Charlize Theron tanúja volt apja meggyilkolásának: 10 híresség, akik traumatikus eseményeket éltek át

Amikor a szórakoztatóipar világának hírességeit nézzük, csillogást, mosolyt, szépséget, pénzt és hírnevet látunk. Néhányan tisztelik és utánozzák is a hírességeket. Vannak, akik akár még gyűlölik is őket életmódjuk miatt. Bárhogyan is gondolkodunk róluk, nem igazán tudunk nem tudomást venni létükről, hiszen minden nap szerepelnek az újságokban. Akadnak, akik számára szinte túlvilági lénynek számítanak.

Hajlamosak vagyunk azonban elfelejteni, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint mi, és mielőtt elérték volna jelenlegi státuszukat, sokuknak komoly nehézségeken kellett keresztülmennie. Nem minden sztár és híresség olyan, mint Paris Hilton és Kim Kardashian West, akik jóformán ezüstkanállal a szájukban születtek. Sokuknak kellett szembenézniük a szegénység, a bántalmazás stb. okozta traumákkal.

Számos szívszorító történet kering azokról a sztárokról, akik ma a csillogásban élnek, és nagy figyelmet kapnak a közönségtől. Arról azonban még így sem tudunk semmit, mi zajlik a magánéletükben nap mint nap. A lényeg, hogy ne feledjük, mindannyian legyőzték a megpróbáltatásokat, és sokan közülük még ma is nap mint nap küzdenek a szexizmus, rasszizmus, a homofóbia, a depresszió, a bulémia külső és belső démonaival. A külvilág állandó ítéletével.

Bármennyire is szeretjük (vagy utáljuk) őket a látszólag állandóan csillogó mosolyuk és esetenként valóban fényűző életmódjuk miatt, meg kell próbálnunk figyelemmel lenni arra is, ahogyan nap mint nap hajtják magukat, hogy ne adják fel - akármi is éri épp őket - és szórakoztassák rajongóikat, minket.

#10
Shania Twain

Shania Twain

szül. 1965. 08. 28. (58 éves)
Windsor, Kanada
Shania Twain 1965. augusztus 28-án született Eilleen Regina Edwards néven a kanadai Windsorban. Sharon Morrison és Clarence Edwards gyermekeként látta meg a napvilágot. Mindössze kétéves volt, amikor a szülei elváltak egymástól. Twain az anyjával és testvéreivel Timminsbe költözött. Édesanyja ismét férjhez ment, Jerry Twain... több»
A countryénekesnő Eilleen Regins néven született elvált szülők gyermekeként. Szülei kétéves korában váltak el, a lányt és testvéreit Jerry Twain fogadta örökbe, aki feleségül vette az édesanyjukat. Eilleennek nehéz gyermekkora volt, mivel szülei keveset kerestek, így sokszor nem futotta ételre. Eilleen megtanult vadászni. Szülei széteső házasságának, erőszakos viselkedésüknek is szemtanúja volt. Már korán felelősséget vállalt testvéreiért, kocsmákban dolgozott és énekelt, hogy megakadályozza, hogy nevelőszülőkhöz kerüljenek. Később, miután Shania Twain néven énekesnő lett belőle, 14 évig tartó házassága Robert Muttal megromlott, és ebben állítólag Shania legjobb barátnője, Mary-Ann Thiebaud kulcsszerepet játszott. Az énkesnőnél fiziológiai problémák alakultak ki, amelyek kihatottak énekhangjára és hangerejére, és szerinte ennek az elfojtott érzelmei voltak az okai.
#9
Jim Carrey

