A Doctor Who című sorozat új érájából származó kísérők közül fogom a kedvenceimet felsorolni. A New Who Christopher Ecclestion által alakított 9. Doctortól kezdődve tart.

#10
Jenna-Louise Coleman

Jenna-Louise Coleman

szül. 1986. 04. 27. (37 éves)
Blackpool, Lancashire, England, Egyesült Királyság
Jenna-Louise Coleman 1987. április 27-én született Blackpoolban, Angliában. Tanulmányait az Arnold Schoolban végezte, ahol tagja volt a In Yer Space nevű színtársulatnak. Színészi karrierje akkor vett igazán lendületet, amikor a Crystal Clear című darabbal felléptek az Edinbugh-i Fesztiválon, ahol a színésznő díjat nyert... több»
Clara karaktere a másik, amelyik legalább annyira kusza történettel rendelkezik, mint River.
#9
Freema Agyeman

Freema Agyeman

szül. 1979. 03. 20. (45 éves)
London - England - Egyesült Királyság
Frema Agyeman, angol színésznő, 1979. március 20-án született Londonban. Édesanyja, Azar, iráni származású, édesapja, Osei ghánai. Még gyerekkorában elváltak. Van egy nővére, Leila és egy öccse, Dominic. Agyeman az Our Lady’s Convent RC Gimnáziumba járt Stamford Hill-ben, 1996 nyarán pedig az Anna Scher színház iskolában... több»
Sokan nem kedvelték Martha karakterét, de ha megpróbáljuk megérteni, akkor a plátói szerelme a Doctor iránt egészen egyedinek minősül a Doctor Who univerzumban.
#8
James Corden

James Corden

szül. 1978. 06. 17. (45 éves)
High Wycombe, Buckinghamshire, England, Egyesült Királyság
James Corden 1978. augusztus 22-én született Hillingdonban, Angliában. Édesapja a légierő együttesében volt zenész, édesanyja szociális munkásként dolgozott. Hazlemere-ben nőtt fel, egy húga és egy nővére van. A Jackie Palmer Stage School képzésében tanult színjátszást, diplomáját pedig a Holmer Green Senior School falai... több»
Craig karaktere volt talán az legemberibb, aki nem volt kíváncsi az életveszélyes kalandokra, hanem csak túl akart lenni, túl akarta élni, ami épp rá várt a Doctor mellett. Emellett vicces is volt.
#7
Kylie Minogue

Kylie Minogue

szül. 1968. 05. 28. (55 éves)
Melbourne, Ausztrália
Tizenegy éves volt, amikor szerepet kapott a Skyways és a The Sullivans című szappanoperákban. Egy évvel később pedig főszereplő lett a Henderson Kids-ben. Egy jótékonysági partin énekelt, mikor hangját felfedezték és szerződést kötött a Mushroom Records-szal. Első kislemeze, a The Loco-Motion nagy sikert aratott. A nemzetközi... több»
Igaz, hogy csak egy külökiadás erejéig, de Astrid karaktere annyira kedves, erős, és szimpatikus volt, hogy szívesen néztem volna akár több részen át is a Doctorral.
#6
John Barrowman

John Barrowman

szül. 1967. 03. 11. (57 éves)
Mount Vernon, Glasgow, Skócia
John Scot Barrowman Glasgow-ban született 1967. március 11-én Marion és John Barrowman gyermekeként. 8 évesen családjával Amerikába, Aurora városába költöztek. A Joliet West High School-ban tanult, majd a The United States International University-n diplomázott.  Színészi karrierjét az Aki legyőzte Al Caponét című film... több»
Jack kapitány egy színes folt volt a sok kísérő között, újítást hozott, és különleges humora volt.
#5
Arthur Darvill

Arthur Darvill

szül. 1982. 06. 17. (41 éves)
Birmingham, Egyesült Királyság
Thomas Arthur Darvill, angol színész és zenész, 1982. június 17-én született Birminghamben. Édesanyja Ellie, színésznő, aki Arthur kisgyermekkorában maszkokkal, bábokkal dolgozott, illetve színészkedett is a Cannon Hill színházban. Kishúga születése előtt Arthur gyakran édesanyjával ment a turnékra, és segített az előadás... több»
Rory karaktere a Doctor mellett folyamatosan fejlődik, és jó végignézni, mivé válik a végére.
#4
Alex Kingston

Alex Kingston

szül. 1963. 03. 11. (61 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Alexandra Elizabeth Kingstone 1963. március 11-én született London külvárosában. Szülei Margarethe és Anthony Kingstone, akik Alexandra személyében harmadik lánygyermeküknek örülhettek. A Rosebery School for Girls leánygimnázium diákja volt; itt került közelebbi kapcsolatba a színjátszással.Az érettségit követően egyik tanára... több»
River Song történetszála az egyik legérdekesebben van összekötve a Doctoréval, és talán a legjobban mutatja be az idő kuszaságát.
#3
Karen Gillan

Karen Gillan

szül. 1987. 11. 28. (36 éves)
Inverness, Skócia, Egyesült Királyság
Karen a skóciai Invernessben született és nőtt fel, Marie Paterson és John Gillan énekes és előadóművész gyermekeként. Korán beleszeretett a színészetbe, több ifjúsági színtársulat tagja is volt. 16 évesen úgy döntött, folytatni szeretné színészi karrierjét és az ismert színházi rendező, Scott Johnston szárnyai alatt... több»
Amy volt az, aki által családja lett a Doctornak. Miután sok kísérőjének nem lett túl pozitív a sorsa, Amy segített újra bíznia az embereknek, és hogy elhiggye, szüksége van a segítségre még neki, a Doctornak is.
#2
Billie Piper

Billie Piper

szül. 1982. 09. 22. (41 éves)
Swindon, Wiltshire, England, Egyesült Királyság
Billie Paul Piper (született Leian Paul Piper, 1982 szeptember 22-én Swindonban) angol énekes, táncos és színész. A nagy hírű Sylvia Young Theatre School-ban tanult. A producerek figyelmét a „Smash Hits” popmagazin egyik tévéreklámjában keltette fel. Első dala, a"Because We Want To" 15 éves korában jelent meg, és rögtön a... több»
Rose karaktere nagyon fontos a Doctor számára, mert mellette megtalálta a szerelmet. Szerintem Rose volt az, aki igazán fontos változásokat indított el a Doctorban érzelmileg, ami kihatott a további évadokra is.
#1
Catherine Tate

Catherine Tate

szül. 1968. 05. 12. (55 éves)
Bloomsbury, London, England, Egyesült Királyság
Catherine Ford, angol komikus, színésznő és írónő, 1968. május 12-én született Londonban. Édesanyja, Josephine virágárus volt, édesapját nem ismerte. Kiskorában OCD betegségben szenvedett. A St. Joseph Római Katolikus Általános Iskolában tanult Holborn-ban, majd a Notre Dame Gimnáziumban Southwark-ban. Tinédzser korára döntötte... több»
Donna karaktere azért volt szimpatikus, mert végre egy olyan női kísérő, aki nem volt szerelmes a Doctorba, valamint önálló, erős karakter, akire fel lehet nézni.