Ezek a sztárok átlépték a határt, ezért rúgták ki őket

Híres színésznek lenni nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem rúghatnak ki. A múltban a színészek nyilvános személyiségét (public persona) a publicisták és az újságírók gondozták, és nem sokat tudtunk a filmsztárok politikáról vagy popkultúráról alkotott véleményéről és hozzáállásáról.

A közösségi média révén azonban betekintést nyerhettünk a sztárok személyiségének, gondolkodásának olyan rétegeibe, mint korábban soha, és így több kritikának és konfliktusnak vannak kitéve, mint korábban bármikor.

Egy színész viselkedése könnyen rossz fényt vethet egy televíziós sorozatra vagy filmre, amelyben szerepet kapott, ami leértékelheti a projekt pénzbeli értékét, ha a közönség úgy dönt, hogy nem nézi tovább a sorozatot vagy filmet a projektben szereplő színész tettei miatt.

A produkciós stúdiók és a televíziós csatornák most tanulják meg, hogyan navigáljanak a szereposztásban a digitális korban, és felismerik, hogy a személyesség politikai kérdés, és néha kénytelenek adott színésztől megválni a produkció sikerességének érdekében.

Míg egyes sztárokat a forgatáson tanúsított rossz viselkedésük miatt rúgnak ki, másokat a magánéletükben elkövetett ügyeik, megnyilvánulásaik miatt, vagy komolyabb esetben a produkciót befolyásoló jogi problémák okán.

Olvass tovább, hogy megtudd, milyen színészeket rúgtak ki, mert átlépték a határt.

#10
Isaiah Washington

Isaiah Washington

szül. 1963. 08. 03. (60 éves)
Houston, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Isaiah Washington (színész) 1963. augusztus 3-án született Houstonban (Texas). 1980-ban szüleivel Missouri City-be költöztek, ahol a Willowridge High Schoolban végzett. Beállt a United States Air Force szolgálatába, majd a Howard University-n végezte tanulmányait. 1996. február 14-én feleségül vette Jenisa Marie Garlandet, akitől 3... több»
Isaiah Washingtont kirúgták a Grace Klinikából, mert homofób szidalmazást használt a forgatáson, amikor összeveszett a társával, Patrick Dempsey-vel. A How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy című könyvben Mark Wilding elmondta, hogy a két színész között feszültség alakult ki, mert valaki elkésett a forgatásról: "Aztán valahogy kirobbant a dolog. Vitába keveredtek, majd mielőtt még észrevetted volna, fizikailag is összeverekedtek". Washington az Entertainment Weeklynek elmondta: "[Shonda Rhimes] felhívott [június 7-én], és közölte velem, hogy nem fogok visszatérni a sorozatba. Ahogyan ő személyesen hívott fel és hívott meg a sorozatba. Ez volt a teljes kör". A veszekedés után Washington a People-nek elmondta, nem célzott senkire a sértéssel, mondván: "Nem vagyok homofób - semmilyen módon vagy formában". A How to Save a Life című könyvben Washington így reflektált az esetre: "Megtanultuk, hogy oda kell figyelnünk arra, hogy mit mondunk. Biztosítanunk [kellett], hogy felelősségteljesebbek legyünk". 2014-ben Washington rövid időre újra eljátszotta a szerepét a sorozat egy későbbi évadában, hogy segítsen megkönnyíteni azt a történetet, ahogy Christina (Sandra Oh) elhagyja a kórházat. Ez a döntés vitatott volt a rajongók körében, de Rhimes megvédte a döntést az Entertainment Weeklynek, mondván: "Az első döntésem és az első felelősségem a történet iránt [...] függetlenül attól, hogy milyen külső tényezők játszanak közre."
#9
Judy Garland

