#147

53 Férjhez menni tilos!  (1963)

(1) (1)

vígjáték

Mr. Halley egyetlen leánya, a temperamentumos Lilian közli felháborodott atyjával, hogy nem hajlandó férjhez menni ahhoz a szerencsés úrhoz, akit atyja kiszemelt neki. Mi több, azt... több»

#146

dráma | történelmi

A kisvárosi gimnázium tanára a háború vége felé árokásásra viszi az osztályát, hogy a frontszolgálatot elkerüljék. Késôbb mégis a frontra akarják vezényelni a fiúkat, de... több»

#145

vígjáték

A Karinthy Frigyes immár klasszikus írása nyomán készült film hőse Bauer Károly középiskolai tanuló. Ügyetlen ügyeskedéseiben, szárnyaló fantáziájában, merész álmaiban... több»

#144

60 Kojak Budapesten  (1980)

(1)

krimi | vígjáték

Hatalmas a szenzáció, ugyanis Budapestre érkezik a Krimi-írók Nemzetközi Konferenciájára a híres amerikai detektív, Kojak! A repülőtéren sikerül lelépnie a riporterek hada... több»

#143

dráma | háborús | romantikus | történelmi

Filmio

A lebontásra ítélt Tűzoltó utcai bérház szomszédságában éjszaka is dolgoznak, házat bontanak. A dübörgő gépek zaja, a romhalmaz a 25-ös számú ház lakói számára, akik... több»

#142

68 Az áldozat  (1980)

(2)

dráma | krimi | thriller

A többszörös kéjgyilkos után nyomozó rendőrtiszt arra a felismerésre jut, hogy csak a következő potenciális áldozat megtalálása vezethet a gyilkos nyomára. Megkeresi... több»

#141

87 Lila akác  (1934)

(2) (3)

vígjáték

Tóth Manci masamódból lett kartáncosnő megismerkedik Palival, a csinos bankfiúval, és halálosan beleszeret. Ám hiába várja tőle a biztató szót, mert az Lilit, a szépasszonyt... több»

#140

vígjáték | zenés

Az ötvenes évek kultúréletéről kapunk képet ebből a vígjátékból. A váci gépgyár a helyszín, ahol a gyári munkáskórus vezetője a régi dicsőségének fényében... több»

#139

vígjáték

A Városligetben él Blazsek Mátyás fényképész lányával, Évával. Blazsek modernizálja üzletét, s élelmes fotóriporterként próbál fellépni: egy kis balesetet tervel ki, hogy... több»

#138

vígjáték

A vezérigazgató unokaöccse - valószínűleg némi sikertelen udvarlási kísérlet miatti bosszúból - azt a hírt kezdi el terjeszteni, hogy mindenkit elbocsájtanak nagybátyja... több»

#137

romantikus | vígjáték

A húszéves Gida csapni kezdi a szelet egy fiatal özvegyasszonynak. A kapcsolat szépen alakulgat, ám amikor végre dűlőre lehetne vinni a dolgot, valami mindig közbejön.

#136

53 Fiúk a térről  (1968)

(2)

dráma

A tér fiataljai haragszanak Albert Zolira, a bokszolóra, amióta "rendes" életet él, leérettségizett, és banktisztviselőként dolgozik. Nem is sejtik, hogy ez csak a felszín,... több»

#135

86 Légy jó mindhalálig  (1960)

(7) (1)

dráma

Debrecen, az 1890-es évek. Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel se bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi a lutrin az... több»

#134

dráma

Debrecen, az 1890-es évek. Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel sem bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi lutrin az... több»

#133

74 Bogáncs  (1959)

(1)

családi | kaland

Bogáncs, a pulikutya, az állami gazdaság nyájőrzője egy kis időre elkóboról. Noha gazdája rettentesen aggódni kezd érte, a kutyus élvezi, hogy elszabadulhat egy kicsit, és... több»

#132

kaland

Csutak igazi bajkeverő, már társai sem szívesen játszanak vele. A fiú számára igencsak magányosan telik a szünidő, ezért elhatározza, hogy ellopja a fuvaros gebéjét. Az... több»

#131

családi | kaland | romantikus

Miután Csipkerózsika felébredt, a gonosz mostoha álarcosbált rendez a tiszteletére, valójában azonban teljes hatalomátvételre készül a többi mesebeli gonosztevővel... több»

#130

61 Úri muri  (1950)

(1)

dráma

A történet hőse Szakhmáry Zoltán földbirtokos, aki szakítani akar évszázados szokásokkal, saját birtokán a gazdálkodást meg akarja reformálni. Felesége azonban nem írja alá... több»

#129

vígjáték

A rendszerváltás után zajlik a privatizáció, az állami gyárak csődbe mennek. Az új miniszterelnök szeretné meggyőzni a külföldön élő magyart, hogy Magyarország jó... több»

