A 8 legnagyobb hollywoodi botrányper

Tavaly zárult le Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalása. A két színész kálváriája évek óta húzódott, ám nem ez volt az egyetlen botrányoktól hangos jogi vita Hollywoodban az elmúlt években. Listánkban ezúttal összegyűjtöttük a 8 legnagyobb visszhangot kiváltó botránypert. 

#8
Sofía Vergara

Sofía Vergara

szül. 1972. 07. 10. (51 éves)
Barranquilla - Kolumbia
Sofía Vergara 1972. július 10-én született a kolumbiai Barranquillában. Édesanyja Margarita Vergara Dávila de Vergara háztartásbeliként, míg édesapja, Julio Enrique Robayo húsipari alkalmazottként dolgozott. Öt testvére van; tőlük kapta a Toti becenevet. Katolikus neveltetésben részesült, kétnyelvű magániskolában szerzett... több»
A színésznőt exe, Nick Loeb perelte be a pár által 2013-ban lefagyasztott két női embrió felügyeleti joga miatt. Vergara tábora azzal érvelt, hogy mindkét fél állítólag megállapodott abban, hogy az embriókat nem ültetik be mindkét fél beleegyezése nélkül. Loeb azt állította, hogy mindig is az volt a szándéka, hogy az embriók teljes kifejlődését lássa, és hogy lemond szülői kötelezettségeiről. Miután az ügyet elutasították, Loeb 2017-ben Louisianában újraindította az eljárást, valószínűleg azért, mert az államban szigorú törvények védik az embriókat. A vádakat azonban újra elutasították.
#7
Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

szül. 1990. 08. 15. (33 éves)
Louisville - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen egy gyerektábort működtetett, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós... több»
Amikor valaki közel 100 híresség meztelen fotóját szivárogtatta ki, Jennifer Lawrence csak egyike volt azoknak a nőknek, akik feljelentést tettek a tettes ellen. A megdöbbentő az volt, hogy az áldozatoknak milyen jogi csatákat kellett megvívniuk a weboldalakkal, amelyek nem voltak hajlandóak levenni a képeket. Az egyik pornóoldal azt állította, hogy Lawrence-nek nem voltak szerzői jogai a képekre, mivel azok nem szelfik voltak - mindezt annak ellenére, hogy azokat a személyes iCloud-fiókjából lopták el. Ezután több mint egy tucatnyi nő egy közös ügyvéd segítségével a Google ellen fordult, és 100 millió dolláros perrel fenyegetőzött, ha nem lépnek gyorsabban, hogy a Google tulajdonában lévő és a Google által üzemeltetett oldalakról levegyék a képeket.
#6
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
2010-ben egy sztárfotós azt állította, hogy megsérült, amikor a Lindsay Lohant szállító autó egy hollywoodi klub előtt elhajtott, és megsérült a lába. A per a sztárok és a paparazzók közötti évszázados csatát gyújtotta meg, de Lohan a TMZ magazin szerint peren kívül rendezte a vitát.
#5
Keira Knightley

Keira Knightley

szül. 1985. 03. 26. (39 éves)
London, United Kingdom
Keira Christina Knightley 1985. március 26-án született Teddingtonban, Middlesex-ban, Angliában. Szülei mindketten szakmabeliek: édesapja, Will Knightley, színész, édesanyja, Sharman Macdonald pedig színésznőből avanzsált forgatókönyvíróvá. Van egy bátyja, Caleb. Keira már fiatalon tudta, hogy színésznő szeretne lenni, de a... több»
Keira Knightley-t mindig is érte kritika az alkata miatt, de 2007-ben a Daily Mail átlépett egy határt. Egy cikkeben azt állította, hogy ő a hibás egy anorexiás tinédzser haláláért. A lap szerint Knightley félrevezette a nyilvánosságot azzal, hogy tagadta, hogy evészavarban szenved, ami egy tini halálához vezetett. Knightley-nak 6000 dollár kártérítést ítéltek meg, amit jótékonysági célra ajánlott fel.
#4
Ashley Judd

