásával és egyben valóságával a Rózsa-sziget megmutatja, hogy akadályok csak akkor vannak, ha te úgy kezeled őket, hiszen akár egy saját szigeted is lehet, ha elég elszánt vagy.
#43

72 Vesztesek  (2019)

dokumentum | sportfilm

Netflix

Vajon miként vagyunk képesek elviselni a veszteséget egy olyan társadalomban, amely csakis kizárólag a győzelemre helyezi a hangsúlyt. Erről beszélnek a világtörténelem... több»

Az élet nem fenékig tejfel, erre talán már te is rájöttél, de mindennek van jó oldala, és mindennel meg lehet birkózni, csak mentalitás kérdése.
#42

dokumentum

Netflix

Ez a dokumentum sorozat a tervezés és a dizájn megalkotásának folyamatát mutatja be. Különböző szakemberek szólalnak meg és mutatják be a szakterületüket. Manapság komplex... több»

A művészetek kedvelőinek ajánlom ezt, különösen a második évad első részét.
#41

dokumentum | életrajzi | háborús | történelmi

Netflix

Vasököllel uralkodni egy nép felett nem egyszerű. Egy diktátornak tudnia kell a szabályok szerint játszani, és minden lépését előre meggondolni az abszolút hatalom íratlan... több»

Az alapötlet és a megvalósítás is remek, kötelezővé kéne tenni az iskolákban az egész évadot.
#40

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Netflix

Igazi Dávid és Góliát történet a 14. száazdból, amikor egy skót király trükkel és bátorsággal győzte le a nála sokkal hatalmasabb angol seregeket.  több»

Sajnos nem lett olyan jó, mint vártam, és az V. Henrik nyomába sem ér, ettől még egy minőségi történelmi film, amit egyszer érdemes megnézni.
#39

83 Hasfelmetsző  (2020)

(4) (3)

dokumentum | krimi

Minden férfi gyanúsított volt, és egy nő sem érezhette magát biztonságban abban az öt évben, amikor a Yorkshire-i hasfelmetsző garázdálkodott Angliában. 13 nő vesztette... több»

Az 1970-es évek Angliájában egy sorozatgyilkos után kutatnak, de az akkori elmaradott információátadás és feldolgozás sok gondot okoz a nyomozás során. Egy történet nem csak a gyilkosról, de az Anglián átsöprő, nőket érintő problémákról is.
#38

81 Lupin  (2021)

(23) (6)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Arséne Lupin kalandjai alapján készült sorozat. Nyomon követhetünk egy tolvajt Assane Diop személyében, ahogy bosszúhadjáratra indul apja és az igazságtalanságok miatt,... több»

Nagyon hullámzó sorozat, egyszer elkap a lendület, máskor szinte teljesen megállnak a dolgok. Érdekes, de olykor noszogatnod kell magad, hogy újra nekiállj.
#37

dokumentum

Netflix

Egy Clevelandben élő nagyapáról váratlanul kiderül, hogy valójában náci háborús bűnös, aki őrként szolgált egy haláltáborban. több»

Nagyon érdekes dokusorozat, amely egy 1986-os váddal indul, és az egyik legismertebb náciper lesz belőle.
#36

dráma

Netflix

A minisorozat Octavia Spencerrel a főszerepben egy elképesztő életutat mutat be, mely során egy nő saját tenni akarására és kitartására támaszkodva milliós nyereséget termelő... több»

Még nem jutottam a sorozat végére, de már most szívesen ajánlom. A korszakból kitekintő vágások viszont roppant mód zavaróak számomra.
#35

89 Renitensek  (2017)

(1)

dokumentum | életrajzi | krimi | zenés

A film Jimmy Iovine és Dr. Dre barátságát, illetve közös munkáját mutatja be. Egyikük egy dokkmunkás fia, másikuk egyenesen Comptonból jött. Ketten nagy hatást gyakoroltak mind... több»

Egy sorozat Dr.Dre felemelkedéséről, a Beats márkáról és persze Jimmy Iovine-ről. Sok olyan háttérsztorit tudhatunk meg, melyek kedvenc zenéink, márkáink és zenészeink értelmezésében segítenek.
#34

90 A foci mindenkié  (2020)

(2) (10)

sportfilm

Netflix

A sorozat bemutatja, hogyan vált a labdarúgás minden idők legnépszerűbb sportjává. több»

Sajnos sok történelmi pontatlansággal rendelkezik, de ettől függetlenül egy érdekes sorozat a kor társadalmi berendezkedéséről, melyet a focin keresztül mutatnak be.
#33

dráma | thriller | történelmi

Netflix

Hét ember története, akiket különböző vádakkal állítottak bíróság elé az 1968-as chicagói Demokrata Párti konvenciót övező tüntetéssorozat kapcsán. Az... több»