#128

71 Makrancos hölgy  (1943)

(1)

vígjáték

A pénz nagy úr. Akinek pénze van, azt hiszi, mindent megengedhet magának. Benedek Pálma, a gazdag gyáros elkényeztetett lánykája mellett az élet maga a pokol. Az egész ház, a... több»

#127

59 Ítélet  (1970)

(2)

dráma | történelmi

Filmio

A film Dózsa Györgynek állít emléket, aki tudatosan áldozta életét az elnyomottak igazáért. A Zápolya (Csíky András) által legyőzött és elfogott Dózsa Werbőczy (Major... több»

#126

60 Hangyaboly  (1971)

dráma

Filmio

A történet egy kolostorban játszódik. Az apátnő haldoklik, és az új választásokra készülve a fiatalabb apácák üdvözölnék a reformok bevezetését Virginia (Töröcsik Mari)... több»

#125

56 Sárga rózsa  (1941)

(1)

dráma

Decsi Sándor, a csikósbojtár a katonaságból visszatér a pusztára. Megtudja, hogy szerelme, Klári nem volt hű hozzá, távolléte alatt Lacza Ferkóval, a gulyásbojtárral... több»

#124

vígjáték

Nyírmadocsa, valamikor a hetvenes években. A kis nyírségi falu mindennapjait általában semmi különös esemény nem zavarja meg, ám egy nap János a kútba esik, megnyitják a... több»

#123

63 Sárika, drágám  (1971)

(2) (1)

Bóna Péter kezdő filmrendezőnek válása után nagyobb összegre lenne szüksége, hogy volt feleségével rendezze vitás anyagi ügyeit. Azt reméli, vidéken élő idős nagynénje... több»

#122

67 Szívzűr  (1982)

(2)

dráma | vígjáték

Filmio

Ballát, a fiatal orvost (Máté Gábor) és feleségét (Udvaros Dorottya) szívesen látják a kis településen, a páros azonban nem túlságosan lelkes. Balla asszony kétségbeesetten... több»

#121

66 Rangon alul  (1960)

(1)

dráma

Jóska és Zsuzsa az Operaház bérletes előadásain egymásba szeretnek. Ám a munkásfiút Zsuzsa szülei nem fogadják szívesen, mert mamája és nagynénje igazi, békebeli jó partit... több»

#120

dráma | történelmi

Filmio

A Zsadányi család ünnepel fiai - István és Gábor - tisztté avatása alkalmából. A családfő él az alkalommal és politikai nézeteit népszerűsíti az ünneplők körében.... több»

#119

Szitár Kálmán gyáros megtudja orvosától, hogy súlyos beteg. Külföldi tanulmányútról hazajön fia, Péter, hogy átvegye az üzem irányítását. Arra kérik őt a munkások,... több»

#118

54 Gyurkovics fiúk  (1941)

(1)

romantikus

Az idős Gyurkovics házaspár, Géza és Jutka hazavárják unokáikat, akik hamarosan meg is érkeznek. Bennük gyönyörködve a nagyszülők visszaemlékeznek a kezdetekre... Akkor, a... több»

#117

67 Ballagó idő  (1976)

(1)

kaland

Pisti egy Gölle nevű faluban tölti a szünidőt szüleivel és nagymamájával. A szomszéd nénitől hallott mesék élénk fantáziája révén rendre megelevenednek előtte. A számos... több»

#116

akció | krimi

Diverzánsok a kempingfelszerelések gyárának álcázott hadianyagüzem megsemmisítésére készülnek. Ekkor kerül Torday Géza új mérnökként a céghez. Felbukkanása alaposan... több»

#115

kaland | történelmi

Az 1600-as években Kecskemét lakói a törökök és labancok támadásaitól szenvednek. Miska meggyőzi a vezetőket, hogy kérjenek béget Budától, az majd segít nekik. A fiú... több»

#114

71 Beszterce ostroma  (1948)

(1)

dráma | romantikus | történelmi

Pongrácz István, Nedec várának az ura furcsa ember. Nem szereti saját korát, ezért középkori várúrnak képzeli magát. Környezete is elfogadja hóbortját, és ezzel mintegy... több»

#113

62 Fényes szelek  (1969)

(1)

dráma | musical

Filmio

Nem sokkal a második világháború befejezése után egy fiatal és idealista főiskolai hallgatók csoportja egy vidéki katolikus teológiai iskolába megy azzal a céllal, hogy... több»

#112

80 Rákóczi hadnagya  (1954)

(2) (1)

kaland | történelmi

1708. Bornemissza János portyázó kurucból lett Vak Bottyán strázsamestere. Fegyverét a hazaszeretet vezérli és a szerelem Bíró Anna, a legszebb réthei lány iránt. Az elfogott... több»

#111

88 80 huszár  (1978)

(4) (1)

dráma | történelmi

Filmio

A Lenkey-huszárszázadnak állít emléket a film. 1840-es évek. A Galíciában állomásozó huszárok megtagadták az osztrák parancsot, melynek alapján a helyiek közt kitört... több»

#110

63 Még kér a nép  (1972)

(2) (6)

dráma | háborús | musical

Filmio

Az 1890-es években a magyar vidéken játszódó film lázadó gazdák csoportjának sorsát követi nyomon. A forradalommal kapcsolatos elképzeléseik azonban ütköznek annak az... több»

#109

64 A gyáva  (1971)

(4)

dráma

Sarkadi Imre regénye nyomán. Éva megrekedt a fényűző mindennapokban, képtelen szembenézni a valósággal, amely társadalmi kötelességeket és felelősségvállalást jelent.