Ashley Judd

szül. 1968. 04. 19. (56 éves)
Granada Hills, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Ashley Judd, eredeti nevén Ashley Tyler Ciminella 1968. április 19-én született Granada Hillsben, az Egyesült Államokban. Édesapja marketinggel, édesanyja countryzenéléssel foglalkozott, akárcsak Judd nővére, Wynonna. Sokszor váltott iskolát az egyetemig, Kentuckyban és Tennessee-ben tanult, rövid ideig Japánban modellkedett. A... több»
A New York Times 2017. október elején megjelent leleplező cikke részletesen bemutatta, hogy Harvey Weinstein, Hollywood egyik legbefolyásosabb emberét három évtizede számos szexuális zaklatással és bántalmazással vádoljál. Ezek között szerepeltek Ashley Judd és Rose McGowan állításai. Judd 2015-ben állt először a nyilvánosság elé vádjaival, amikor a Variety Power of Women című kiadványában elmondta, hogy egy meg nem nevezett hollywoodi mogul "találkozót" kért tőle a szállodai szobájában, majd megpróbálta rávenni, hogy masszírozza meg és nézze végig, ahogy zuhanyzik. A New York Times cikkében Judd végül elismerte, hogy az a férfi Weinstein volt.
#3
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

szül. 1972. 09. 27. (51 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Gwyneth Kate Paltrow 1972. szeptember 27-én született Los Angelesben. Anyja Blythe Danner színésznő, apja Bruce Paltrow író, producer. New Yorkban járt magániskolába. Később művészettörténetet tanult a Kaliforniai Egyetemen, Santa Barbarában, de mielőtt megszerezhette volna a diplomáját, félbehagyta a tanulmányait, mert a... több»
Gwyneth Paltrow vállalkozása, a Goop ellen 2018-ban a kaliforniai Food, Drug and Medical Device (FDMD) indított pert azzal az indokkal, hogy megalapozatlan állításokat tettek néhány termékük egészségügyi előnyeiről - köztük a “hírhedt” vaginális jáde tojásról. Az ügyészség megállapítása szerint a Goop ezzel a "méregtelenítő tojással" kapcsolatos állításait - például azt, hogy javítja a hólyagszabályozást vagy megelőzi a méhprolapsust - "nem támasztották alá kompetens és megbízható tudományos eredményekkel." A vállalkozást 145 ezer dollár kifizetésre és a termék árának visszatérítésére kötelezték.
#2
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
2020. novemberében Johnny Depp elvesztette a pert, amelyet a The Sun című brit bulvárlap ellen indított egy olyan cikk miatt, amely "feleségverőnek" nevezte őt a volt feleségével, Amber Hearddel kapcsolatban. A bizonyítási teher a The Sun-t terhelte, hogy bizonyítsa, hogy valóban kiérdemelte ezt a címet, a brit törvények szerint, és egy csúnya per következett, amelynek végén a bíró határozottan megerősítette, hogy Heardöt Depp fizikailag bántalmazta, a színésznő pedig több alkalommal féltette az életét. Depp ezt követően perelte be rágalmazásért egykori feleségét 50 millió dollárral, aki visszaperelte 100 millióra. Az ügy végül Depp győzelmével zárult, és a színésznőt 10 + 5 millió dollár megfizetésére kötelezte. Heard számára ellenben 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg.
#1
Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

szül. 1986. 06. 11. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, U.S
Shia LeBouf 1986. június 11-én született Los Angelesben. Szülei zsidó és francia felmenőkkel rendelkeztek, édesanyja táncos, majd képzőművész, édesapja vietnámi veterán katona volt. Hogy a zűrös családi életből kimeneküljön, LeBouf 10 évesen már komikusként lépett fel a helyi klubokban. Bevallása szerint a Disney Channel Even... több»
A New York Times 2020. decemberében hozta nyilvánosságra FKA twigs énekesnő perét a színész Shia LaBeouf ellen, akit kapcsolaton belüli bántalmazással, szexuális zaklatással, testi sértés és érzelmi zsarolással vádoltak meg. A énekesnő elmondása szerint LaBeouf töltött lőfegyvert tartott az ágy mellett, így félt éjszaka a fürdőszobába menni, nehogy a férfi betolakodónak nézze és lelője Nem engedte, hogy ruhát viseljen az ágyban, illetve számos alkalommal jelenetet rendezett féltékenység miatt.