TOP10: Sztárok, akiket a legtöbbször jelöltek Golden Globe-díjra

A Hollywoodban élő külföldi újságírók idén is kiosztották a Golden Globe-díjakat, Ricky Gervais kisebb botrányt kavart a monológjával, Joaquin Phoenix megérdemelten nyert a Joker főszerepéért, míg az este meglepetése Sam Mendes 1917 című háborús drámája volt, mely megkapta a legjobb filmnek járó díjat. A gála résztvevői közül sokan nem először izgulhatták végig a ceremóniát, de vajon kik az újságírók legnagyobb kedvencei, akik a Golden Globe története során a legtöbb jelölést gyűjtötték be? Gondoltátok volna, hogy Jack Lemmon (A szomszéd nője mindig zöldebb) dobogós? És azt, hogy Tom Hanks alig fért bele a top10-be? Íme a legtöbbször Arany Glóbuszra jelölt hollywoodi sztárok listája és a jelöléseik száma. Ti kit tippelnétek az első helyre?   

#10
Cate Blanchett

Cate Blanchett

szül. 1969. 05. 14. (54 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Catherine Élise Blanchett 1969. május 14-én született Melbourne-ben, Ausztráliában. Édesanyja, June ausztrál származású tanárnő volt, édesapja, Robert DeWitt Blanchett Jr. texasi születésű tengerész, aki az Egyesült Államok USS Arneb nevű hajóján szolgált, később pedig a reklámszakmában helyezkedett el. Cate-nek egy bátyja... több»
10 jelölés
#9
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (67 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
10 jelölés 
#8
Nicole Kidman

Nicole Kidman

szül. 1967. 06. 20. (56 éves)
Honolulu, Hawaii, U.S
Nicole Kidman 1967. június 20-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja, Anthony Kidman pszichológus, anyja, Janelle Kidman főnővér volt. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy... több»
11 jelölés 
#7
Dustin Hoffman

Dustin Hoffman

szül. 1937. 08. 08. (86 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dustin Lee Hoffman klasszikus jazzt tanult. Eleinte zenész szeretett volna lenni, de később meggondolta magát, és a színészetet választotta, ez követően Los Angelesből New Yorkba költözött. Ötödik alkalomra vették fel Lee Strasberg híres színésziskolájába. Közben alkalmi munkákból tartotta el magát, volt ápoló egy... több»
11 jelölés 
#6
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
12 jelölés 
#5
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (84 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
15 jelölés 
#4
Shirley MacLaine

Shirley MacLaine

szül. 1934. 04. 24. (90 éves)
Richmond, Virginia, Amerikai Egyesült Államok
Shirley MacLaine Beatty 1934. április 24-én született  Virginiában, USA-ban. Édesapja Ira Owens Beatty és édesanyja Kathlyn MacLean. Három évesen már balettozott, 1938-ban pedig már önálló tánc produkcióval mulattatta a közönséget. Ezután a színházi élet felé fordította érdeklődését. Az iskola után a Broadway-en dolgozott... több»
15 jelölés 
#3
Jack Lemmon

Jack Lemmon

szül. 1925. 02. 08. - elhunyt 2001. 06. 27.
Newton, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Jack Lemmon 1925. február 8 án született a newtoni Newton-Wellesley Hospitalban, egy liftben. 1953-ban jutott el a Broadwayre, ahol feltűnően nagy sikereket aratott. 1954-ben megkapta első filmszerepét, azonban már rá egy évre Oscar-díjasnak mondhatta magát, a Mr. Roberts című filmben nyújtott mellékszerepéért. 1959-ben újabb sikert... több»
16 jelölés 
#2
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
17 jelölés 
#1
Meryl Streep

Meryl Streep

szül. 1949. 06. 22. (74 éves)
Summit - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Meryl Streep 1949. június 22-én született Summitben, New Jersey-ben. Számos kritikus szerint korunk legjobb színésznője, huszonegyszer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is kapott. Kezdetben az opera műfaja felé kacsingatott, majd úgy döntött, hogy beiratkozik a Yale egyetem dráma tagozatára. Első komolyabb szerepéért máris... több»
29 jelölés