#108

66 Ünnepi vacsora  (1956)

(3)

Varsa főmérnök Kossuth-díjat kap, és ez alkalomból ünnepi vacsorára hívja családja tagjait. Az este során felszínre törnek a családtagok közti ellentétek.

#107

63 Alba Regia  (1961)

(1)

dráma | romantikus | történelmi

1945. Hajnal doktor nem akar politizálni. Marad, amikor a németek kiürítik Székesfehérvárt, és nem mozdul akkor sem, amikor a német ellentámadás elől a szovjetek vonulnak vissza.... több»

#106

72 Szeretők  (1984)

dráma

Vera elvált, fiatal nő, Tamás családos ember. Hosszú ideje találkoznak titokban, egy ismerősük víkendházában. Vera azt szeretné, ha a férfi nyíltan vállalná a kapcsolatukat,... több»

#105

51 N.N. a halál angyala  (1970)

(2) (1)

dráma | vígjáték

Filmio

Korin György az ország legelismertebb pszichológusának számít, akinek saját televíziós és rádiós műsora van. Egy nap váratlanul híre megy, hogy meghalt, a férfi ugyanakkor... több»

#104

64 Leányvásár  (1941)

(2) (1)

musical | romantikus | vígjáték

Készül a híres leányvásár az erdélyi Palánkon. Gergely János épp most érkezett haza Kanadából a gyámleányával, Lukréciával, akit módfelett érdekel a szóban forgó... több»

#103

64 Ifjú szívvel  (1953)

(2) (2)

vígjáték

Dani János rendkívül ügyes szakmunkás, aki szabadidejében újításán dolgozik. Egyetlen hibája, hogy nem szeret tanulni. Jánost brigádvezetőnek választják, hátha így megjön... több»

#102

64 Égi bárány  (1971)

(2)

dráma

Filmio

1919 ősze, a Tanácsköztársaság már elbukott, de a Dunántúl még a vörösök kezén van. Szabadon engedik az eszelős Vargha pátert (Madaras József) és tanácsadóját, a... több»

#101

dráma | zenés

Filmio

Savanyú egy üzemben dolgozik, a szürke és monoton mindennapok elől azonban csak a bulik, a koncertek jelentik a menekülést. A srác menthetetlenül szerelmes Juliba, akit viszont már... több»

#100

89 Az ötödik pecsét  (1976)

(26) (8)

dráma | háborús

Filmio

Baráti társaság beszélget egy kocsmában. Kívül javában zajlik a magyar fasiszta nyilas párt terrorja, miközben a szovjetek bombázzák Budapestet, de Király, a sznob... több»

#99

dráma | életrajzi

Filmio

Juli története folytatódik. Magdától elköltözve egy gyárban kap munkát, ám Magda elintézi, hogy kirúgják őt. Juli szeretne filmrendező lenni, de elbukik a felvételin.... több»

#98

87 A Pál utcai fiúk  (1968)

(18) (7)

dráma

Filmio | TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

A történet 1889 márciusában játszódik Budapesten. A Pál utcai fiúk és a vörösingesek csapata konfliktusba keveredik, amely során a középiskolás gyerekek ellopják egymás... több»

#97

krimi | vígjáték

Filmio

A James Bond paródiában Klauberg, az elmebeteg náci orvos a "Pestis XX" nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró... több»

#96

73 Bohóc a falon  (1968)

(1)

dráma

A szabad asszociációk logikáján alapuló új hullámos film a tizenévesekről. Három fiú egy balatoni villába húzódik a vihar elől. Amikor váratlanul megérkeznek a tulajdonosok,... több»

#95

80 Szerelmesfilm  (1970)

(4)

dráma

Filmio

Jancsi (Bálint András) és Kata (Halász Judit) szerelmi kapcsolatát az 1956-os felkelés leverése hirtelen lezárja: a lány külföldre megy, a fiú marad. Most, sok éven át tartó... több»

#94

kaland | romantikus | vígjáték

András, Albert és Bence álmai valóra válnak, amikor biciklitúrára mennek a Balatonra. Napfény, vízpart, csinos lányok. András és öccse Bence ugyanannak a lánynak csapják a... több»

#93

dráma

Filmio

István és felesége egy rettenetes házasságban élnek, képtelenek elviselni egymást. Az asszony elutazik vidékre, egy kis kikapcsolódásra. Később Istvánt értesítik, hogy... több»