Judy Garland

szül. 1922. 06. 10. - elhunyt 1969. 06. 22.
Grand Rapids, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Judy Garland 1922. június 10-én született Frances Ethel Gumm néven Grand Rapisben, az Egyesült Államokban. A kiváló hangú színésznő zenés-táncos előadók gyermekeként jött a világra. Két és fél évesen lépett a színpadra először nővérei társaságban, egy karácsonyi műsorban. Később az apja egy kaliforniai mozit kezdett... több»
Amikor Judy Garland szerepet kapott Jacqueline Susann A babák völgye című bestsellerének filmadaptációjában, nagy volt a felhajtás Hollywoodban. Sokan úgy vélték, hogy a karakterek hollywoodi személyiségeken alapulnak, és maga Garland ihlette Neely O'Harát, akit a filmben Patty Duke alakított. Garland a kultikus klasszikusban a tapasztalt színésznő, Helen Lawson szerepét kapta, de a forgatás első hónapja után kirúgták. A Fox azt állította, hogy "személyes okokból" hagyta ott a projektet, de Garland cáfolta az állításukat, és elismerte, hogy kirúgták, de még mindig hajlandó volt elvállalni a szerepet, és dolgozni akart. Duke elmondta, hogy szerinte a rendező megbocsáthatatlanul bánt Garlanddal, de szerinte Garland függőséggel való küzdelme is szerepet játszott az elbocsátásában. Duke szerint Garland a forgatáson ivott. Nem ez volt az első eset, hogy Garlandot függőség miatt rúgták ki. Az MGM "Annie Get Your Gun" című filmjéből is elbocsátották kiszámíthatatlan viselkedése, részegsége miatt. Sajnos Garland 1969-ben véletlen túladagolásban halt meg
#8
Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

szül. 1946. 07. 06. (77 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Michael Sylvester Gardenzio Stallone, becenevén Sly, 1946. július 6-án született New Yorkban, egy emigráns olasz család gyermekeként. Ereiben olasz, orosz és francia vér is csörgedezik. Születésekor egy komplikáció következtében arcának bal fele lebénult. Szülei kilenc éves korában elváltak, ezt követően sokat költöztek, ezért... több»
Sylvester Stallone talán leginkább a Rocky és Rambo szerepeiről ismert, de forgatókönyvíróként is ismert lett, sőt, a Rocky forgatókönyvéért Oscar-díjra is jelölték. Amikor Stallone megkapta Axel Foley szerepét a Beverly Hills-i zsaru című filmben, az egész forgatókönyvet átírta, és egy sötét drámának képzelte el. A stúdiónak nem tetszett, hogy Stallone milyen irányt vett a forgatókönyvvel, és kirúgták a projektből, helyette Eddie Murphy-t vették fel. Stallone később így nyilatkozott a The Hollywood Reporternek: "[Az ügynököm] azt mondta nekem, hogy "Ne változtass rajta", de én fogtam a forgatókönyvet, és egyfajta kompromisszumként írtam át, ahol a srác akcióorientált, de volt egy fanyar humorérzéke is". Az ügynök, Ron Meyer azt mondta, hogy a stúdióban senkit sem érdekelt Stallone sötétebb változata, és elmondása szerint könyörgött Stallonénak, hogy csinálja meg a vígjátéki változatot. Stallone azt mondta: "Nem hittem, hogy sikerülni fog. Aztán az a hajó elment."
#7
Kevin Spacey

Kevin Spacey

szül. 1959. 07. 26. (64 éves)
South Orange - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Kevin Spacey 1959. július 26-án született South Orange-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja titkárnő, édesapja reklámszövegíró volt, két testvére van. A család svéd, angol és walesi felmenőkkel rendelkezik. Spacey az iskolában találkozott először a színjátszással, majd komikusként próbált egy ideig érvényesülni. Ezt... több»
Anthony Rapp színész azt állította, hogy Kevin Spacey megpróbált intim kapcsolatba kerülni vele egy Spacey otthonában tartott buli után, amikor Rapp 14 éves volt, Spacey pedig 26. Spacey a Twitteren közölte, hogy nem emlékszik az esetre, és azt mondta: "Ha valóban úgy viselkedtem akkor, ahogy ő leírja, akkor a legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom neki a mélységesen helytelen részeg viselkedésért". Spacey azt is elmondta, hogy biszexuális. A Netflix bejelentette, hogy a 6. évad lesz a Kártyavár utolsó évada. Két nappal azután, hogy a vádak felszínre kerültek, a Netflix kiadta a közleményt, hogy felfüggesztették a gyártást. 2017 novemberében Spacey-t kirúgták a sorozat főszerepéből - főszereplőtársa, Robin Wright volt az utolsó évad főszereplője -, és a Netflix bejelentette, hogy nem adja ki a Spacey főszereplésével készült Gore Vidal-életrajzi filmet, a Gore-t sem. Harmincan jelentkeztek Spacey ellen - évtizedeken átívelő -, többek között szexuális zaklatással és zaklatással kapcsolatos vádakkal. Spacey karakterét megölték, Wright pedig a következőket mondta a Todaynek: "Azt hiszem, természetesen mindannyian meglepődtünk, és végül elszomorodtunk. Továbbmentünk, és nagyon hálásak voltunk, hogy a tervek szerint be tudtuk fejezni a sorozatot". Spacey-t később bíróság kötelezte arra, hogy 31 millió dollárt fizessen a Netflixnek azért a pénzért, amit azután veszítettek, hogy kirúgták őt a sikersorozatból.
#6
James Remar

