Ezek a hollywoodi sztárok eredetileg papnak vagy apácának készültek

A mai sztárok kapcsán általánosan kialakult kép, hogy mindig is arra vágytak, hogy híresek legyenek. Ez azonban nem mindenkinél van így. Alábbi összeállításunkban tíz olyan hollywoodi ikont szerenténk bemutatni, akik eredeti szándékuk szerint vallási pályát választották volna.

#nonumbers

Dolores Hart

szül. 1938. 10. 20. (85 éves)
Dolores Hart 1938. október 20-án született Chicagóban, Illinois államban, az Egyesült Államokban. Ismert filmjei az Ahol a fiúk vannak (1960), az Assisi Szent Ferenc (1961) és Repülj velem! (1963).
Dolores Hart színésznő, aki Elvis Presley mellett debütált Hollywoodban a Loving You című filmben, majd ezt követően további tíz produkción dolgozott. Hart az 1960-as évek elején felhagyott a színészettel, majd belépett a connecticuti Regina Laudis kolostor rendjébe.

John Woo

szül. 1946. 05. 01. (77 éves)
Guangzhou, Kína
John Woo 1946. szeptember 23-án született Hongkongban, Kínában. Professzionális szinten 19783-ban kezdett el a rendezéssel foglalkozni, és szinte minden létező műfajban kipróbálta magát. A széleskörű ismertségre 1986-is filmjével, a Szebb holnapkel tett szert, egy évvel a bemutató után Szebb holnap 2. címmel leforgatta a film... több»
A rendező eredetileg keresztény lelkész szeretett volna lenni, a források szerint lebeszélték róla, mert úgy gondolták, hogy túlságosan művészi alkat ahhoz, hogy lelkész legyen.

Gabriel Byrne

szül. 1950. 05. 12. (73 éves)
Dublin, Írország
Gabriel James Byrne 1950. május 12-én született Dublinban, elsőként a hat gyermek közül. Édesapja katona volt, míg édesanyja kórházi nővérként dolgozott. Ír katolikus családból származik. Papi szemináriumi tanulmányait félbehagyta, majd felvételt nyert a University College Dublinra, ahol régészetből és nyelvészetből... több»
Gabriel Byrne ír színész, rendező és filmproducer, akit hívő katolikus szülők neveltek fel, komoly elhatározással készült erre a pályára. Egyszer azt mondta egy interjúban: "Öt évet töltöttem egy szemináriumban, de később rájöttem, hogy nem vagyok eléggé elhivatott."

Anjelica Huston

szül. 1951. 07. 08. (72 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Anjelica Huston 1951. július 8-án született Santa Monicában, az Egyesült Államokban. Anyja, Enrica Soma balett-táncos, apja, John Huston színész, rendező volt. Az iskoláit Írországban végezte, majd 1969-ben elkezdett a filmezéssel foglalkozni. Az első kisebb szerepeit az apja filmjeiben kapta. Anyja egy autóbalesetben életét vesztette,... több»
Anjelica Huston színésznő zárdaiskolába járt, és ő maga is apáca szeretett volna lenni, annak ellenére, hogy apja ateista volt. 2012-ben a Daily Mailnek azt nyilatkozta: "Egy kicsit különc számítottam, mert apám, aki ateista volt, azt mondta az apácáknak, hogy engem nem szabad indoktrinálni."

Danny Boyle

szül. 1956. 10. 20. (67 éves)
Manchester, England, Egyesült Királyság
Danny Boyle 1956. október 20-án született Manchesterben. Ironikus módon egészen 18 éves koráig nem járt színházban, karrierjét mégis egy színtársulatnál, a Joint Stock Theatre Companynél kezdte. 1982 és 1987 között művészeti vezetőként, majd igazgatóhelyettesként dolgozott a Royal Court színtársulatnak, de 'a 80-as években... több»
A Trainspotting rendezője vallásos családban nőtt fel. Nyolc évig ministrált, az édesanyja pedig azt szerette volna, hogy pap legyen. A rendező elmondta, hogy minderről azonban egy pap beszélte le végül. "Hogy engem mentett meg a papságtól, vagy a papságot tőlem, nem tudom. Inkább színészettel kezdtem el foglalkozni" - nyilatkozta egy alkalommal a rendező.