#92

86 Hideg napok  (1966)

(8) (2)

dráma

Filmio

Négy vádlott várja a tárgyalást a börtön cellájában. A bíróság azzal vádolja őket, hogy aktívan részt vettek az 1942-es újvidéki mészárlásban, amely több ezer ártatlan... több»

#91

86 Csillagosok, katonák  (1967)

(1) (1)

dráma | háborús

Filmio

1918 nyara. A fiatal "szovjetország" egész területén folyik a polgárháború és megkezdődik az intervenció. A régi rend visszaállításáért harcoló fehérek ellen a... több»

#90

dráma

1943-ban, Ukrajnában a doni vereség után Balogh honvéd úgy döntött, hazalátogat a családjához. Még az akasztófa alatt is képtelen felfogni, hogy mint katonaszökevény... több»

#89

vígjáték

Málnásy Gábor a szomszéd földbirtokos leányának, Szánthódy Évá-nak eljegyzésére készül. Ekkor toppan be a kastélyba Emmi, és dúlja föl a vendégek s a ház nyugalmát. A... több»

#88

72 Megint tanú  (1995)

(3)

vígjáték

Megint tanú lesz a legendás Pelikán Józsefből, a most már nyugdíjas gátőrből, tanúja a most születő új demokráciának, a kibontakozó kapitalista gazdaságnak. Pelikán... több»

#87

89 A tanú  (1981)

(61) (10)

dráma | politikai | szatíra | vígjáték

Filmio | TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

A Bacsó Péter rendezte kultfilm számos szállóigét adott nekünk, miután egy évtizeddel elkészülte után egyáltalán végre bemutathatták. A személyi kultuszt kiparodizáló,... több»

#86

dráma | életrajzi

Filmio | TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Juli még a Szovjetunióban vesztette el szüleit, hazatérve Magyarorszra Magához kerül, az asszony merevsége azonban bizalmatlanságot és közömbösséget ébreszt a tinédzser... több»

#85

romantikus | vígjáték

Gerolsteinben azok a lányok, akik egy évben születtek a nagyhercegnővel, nem mehetnek férjhez, amíg ő pártában van. Vonzó és gazdag férjet keresnek Antóniá-nak, hogy a... több»

#84

dráma

Noszty Feri váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé.... több»

#83

69 Bakaruhában  (1957)

(1)

dráma | romantikus

A hétköznapokat mikrolélektani oldalról ábrázoló poétikus szerelmi történet a tízes években játszódik. Sándor, a helyi lap szerkesztője, hétköznapjait biliárddal,... több»

#82

67 Díszmagyar  (1949)

(1)

vígjáték

Rédey Lajos egyetemi hallgató egyetlen zakóját az egyik szobatársa zálogba vágta. A zakó zsebében ott lapul Kitty karkötője, ami olaszórán kikapcsolódott. Lajosnak vissza kell... több»

#81

56 Hintónjáró szerelem  (1955)

(2) (1)

romantikus | vígjáték

A Balaton-parti község szövetkezetének vezetősége mindenhová hintón jár, hogy bosszantsa Peczölinét, az egyéni gazdálkodó úrhatnám feleségét. Bár Peczöliék és a téesz... több»

#80

80 Legenda a vonaton  (1962)

(3) (1)

vígjáték

A zsúfolt vonaton utazó brigád tagjai történetekkel szórakoztatják egymást és az utasokat. A sztorik főhőse egy vérbeli vagány, Karló, aki szerelőnek ugyanolyan kiváló, mint... több»

#79

85 Te rongyos élet  (1984)

(3) (1)

dráma | szatíra | vígjáték

Filmio

Sziráky Lucy egy népszerű primadonna, aki mégis a kitelepítés sorsára jut. Egy világtól távol eső faluba kerül, ahol azonban tovább dúl az osztályok közötti harc: az... több»

#78

történelmi

Az 1830-as években a Bécs irányította Magyarország újabb szomorú korszakát élte. Az alföldi tanyavilág csendes magányát felkorbácsolta a pandúrok és perzekutorok... több»

#77

85 Dögkeselyű  (1982)

(9) (13)

dráma | krimi

Filmio

Simon József taxisofőrt kirabolja két idős hölgy utasa. Hiába fordul az elvált, adósságokkal küzdő férfi a rendőrséghez, a hatóság emberei kétkedve fogadják a... több»

#76

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

#75

dráma | romantikus

Fejes Endre novellájának nagysikerű tévéfilm-változata egy hatvanas évek elején megtörtént esetet dolgoz fel. Egy pszichopata munkásfiú megfeszített energiával... több»

#74

67 Az aranyfej  (1964)

családi

Stevenson, a híres angol bűnügyi szakértő családjával Magyarországra látogat. Míg a bűnügyi konferencián elnököl, hírhedt műkincsrablók ellopják Szent László... több»

