Tudtad? Ezek a sztárok nem fejezték be a középiskolát

Még mielőtt belevágnánk, szeretnénk előrebocsátani, hogy alábbi összeállításunkkkal senkit sem szeretnénk arra buzdítani, hogy mielőbb hagyja ott a tanulmányait.

Alábbi listánkon olyan hollywoodi sztárok kaptak helyet, akik már korai éveikben egy igencsak komoly döntést hoztak, így az iskolapad helyett egy sokkal nehezebb életutat választottak, amely során ragaszkodtak ahhoz, hogy megvalósítsák álmaikat.

#nonumbers

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
A fáma szerint Cage 15 éves korában nyáron részt vett egy színjátszó órán, ennek hatására pedig otthagyta az iskolát, hogy a saját álmait követhesse. Első színészi szerepét egy évvel később kapta, a Best of Times című tévéfilmben, amelyben még Nicolas Coppola (valódi neve) néven szerepelt. Az első, művésznevét viselő szerepét két évvel később húzta be a Lány a völgyben című filmben.

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
Brando úgy jellemezte magát, mint "rossz tanuló, krónikus lógós, és minden tekintetben javíthatatlan", ami miatt apja katonai iskolába küldte Minnesotába, azonban még a katonai iskola sem tudta megváltoztatni a viselkedését, rövidesen pedig ki is csapták. Amikor 18 évesen New Yorkba érkezett, az utcán aludt, amíg munkát nem talált.

Drew Barrymore

szül. 1975. 02. 22. (49 éves)
Culver City, Kalifornia, USA
Drew Barrymore 1975. február 22-én született a kaliforniai Culver Cityben John Drew Barrymore és a magyar származású Ildikó Jaid lányaként. Amikor hatévesen megkapta első igazi szerepét keresztapja, Steven Spielberg E.T. A földönkívüli (1982) című filmjében, a kritikusok azonnal az egyik legígéretesebb tehetségnek kiáltották ki.... több»
Barrymore már 3 éves kora óta hollywoodi sztárnak számít. 2015-ben a The Guardiannek beszélt gyerekkoráról. "Nem voltam normális körülmények között élő gyerek az iskolában" - jegyezte meg a színésznő. "Elhatároztam, hogy létrehozom a saját iskolámat, hogy önképzést folytatok: Veszek egy szótárt, és minden szót tanulmányozni fogok. Elmerülök mindenben, amit szeretek. Akkor és ott eldöntöttem, hogy nem hagyom magam legyőzni. Megalkotom a saját tantervemet. És így is tettem: Olvastam, takarítottam, dolgoztam."

Cameron Diaz

szül. 1972. 08. 30. (51 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt... több»
Diaz és Snoop Dogg mindketten a Long Beach Polytechnic High Schoolba jártak, azonban Diaz 16 évesen otthagyta az intézményt, miután aláírt egy modellszerződést. Azt is elmondta, hogy iskolatársai csúfolták őt, mert sovány volt.

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
Carrey 16 évesen otthagyta az iskolát, hogy elvállaljon egy gondnoki állást, és hogy ezzel is segítsen eltartani a családját. Azonban már 15 éves kora óta stand-up előadóként olyan legendás humoristák előtt lépett fel, mint Rodney Dangerfield.

Jude Law

szül. 1972. 12. 29. (51 éves)
Lewisham, London, England, Egyesült Királyság
Jude Law 1972. december 29-én született Londonban, az Egyesült Királyságban. Nevét a Beatles Hey Jude című dala után kapta. Szülei nagy színházrajongók voltak, talán ennek is köszönhető, hogy 12 évesen színészettel kezdett el foglalkozni. 17 évesen otthagyta a drámaiskolát, és előbb Ian Holm mellett játszott egy kisebb... több»
Law 17 éves volt, amikor elkezdett dolgozni a "Families" című brit szappanoperában. Tíz évvel később nemzetközi ismertségre tett szert A tehetséges Mr. Ripley című filmben nyújtott szerepéért.

Seth Rogen

szül. 1982. 04. 15. (42 éves)
Vancouver, British Columbia, Kanada
Seth Rogen színész, rendező, forgatókönyvíró, komikus a kanadai Vancouverben született, és tehetségével már kamaszkorában kitűnt több rangos stand up comedy verseny mezőnyéből. A középiskolát otthagyta, és Los Angelesbe utazott, hogy színész lehessen. A karrierje a Különcök és stréberek (1999) című sorozattal indult bár,... több»
Rogen nyíltan beszélt az oktatásról alkotott véleményéről, 2013-ban a CNN-nek ezt nyilatkozta: "Otthagytam a középiskolát, és elmentem dolgozni egy tévéműsorba. Egész középiskolás koromban forgatókönyvet írtunk. Valószínűleg keményebben dolgoztam, mint a legtöbb ember, aki csak középiskolai dolgokat csinált. Egész középiskolában stand-up comedy-t csináltam. Szerintem, ha olyan karriert tervezel, ami nem akadémiai irányultságú, akkor a középiskola valószínűleg nem fog elvezetni oda, ahová szeretnél."

