8 hollywoodi sztár, aki a közösségi médiában tette tönkre (?) a karrierjét

A közösségi média ma már szinte bárhova bepillantást enged, ez alól pedig a hollywoodi sztárok élete sem kivétel. Úgy tűnik, hogy kedvenceink nem csupán mindennapi tevékenységeiket osztják meg a rajongókkal nagy szeretettel, hanem időnként a gondolataikat is, amelyek persze nem kis fejfájást tudnak okozni a későbbiekben.

#nonumbers

Jason Biggs

szül. 1978. 05. 12. (45 éves)
Pompton Plains, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Jason Matthew Biggs 1978. május 12-én született New Jerseyben. Középső gyermekként jött a világra – egy nővére és egy húga van. Gyermekkorában reklámokban szerepelt, majd szüleinek köszönhetően a modellkedést is kipróbálta. Színészi pályája a (1991) tévésorozattal indult, melyben komikusi vénáját csiszolhatta. Ezt... több»
Az Amerikai Pite sztárja karrierje során további olyan nagysikerű produkciókban szerepelt, mint az "Orange Is the New Black"-ben és az "Őrült szerelem". Biggs azonban akkor vált ellentmondásos személyiséggé, miután 2012-ben heves és agresszív hangvételű bejegyzésekben támogatta a Republikánus Nemzeti Bizottságot, emiatt a Nickelodeon csatorna menesztette őt “Tini Nindzsa Teknőcök” szinkronszerepéből, a csatorna pedig egy közleményben elhatárolódott a színésztől.

Armie Hammer

szül. 1986. 08. 28. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Armand Douglas Hammer 1986. augusztus 28-án született a kaliforniai Los Angelesben. Édesanyja banki alkalmazott, édesapja magánvállalkozóként filmkészítéssel foglalkozik. Egy fiatalabb fiútestvére van. Orosz zsidó ősökkel rendelkezik: a művészi tehetséget filantróp nagyapjától, Armand Hammertől és énekesnő nagyanyjától, Olga... több»
Armie Hammer napjaink egyik legkeresettebb színészének számított. 2021 elején azonban egy Instagram-fiókból sokkoló üzenetek szivárogtak ki, amelyeket Hammer különböző nőknek küldött. A színész ekkor még házas volt Elizabeth Chambersszel, akitől két közös gyermeke született. Sokaknak az is feltűnt, hogy Hammer BDSM hashtageket követ, többek között a "knifeskills" és a "shibari" kulcsszavakat, a későbbiekben pedig egy hölgy azzal vádolta meg Hammert, hogy a bőrébe vésette a monogramját.

James Franco

szül. 1978. 04. 19. (46 éves)
Palo Alto, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
James Franco színész, festő, író, rendező és producer – valódi életművész – 1978-ban született Palo Altóban, Kaliforniában. Színészettel komolyabban a '90-es évek végén kezdet el foglalkozni. Első komolyabb lehetőségét a James Dean (2001) című  tévéfilm címszerepe jelentette. Az alkotást ugyan vegyesen fogadta a szakma,... több»
James Franco a 2000-es évek elején ünnepelt sztárnak, Hollywood egyik legígéretesebb tehetségének számított. A Golden Globe-díjas színészt azonban össztűz alá került egy róla megosztott fotó miatt. A színész az “Egerek és emberek” című Broadway-darabban vállalt szerepet, amelyről köztudott volt, hogy bizony korhatáros, így hatalmas értetlenkedés fogadta, miként pózolhatott egy képen együtt egy 17 éves lánnyal, aki megnézte a darabot. Ez persze még nem hangzik annyira durván, a lány azonban azt is megosztotta, hogy színész megkérdezte tőle, hogy lenne-e kedve hozzá felmenni a szobájába.

Ashton Kutcher

szül. 1978. 02. 07. (46 éves)
Cedar Rapids, Iowa, Amerikai Egyesült Államok
Ashton Kutcher 1978. február 7-én született Iowa államban. Egy nővére és egy ikertestvére (Michael Kutcher) van. A gimnáziumi évei alatt focizott és birkózott. A sport mellett a színjátszás is érdekelte, szerepet vállalt az iskolai színdarabokban és musicalekben is. Az érettségi után végül biokémiát kezdett tanulni, de... több»
Ashton Kutcher a saját bőrén tanulta meg, hogy nem árt egy kis kontextus ismerete, mielőtt milliók felé tweeteli a dühét.  2011-ben Joseph Vincent Paterno amerikai futball játékos egykor fényes karrierje romokba dőlt. Paterno akkoriban a Penn State Nittany Lions edzőjeként dolgozott, ám mint kiderült aktívan részt vett abban, hogy eltussolja a Jerry Sandusky segédedző által elkövetett gyermekbántalmazási botrányt. A média hangos volt a botránnyal kapcsolatban, Kutcher pedig csupán egy szalagcím alapján ítélte meg a helyzetet, ennek következtében pedig felháborodott bejegyzésben állt ki Paterno mellett, amelyet a közvélemény is igen kényesen kezelt.