#73

játékfilm

Filmio

A Szerb Antal regényéből készült film hőse a szellem embere, aki a titokzatos rózsakeresztesek nyomát kutatja különböző londoni könyvtárakban. Hamarosan alkalma nyílik rá,... több»

#72

dráma | western

Filmio

A film a Thököly-felkelés után játszódik az üldöztetések és nélkülözések következtében haramiává züllött bujdosók között. Egy tizenhat éves fiú lengyel gazdáját... több»

#71

vígjáték

Filmio

Mici néni egy szebb napokat látott operettcsillag, aki nem hajlandó színészotthonba menni, ehelyett bérlőket keresi, akiknek kiadná a lakását, amennyiben gondoskodnak róla.... több»

#70

63 Nem ér a nevem  (1961)

(1)

musical | vígjáték

A szürke hétköznapok szürke hőse, az áldozatkész, elvált mozipénztárosnő, Etelka balatoni beutalót kap. Barátnője tanácsára megpróbálja felfedezni az életet. Etelkát... több»

#69

67 Hopplá hopp!  (1954)

(1)

vígjáték

A Jackson cirkusz nyugat felé menekül a háború utolsó napjaiban. Peti bohóc elbújtat egy fiatal lányt és egy kisfiút a nyilasok elől, majd neki is menekülnie kell. Hamarosan két... több»

#68

63 Angi Vera  (1979)

dráma | romantikus

Filmio

1948. Angi Vera, az árva lány egy vidéki kórházban segédápolónő. Miután nyíltan bírálta a munkahelyén lévő tűrhetetlen állapotokat, a vezetés jobbnak látta, ha... több»

#67

dráma | életrajzi

Filmio

Mészáros Márta a Napló-trilógiájának harmadik részét az 1956-os forradalomnak szentelte. Októberben Juli (Czinkóczi Zsuzsa) Moszkvában ragadt, míg itt Magyarországon János... több»

#66

67 Budapesti mesék  (1977)

(1)

dráma

Filmio

Allegorikus, költészettel és jelképekkel teli történet emberekről, akik villamossal utaznak a mindenki által áhított kocsiszín keresésére. Tökéletes színészi alakítás (a... több»

#65

82 Tüskevár  (1967)

(10) (8)

családi | kaland

A film hőse egy kisfiú, a széltől is óvják, még az úttörőtáborba se engedik el. A nyári szünetben azonban elmehet a Kis-Balaton mellé egy rokonhoz, aki megismerteti őt a... több»

#64

dráma

Filmio

A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára. Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék... több»

#63

73 Merénylet  (1960)

dráma

Hável magánnyomozó (Páger Antal) azon a vonaton utazik, amely ellen Biatorbágynál merényletet követnek el. Felfigyel egy gyanúsan viselkedő férfira, és kideríti, hogy valóban... több»

#62

72 Dollárpapa  (1956)

(1) (1)

vígjáték

A két eladósorban lévő lányt nevelő, teljesen eladósodott tanárról mindenki úgy tudja, hogy Amerikában élő nagybácsija milliomos. A nagybácsi váratlanul betoppan.... több»

#61

86 Égigérő fű  (1979)

(5) (4)

vígjáték

Filmio

Misu egy belvárosi lakásban élvezi a nyarat. Sok barátja van a környéken, de az unalomtól mégsem tud szabadulni. Egy lakó, a parkőr Poldi bácsi nyugdíjas éveire készül. Minden... több»

#60

71 Hatholdas rózsakert  (1970)

(2) (1)

vígjáték

Hatholdas rózsakert közepén álló házának szobáit a kisváros arany ifjainak adja ki a társaságkedvelő Ilka néni. Jóvoltából a bérlő urak nemcsak a rózsákat, hanem a város... több»

#59

dráma | kaland | krimi

Borsy Kálmán az angol titkosszolgálatnak dolgozó Dr. Sávos irányításával harcol a német megszállók ellen. Schlicken, Gestapo-tiszt rájön, hogy Borsy ölte meg azt az embert,... több»

#58

85 Dúvad  (1961)

(3)

dráma

Filmio

Ulveczki, a vidéki földbirtokos hozzászokott, hogy mindent megkaphat, senki sem mer vele szembeszállni, s akaratát akkor is érvényesíti, ha éppen egy neki tetsző nőről van szó.... több»

#57

vígjáték

Az intézetben nevelkedő Evelyne megtudja, hogy a családi bánya csődjét egy tőzsdei manipuláció okozta. Evelyne elhatározza, hogy bosszút áll a tettesen.

