A legjobb színészek, akik nem kaptak Oscar díjat a ranker.com alapján

#10
Clint Eastwood

Clint Eastwood

szül. 1930. 05. 31. (93 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Clinton Eastwood Jr. 1930. május 31-én született San Franciscóban. Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött a filmes pályája. Először B-kategóriás filmekben kapott szerepet, majd az USA-ban sorozatszínészként lett ismert... több»
#9
Brad Pitt

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (60 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
#8
Harrison Ford

Harrison Ford

szül. 1942. 07. 13. (81 éves)
Chicago - Illinois - Amerikai Egyesült Államok
Harrison Ford 1942. július 3-án született az Illinois állam béli Chicagóban. Tanulmányait a Wisconsini Ripon Főiskola angol irodalom és filozófia szakán végezte. A főiskola évei alatt drámaórákat is látogatott, de végül nem diplomázott le. Mary Marquardt-tal, későbbi feleségével, színészi ambíciókkal Los Angelesbe... több»
#7
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
#6
Liam Neeson

Liam Neeson

szül. 1952. 06. 07. (71 éves)
Ballymena, County Antrim, Northern Írország
Liam Neeson 1952. június 7-én született Észak-Írországban. Három lánytestvére van, Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Kilenc éves korában kezdett el boxolni, a középiskola végéig aktívan küzdősportolt. Az érettségi után a Belfasti Queen's Egyetem hallgatója lett, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, azonban hamar... több»
#5
Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

szül. 1962. 12. 22. (61 éves)
Ipswitch, Suffolk, Egyesült Királyság
Ralph Nathaniel Twisleton Wykeham Fiennes 1962-ben született, édesapja, Mark farmer és fotós, édesanyja, Jennifer "Jini" író. 5 testvére van. Fiennes Károly walesi hercegnyolcadik unokatestvére. Az egyházi fiúiskola után a Chelsea-i Művészeti és Formatervezési Főiskola és a Royal Academy of Dramatic Arts falai között végezte... több»
#4
Ian McKellen

Ian McKellen

szül. 1939. 05. 25. (84 éves)
Burnley, England
Sir Ian Murray McKellen 1939. május 25-én született Burnley-ben, Angliában. Szülei Dennis Murray McKellen és Margery Lois. Nem sokkal a születése után kitört a II. Világháború, amely bár személyesen nem érintette a családot, Ian majdnem belehalt egy betegségbe, mely örökre nyomott hagyott a hangszálain. Anyja 12 éves korában... több»
#3
Edward Norton

Edward Norton

szül. 1969. 08. 18. (54 éves)
Baltimore - Maryland - Amerikai Egyesült Államok
Edward Harrison Norton 1969. augusztus 18-án született Bostonban, az Egyesült Államokban. Apja, Edward, ügyvéd, édesanyja, Robin, tanár volt (1977-ben hunyt el rákban). Két fiatalabb testvére van, James és Molly. Már egészen fiatalon színészi karrierről álmodott, első szerepét 8 éves korában, egy színdarabban kapta. Az érettségi... több»
#2
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
#1
Gary Oldman

Gary Oldman

szül. 1958. 03. 21. (66 éves)
London, United Kingdom
Gary Oldman ikonikus gazemberek, gyilkosok, elmebetegek megformálójaként tett szert széleskörű ismertsége, idővel azonban sikerült kitörnie a negatív hős skatulyájából. Hamar világossá vált, hogy fantasztikus karakterszínész, aki bármilyen műfajban képes emlékezeteset alkotni. London egyik nyomornegyedébe született, apja nem... több»