James Remar

szül. 1953. 12. 31. (70 éves)
Boston - Massachusetts - Amerikai Egyesült Államok
William James Remar egy amerikai színész és szinkronszínész. Bostonban, Massachusettsben, az Egyesült Államokban született 1953. december 31-én. Édesanyja Elizabeth Mary édesapja S. Roy Remar, ügyvéd volt. Ő játszotta Richard-ot a “Sex and the City”-ben, Ajax-ot a “The Warriors”-ban (1979), Albert Ganz-t a “48 Hrs”-ban (1982),... több»
James Remar a nagy- és kisképernyőn is megfordult már, és valószínűleg leginkább a rosszfiúk alakításáról ismert, de Harry Morgan rendőrtiszt szerepéből is ismerős lehet, aki a Dexter című sorozatban örökbe fogad egy problémás kisfiút a helyszínről. Remarnak központi szerepe volt a valaha készült egyik legnagyobb sci-fi filmben, de sosem került a vászonra. Miután egy-két hétig Londonban forgattak James CameronNyolcadik utas a halál című filmjében, Remart kirúgták, miután letartóztatták illegális kábítószer-birtoklásért. Bár akkoriban "kreatív nézeteltérések" volt az ok, amire hivatkoztak. Akkoriban Remar azt mondta, hogy személyes okok miatt kellett távoznia, de évekkel később egy podcastban tiszta vizet öntött a pohárba: "Szörnyű drogproblémáim voltak, de túljutottam rajta. ... Nagyszerű karrierem és magánéletem volt, és elrontottam egy szörnyű drogfüggőséggel. ... Eredetileg Hicks tizedes szerepét kaptam, de néhány hét forgatás után kirúgtak, mert elkaptak kábítószer birtoklásáért, és Michael Biehn lépett a helyemre."
#5
Charlie Sheen

Charlie Sheen

szül. 1965. 09. 03. (58 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Charlie Sheen, született Carlos Irwin Estevez, Martin Sheen legfiatalabb fia. Már fiatal korában is nagy volt a versengés közte és bátyja, Emilio Estevez között. Nem volt jó tanuló, és a rendszertelen iskolalátogatás miatt pár héttel az érettségi előtt kirúgták a középiskolából. Még iskolás évei alatt felfedezte fel magában a... több»
Volt idő, amikor Charlie Sheen volt a legjobban fizetett színész a televízióban, és a Két pasi meg egy kicsi volt a CBS legnézettebb sorozata. 2011-ben ez a sikerszéria robbanásszerű véget ért, amikor a sorozat gyártását leállították. Sheent később kirúgták a sorozatból uszító megjegyzései és kiszámíthatatlan viselkedése miatt. A csatorna közleményt adott ki, amelyben azt írta: "Alapos megfontolás után a Warner Bros. Television azonnali hatállyal felmondta Charlie Sheen szerződését a 'Two and a Half Men'-ben", amire Sheen egy bizarr tirádával válaszolt. A Warner Bros. egy többoldalas levélhez folyamodott, amelyben megmagyarázta, miért rúgták ki Sheent a sorozatból, és könyörgött azoknak, akik képviselik és gondozzák őt, hogy segítsenek bejuttatni őt egy másik kezelési programba, mert visszautasította a csatorna erőfeszítéseit. A csatorna ezután Ashton Kutcher-t alkalmazta Sheen helyére, aki új karaktert kapott a népszerű sorozatban. Tíz évvel később Sheen a Yahoo Entertainmentnek elmondta, hogy megbánta tettét, és azt mondta, hogy ha újra megtehetné, másképp cselekedett volna, felszállt volna a Warner Bros. gépére, és elvonóra ment volna. Sheen elismerte, hogy segítségre van szüksége, viselkedését "kétségbeejtően fiatalkori" viselkedésnek nevezte.  
#4
Megan Fox