#56

dráma

Filmio

Magányos öregasszony, egykori hajóskapitány leánya éldegél a belvárosi bérházban. Kétszobás lakása zsúfolva régi bútorokkal, képekkel, csecsebecsékkel. Féltő gonddal... több»

#55

vígjáték

Berinday mérnök sokáig Afrikában élt, és egy Mária nevű lánnyal levelezett. Hazatérése előtt megkéri barátját, a színészt, hogy segítsen neki felkutatni a lányt, akit... több»

#54

77 Halálos tavasz  (1939)

(3)

dráma

Filmio

Zilahy Lajos regényének adaptációja a film noir hazai műfajának egyik legkiemelkedőbb alkotása. A alkotás öngyilkosság krónikája a korabeli Budapest világában. Zilahy... több»

#53

61 Külvárosi őrszoba  (1943)

(1) (3)

dráma

A vidékről Pestre került Tóth János rendőr egy éjszakai lebujban találkozik a vonzó harmonikás Gizivel, s a lány hatása alá kerül. Az énekesnő kezdetben szeretője miatt... több»

#52

68 Gázolás  (1955)

(2)

dráma

Csanádi András bíró egy éjjel vallomást tesz főnökének, Pálházi Jenőnek. Egy vívóteremben megismerkedett, majd beleszeretett Zenthe Juditba, a csinos, modern sofőrnőbe. A... több»

#51

85 Árvácska  (1976)

(5) (4)

dráma

Filmio | TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

Móricz Zsigmond kisregényének megrendítően szép feldolgozása. A kis árvalányt, Csörét a szegény Dudásék az árvaházi kihelyezési díjért veszik magukhoz. A kegyetlen... több»

#50

vígjáték

A bankár lánya imádja a sebességet, 120-as tempóban száguld gépkocsijával. El is üt egy jobb sorsra érdemes fiatalembert, akit apja történetesen éppen most akart elbocsátani a... több»

#49

vígjáték

Filmio

Sóvári, a színész Pintér Ibolya művésznőbe szerelmes. Ibolyának udvarol Borsay, az elszegényedett gróf is, akit csak a kilátásban lévő gazdag spanyol örökösnővel kötendő... több»

#48

60 Janika  (1949)

(4)

vígjáték

15 év távollét után hazatér Magyarországra a híres színésznő külföldre távozott férje, hogy a válást elintézze. A színésznő épp egy kisfiú szerepét próbálja otthon,... több»

#47

dráma | történelmi

Filmio

1944-ben légiriadó vet véget a Végvári Tánciskola rendezvényének. A zűrzavart kihasználva a ruhatáros fia elemel egy idegen kabátot, hogy az érte kapott pénzből kifizethesse... több»

#46

75 Magyarok  (1978)

(2) (1)

dráma

Filmio

1943, dúl a II. világháború. Vendégmunkások kis csoportja megy ki Németországba, hogy a katonáskodó német parasztok helyett dolgozzon. A katonaságtól menekülő nincstelen... több»

#45

70 Talpalatnyi föld  (1948)

(2)

dráma

Az 1930-ban játszódó paraszti történet hősei, Góz Jóska és Juhos Marika akik szeretik egymást. Szülei adóssága miatt Marika kénytelen mégis Zsíros Tóth Ferke felesége... több»

#44

dráma | western

Filmio

A 19. századi betyárok izgalmas világát idéző film főszereplője Farkas Csapó Gyurka, akik a börtönből megszökve járja a pusztát, hogy megtalálja azokat, akik elárulták és... több»

#43

92 Jób lázadása  (1983)

(8) (1)

dráma

Filmio

Gyöngyössy Imre és Kabay Barna szívszorító drámája egy gyermek szemszögéből mutatja be a holokauszt embertelenségét. Jób egy zsidó földműves, akihez nem volt túl kegyes a... több»

#42

85 Kántor  (1976)

(3) (1)

A krimisorozat főhőse egy nem mindennapi rendőrkutya. Az 1976-ban készült film főszereplői Madaras József, Szilágyi Tibor, Horváth Sándor és persze maga Kántor, a híres... több»

#41

64 Hajdúk  (1975)

dráma | kaland | történelmi | western

Filmio

Bocskai István megbízza a szabad magyar hajdúkat, hogy egy marhagulyát hajtsanak keresztül a három részre szakadt országon át a dalmát tengerpartra, mert az állatok árából... több»

#40

65 Valamit visz a víz  (1944)

(1) (1)

dráma

János, a felesége meg a kisfiúk boldogan éldegélnek a nagy folyó mellett piciny, de takaros házukban. János halász, szereti a természetet, a családját. És ekkor az idillt... több»

#39

86 Déryné  (1951)

(2) (1)

dráma | életrajzi | történelmi

Filmio

Déryné Széppataky Róza, az első magyar operaénekesnő, a vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője. A 19. század elején Bécs nem engedélyezte állandó magyar... több»

#38

90 Bob herceg  (1972)

(2) (1)

musical

Huszka Jenő csodálatos operettjének tévéfilmváltozata. Játszódik Angliában. György királyfi, Bob álnév alatt - csavargó diáknak öltözve - jár ki éjszakánként titkon a... több»

#37

72 Gábor diák  (1956)

(2) (1)

musical

A magyarországi török uralom idején játszódó történet hőse Gábor diák, aki pajtásával, Suki Balázzsal együtt, ahol csak tud, borsot tör a kegyetlen, Ali pasa orra alá. Egy... több»

