10 hollywoodi sztár, akik szektások voltak (vagy még mindig azok)

A vallás és a hit nem feltétlenül az a téma, amelyek kapcsán a hollywoodi színészek leggyakrabban megszólalnak. Ettől függetlenül számos viharos és megdöbbentő esetről számolt be a média, így a későbbiekben több olyan színészóriás is akadt, akik végül megnyíltak egy-egy interjú során, majd őszintén beszéltek múltjukról, illetve az azt meghatározó vallásos történésekről.

#10
Andrew Keegan

Andrew Keegan

szül. 1979. 01. 29. (45 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Édesanyja kolumbiai származású, Lana Ocampo, fodrász, édesapja Larry Heying, voice-over színész. Van egy öccse, Casey, aki szintén színész. Kisebb filmsorozatbeli epizód szerepek mellett, első komolyabb alakítását a Seholsincs csapat című filmben láthattuk, majd pedig 1996-ban A függetlenség napja című akciófilmben is kapott egy... több»
Korábban a Vulture magazin számolt be arról, hogy Keegan megalapította a saját Full Circle elnevezésű gyülekezetét, amelynek irányvonala valamelyest a hinduizmus alaptételeiből merítkezik. A csoportosulás közös jógát, filmvetítéseket, művészi tevékenységeket szervez.
#9
Rose McGowan

Rose McGowan

szül. 1973. 09. 05. (50 éves)
Florence - Tuscany - Olaszország
Rose McGowan 1973. szeptember 5-én született Firenzében, Olaszországban. Édesanyja francia, édesapja ír származású. McGowan olasz vallásos közösségben nőtt fel, gyermekként beutazta egész Európát. Nyolc éves koráig egy szót sem beszélt angolul, ám ekkor családja Oregon államba költözött. A középiskolát Seattleben... több»
A színésznő családja beléptek a Children of God (Isten gyermekei) szektába, ám édesapjával együtt azonnal otthagyták a szervezetet, miután rájöttek, hogy a vezetők gyermekek bántalmazására buzdítják a tagokat.
#8
Val Kilmer

Val Kilmer

szül. 1959. 12. 31. (64 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Val Kilmer 1959. december 31-én született Los Angelesben, ereiben édesanyja részéről svéd, édesapja részéről angliai, francia és indián vér keveredik. Kevin Spacey-vel járt a középiskolába, majd színésznek tanult a Hollywood Professional School és a Julliard School fala között. A ’80-as évek elején színházakban játszott,... több»
Val Kilmer a The New York Times-nak 2020-ban adott intejrújában elmondta, hogy a Keresztény Tudomány vallási mozgalmat kereste fel, hogy torokrákját imával kezeltesse. Elhatározásáról végül gyermekei beszélték le, így a színész a későbbiekben kemoterápiás kezelést kapott, amely végül megmentette az életét.
#7
Kirstie Alley

Kirstie Alley

szül. 1951. 01. 12. - elhunyt 2022. 12. 05.
Wichita, Kansas, Amerikai Egyesült Államok
Kirstie Alley 1951. január 12-én született a Kansas állambeli Wichitában.  Széleskörű népszerűségre a Cheers című sorozatban tett szert, alakításáért 1991-ben Emmy-díjat, egy évvel később pedig Golden Globe-díjat nyert. Édesanyja 1981-ben egy ittas vezető hibájából életét vesztette, de apja is súlyos sérüléseket... több»
A színésznő még egy 2013-as interjú során vallotta be, hogy tagja a Szcientológiai Egyháznak, azt viszont cáfolni kívánta, hogy a közösséget elhagyó tagokat zaklatná és üldözné a szervezet.
#6
Elisabeth Moss

