#10
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (83 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
#9
Denzel Washington

Denzel Washington

szül. 1954. 12. 28. (69 éves)
Mount Vernon, New York, Amerikai Egyesült Államok
Denzel Washington 1954-ben született Mount Vernonban, New York államban. Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, Los Angelesben él. Az érettségi után újságírást tanult a Fordham Egyetemen, de a diploma megszerzése után San Franciscóba ment, ahol az Amerikai Színházi Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Egy évvel... több»
#8
Morgan Freeman

Morgan Freeman

szül. 1937. 06. 01. (86 éves)
Memphis, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Morgan Freeman 1937. június elsején született Tenesse-ben, és a Los Angeles-i tanulmányai után több évet szolgált az Amerikai Légierőnél gépészként, ahol azt tervezte, hogy vadászpilótaként épít karriert, de végül a színészet mellett döntött (emellett megszerezte a pilóta-engedélyét is). Saját bevallása szerint döntésére... több»
#7
Edward Norton

Edward Norton

szül. 1969. 08. 18. (54 éves)
Baltimore - Maryland - Amerikai Egyesült Államok
Edward Harrison Norton 1969. augusztus 18-án született Bostonban, az Egyesült Államokban. Apja, Edward, ügyvéd, édesanyja, Robin, tanár volt (1977-ben hunyt el rákban). Két fiatalabb testvére van, James és Molly. Már egészen fiatalon színészi karrierről álmodott, első szerepét 8 éves korában, egy színdarabban kapta. Az érettségi... több»
#6
Christopher Walken

Christopher Walken

szül. 1943. 03. 31. (81 éves)
Queens, New York Amerikai Egyesült Államok
  Christopher Walken tinédzserként csöppent a színészet világába, és tizenhat évesen már a Broardwayen játszott. Walken ugyan szép sikereket ért el a különböző színdarabokban, az első komolyabb filmes szerepéig azonban egészen 1977-ig várnia kellett. Ebben az évben Woody Allen nagysikerű filmjében, az Annie Hallban ( 1977)... több»
#5
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (67 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
#4
Kevin Spacey

Kevin Spacey

szül. 1959. 07. 26. (64 éves)
South Orange - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Kevin Spacey 1959. július 26-án született South Orange-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja titkárnő, édesapja reklámszövegíró volt, két testvére van. A család svéd, angol és walesi felmenőkkel rendelkezik. Spacey az iskolában találkozott először a színjátszással, majd komikusként próbált egy ideig érvényesülni. Ezt... több»
#3
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (86 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
#2
Dustin Hoffman

Dustin Hoffman

szül. 1937. 08. 08. (86 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dustin Lee Hoffman klasszikus jazzt tanult. Eleinte zenész szeretett volna lenni, de később meggondolta magát, és a színészetet választotta, ez követően Los Angelesből New Yorkba költözött. Ötödik alkalomra vették fel Lee Strasberg híres színésziskolájába. Közben alkalmi munkákból tartotta el magát, volt ápoló egy... több»
#1
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (80 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»