#36

vígjáték

Filmio

Kerekes András, aranykoszorús sportrepülő esti egyetemre jár. A Műszaki Egyetemen folytat tanulmányokat. Amikor magabiztosan, sikerei teljes tudatában vizsgázni megy, a... több»

#35

65 Szerelmi láz  (1943)

(2) (1)

A híres operaénekes, Szendrey Péter lánya, Éva a párizsi szobrásziskolán tanul. Egy nap a rádióból értesül róla, hogy édesapjával valami baj történt. A háború miatt csak... több»

#34

NA János vitéz  (1939)

(1)

játékfilm

Filmio

Petőfi Sándor János vitéz című művét 1904-ben Bakonyi Károly írja át, és azt reméli, a kor egyik népszerű operett szerzője, Huszka Jenő zenésíti majd meg. Ám a már... több»

#33

87 Szegénylegények  (1966)

(4) (4)

dráma | háborús | történelmi | western

Filmio

Ráday Gedeon hadügyminiszter hozzálát az ország közbiztonságának javításához. Emellett keresi azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik Rózsa Sándor mellett vettek... több»

#32

86 Meseautó  (1934)

(4) (2)

romantikus | vígjáték

Filmio

Egy banki alkalmazott és a bankigazgató közötti sorozatos félreértéseken alapuló vígjáték, mely végül szerelemben csúcsosodik ki.  A Meseautó a háborút megelőző időszak... több»

#31

76 Régi idők focija  (1973)

(2) (2)

vígjáték

Filmio

Minarik Ede mindene a foci, még mosodáját, egyetlen megélhetési forrását is képes feladni, hogy támogahassa kedvenc csapatát, a Csabagyöngye SC-t abban, hogy bejuthasson az első... több»

#30

dráma | vígjáték

Látlelet a nyolcvanas évekből: a sikeres, jóképű Kondacs doktor rossz helyen, rossz időben jót cselekszik. Az eredmény - elmaradt esküvő, politikai megbízhatatlanság,... több»

#29

80 Mágnás Miska  (1949)

(4) (1)

musical | vígjáték

Filmio

Baracs mérnök visszaérkezik a szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. Amikor Korláthy gróf megtudja, hogy nem az ő birtokán keresztül tervezi az útvonalat, kiutasítja a... több»

#28

80 Állami áruház  (1953)

(4)

musical | vígjáték

Filmio

Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív... több»

#27

71 Péntek Rézi  (1938)

(1) (1)

vígjáték

Hogyan lehet mihamarabb kilábalni az adósságainkból? Létezik erre egy jól bevállt recept: feleségül kell venni egy tehetős, gazdag hölgyet. Zsámbéki Edit személyében ez meg is... több»

#26

85 A dunai hajós  (1975)

(5) (1)

kaland

Az 1876-os a sigmaringei horgászverseny győztese Borús úr, alias Ladko, a bolgár nemzeti függetlenség harcosa fogadásból végig ladikozik a Dunán, a Fekete-tengerig. Természetesen... több»

#25

85 A névtelen vár  (1981)

(2)

A romantikus történet a napóleoni időkben játszódik Magyarországon, a Fertő-tó környékén. Itt rejtegeti Vavel gróf a francia trónörökösnőt a forradalom és Napóleon elől.... több»

#24

87 Butaságom története  (1965)

(4) (1)

romantikus

Filmio

A pesti élet két ismert alakjai egy rokonszenves házaspár tagjai, Kabók Kati és Mérey László. Színpadi fellépései során rendszerint László alakítja a jelentősebb szerepet,... több»

#23

dráma | kaland | romantikus | történelmi | vígjáték

1585-ben a törökdúlta, vallonfosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után a fiú, Babocsai... több»

#22

88 A Tenkes kapitánya  (1964)

(4) (2)

dráma | kaland | romantikus | történelmi | vígjáték

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra,... több»

#21

87 A fekete város  (1971)

(3) (1)

dráma | történelmi

A többszálú cselekmény a XVIII. század előestéjén kezdődik. Görgey Pál, Szepes vármegye alispánja, a korán elözvegyült, magányos dúvad bolydult lélekkel, komor hangulatban... több»

#20

81 Egri csillagok  (1968)

(11) (13)

háborús | kaland | romantikus | történelmi

Filmio | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A Gárdonyi Géza klasszikus történelmi kalandregényén alapuló film az 1500-as évek Magyarországát idézi meg, amit a török dúl. Két kis gyermek, Bornemissza Gergely és Cecey... több»

#19

90 Abigél  (1978)

(10) (4)

dráma

A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja... több»

#18

86 Indul a bakterház  (1980)

(115) (7)

vígjáték

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy... több»

#17

vígjáték

Filmio

András Ferenc ez a szatírája a késői kádári szocializmus képét vázolja. Augusztus 20-án, az új kenyér és a magyar alkotmány ünnepén egy Balatonnál élő vasutas család... több»

