Lássuk be, mindannyian másképp tekintünk a Star Wars filmszériára, ebből kifolyólag pedig számos alkalommal születtek parázs viták mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében.

Nehéz is lenne egyhangú véleményt kialakítani egy ilyen monumentális franchise kapcsán, arról viszont időről időre megfeledkezünk, hogy kedvenc sztárjaink miként is érezhették magukat azokban a szerepekben, amelyekért oly sokan is rajonganak.

Star Wars produkcióban szerepelni ugyanis nem feltétlenül egy kiváltságos helyzet, erről pedig az itt összegyűjtött színészek nyilatkozatai is tanúskodnak. Sokak számára enyhén szólva is megnehezítette, hogy tovább építhessék karrierjüket, néhányuknál viszont komoly magánéleti problémát is okozott az, hogy Star Wars filmben vállaltak munkát.

 

#10
Jake Lloyd

Jake Lloyd

szül. 1989. 03. 05. (35 éves)
Fort Collins, Colorado, U.S.
Jake Matthew Lloyd 1989. március 5-én látta meg a napvilágot a coloradói Fort Collinsban. Édesapja mentősként dolgozott, míg édesanyja a szórakoztatóiparban kereste kenyerét. Gyerekszínészként először 1996-ban, a Vészhelyzet néhány epizódjában szerepelt, majd szintén pár rész erejéig láthattuk A kaméloen című szériában... több»
Nem egy esetben fordult elő, hogy az egyes színészek a Star Wars rajongók célkeresztjévé váltak, valószínűleg azonban senkinek sem okozott annyi szenvedést magánéletében a szerepvállalása, mint Jake Lloydnak, akit a későbbiekben osztálytársai is zaklattak. Lloyd emiatt nem csupán elhagyta a színészi pályát, hanem hosszú évekig mentális egészségi problémákkal is küzdött.
#9
Peter Serafinowicz

Peter Serafinowicz

szül. 1972. 07. 10. (51 éves)
Liverpool, Egyesült Királyság
Peter Szymon Serafinowicz egy angol színész, szinkronszínész, komikus és író. Liverpoolban, Angliában született 1972. július 10-én. Többek között olyan filmekből lehet ismerős, mint a 2004-es “Shaun of the Dead”, illetve a 2014-es “Guardians of the Galaxy”, amelyben ő alakította Garthan Saal-t. Az 1999-es “Star Wars: Episode I... több»
Serafinowicz Darth Maulnak kölcsönözte a hangját, amely kapcsán csupán annyi instrukciót kapott George Lucastól, hogy "legyen ördögi", a színészben viszont hatalmas tüskeként maradt meg, hogy nem kapott meghívót a díszbemutatóra, amely lássuk be, igencsak méltatlan bánásmód egy ekkora volumenű produkciónál.
#8
John Boyega

John Boyega

szül. 1992. 03. 17. (32 éves)
Peckham, London, Egyesült Királyság
John Boyega 1992. március 17-én született Peckhamben, Londonban nigériai bevándorlók gyermekeként. A közönség a 2011-es sci-fi vígjátékban, az Idegen arcokban ismerhette meg, azonban a színészi karrierjét már jóval korábban megalapozta. Öt évesen már iskolai színdarabokban játszott, érdeklődése a színjátszás iránt pedig... több»
John Boyega imádott része lenni az új Star Wars trilógiának, a csalódottságát azonban már sehogy sem bírta legyűrni, ahogy a Skywalker korában az általa alakított Finn és Kelly Marie Tran által megformált Rose karakterének történetét egyszerűen mellékpályára állították. Ennek a hiányosságnak nem mellékesen a rajongók és a kritikusok is hangot adtak.
#7
David Prowse

David Prowse

szül. 1935. 07. 01. - elhunyt 2020. 11. 29.
Bristol, England
David Prowse 1935. július elsején született Bristolban, az Egyesült Királyság területén. Apa nélkül, szegény családban nőtt; már fiatalon állást kellett vállalnia, hogy segítsen édesanyjának eltartani a családot. Dolgozott portásként, életmentőként, de úszómesterként is a bristoli Henleaze uszodában. Kamaszkorában kezdett... több»
"Csupán egy kedves emlékem van a Star Wars filmek kapcsán, amikor megérkezett a csekkem a kifizetésről" - nyilatkozta korábban Prowse. A színész és a stúdió kapcsolata viszont kimondottan ellenségesnek mondható, mivel Prowse annak idején kiszivárogtatta A birodalom visszavág cselekményének ikonikus fordulatát, ez a "mérges viszony" pedig semennyit sem enyhült az évtizedek során.
#6
Ahmed Best