Bár hazánkban kevésbé ismert történet, roppant szórakoztatóan mutatják be, és nem igényel plusz utánajárást sem, hiszen a film felépítésének köszönhetően minden értelmet nyer.
#32

75 Emily Párizsban  (2020)

(22) (4)

dráma | vígjáték

Netflix

Mi vár rád idén ősszel Párizsban? Szenvedélyes érzelmek, káprázat, a szerelem mindent legyőző ereje, és persze Emily.  A Szex és New York alkotója új sorozattal jelentkezik... több»

Kellemes limonádésorozat, amit baráttal, barátnővel egy-két esti maratonnal ki lehet végezni.
#31

dokumentum | sportfilm

Netflix

Egy csapatnyi mindenre elszánt fiatal kész keményen küzdeni azért, hogy bekerülhessen az NFL-ben.

Az egyik legjobb dokusorozat, amit a Netflix valaha gyártott, főleg a sport témában.
#30

dokumentum

Netflix

A Sziklás-hegység lankáinál található a világ egyik legkülönösebb gyűjtőhelye, az ún. Rust Valley, vagyis a Rozsda-völgy. Páratlan látvány tárul az arra járók elé:... több»

Akinek a brit páros Autókereskedők sorozata vagy az Amcsi Motorok tetszett, annak remek kis nosztalgiaérzetet ad ez az érdekes retró autókkal foglalkozó sorozat.
#29

dokumentum | sportfilm

Netflix

Az Emmy-díjas dokumentumfilm-sorozat visszatér a Netflixre egy új évaddal a kosárlabdáról. Dinamikus és intim képet kaphatunk Los Angeles JUCO játékosai és edzőjük, John Mosley... több»

A Last Chance U eredeti sorozatának a kosárlabdás lezáró évada, amit ugyanolyan szenvedéllyel és gonddal készítettek, mint az előző évadokat.
#28

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm-sorozatban megismerkedhetünk a számtalan módszerrel, ahogyan az állatvilág és a természet a színeket hasznosítja. több»

Az egyik legérdekesebb természetdoku, Sir David Attenborough közreműködésével. Ha a régi, igazán érdekes természetfilmeket szeretted, akkor ebben sem fogsz csalódni! Az egyetlen problémám nekem az volt, hogy sok felvételt használtak fel újra és újra, ahelyett, hogy változatosan oldják meg.
#27

83 Moszul ostroma  (2019)

(8) (5)

dráma

Netflix

A film története egy elit kommandósokból álló csapat tevékenységét követi nyomon, akik azért küzdenek, hogy felszabadítsák Mosul városát az Iszlám Állam megszállása alól.

Az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmje, számomra a The Raid (2011) filmet idézi.
#26

81 Ásatás  (2021)

(5) (7)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A második világháború immáron elkerülhetetlennek látszik. 1938-ban egy gazdag özvegy (a páratlan Carey Mulligan) egy amatőr régészt (Ralp Fiennes) bíz meg azzal, hogy ássa... több»

Igazán egyszerű film, ami egyébként sok helyen nem fedi a valóságot, de ettől függetlenül egy esős napon igazán érdemes lehet megnézni.
#25

87 Az Ír  (2019)

(27) (25)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»

Bár a filmet sok kritika érte, az biztos, hogy a 80-as és 90-es évekbeli maffiafilmek kedvelőinek ez is egy kötelező darab lesz.
#24

78 A végső hadművelet  (2018)

(4) (3)

dráma | életrajzi | háborús | thriller | történelmi

A film a történelem egyik legmerészebb katonai akciójának kulisszái mögé nyújt betekintést. 15 évvel a második világháború után egy izraeli titkos alakulat Argentínába... több»

Oscar Isaacs miatt ódzkodtam a filmtől, de végül megnéztem, és rá kellett jönnöm, hogy igazán jó színész, ha megfelelő szerepet kap. A film érdekes és jól bemutatott, a korszak és a történelem iránt érdeklődőknek mindenképp ajánlom.
#23

dráma | krimi | romantikus | vígjáték

Netflix

Hogy visszanyerje élete szerelmét, egy srác online drogdílerkedésbe kezd legjobb barátjával. Ráadásul mindezt a kollégiumuk szobájából teszik. A sorozat második évada 2020.... több»

A németek nem tudnak jó, modern sorozatot csinálni... gondoltam én, majd teljesen rámcáfoltak. Izgalmas, érdekes és szórakoztató minden percben, de nem egy limonádé, 2-3 rész egyszerre elég is.
#22

dráma | vígjáték

Netflix

Miután Tony felesége váratlanul meghal, az addig kedves és jámbor férfi egy csapásra impulzívvá válik, és nekimegy régi életének.  több»