#16

dráma | háborús | sportfilm

Filmio

Ónódi a háború előtt a második liga egyik legnagyobb reménységének számított. A férfi az ukrajnai munkaszázadban szolgál, rövidesen pedig parancsot kap, hogy a Führer... több»

#15

85 Emberek a havason  (1942)

(4) (1)

dráma

Filmio

Egy székely család tragikus története. Csutak Gergely favágóként keményen dolgozik, hogy biztosítani tudja családja megélhetését. A birtokosnak azonban megtetszik a felesége,... több»

#14

89 Ház a sziklák alatt  (1958)

(4) (5)

dráma

Kós Ferenc elgyötörten, betegen érkezik meg a háborúból. Míg odavolt, felesége meghalt, kisfiát sógornője, a púpos Tera nevelte. A lány Ferencet is elhalmozza szeretetével,... több»

#13

88 Liliomfi  (1954)

(10) (5)

vígjáték

Mariska és Liliomfi egymásba szeretnek, azonban még csak nem is gyanítják, hogy Mariska nevelőapja egyben Liliomfi nagybátyja. A párnak szembe kell mennie a professzor tervével,... több»

#12

87 Valahol Európában  (1948)

(9) (7)

dráma

Filmio

A rombadöntött Európa poros orzságútjain egy csapat gyerek bolyong céltalanul. Szülők nélkül, otthon nélkül erkölcsi gátak nélkül, melyek az életben maradásért folyó... több»

#11

88 Hannibál tanár úr  (1957)

(3) (6)

dráma | szatíra | vígjáték

Filmio

A teljesen átlagos és apolitikus középiskolai tanár, Nyúl Béla hamarosan politikai támadások célpontjává válik, miután Hannibál pun hadvezér haláláról írt egy... több»

#10

87 Lúdas Matyi  (1950)

(2) (1)

dráma | vígjáték

Fazekas Mihály ismert elbeszálő költeményének első szines filmváltozata. Egy szegény parasztgyerek libáját elveszi a gazdag uraság, ezután Ludas Matyi megfogadja hogy háromszor... több»

#9

87 Körhinta  (1956)

(6) (4)

dráma | romantikus

Filmio

Pataki kilép a szövetkezetből, lányát pedig Farkas Sándor gazdának ígéri. Mari azonban a szövetkezet egyik tagját, Bíró Mátét szereti, így hamarosan a két család... több»

#8

86 A tizedes meg a többiek  (1965)

(18) (7)

háborús | vígjáték

Filmio

Egy katona motorozik a frontvonal mentén a második világháborúban. Balról, jobbról lőnek rá, de ő mit sem törődik vele. Eközben a zászlóalja is üldözi, ugyanis ellopta a... több»

#7

dráma | történelmi

Filmio

Várkonyi Zoltán az Utolsó Nábob című filmjének folytatása. A magyar klasszikusokból adaptált filmek mestere ezúttal is biztos kézzel közelített az irodalmi alapanyaghoz, Jókai... több»

#6

88 Egy magyar nábob  (1966)

(4) (9)

dráma | történelmi

Filmio

Kárpáthy János utód nélkül halhat meg, hatalmas vagyonát pedig unokaöccse, Abellinó örökölheti, aki egyszerűen csak el van adósova. Történetünkben felbukkan a reformkor nagy... több»

#5

79 Az aranyember  (1962)

(8) (12)

dráma | romantikus | történelmi

Filmio | TV-ben (ATV Spirit, csütörtök 01:33)

Tímár Mihály egy tehetős üzletember a 19. század elején. Brazovics hajóskapitányaként egy alkalommal épp az ő hajójára téved a szultán menekülő egykori kincstárnoka, Ali... több»

#4

79 A kőszívű ember fiai  (1976)

(9) (5)

dráma | történelmi

Filmio | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Ez a romantikus történelmi kalandfilm az 1848–49-es szabadságharc eseményeit dolgozza fel a Baradlay család történetének elmesélésével. A magyar nemzet hősies küzdelmének... több»

#3

88 Hyppolit, a lakáj  (1931)

(21) (10)

vígjáték

Filmio

A Hyppolit, a lakáj című vígjátékban Benedek mérnök inkognitóban tevékenykedik a Schneider szállítmányozásnál, hogy szerelme közelében lehessen, akit egy jó családból... több»

#2

84 Katyi  (1942)

(4) (1)

musical | vígjáték

Varga Kató színésznő szeretne lenni, de a felvételi vizsgán belesül a szerepébe. Geszty, a már befutott színész, a bizottság elnöke könyörtelenül tehetségtelennek bélyegzi.... több»

#1

73 Requiem  (1982)

(2)

dráma

Netti és István egykor szerelmesek voltak. De azóta a lány már hozzáment egy sikeres ügyvédhez. Egy nap aztán betoppan Pelle Gyula, István egykori cellatársa és az egykori... több»