Drake Bell

szül. 1986. 06. 27. (37 éves)
Santa Ana, Kalifornia, Egyesült Államok
Színészi karrierjét reklámfilm szerepek alapozták meg, első szerepe egy Whirlpool reklámban volt látható, gyerekkoárban. A televízió képernyőjén először 1994-ben tűnt fel a Házi barkács című soroztaban, egy rész erejéig. 1999-ben Pokemon Red an Blue reklámfilmjében vállalt szerepet. Ugyanebben az évben szerepelt a Dragonworld:... több»
Miután Caitlyn Jenner megosztotta a világgal, hogy sikerült rájönnie arra, hogy valójában nőként szeretne élni tovább, talán még senki sem gondolta, hogy a Nickelodeon sztárja, Drake Bell lesz az, aki gúnyt űz belőle a közösségi médiában. “Hívj Caitlynnek” - ezzel a szöveggel pózolt Jenner a Vanity Fair címlapján, Drake azonban egy bejegyzésben reagált az esetre azzal, hogy "Bocsánat... még mindig Bruce-nak hívlak.". Az LMBTQ közösség felhívására Bell továbbra is kiállt korábbi megjegyzése mellett, ezzel azonban alaposan sikerült magára haragítania az internet népét. Helyzetén pedig a későbbiekben már az sem segített, hogy törölte a fentebb említett bejegyzéseket és bocsánatot kért.

Amanda Bynes

szül. 1986. 04. 03. (38 éves)
Thousand Oaks, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amanda Laura Bynes 1986. április 3-án született Thousand Oaks városában, Kaliforniában. A Nickledon fiatal sztárjaként kezdte meg karrierjét, majd még tinédzser korában átlépett a WB adóhoz. Tévés karrierje az All That (1996) című sorozattal indult, melyben a szereplőgárda állandó tagja lett 1996-ban. Szintén szerepelt a... több»
Egy kivételes tehetségről van szó, aki már 12 éves korában saját műsort vezetett "The Amanda Show" címmel, 2012-ben pedig a Teen People magazin a "25 legdögösebb 25 év alatti sztár" közé választotta őt. Az egykori gyereksztár azonban egyáltalán nem volt zavarban, amikor legmélyebb gondolatait osztotta meg a közösségi médiában főként a legnagyobb sztárokkal kapcsolatban, többek között Bynes bejegyzései Drake nemi szervéről, Rhianna párkapcsolatában elszenvedett erőszakos esetéről és még hosszan sorolhatnánk. A botrányok egyre csak gyűltek, míg végül Bynes menedzsmentje megvált tőle, a karrierje romokba dőlt, noha ügyvédje a későbbiekben igyekezett megerősíteni, hogy a műsorvezető bipoláris affektív zavarban szenved.

Kathy Griffin

szül. 1960. 11. 04. (63 éves)
Oak Park, Illinois, Egyesült Államok
Kathy Griffin 1960. november 4-én született az Illinois állambeli Oak Parkban, az Egyesült Államokban. John Patrick Griffin és Mary Margaret Corbally gyermekeként látta meg a napvilágot. Ír–amerikai családban nőtt fel. Beszédes kisgyerek volt, szomszédjait rendszerint családi történetekkel szórakoztatta. Már középiskolás évei... több»
Kathy Griffintől köztudottan nem áll távol, hogy bármikor képes kritikus hangnemet megütni az ellentmondásos közszereplőkkel szemben. Nem volt ez másként az Egyesült Államok korábbi elnökével, Donald Trumppal kapcsolatban sem, aki ugyan alaposan megosztotta a közvéleményt. Trumpnak bőven akadtak támogatói és ellenzői is, abban viszont mintha mindenki egyetértett volna, hogy Griffin túllőtt a célon, hogy egy olyan fotót tett közzé magáról, amelyen Trump levágott fejével pózol. Az Emmy-díjas színésznő elvesztette műsorvezetői állását a CNN "New Year's Eve Live" című műsorában, ráadásul kollégája, Anderson Cooper is elhatárolódott tőle.  

Vanessa Hudgens

szül. 1988. 12. 14. (35 éves)
Salinas - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Vanessa Anne Hudgens 1988. december 14-én született  Salinasban, azonban Oregonban nevelkedett. Édesanyja Gina Guangco, édesapja pedig Gregory Hudgens. Húga, Stella szintén színésznő. Kisgyerekként már színpadi darabokban játszott, a közönség láthatta például a „Hamupipőké”-ben vagy az „Óz a nagy varázslóban”,... több»
A fiatal színésznő a Disney Channel "High School Musical" című zenés filmjével vált világhírűvé, Gabriella Montezként milliók szívét hódította meg. Ugyan ki ne emlékezne a "We're All in This Together” című dalra. Nos, úgy tűnik, hogy a koronavírus-járványról már egészen másként gondolkodott Hudgens, aki a közösségi médiában megosztott bejegyzésével sokakat kiborított. A színésznő kendőzetlenül írt arról, hogy ebben a helyzetben bizony nagyon is egyedül vagyunk mindannyian, és hogy sokan fognak majd meghalni a járvány következtében. Mondani se kell, hogy mindez gyakorlatilag tönkretette Hudgens karrierjét, aki hiába kért a későbbiekben elnézést mind a 43,4 millió követőjétől.