Ricky Gervais, az angol, akit talán senkinek sem kell bemutatni, egy olyan sorozatot rakott össze, ami egyszerre fáj és nevettet.
#21

81 A platform  (2019)

(19) (3)

horror | sci-fi | thriller

Netflix

A jövő börtönében a rabokat igencsak különös módon helyezik el: függőlegesen, amely a legtöbbek számára a valóságossá vált pokolt jelenti. több»

A megnézése után sokáig gondolkodtam rajta, de semmiképp nem ajánlom megnézésre, ha legalább a Snowpiercer filmet nem láttad előtte. Erre érdemes felkészülni.
#20

88 Kártyavár  (2013)

(25) (9)

dráma

Netflix

Frank Underwood legfőbb vágya, hogy a Fehér Házban kapjon meghatározó szerepet. Az ígért külügyminiszteri pozícióba azonban az elnök mást ültet, mellyel kivívja Frank... több»

Nehézkes, de kidolgozott és érdekes.
#19

94 A Kominsky-módszer  (2018)

(1) (4)

vígjáték

Netflix

Egy idősödő, egykor híres színész azzal keresi a kenyerét, hogy fiatal színészeket mentorál. több»

Az érettebbeknek mindenképp ajánlom a sorozatot, sajnos a lezáró évaddal már nem voltam annyira elégedett, de magasan a legjobbak között tartom számon, két igazán kiemelkedő színésszel.
#18

dokumentum | sportfilm

Netflix

A dokumentumsorozat a 2018-as FIA Formula 1-es világbajnokság eseményeit követi nyomon egyedülálló, exkluzív felvételekkel, melyeknek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a... több»

Az első két évad merő izgalom jól felépítve, ami sajnos egy túldramatizált valami lett a harmadik évadra. Remélhetőleg az új évad visszatalál ahhoz a remek stílushoz, amivel az elején elkezdték, mivel emiatt a sorozat miatt kezdtem el én is komolyabban érdeklődni a sport iránt, mint sokan mások.
#17

dokumentum

Netflix

Nincs lenyűgözőbb időnként, mint a focirajongók elszántsága és kitartása kedvenc csapatuk mellett. A dokumentumfilm Sunderland csapatát mutatja be. több»

Talán a legjobb dokusorozata a Netflixnek, jóval beelőzve a Drive To Survive sorozatot (főleg a harmadik évadját).
#16

dráma | zenés

Netflix

1927-ben Chicago egyik stúdiójában kezdenek elszabadulni az indulatok egy fehér menedzser, egy sikerre éhes trombitás (Chadwick Boseman) és a blues nagyasszonya, Ma Rainey (Viola... több»

Egy meglepő dráma, amire nem lehet felkészülni. Chadwick Boseman zseniális alakítást nyújtott, sajnos az utolsót...
#15

81 Tick, Tick... Boom  (2021)

(7) (8)

dráma | életrajzi | musical

Netflix

Jon, a színházi zeneszerző története, aki pincérkedik, és közben írja a művét Superbia címmel... és reménykedik, hogy ez lesz a következő nagy amerikai musical, ami elhozza... több»

Már az előzetest megnézve is nagyon vártam, igazán remek lett a film, aminek nagyon sok mondanivalója van, Andrew Garfield pedig ismét bizonyította, hogy remek színész.
#14

86 Az Esernyő Akadémia  (2019)

(12) (38)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Egy csapat szuperhős ismét találkozni kényszerül, amikor őket örökbefogadó és kiképző nevelőapjuk váratlanul elhuny.  több»

Az egyik legérdekesebb sorozat, ami minden évadban valami újat alkot. Ha meguntad a Marvel- és DC-világot, akkor mindenképp nézz bele, nem fogsz csalódni.
#13

91 A vezércsel  (2020)

(35) (18)

dráma

Netflix

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

A Netflix egyik legjobb sorozata, ami a hétrészes minisorozat jellegével és egyórás részeivel pár napig biztosan leköt, de vigyázz, ez nem egy könnyed limonádésorozat.
#12

92 Birmingham bandája  (2013)

(17) (16)

dráma | krimi

Netflix

A megtörtént esetet feldolgozó sorozat középpontjában egy gengszterklán áll; Anglia '20-as éveinek Birminghamében járunk. Vezérük Tommy Shelby, aki világmegváltó terveket... több»

Az első két évad lendülete tart még mindig ki bennem, de minden évad gyengébb lett, mint az előző... Remélem, hogy az utolsó évad, valamint a lezáró film hozni fogja azt a lendületet, mint az első két évad.
#11