Catherine Zeta-Jones

szül. 1969. 09. 25. (54 éves)
Swansea, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Catherine Jones 1969. szeptember 25-én született Swanseaben, Walesben, az Egyesült Királyságban, Dai Jones, egy volt cukorkagyár-tulajdonos és Pat Jones varrónő gyermekeként. Két testvére van, David és Lyndon. Catherine a Dumbarton House School falai között tanult, és mivel már gyerekkora óta érdekelte a színjátszás, tánc és az... több»
A színésznő 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy turnéra menjen a "The Pajama Game" című produkcióval. Évekig maradt a színházi szcénában, mielőtt főszerepet kapott volna a Zorro álarca egyik főszerepét, amely áttörést hozott a karrierjében.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
Downey életének egy részét a kábítószerrel való visszaélés és a börtönben töltött idő határozta meg, így könnyű elfelejteni, hogy tinédzserként kimaradt a középiskolából. Nem sokkal később, 20 évesen bekerült a Saturday Night Live szereplői közé, de mindössze egy évad után kirúgták.

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (34 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
Az EDUinReview beszámolója szerint Radcliffe 2006-ban úgy döntött, hogy szünetet tart tanulmányaiban, hogy színészi karrierjére koncentrálhasson. A Parade-nak adott interjújában Radcliffe elárulta, hogy amúgy sem volt valami jó az iskolában, így nem is tért vissza oda. "Eléggé haszontalan voltam. Nagyon-nagyon nehéznek találtam az iskolai munkát" - mondta a színész.

John Travolta

szül. 1954. 02. 18. (70 éves)
Englewood, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
John Travolta 1954. február 18-án született a New Jersey állam béli Englewoodban, az Egyesült Államokban. Ereiben ír és olasz vér csörgedezik. Édesapja gumiabroncs javító műhelyt üzemeltetett, édesanyja táncos és színésznő volt. Ő íratta be fiát egy New York-i drámaiskolába, és John már tizenhat évesen megkapta első profi... több»
Travolta saját bevallása szerint "átlagos diák" volt, és társai nem tudták elfogadni azt, hogy esténként színészstúdiókba jár. Végül otthagyta az iskolát, és New Yorkba költözött, ami egy meg nem nevezett középiskolai szerelmével való szakítást eredményezett. Amikor Travolta 21 éves volt, megkapta a Welcome Back, Kotter című filmben Vinnie Barbarino, egy rakoncátlan gimnazista szerepét, majd a Pomádé című filmben Dannyt alakította.

Whoopi Goldberg

szül. 1955. 11. 13. (68 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Whoopi Goldberg, eredeti nevén Caryn Johnson egész fiatalon vonzódott a színészet iránt, és már nyolc évesen a New York-i Helena Rubinstein Children’s Theatre színpadán játszott. A kiváló hangi adottságokkal rendelkező színésznő a ’70-es évek elején már a Broadway színpadán játszott olyan sikeres musicalekben, mint a Hair, a... több»
2016-ban Goldberg a Child Mind Institute-nak nyilatkozott, és elárulta, hogy diszlexia miatt (amit csak később diagnosztizáltak nála) nem tudott lépést tartani a tanulmányaival. Ez vezetett ahhoz, hogy otthagyta a középiskolát, bár az érettségi hiánya egy cseppet sem hátráltatta: Ő az egyike annak a 16 embernek a történelemben, aki EGOT (Emmy, Grammy, Oscar, Tony) is díjat nyert.

Jennifer Lawrence

szül. 1990. 08. 15. (33 éves)
Louisville - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen egy gyerektábort működtetett, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós... több»
Lawrence 20 éves volt, amikor megkapta első Oscar-jelölését A hallgatás törvénye című filmben nyújtott alakításáért, de már 14 éves kora óta próbált színésznőként érvényesülni. "Otthagytam a középiskolát. Gyakorlatilag nincs érettségim vagy diplomám. Önképzős vagyok. Küzdöttem az iskolában, sosem éreztem magam túl okosnak" - mondta a színésznő a 60 Minutes című műsorban.

Ryan Gosling

szül. 1980. 11. 12. (43 éves)
London, Ontario, Kanada
Ryan Thomas Gosling 1980. november 12-én született Kanadában, Ontarióban. Szülei, Thomas és Donna mormon vallásúak. Ryannek egy nővére van, Mandi. Tanulmányait a Cornwall Collegiate and Vocational High Schoolban kezdte, ahol a művészetek és a színjátszás terén is kitűnt kortársai közül. Miután Burlingtonba költöztek, majd a... több»
A The Washington Post egy cikke szerint Goslingnak olyan súlyos gondjai voltak az iskolában való tanulással, hogy édesanyja inkább otthon tanítatta őt ötödik osztályig. Gosling 17 éves volt, amikor Új-Zélandra költözött, ahol Az ifjú Herkulest forgatták.

Quentin Tarantino

szül. 1963. 03. 27. (61 éves)
Knoxville, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Quentin Jerome Tarantino 1963. március 27-én született a Tennessee állambeli Knoxville-ben. Los Angelesben kezdett színészetet tanulni, miközben kidobóként dolgozott egy pornómoziban. Félbehagyva tanulmányait színészkedésből próbált megélni, majd 22 évesen egy videotékába (Video Archives) állt dolgozni Manhattan Beachen. Itt... több»
Az Oscar-díjas rendező és forgatókönyvíró nagyon korán, már 15 évesen arra a megállapításra jutott, hogy saját magát sokkal jobban tudja képezni, mint Kalifornia állam. “Az utolsó években már annyit lógtam a suliból, hogy szinte féltem is visszamenni, mivel tudtam, hogy akkor azonnal lebukok” - nyilatkozta egy alkalommal a rendező Terry Grossnak.