Carson Daly

szül. 1973. 06. 22. (50 éves)
Santa Monica, California, USA
Carson Daly 1973. június 22-én született Santa Monicában, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Producer és színész, legismertebb munkái közé tartozik a Josie és a vadmacskák (2001), a Session 9 (2001) és a The Voice (2011).. Siri Pinterrel 2015. december 23. óta él házasságban. Három gyermekük van.
Carson Daly televíziós személyiség több interjúban is elmondta, hogy mennyire fontos számára a hit az életében, és hogy korábban maga is papnak készült.

Dan Aykroyd

szül. 1952. 07. 01. (71 éves)
Ottawa, Ontario, Kanada
Dan Aykroyd 1952. július 1-én született Ottawában, Kanadában. Édesapja a kanadai miniszterelnök, Pierre Trudeau tanácsadója volt. 17 éves koráig Aykroyd papi hivatásra készült, majd kriminológiai és szociológiai tanulmányokat követően kanadai klubokban lépett fel komikusként, de a blues-szcénában is otthonosan mozgott. Egy... több»
Dan Aykroyd kanadai színész és rendező katolikus neveltetésben részesült, és 17 éves koráig papnak készült. A középiskola után kriminológiát és szociológiát hallgatott. Még a diploma megszerzése előtt otthagyta az egyetemet, így a továbbiakban komikusként kezdte meg karrierjét.

Michael Moore

szül. 1954. 04. 23. (70 éves)
Flint, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Michael Francis Moore 1954-ben született amerikai író, rendező. Flintben (Michigan) született, Davison városában nőtt fel. Valódi provokátor: élénk kritikusa a globalizációnak, a multiknak és a fegyveres erőszaknak. Szerkesztője volt az alternatív hangvételű The Flint Voice-nak, melyből névváltoztatás után a The Michigan Voice... több»
A dokumentumfilmjeiről híres filmrendező, Michael Moore korábban több alkalommal is beszélt arról, hogy pap szeretett volna lenni. Michiganben nőtt fel római katolikus szülők gyermekeként, és egyházi általános iskolába járt.

Martin Scorsese

szül. 1942. 11. 17. (81 éves)
Queens, New York, Amerikai Egyesült Államok
Martin Scorsese 1942. november 17-én született New Yorkban egy munkásosztályból származó amerikai olasz családban. New York Little Italy részén nőtt fel, ahol erős katolikus neveltetésben részesült. Papnak készült, de felismerve igazi szenvedélyét a New York Egyetemen tanult, majd diplomázott film szakon 1966-ban. Még tanulmányai... több»
Martin Scorsese napjaink egyik legnagyobb rendezőjének számít, noha nem sokon múlt, hogy egészen más életpályát válasszon. A középiskola elvégzése után Scorsese egy évig előkészítő szemináriumba járt, a második évfolyamot azonban nem sikerült elvégeznie, ezért döntött úgy, hogy inkább filmszakon folytatja tovább.

Eva Mendes

szül. 1974. 03. 05. (50 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Eva Mendes 1974. március 5-én született Miamiban, Floridában, de Los Angelesben, Kaliforniában nőtt fel, miután anyjával a szülei válását követően odaköltöztek. A színésznő szülei révén kubai származású. Négy testvére közül ő a legfiatalabb, és az egyetlen, aki az Államokban született. A középiskola után egyetemre... több»
Eva Mendez 2001-ben arról beszélt a Daily Mailnek adott interjújában, hogy élete első vágya az volt, hogy apáca legyen, majd így folytatta: "A nővérem közölte velem, hogy az apácák nem kapnak fizetést, így hamar elvetettem ezt az ötletet. Aztán operaénekesnő, később pedig űrhajós szerettem volna lenni".

Anne Hathaway

szül. 1982. 11. 12. (41 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek... több»
A színésznő egy korábbi interjűban beszélt arról, hogy gyerekkorában apáca szeretett volna lenni. Hathaway római katolikus neveltetésben részesült, később azonban a színészetet helyezte előtérbe, és az egyházzal való kapcsolata némileg megváltozott, miután a bátyja coming outolt.

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
A színészet mellett Tom Cruise-t a szcientológiai egyházban való tagságáról ismerik a legtöbben. A fáma szerint azonban Cruise annak idején hívő római katolikusként papnak készült.