Megan Fox

szül. 1986. 05. 16. (37 éves)
Rockwood - Tennessee -USA
Megan Denise Fox 1986. május 16-án született Rockwoodban, Tennessee államban. Ír, francia és cherokee vér is csörgedezik az ereiben. Szülei kiskorában elváltak, ő és nővére édesanyjukkal maradtak. Gyerekkorában táncolt és tagja volt az iskolai kórusnak. 10 éves volt, amikor Floridába költöztek, és 13, amikor komolyabban kezdett... több»
Annak ellenére, hogy az első két Transzformersz filmben központi szerepet játszott, Megan Fox feltűnően hiányzott a harmadik részből. Foxot azért rúgták ki a sci-fi franchise-ból, mert a Wonderland magazinnak adott interjújában becsmérlő megjegyzéseket tett, és Michael Bay rendezőt Bonaparte Napóleonhoz és Adolf Hitlerhez hasonlította, mondván: "Rémálom neki dolgozni. [...] A való életben sebezhető és törékeny, a forgatáson pedig egy zsarnok". Bay azt mondta a GQ-nak, hogy a film executive producere, Steven Spielberg azt mondta neki, hogy rúgja ki Foxot a megjegyzései miatt. Bay arra is célzott, hogy Foxnak nem a legjobb a munkamorálja Hollywoodban, mondván: "Egy másik világban volt, a BlackBerryjén. Koncentráltnak kell maradnod." Annak ellenére, hogy Foxot kirúgták a sorozat harmadik filmjéből, Bay nem neheztelt rá: "Nem sértődtem meg, mert tudom, hogy ez csak Megan." Évekkel később, 2017-ben Fox a Cosmopolitan UK-nak beszélt arról, hogy kirúgták a franchise-ból, amely híressé tette, és bevallotta: "Ez volt a karrierem abszolút mélypontja". Majd így folytatta: "Miután rájöttem, hogy én [okoztam] magamnak, felbecsülhetetlen tanulási tapasztalat volt visszatekintve". Hát nem üdítő, amikor az emberek elismerik, hogy fiatalabb korukban átléptek egy határt, és tanulnak tetteik következményeiből?  
#3
Shannen Doherty

Shannen Doherty

szül. 1971. 04. 12. (53 éves)
Memphis, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Shannen Maria Doherty 1971. április 12-én született a Tennessee államban található Memphisben. Édesapja révén ír, édesanyja révén skót és angol felmenőkkel rendelkezik. Gyermekkorát Los Angelesben töltötte, ahol tudatosan készült a színészi pályára. Első jelentősebb filmszerepét a Father Murphy (1981) című tévésorozatban... több»
Shannen Doherty arról volt ismert, hogy a forgatáson nehéz természetű, és a Beverly Hills 90210-ből is kirúgták a színfalak mögötti drámák miatt. A Doherty és Jennie Garth között a forgatáson történt fizikai összetűzésről szóló pletykákat, amelyeket Garth memoárja megerősítette, ahol Garth elismerte, hogy a személyiségük olyan volt, mint "a benzin és a gyufa". A forgatási ellenségeskedés ellenére Garth a memoárjában azt mondta, hogy Doherty még mindig az egyik legközelebbi barátja. A dráma követte Doherty-t a Bűbájos boszorkák forgatására, ezért Doherty a 3. évad után otthagyta a WB sorozatát, és az Entertainment Tonightnak elmondta: "Túl sok dráma volt a forgatáson, és nem volt elég szenvedély a munka iránt. [...] Nincs többé időm drámára az életemben". Alyssa Milano 2021-ben a People-nek elmondta, hogy bűntudatot érez a forgatáson kialakult feszültségben való részvétele miatt: "Azt hiszem, sok küzdelmünk abból fakadt, hogy úgy éreztük, hogy inkább versenyben vagyunk egymással, mint hogy ez a testvériség lett volna köztünk, amiről a sorozat szólt". Tori Spelling saját műsorában vallotta be, hogy megkérte apját, Aaron Spellinget, hogy rúgja ki Dohertyt, és sajnálkozva mondta: "Úgy éreztem, hogy részese voltam valaminek, egy mozgalomnak, ami valakinek a megélhetésébe került.... Szörnyű ember volt? Nem. Ő volt az egyik legjobb barátom". Doherty elmondta, hogy a két legfontosabb ok, amiért újra eljátszotta Brenda Walsh szerepét a 2019-es rebootban, a BH90210-ben, hogy tisztelegjen Luke Perry előtt, és hogy feldolgozza a IV. stádiumú mellrákdiagnózisát.  
#2
Gina Carano