Elisabeth Moss

szül. 1982. 07. 24. (41 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Elisabeth Singleton Moss 1982. július 24-én született a kaliforniai Los Angelesben, Ron és Linda Moss lányaként. Szülei zenészek voltak. Egy öccse van, akivel közösen a szcientológia szellemében nevelkedtek. Moss tinédzser korában profi táncos szeretett volna lenni, így New Yorkba utazott és a School of American Ballet-be kezdett... több»
A szolgálólány meséje című sorozat sztárjáról köztudott, hogy a Szcientológiai Egyház tagja, erről azonban ritkán lehet őt kérdezni az interjúk során.
#5
Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

szül. 1958. 04. 29. (65 éves)
Santa Ana, Kalifornia, U.S.
Michelle Pfeiffer 1958-ban született a kaliforniai Santa Anában. Gyermekkorát Midway Cityben töltötte, majd a Golden West Egyetemre járt, ahol az Alpha Delta Pi diáklányszövetség tagja volt. 1978-ban elindult a Miss Orange megye szépségversenyen, ahol egy hollywoodi ügynök felfigyelt rá, ezután Los Angelesbe költözött, ahol... több»
A színésznő 20 éves korábban tagja volt egy vallási közösségnek, amelyről az a hír terjedt, hogy csupán "napfénnyel táplálkoznak". Pfeiffer egy későbbi interjúban elmondta, hogy a tagok vegetariánius életmódott folytatnak, a tagságért pedig fizetni kellett, ez pedig nagyon hamar lerombolta a színésznőben azt az illúziót, amelyet a szekta spirituális megközelítésben próbált felállítani.
#4
Justin Bieber

Justin Bieber

szül. 1994. 03. 01. (30 éves)
Stratford, Ontario, Kanada
Teljes nevén Justin Drew Bieber 1994. március 1-jén született Londonban, Ontarioban. Bieber egy nagy népszerűségnek és ismertségnek örvendő Grammy-díjas kanadai pop- és R&B-énekes. Sratfordban nőtt fel. Szülei Pattie Mallette és Jeremy Bieber. Édesanyja egyedül nevelte, de édesapjával is tartotta a kapcsolatot. Gyermekkorában... több»
Noha Justin Bieber több alkalommal is tagadta, hogy kapcsolatban állna a Hillsong Egyházzal, a későbbiekben egyre több hír látott napvilágot arról, hogy a sztárt a közösség egyik lelkipásztorának is felszentelték.
#3
Chris Pratt

Chris Pratt

szül. 1979. 06. 21. (44 éves)
Virginia - Minnesota - Amerikai Egyesült Államok
Christopher Michael Pratt 1979. június 21-én született a minnesotai Virginiában, gyermekkorát a Washington állambeli Lake Stevensben töltötte. Ereiben angol, norvég, német, svájci és francia vér csörgedezik. Középiskola után Hawaii-n pincérkedett, ahol megismerte Rae Dawn Chong színésznőt, aki épp rendezői debütálására... több»
A Marvel sztárja egyike azon kevés hírességeknek, akik kapcsolatban állnak a Hillsong Egyházzal, amely az utóbbi évek során számos botrányával vált hírhedté. Ellen Page például azzal vádolta az egyházat, hogy LMBTQ-ellenes, Pratt szerint ez azonban nem is állhatna távolabb az igazságtól.
#2
Glenn Close

Glenn Close

szül. 1947. 03. 19. (77 éves)
Greenwich, Connecticut, Amerikai Egyesült Államok
Glenn Close 1947. március 19-én született az amerikai Greenwich-ben. Michael Douglas iskolatársa volt a Choate Rosemary Hall Schoolban. Édesapja kórházat nyitott Afrikában, így a család hosszú éveket töltött el a forró kontinensen. Több generációra visszamenőleg nemesi származású, mely arroganciát és kifinomult viselkedést... több»
A színésznő rendkívül vagyonos családban nőtt fel, akik egykor tagjai voltak a Moral Re-Armament (Morális újrafegyverkezés) nevű szektának. Maga Glenn Close gyermekkorában két éven keresztül élt a szervezet svájci központjában, ez idő alatt édesapja Kongóban dolgozott sebészként. A színésznő elmondta, hogy a szekta nagyban beleszólt tagjainak életvitelébe, így a későbbiekben kiléptek a szervezetből.
#1
Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

szül. 1974. 10. 28. (49 éves)
San Juan, Puerto Rico
Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást.... több»
A Joker sztárja gyermekkorában tagja volt családjával együtt a Children of God (Isten gyermekei) nevű szektának, amellyel butazták a Karib-térséget. Phoenix a Playboy magazinnak adott 2014-es interjújában elmondta, hogy szülei azonnal kiléptek a közösségből, amint azzal szembesültek, hogy nézeteik jó néhány dologban eltérnek a szekta tagjaitól.