2021.05.12   olvasottság: <1000x   szerző: csd   hozzászólások: 0

A színészek olykor a saját bőrüket viszik vásárra egy-egy ütősebb jelenet kedvéért. Nem egy alkalommal kaptunk már szomorú híreket arról, hogy egy filmes kiválóság vesztette életét munka közben, alábbi listánkon helyet kapó hollywoodi sztároknak azonban hatalmas szerencséjük volt.

5 sztár, aki kis híján meghalt forgatás közben
#5
Gerard Butler

Gerard Butler

szül. 1969. 11. 13. (51 éves)
Paisley, Skócia, Egyesült Királyság
Gerard Butler 1969. november 13-án született a skóciai Paisley-ben, két testvére után a legfiatalabb gyerekként. A család ír származású volt, nem sokkal születése után Kanadába költöztek egy rövid időre, majd szülei válását követően anyja visszatért vele Skóciába. A University of Glasgow-on tanult jogot, kamaszkorában... több»
Számos akciófilm után Gerard Butler a Mavericks - Ahol a hullámok születnek egyik jelenetének felvételén egy közel 10-12 láb magasságú hullámot próbált meglovagolni. A színész a víz alá került, a további hullámok miatt pedig nem tudott a felszínre úszni, hogy levegőhöz jusson. A biztonsági csapatnak végül sikerült őt kiemenekítenie a vízből, majd azonnal kórházba szállították.
#4
Brendan Fraser

Brendan Fraser

szül. 1968. 12. 03. (52 éves)
Indianapolis, Indiana, Amerikai Egyesült Államok
Brendan Fraser egy indianapolisi származású színész. Teljes nevén Brendan James Fraser. Brendan 1968. december 3-án látta meg a napvilágot Indiana államban, Indianapolisban. Édesanyja értékesítési tanácsadó. Édesapja a kanadai kormány turisztikai osztályának hivatalnoka és újságíró. Van három testvére: Regan 5 évvel, Sean 6... több»
Egy 2019-es interjú során a színész elmondta, hogy a Múmia egyik jelentének felvétele majdnem az életébe került. Amikor általa alakított Rick O'Connellt felakasztják a színész valóban hosszú ideig a nyakánál fogva lógott a levegőben. A tervek szerint lábujjhegyen kellett volna tartania magát, ám erre a saját elmondása szerint egyszerűen képtelen volt.
#3
Dylan O'Brien

Dylan O'Brien

szül. 1991. 08. 26. (29 éves)
New York, New York, Egyesült Államok
Dylan O’Brien 1991. augusztus 26-án született New Yorkban. Édesapja, Patrick O'Brien, operatőr, édesanyja, Lisa Rhodes, színésznő. Egy lánytestvére van, Julian. Ereiben ír, angol, olasz és spanyol vér csörgedezik. Dylan 12 éves volt, amikor a család Kaliforniába költözött, 2006-ban pedig szülei segítségével YouTube videókat... több»
A fiatal színész Az útvesztő trilógiában alakította Thomas szerepét. A Halálkúra felvételei során azonban autóbalesetet szenvedett, amely során több életveszélyes sérülést is szenvedett. A balesett miatt a forgatás közel egy éven át szünetelt, O’Brien pedig egy későbbi interjú során azt is elmondta, hogy hosszú ideig félő volt, hogy nem tud majd többé lábra állni.
#2
Elisabeth Shue

Elisabeth Shue

szül. 1963. 10. 06. (57 éves)
Wilmington, Delaware, Amerikai Egyesült Államok
Elisabeth Judson Shue 1963. október 6-án született Wilmingtonban, az Amerikai Egyesült Államok területén. Szülei kilencéves korában elváltak. Édesapja révén német gyökerekkel rendelkezik. Három bátyja van. A Columbia High School és a Wellesley College tanulója volt, majd a Harvardon folytatta felsőfokú tanulmányait.... több»
A Koktél ugyan nem egy akciófilm, Elisabeth Shue-t csupán egy hajszál választotta el attól, hogy szörnyű baleset érje a forgatáson. A stáb rengeteg légi felvétel készített egy helikopterről, a nyersanyagot pedig időnként még a fedélzeten nézték vissza, amikor egy-egy rövid időre landoltak a géppel. A film egyik munkatársa mesélte el nemrégiben, hogy ilyenkor a helikopter hátsó rotorja továbbra is forog, amelybe Shue majdnem belerohant.
#1
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (58 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
Bár Tom Cruise-ról mindenki tudja, hogy olykor kaszkadőr nélkül hajtja végre a leghajmeresztőbb mutatványokat a felvételek során, A holnap határán forgatásán egy alkalommal viszont csakugyan majdnem életét is vesztette. Minderről filmes partnere, Emily Blunt mesélt egy későbbi interjú során, hogy az egyik jelenet rögzítése során nem sok híja volt, hogy halálos balesetet szenvedjenek, amikor egy autóval nekirohantak egy fának.