Gina Carano

szül. 1982. 04. 16. (42 éves)
Dallas County - Texas - Amerikai Egyesült Államok
Gina Joy Carano 1982. április 16-án született Dallasban, Texasban, az Egyesült Államokban. Édesanyja Dana Joy, édesapja Glenn Thomas Carano volt profi amerikai focista. Ginának egy nővére és egy húga van, Casey és Christie. Carano a Trinity Christian High Schoolban érettségizett Las Vegasban, majd a University of Nevadán végzett... több»
A harcművészből lett színésznő, Gina Carano a közösségi médiában tett olyan megjegyzéseiről szerzett kétes hírnevet, amelyeket néhány Star Wars-rajongó sértőnek talált, és ezek a rajongók online kampányt indítottak, hogy kirúgassák őt a Disney+ sorozatból. 2021 februárjában Caranót kirúgták a Mandaloriból, mert durva megjegyzéseket tett, többek között transzfób megnyilvánulásai is voltak, és lazán összehasonlította a modern amerikai republikánus létet a holokauszt alatti németországi zsidósággal. A sztár kirúgása után a LucasFilm a következő nyilatkozatot adta ki: "Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem tervezzük, hogy a jövőben ezen változtatunk", "visszataszítónak és elfogadhatatlannak" nevezve a közösségi médiában tett bejegyzéseit. Az ügynöksége, az UTA a vita nyomán ejtette Caranót. Néhány rajongó ellenpetíciót nyújtott be, hogy Caranót újra alkalmazza a Lucasfilm és a Disney. Egy spinoff sorozat, amely Carano karakterére, Cara Dune-ra koncentrált volna, "Az új köztársaság rangerjei" címmel, nem sokkal később leállt a Disney+-nál. Carano soha nem kért bocsánatot ellentmondásos kijelentéseiért. Ehelyett a médiafigyelmet és megnövekedett Instagram-követői számát arra használta fel, hogy támogatásért és a rajongók és a vezetők ellen gyűjtsön, akik hozzájárultak a kirúgásához: "A remény közvetlen üzenetét küldöm mindenkinek, aki a totalitárius csőcselék általi törléstől való félelemben él" - írta közleményében a The Hollywood Reporter szerint - "Még csak most kezdtem el használni a hangomat, amely most szabadabb, mint valaha, és remélem, ez másokat is erre ösztönöz".
Roseanne Barr mindig is ellentmondásos személyiség volt, de 2018 májusában átlépett egy határt, és nem tudta visszavonni a szavait. Barr "Roseanne" rebootját rasszista tweetjei miatt törölték, amelyek Valerie Jarrettre, egy fekete nőre irányultak, aki Barack Obama elnök egykori tanácsadója. Barr bocsánatot kért a tweetért, mondván, hogy csak egy ízléstelen vicc volt, de a csatorna reagált, amikor az ABC Entertainment elnöke, Channing Dungey bejelentette: "Roseanne Twitter-nyilatkozata visszataszító és nincs összhangban az értékeinkkel, ezért úgy döntöttünk, hogy töröljük a sorozatát". Barr ügynöksége, az ICM Partners is követte a példát, a Varietyben megjelent közleményben: "Amit írt, az ellentétes az alapvető értékeinkkel, mind egyénként, mind ügynökségként". Az ügynökség bejelentette, hogy azonnal megszakította a kapcsolatot Barrral, és hogy őt is tájékoztatták a szakításról. Dungey 2018 augusztusában a Deadline-nak beszélt a felmondásról, és azt mondta: "Ez a tweet átlépte azt a határt, amit nem lehet átlépni, de számunkra az volt az érzés, hogy elég volt, és valamit tenni kellett". Dungey a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy a "Roseanne" mégis folytatódni fog - a stábot Barr kivételével visszahozták. "Ez volt az egyetlen csalódásom aznap - az ártatlan emberekre gondolva, akiket érintett a döntés" - mondta Dungey - "Az a tény, hogy most már képesek vagyunk továbblépni a 'The Conners'-szel, jó érzés." A The Conners című folytatásos sorozat Roseanne megmaradt családját követi a matriarcha váratlan halála után.