2016.09.22   szerző: mamiéstöti2   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A filmtörténelem legjobb színészei a ranker.com alapján

#10
Paul Newman

Paul Newman

szül. 1925. 01. 26. - elhunyt 2008. 09. 26.
Shaker Heights, Ohio, Amerikai Egyesült Államok

Gyerekkorában több sportágban kimagaslóan teljesített. A középiskola után belépett a katonaságba azzal a reménnyel, hogy vadászpilóta legyen. De a sorozás során az orvosi vizsgálat alatt kiderült, hogy színvak, ezért nem lehetett pilóta. Apja halála után átvette annak üzletét, de hirtelen csődbe mentek. Színészetet a Yale-en... több»
#9
Dustin Hoffman

Dustin Hoffman

szül. 1937. 08. 08. (82 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok

Dustin Lee Hoffman klasszikus jazzt tanult. Eleinte zenész szeretett volna lenni, de később meggondolta magát, és a színészetet választotta, ez követően Los Angelesből New Yorkba költözött. Ötödik alkalomra vették fel Lee Strasberg híres színésziskolájába. Közben alkalmi munkákból tartotta el magát, volt ápoló egy... több»
#8
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (45 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok

1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
#7
Morgan Freeman

Morgan Freeman

szül. 1937. 06. 01. (82 éves)
Memphis, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok

Morgan Freeman 1937. június elsején született Tenesse-ben, és a Los Angeles-i tanulmányai után több évet szolgált az Amerikai Légierőnél gépészként, ahol azt tervezte, hogy vadászpilótaként épít karriert, de végül a színészet mellett döntött (emellett megszerezte a pilóta-engedélyét is). Saját bevallási szerint döntésére... több»
#6
Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

szül. 1937. 12. 31. (81 éves)
Margam, Port Talbot, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság

Anthony Hopkins 1937-ben született Wales-ben. Saját bevallása szerint Richard Burton hatására kezdte kezdett színészkedni. Az internátusban hanyagolta a tanulmányait, jobban vonzotta a szabad alkotás öröme. 1957-ben szerezte meg színészi végzettségét a Királyi Színiakadémián, ezüst fokozattal. Két éves sorkatonai szolgálat után,... több»
#5
Marlon Brando

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok

Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
#4
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (63 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok

Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
#3
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (76 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok

Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»
#2
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (82 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok

John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
#1
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (79 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok

Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepet Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult). Első... több»