90 Fekete tükör  (2011)

(61) (11)

dráma | politikai | sci-fi | szatíra | thriller

Netflix

A Fekete tükör egy antológia sorozat, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni. több»

Évekkel ezelőtt kezdtem bele, és sajnos a mai napig nem fejeztem be. Ez nem egy olyan sorozat, amit csak úgy bekapcsolsz egy fárasztó nap után, itt figyelned kell minden pillanatban, és lelkileg is toppon kell lenned, különben elveszel abban, amit rádzúdítanak.
#10

83 Love, Death & Robots  (2019)

(8) (2)

animáció | fantasy | horror | rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Netflix

Az antológiasorozat egymástól teljesen különálló epizódjai kivétel nélkül a halál, a szeretet, meg persze a robotok témájával foglalkoznak, és mindezt sci-fi, fantasy és... több»

Az egyik kedvencem a témában, számomra a Fekete tükröt is maga mögé utasítja, ami nagyrészt a CGI-nak és a különböző stílusoknak köszönhető.
#9

88 Vaják  (2019)

(20) (28)

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Netflix

Riviai Geralt, a magányos szörnyölő nehezen találja a helyét egy olyan világvan, ahol az emberek gyakran átkozottabbak, mint a bestiák. több»

Jelenleg (nem véletlen) az egyik legfelkapottabb sorozat, én a szereposztástól nem voltam elragadtatva, de második nekifutásra végignéztem mind a két évadot, és nem csalódtam.
#8

77 A Bridgerton család  (2020)

(26) (11)

dráma | romantikus

Netflix

A bestseller könyv ihlette sorozat a Bridgerton család nyolc elválaszthatatlan testvérének történetét és szerelmi életét követi nyomon a fiktív Angliában. A Julia... több»

A Netflix egyik legtöbbet nézett sorozata, nem véletlen, hiszen a rendezés, a zenék, a felvételek és a színészek is remekek, nem mellesleg az utóbbi évek egyik legjobb szinkronját készítették el hozzá.
#7

89 A korona  (2016)

(14) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A korona című sorozat történetének középpontjában a 25 éves II. Erzsébet királyné áll. A fiatal nő vállaira komoly teher nehezedik, ugyanis át kell vennie a világ... több»

Vitathatatlanul az egyik legérdekesebb és legjobban megcsinált kosztümös sorozat, de ne feledd, nem minden történet volt teljesen úgy, ahogy azt bemutatják.
#6

dráma | krimi | thriller

Netflix

Az FBI különleges nyomozóosztálya a legsúlyosabb bűntények feltárására szakosodott. Az ő feladatuk elkapni a sorozatgyilkosokat és az érőszaktevőket. több»

Nem csak műfajában, de a netflixes sorozatok között is igazán előkelő helyet foglalhat el, nem véletlen várja több ezer rajongó a folytatást évekkel később is.
#5

92 Narcos  (2015)

(18) (8)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Netflix

A 80-as években az Egyesült Államok és Kolumbia közösen próbál véget vetni a minden idők legkegyetlenebb és leggazdagabb drogbárója, Pablo Escobar és a Medellin drogkartell... több»

A Narcos: Mexikót mérföldekkel beelőzve kerül fel a listára. Már kétszer láttam, szinkronosan és eredetiben is élvezetes sorozat.
#4

dokumentum | életrajzi

Netflix

A film David Attenborough előtt tiszteleg, aki élete során többet látott a természet szépségeiből, mint a földön bárki más. több»

Az egyik legtanulságosabb és legérdekesebb alkotás, amit Attenborough csinált.
#3

81 Útonállók  (2018)

(6) (8)

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Két visszavonult Texas Ragner a kor legelvetemültebb bűnözőpárosa, Bonnie és Clyde ellen indít hajtóvadászatot, rajtuk kívül azonban mindenki kételkedik a sikerükben. Egy... több»

Ha a legjobb Netflix-filmekről kérdeznek, akkor biztosan az elsők között említem ezt a remekművet, amely az egyik leghíresebb bűnbanda felszámolását mutatja be.
#2

79 V. Henrik  (2019)

(7) (6)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | történelmi

Netflix

Hal, akit V. Henkrikként ismer a történelem, az angol trón jogos örököse. Apja zsarnoki uralkodása alatt az ország háborúba sodródott. A fiú tapasztalanul néz szembe a politika... több»

Magasan a legjobb történelmi film, amit eddig a Netflix csinálni tudott, és ehhez Timothée Chalamet elengedhetetlen volt.
#1

75 A két pápa  (2019)

(13) (8)

dráma | életrajzi | vígjáték

Netflix

A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat. több»

Az utóbbi évek egyik legjobb életrajzi filmje lett, nem csak a Netflixen.