Ahmed Best

szül. 1973. 08. 19. (50 éves)
Ahmed Best 1973. augusztus 19-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Színész, producer, legismertebb szerepe Jar Jar Binks volt az 1999-es Star Wars: Baljós árnyakban, de ő kölcsönözte a karakter hangját a trilógia további két részében is.
Jar Jar egyszerűen az egyik leggyűlöltebb karakterek közé tartozik a SW rajongók körében, az őt alakító Ahmed Best pedig alaposan megszenvedte mindezt az elmúlt évek során, aki egy későbbi interjú során azt is elmondta, hogy a rendszeres zaklatások miatt az öngyilkosság is megfordult a fejében.
#5
Harrison Ford

Harrison Ford

szül. 1942. 07. 13. (81 éves)
Chicago - Illinois - Amerikai Egyesült Államok
Harrison Ford 1942. július 3-án született az Illinois állam béli Chicagóban. Tanulmányait a Wisconsini Ripon Főiskola angol irodalom és filozófia szakán végezte. A főiskola évei alatt drámaórákat is látogatott, de végül nem diplomázott le. Mary Marquardt-tal, későbbi feleségével, színészi ambíciókkal Los Angelesbe... több»
"Örültem, amikor utoljára láttam azt a kosztümöt" - nyilatkozta Harrison Ford Han Solo szerepével kapcsolatban, amikor A Jedi visszatérről kérdezték. Ford köztudottan nem rajong legikonikusabb szerepéért, ugyanakkor az sem titkolta, hogy mindig van az a pénz, amiért újra elvállalja. A stúdiónak történetesen 15 millió dollárjába került, hogy Ford szerepet vállaljon Az ébredő Erőben.
#4
Denis Lawson

Denis Lawson

szül. 1947. 09. 27. (76 éves)
Perthshire, Skócia, Egyesült Királyság
Denis Stamper Lawson Crieffben született Pertshire megyében Skóciában 1947.szeptember 27-én. Anyja Phyllis Neno Stamper kereskedő, apja Laurence Lawson órás. A Crieff Primary School elvégzése után a Control Plus Morrison Academy-re ment. Ezután elvégezte a Royal Scottish Academy of Music and Drama-t. Egy ideig Diane Fletcher élettársa... több»
Ewan McGregor nagybácsija, Wedge Antilles-t vadászpilótát alakította egy kisebb szerep erejéig az első Star Wars filmben, és bár maga a karakter ikonikusnak számít a rajongók körében, Lawsont valahogy mégis bosszantotta, hogy több hetes munkát vett igénybe az ő rövid jelenete, így amikor újra megkeresték őt Az ébredő Erővel kapcsolatban, szinte egyből nemet mondott a szerepre.
#3
Hayden Christensen

Hayden Christensen

szül. 1981. 04. 19. (42 éves)
British Columbia
Hayden Christensen 1981. április 19-én született a kanadai Vancouverben. A család négy gyermekek közül ő a harmadik a sorban. Tornhillben nőtt fel; középiskolai tanulmányait is itt végezte. 1999-ben New Yorkba költözött és az Actors Studio drámaképzésén szerezte színművészi ismereteit. A szakma gyakorlati oldalának... több»
Christensen egy 2008-as interjúban beszélt arról, hogy a Star Wars filmek munkálatai igencsak "specifikusan" zajlanak, nincs szükség különösen kiemelkedő kreatív munkára a színészek részéről. "Nem ezért lesz valaki színész" - jegyezte meg Christensen.
#2
Alec Guinness

Alec Guinness

szül. 1914. 04. 02. - elhunyt 2000. 08. 05.
St. Marylebone, London, England, Egyesült Királyság
Sir Alec Guiness 1914. április 2-án született Londonban. Édesanyja nevelte fel, apja kilétére, így neve eredetére sosem derült fény. Guiness a színi tanulmányai mellett reklámíróként dolgozott, a színpadon pedig 1934-ben debütált, majd 1936-tól a neves Old Vic színház tagja lett. Itt kötött barátságot kora egyik legnagyobb... több»
Sir Alec Guinness sosem csinált titkot abból, hogy az első Star Wars film dialógusait szörnyen gyengének tartotta, így saját elmondása szerint nem egyszer kínosan érezte magát a szerepében.
#1
Terence Stamp

Terence Stamp

szül. 1938. 07. 22. (85 éves)
Stepney, London, England, Egyesült Királyság
Terence Stamp 1938. július 22-én született Londonban. Szülei Thomas Stamp és Ethel Esther Perrott. Négy testvére van, akik közül ő a legidősebb. Édesapja munkája miatt keveset volt otthon, mivel a kereskedelmi flottánál dolgozott, ezért többnyire édesanyja és nagynénjei nevelték. Édesanyja elvitte a Beau Geste című filmre a moziba... több»
A legendás színész Valorum főkancellárt alakította a Baljós árnyakban, és bár a megkeresését nagy megtiszteltetésnek tartotta, összességében nagy csalódásként élte meg, hogy a felvételek során gyakorlatilag egyik partnerével sem találkozott személyesen, amely igencsak személytelen megoldásnak bizonyult számára a forgatás alatt.