A listán szereplők alakításai a 2000/01-es évben minimum egy nagy díjkiosztó kurátori bizottságát meggyőzte.

#10
Michael Douglas

Michael Douglas

szül. 1944. 09. 25. (79 éves)
New Brunswick, New Jersey
Michael (Kirk) Douglas karrierje jó példa arra, hogyan lehetséges meghaladni a szülők hírnevét. Édesapja, Kirk Douglas ugyanis híres filmcsillag volt az ’50-es, ’60-as években. Diana Douglas, leánykori nevén Dill, pedig brit színésznő volt. Kettőjük házassága csak nyolc évig tartott, de Michael bevallása szerint ez nem viselte... több»
Pokoli hétvége
#9
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (80 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»
Apádra ütök
#8
Tony Leung Chiu-Wai

Tony Leung Chiu-Wai

szül. 1962. 06. 27. (61 éves)
Honkong, Kína
Tony Leung Chiu-wai egy kínai származású színész. Tony 1962. június 27-én látta meg a napvilágot, Hongkong egyik külvárosában, Kínában. Nehéz gyermekkora volt - édesapja agresszivitása miatt, aki szerencsejátékfüggő is volt. Édesanyja iskolapedagógusként dolgozott. Szülei válását követően egy rendezettebb időszak... több»
Szerelemre hangolva
#7
Ed Harris

Ed Harris

szül. 1950. 11. 28. (73 éves)
Tenafly, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Ed Harris a Columbia Egyetem folytatta tanulmányait, ahol egy ideig úgy tűnt, hogy sikeres futball karrier áll előtte, azonban végül mégis a színészet felé fordult, és a California Instutite of the Arts falai között szerzett diplomát. Ezt követően színházi színészként helyezkedett el, és feltűnt több Shakespeare és Tennessee... több»
Pollock
#6
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
Ó, testvér, merre visz utad?
#5
Jamie Bell

Jamie Bell

szül. 1986. 03. 14. (38 éves)
Billingham, Stockton on Tees, England, Egyesült Királyság
Jamie Stephen Robert Bell 1986. március 14-én született Billinghamben. Édesapját nem ismerte, mivel szülei még fiuk születése előtt különváltak. Érdeklődése a zene és különösen a tánc felé már gyermekkorában megmutatkozott. Nem csoda, hiszen édesanyja, nagyanyja, testvérei és egyik nagynénje is megmutatta tehetségét ezen a... több»
Billy Elliot
#4
Russell Crowe

Russell Crowe

szül. 1964. 04. 07. (60 éves)
Wellington, Új-Zéland
Russell Crowe 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russel már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar... több»
Gladiátor
#3
Javier Bardem

Javier Bardem

szül. 1969. 03. 01. (55 éves)
Las Palmas de Gran Canaria, Gran Canaria, Canary Islands, Spanyolország
Javier Ángel Encinas Bardem 1969. március 1-én született Las Palmas de Gran Canarián, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken. Édesanyja, Pillar Bardem színésznő volt, édesapja, José Carlos Encinas Doussinague üzletember. Szülei korai válását követően édesanyja nevelte a fiát, aki már fiatalon érdeklődést mutatott a... több»
Mielőtt leszáll az éj
#2
Geoffrey Rush

Geoffrey Rush

szül. 1951. 07. 06. (72 éves)
Toowoomba, Queensland, Ausztrália
Geoffrey Rush 1951. július 6-án született az ausztráliai Toowoombában, szülei válása után azonban Brisbane-be költöztek. Már nagyon fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás iránt, így kétség sem férhetett hozzá, hogy milyen irányba fogja magát képezni. A diploma megszerzése után Párizsba költözött, hogy színjátszást... több»
Sade márki játékai
#1
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (67 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
Számkivetett