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
A mindig mosolygós komikus, Jim Carrey nehéz életet élt Kanadában, ahol apja, aki könyvelő volt, elvesztette az állását. Négy gyerekkel és egy feleséggel, akit el kellett tartania, Jim apja egy gumiabroncsgyárhoz fordult, amely az egész családot fel akarta venni. A munkanélküli szülők elfogadták, hogy bevételhez jussanak, és a család egy kis épületben kezdett lakni, amit a gyár felajánlott. Mivel a munkahelyi nyomás egyre nagyobb lett, Jim 10. osztályban otthagyta az iskolát, és a gyári munka mellett stand-up fellépésekkel kezdett foglalkozni. A család azonban hamarosan hajléktalanná vált és egy furgonba kellett költözniük. Jimet kezdetben nem fogadták el előadóként, de, 16 éves korára megnyerte az emberek szívét, és hamarosan Los Angelesbe költözött, hogy komikus és színész legyen.
#8
Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

szül. 1954. 01. 29. (70 éves)
Kosciusko, Mississippi
Oprah Winfrey 1954. január 29-én született Kosciuskóban, az Egyesült Államokban. A világ egyik legbefolyásosabb nője a vidéki Mississippiben jött a világra leányanya gyerekeként. Nemi erőszak áldozata volt, 14 évesen pedig fia született, akit nemsokára elveszített. Gyerekkorát szegénység, sok költözés, és az anyja távolléte... több»
A televíziós mogul egy szegény Mississippi államban született, tizenéves szülők gyermekeként, akik megszakították kapcsolatukat. Oprah a nagymamája házában nőtt fel, és ahogy idősebb lett, édesanyjával Wisconsinba költözött, ahol férfi rokonai többször molesztálták. A traumatizált Oprah az alkohol, a drogok és a szex felé fordult, mígnem 14 évesen gyereket szült. A gyermek nem sokkal a születése után meghalt. Ezután Oprah apjához költözött Nashville-be, és fokozatosan építette karrierjét. Közszereplőként küzdött a súlyával, és szembesült a rasszizmussal is. Még további ellenségeskedéssel is küzdenie kellett, amiért műsorában támogatta az uralkodó heteronormatív szemlélettől eltérő szexuális irányultságokat.
#7
50 Cent

50 Cent

szül. 1975. 07. 06. (48 éves)
Queens, New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Curtis James Jackson (50 Cent) 1975. július 6-án született New Yorkban. Édesanyja 15 évesen adott életet gyermekének, majd a kisfiú nyolc éves korában gyilkosság áldozata lett. Valószínűleg amiatt, mert kokainkereskedő volt. Édesanyja halála után nagyszülei nevelték fel. 50 Cent már viszonylag korán, 12 évesen drogdílernek állt... több»
A rapper Curtis Jackson néven született egy 15 éves, drogkereskedésből élő lány fiaként. Anyja folytatta életmódját, amíg Curtis nyolcéves korában el nem kábították és el nem égették egy elgázosított lakásban. Az árván maradt Curtis a nagymamájával, nyolc nagybátyjával és nagynénjeivel kezdett élni, és hamarosan az utca felé fordult, mivel tizenegy évesen már cracket árult. Tizenkét évesen már fegyvere volt. Nagyanyja elkapta, majd a rendőrség gyakran letartóztatta. Karrierje kezdetén egy barátja háza előtt közelről kilenc lövést kapott, és 13 napig kórházban volt. Állítólag a fegyveres Mike Tyson testőre volt.
#6
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
A dél-afrikai színésznő tehetsége már korán megmutatkozott, de internátusba küldték, távol az otthoni drámáktól, amelyekkel édesanyja rendszeresen küzdött. Édesapja drog- és alkoholfüggő volt, aki részegen és betépve gyakran erőszakoskodott. Theron édesanyját is megcsalta, aki csendben eltűrt mindent, mígnem egy éjszaka egy nézeteltérés során a nő lelőtte a férfit, hogy megvédje magát. Önvédelemnek nyilvánították. Hogy elterelje Charlize figyelmét, az anyja arra kényszerítette, hogy nevezzen be egy modellversenyre, amit meg is nyert. De ő több akart lenni, mint egy csinos arc. Balett-táncosnő akart lenni, és New Yorkba ment, de térdsérülése véget vetett az álmának. Ezután Los Angelesbe költözött, hogy színészkedjen.
#5
Dylan McDermott

Dylan McDermott

szül. 1961. 10. 26. (62 éves)
Waterbury, Connecticut, U.S.
Mark Anthony McDermott, amerikai színész, 1961. október 26-án született Waterbury-ben. Szülei Diane és Richard McDermott. