Gondoltad volna? Ez a 10 sztár a véletlennek köszönheti, hogy a színészkedés lett a szakmájuk

Néha egy véletlen találkozás megváltoztathatja az egész életedet.

Ez történt az olyan sztárokkal, mint Natalie Portman, Johnny Depp és Ashton Kutcher, akik azért kerültek a színészvilágba, mert jókor voltak jó helyen.

A híres színésszé válás hagyományos útja a színházban, filmekben való szereplés, a kapcsolatok kiépítése a szakmában, az ügynök felfogadása, majd a reménybeli nagy szerepek megszerzése és végül a nagy siker.

Néhány feltörekvő színész jelentős időt, erőfeszítést és pénzt fordít színészképzésre is, hogy csiszolja a mesterségét. Mások olyan szerencsések, hogy szüleik vagy családtagjaik már a szakmában dolgoznak.

Ez egy versengésre alapuló iparág, így a rideg valóság az, hogy sok tehetséges színésznek sosem sikerül a nagy áttörés.

Azonban a listán szereplő sztároknak szerencséjükre megadatott a lehetőség, hogy megcsillogtathassák tehetségüket, akár egy étteremben, akár egy bankban fedezték fel őket, vagy akár az otthonuk előtt ülve. Hollywood legnagyobb nevei közül néhányan teljesen véletlenül kerültek a rivaldafénybe!

#10
Channing Tatum

Channing Tatum

szül. 1980. 04. 26. (43 éves)
Cullman - Alabama - Amerikai Egyesült Államok
Channing Tatum 1980. április 26-án született az egyesült államokbeli Cullmanben. Gyerekként számos sportot űzött, egy ideig amerikai futball-karrierre készült egy virginiai főiskolán, melyet azonban otthagyott. Hazatérve különféle munkákat vállalt, táncosként is dolgozott egy klubban, élményeinek nagy hasznát vette a 2012-es Magic... több»
Channing Tatum sok nézhető filmben szerepelt, köztük a 21 Jump Street, a Magic Mike és a Step Up, de nem volt egyenes útja a színészethez. A középiskolában nagyon sportos volt, így futballösztöndíjjal a Glenville State College-ba járhatott, de nem sokkal a beiratkozás után otthagyta a sulit. Mivel el kellett tartania magát, különböző alkalmi munkákat vállalt. "19 évesen nyolc hónapig sztriptíztáncos voltam" - mondta az IndieWire-nek 2012-ben - "Elég hülye és őrült voltam - sokkal őrültebb, mint most." Egy nap Miami utcáin felfedezte őt egy modellkutató. Úgy döntött, hogy megpróbálkozik a modellkedéssel, és többek között az Abercrombie & Fitch és az American Eagle Outfitters reklámjaiban is szerepelt. Ez további lehetőségekhez vezetett, például Ricky Martin "She Bangs" című dalának klipjében táncolt, és szerepelt a Mountain Dew és a Pepsi reklámjaiban. Tatum első televíziós szerepe a CSI: Miami című sorozatban volt, amikor 24 éves volt. Onnantól kezdve teljes munkaidőben színészkedett, és többek közt a Carter edző című filmben játszott szerepével hívta fel magára a figyelmet. 2012-ben azt a lenyűgöző teljesítményt érte el, hogy egyetlen év alatt három olyan filmben játszott, amelyek mindegyike 100 millió dollár feletti bevételt hozott: The Vow, 21 Jump Street és Magic Mike.
#9
Rosario Dawson

Rosario Dawson

szül. 1979. 05. 09. (44 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Rosario Dawson 1979-ben született New Yorkban, Manhattanben nőtt fel. Az egzotikus színésznő, akinek ereiben kubai, Puerto Ricó-i, afro-amerikai és ír vér is csörgedezik, gyermekkorában tengerbiológus szeretett volna lenni, később mégis a színészkedés mellett döntött. A filmvásznon az 1995-ös Larry Clark rendezésében bemutatott... több»
Rosario Dawsont a Mandalóri, a Men in Black II és a Sin City című filmekben játszott szerepeiből ismerheted, de azt talán nem tudod, hogy a nagy áttörést mindössze 15 évesen kapta. Éppen New York-i otthona verandáján ült, amikor Harmony Korine és Larry Clark fotósok felfigyeltek rá. Korine történetesen forgatókönyvíró is volt, és úgy gondolta, hogy Dawson remek lenne a filmben, amin éppen dolgozott, ez volt a Kids. Dawsont érdekelte a lehetőség, és végül szerepet kapott a filmben. A színészi karrierje egyre nagyobb lendületet vett, mivel olyan későbbi filmekben szerepelt, mint például a Rent című musicalfilm. A Rentben való munkával bezárult a kör, mivel a szereplők East Village-ben éltek és pénzzel küzdöttek, ami tükrözte az ő felnőttkori tapasztalatait. A filmet 2005-ben mutatták be, a showbizniszbe való belépésének 10 éves évfordulóján, ami még különlegesebbé tette számára. "Ha belegondolok, hogy annak az épületnek a lépcsőjén fedeztek fel, és végül ez lett az az élmény, amit ebben a filmben felhasználok - soha nem gondoltam volna, hogy ez olyasmi lesz, amiből a színészethez is meríthetek" - mondta Dawson 2005-ben a Playbillnek.
#8
Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

szül. 1978. 02. 07. (46 éves)
Cedar Rapids, Iowa, Amerikai Egyesült Államok
Ashton Kutcher 1978. február 7-én született Iowa államban. Egy nővére és egy ikertestvére (Michael Kutcher) van. A gimnáziumi évei alatt focizott és birkózott. A sport mellett a színjátszás is érdekelte, szerepet vállalt az iskolai színdarabokban és musicalekben is. Az érettségi után végül biokémiát kezdett tanulni, de... több»
Ashton Kutcher közismert név, aki olyan filmekben játszott, mint a Jobs, valamint olyan sorozatokban, mint a Két pasi meg egy kicsi, és nyolc évadon át volt a "Punk'd" műsorvezetője. A középiskola alatt színdarabokban játszott, de az érettségi után egészen más karriert tervezett. A bátyja súlyos szívbetegségben szenvedett, ami nagy érzelmi hatással volt Kutcherre, és arra ösztönözte, hogy az Iowai Egyetemre járjon, és biokémiai mérnöki tanulmányokat folytasson, abban a reményben, hogy megtalálják a bátyja betegségének gyógymódját. Mindent megtett, amit csak tudott, hogy kifizesse a tandíjat, akár a General Millsnél dolgozott, akár a plazmáját árulta. Aztán egy tehetségkutató felfedezte egy bárban, és meggyőzte, hogy jelentkezzen egy modellversenyre. Kutcher megnyerte az első helyet, és otthagyta a főiskolát, hogy modellkedni kezdjen, és olyan neves márkáknak dolgozzon, mint a Calvin Klein, majd Los Angelesbe költözött, és színészetre váltott. A televízióban a "That '70s Show" című sorozatban debütált, mint Michael Kelso, az ostoba nőcsábász, és ez a szerep az egekbe repítette a népszerűségét. Ezután egyik filmben játszott a másik után, többek között a Hé, haver, hol a kocsim? vagy A pillangó hatás című filmekben.
#7
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Charlize Theron megérdemelt dicséretet kapott a Mad Max: Fury Road, A rém és az Atomszőke című filmekben nyújtott alakításaiért, de a színészet nem az első karrierje volt. Theron Dél-Afrikában nőtt fel, és fiatal korától balettozott, majd megpróbálkozott a modellkedéssel, és 16 évesen megnyert egy versenyt. Beutazta Európát modellként, majd néhány évvel később New Yorkba költözött, ahol folytatta a modellkedést, miközben balettozni is tanult. Sajnos néhány térdsérülés megakadályozta, hogy profi táncos legyen, és más karrierlehetőségek után kellett néznie. A pénz szűkös volt, de szerencsére Theron egy nap véletlenül megkapta a nagy áttörésre a lehetőséget a bankban. "Éppen az utolsó csekkemet próbáltam beváltani egy New York-i modellmunkáról, de mivel államon kívüli csekk volt, a bank nem fogadta el - pedig nagyon kellett a pénz. Ezért könyörögni kezdtem a pénztárosnak, hogy segítsen" - mesélte Oprah-nak 2005-ben. Egy férfi látta, mi történik, és segített neki beváltani a csekket. Ez a férfi John Crosby tehetségkutató volt, aki végül felajánlotta, hogy képviseli őt. És innen nem volt megállás.
#6
Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy

szül. 1996. 04. 16. (28 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Anya-Taylor Joy 1996. április 16-án Miami-ban, Floridában látta meg a napvilágot, hat gyerek közül ő a legfiatalabb. Spanyol-angol származású édesanyja fotográfus és lakberendező. A család élt Argentínában, valamint az Egyesült Királyságban is. A színészet mellett balettozik. 2014-ben látható volt a Vikingek csatája, valamint a... több»
Anya Taylor-Joy minden bizonnyal nevet szerzett magának Hollywoodban, hiszen feltűnt a Széttörve, A menü című filmekben és a Vezércsel című sorozatban is. Elmondása szerint már 5 éves kora óta tudta, hogy színésznő szeretne lenni, ami oda vezetett, hogy gyerekkorában több színdarabban is játszott. Emellett hosszú éveket töltött balett-tréningekkel, és elmondása szerint szíve mélyén mindig is előadóművész volt. Taylor-Joy-nak a nagy áttörést a véletlen hozta meg 16 éves korában. Magas sarkú cipőben sétáltatta a kutyáját Londonban, amikor egy autó követni kezdte. "Szóval felgyorsítottam, felvettem a kutyát, majd futni kezdtem. Aztán ez a fickó kidugja a fejét az ablakon, és azt mondja: 'Ha megállsz, nem fogod megbánni. És megálltam" - emlékezett vissza a 2020-as "The Late Late Show with James Corden" című műsorban. Elmondása szerint az autóban Sarah Doukas, a modellügynök volt, aki felfedezte Kate Moss-t. "Leszidott, majd azt mondta, hogy másnap menjek be a modellügynökséghez a szüleimmel". Miután Taylor-Joy bekerült a modellvilágba, átnyergelt a színészetre, és otthagyta az iskolát, hogy teljes munkaidőben ezzel foglalkozhasson. Hamarosan szerepet kapott több filmben, valamint különböző tévéműsorokban. A karrierje viszonylag rövid idő alatt, amióta színészkedik, igencsak beindult - és nem mutatja jelét annak, hogy egyhamar lassítana.
#5
Danny Trejo

Danny Trejo

szül. 1944. 05. 16. (79 éves)
Echo Park - Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Dan „Danny” Trejo 1944-ben született Los Angelesben. Elég kemény oldalát ismerte meg az életnek, már kamaszkorában drogproblémái voltak és fiatalkorú bűnözőnek számított, később is ki-be járkált a börtönbe. Viszont történetesen épp ez hozta meg neki a szerencsét. Épp mentorálással foglalkozott – a... több»
Danny Trejo-t láthattad a Machete, az Alkonyattól pirkadatig és a Spy Kids című filmekben. A sztárrá válása a nyolcvanas évek közepén kezdődött, de számos akadályt kellett leküzdenie, mielőtt ez megtörtént. Los Angelesben nőtt fel, és már 8 évesen elkezdett marihuánát fogyasztani, 12 évesen pedig először heroinozott. Droggal kezdett el kereskedni és rablásokat követett el, hogy függőségét támogassa, és nem sokkal később börtönbe került. Több mint 10 évet töltött börtönben és börtönből való szabadulással, de végül kijózanodott és megváltoztatta az életét. Miután utoljára szabadult a börtönből, alkalmi munkákat vállalt, és végül kábítószer-tanácsadó lett. 1984-ben egy színész, akit szponzorált, aggódott, hogy visszaesik, miközben a Szökevényvonaton dolgozott. Trejo csatlakozott hozzá a forgatáson, hogy támogassa, és végül szerepet kapott a filmben. "A srác azt mondta: 'Hé, akarsz szerepelni ebben a filmben?' - mondta Trejo egy 2023-as dokumentumfilm során - "Erre én: 'Mit kell tennem?' Erre ő: 'Akarsz-e statiszta lenni?'". Trejo elmondása szerint akkoriban még nem tudta, mi az a statiszta. Aztán a férfi megkérdezte tőle, hogy tud-e elítéltként játszani, mire Trejo azt válaszolta: "Én profi vagyok". Természetesen ez volt az első szerep a sok közül, amit megkapott. Azóta rengeteg filmben és sorozatban szerepelt, többek között a Con Airben és a Desperadoban.
#4
Chris Pratt

Chris Pratt

szül. 1979. 06. 21. (44 éves)
Virginia - Minnesota - Amerikai Egyesült Államok
Christopher Michael Pratt 1979. június 21-én született a minnesotai Virginiában, gyermekkorát a Washington állambeli Lake Stevensben töltötte. Ereiben angol, norvég, német, svájci és francia vér csörgedezik. Középiskola után Hawaii-n pincérkedett, ahol megismerte Rae Dawn Chong színésznőt, aki épp rendezői debütálására... több»
Chris Pratt olyan filmekben nyűgözte le a közönséget, mint A galaxis őrzői, Jurassic World és A Lego film. Mielőtt A-listás színész lett, Pratt néhány színészi órát vett a közösségi főiskolán, de az első szemeszter befejezése nélkül otthagyta. Alkalmi munkákat vállalt, hogy megéljen: füvet nyírt, hamburgert sütött, és amatőr sztriptíztáncosként 40 dollárt keresett tánconként. Amikor 19 éves volt, Hawaiira költözött, és egy furgonból kezdett el élni, miközben felszolgálóként dolgozott a Bubba Gump Shrimp Company-nál. A szerencséje akkor fordult meg, amikor felszolgált Rae Dawn Chong színésznőnek, és humorát és báját felhasználva a legtöbbet hozta ki a véletlen találkozásból. "Azt mondtam: 'Te filmekben játszol, ugye? Mindig is filmekben akartam szerepelni" - mesélte 2014-ben az Entertainment Weeklynek - "Azt mondta: 'Aranyos vagy. Színészkedsz?" Én meg, hogy b***d meg, 'Az istenit, persze, hogy színészkedem! Tegyél be egy filmbe!'" Chong éppen a rendezői debütálásán, az "Elátkozottak 3. rész"-en dolgozott, Pratt pedig végül Los Angelesbe költözött, miután szerepet kapott a filmben. Bár a filmet sosem mutatták be, a színésznő mégis segített Prattnek a színészkedésben.
#3
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
Johnny Depp világszerte ismert a Karib-tenger kalózai, az Ollókezű Edward és az Alice Csodaországban élőszereplős változatában nyújtott szerepeiről. Az emblematikus sztár nagyon sokoldalú színész, így talán meglepődsz, ha megtudod, hogy első szenvedélye a zene volt, nem pedig a színház. Már 12 éves korában elkezdett gitározni, és végül csatlakozott a The Kids nevű zenekarhoz. "Véletlenül kerültem a színészethez" - mondta a 2022-es tárgyaláson.- "Zenész voltam, és 20 éves koromban költöztem ki Los Angelesbe a bandámmal, aztán történt néhány dolog, ami miatt a banda feloszlott." Elmondása szerint épp a lakbér kifizetésével küzdött, amikor barátja, Nicolas Cage adott neki egy életbevágó tanácsot: "Nick Cage azt mondta: 'Miért nem találkozol az ügynökömmel? Mert szerintem színész vagy". Depp elmondta, hogy bármit hajlandó volt megtenni, hogy kifizesse a számláit, elfogadta az ajánlatot, és meghallgatáson vett részt az 1984-es "Rémálom az Elm utcában" című filmhez, és megkapta Glen Lantz szerepét. Ezután szerepelt a Cry-Baby-ben, a Gilbert Grapeben, a 21 Jump Streetben és még sok más projektben, mielőtt Jack Sparrow - ó, úgy értjük, Jack Sparrow kapitány - szerepével szupersztárrá vált.
#2
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
A Star Wars filmektől a Fekete hattyún át a Thor franchise-ig Natalie Portman sok nagyszerű filmben szerepelt az évek során. Meglepő módon azonban Portman soha nem vett részt egyetlen színészi órán sem. Kiskorában ének- és táncórákra járt, így úgy tűnik, hogy mindig is szórakoztató volt a szíve mélyén, de csak akkor kezdett el színészkedni, amikor egy véletlen találkozás megváltoztatta az életét. "Egy nap a táncórák után egy pizzázóban voltam, és ez a srác véletlenül éppen ott volt, mert a környéken lakott" - mondta az Ocala Star-Bannernek adott interjújában. - "A Revlonnál dolgozott, és megkérdezte, hogy érdekel-e a modellkedés. ... Megőriztem a hidegvéremet. Azt mondtam neki, hogy színészkedni akarok." Akkoriban 10 vagy 11 éves volt, és nem sokkal később bemutatták színészügynököknek. Portman több darabban is játszott, többek között színházi tábori produkciókban és a "Ruthless!" című off-Broadway show-ban. Nem sokkal később megkapta első filmszerepét, egy bérgyilkos tanonc szerepében az 1994-es Léon: A profi című filmben. Színészi karrierje ezután indult be igazán, és olyan filmekben tűnt fel, mint a Támad a Mars, mielőtt felnőtt szerepekre váltott és szupersztárrá vált. Jennifer Lawrence-hez hasonlóan a színésznőt is több Oscar-díjra jelölték, és egyet meg is nyert a Fekete hattyúért.
#1
Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

szül. 1990. 08. 15. (33 éves)
Louisville - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen egy gyerektábort működtetett, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós... több»
Jennifer Lawrence jól ismert az Éhezők viadala, az X-Men és az Silver Linings Playbook/Napos oldal című filmekben nyújtott szerepeiről. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen tehetséges színésznőnek már kiskorától kezdve a színháznak kellett szentelnie magát, de nem így volt. A Kentucky állambeli Louisville-ben felnőve játszott néhány színdarabban, de a színészet sosem volt az egyetlen célja; nagyon sportos volt, és sok időt töltött softballozással és gyeplabdázással. Amikor Lawrence 14 éves volt, családjával New Yorkba látogatott, ahol egy fotós megkérte, hogy készíthessen róla képet. "Anyukám megadta neki a számát, mert tudta, hogy ez potenciálisan veszélyes és hátborzongató" - mondta Lawrence az ABC Newsnak - "Aztán felhívott, és azt mondta, hogy modellügynökségek szeretnének találkozni velem. Én pedig már a taxiút alatt eldöntöttem, hogy 'Nos, csak akkor szerződöm egy modellügynökséghez, ha hagyják, hogy színészkedjek'. Ami a semmiből jött... Már akkor is tárgyaltam." Lawrence úgy döntött, hogy New Yorkban marad a nyárra, modellkedik és különböző reklámokban játszik. Nem sokkal később családjával Los Angelesbe költözött, és olyan tévésorozatokban kapott szerepet, mint például a Monk, a flúgos nyomozó. A színészi karrierje egyre nagyobb lendületet vett, és 2008-ban a The Burning Plain/Megváltás című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb áttörésért járó díjat. Ezt követően Oscar-díjat nyert és további három Oscar-jelölést kapott.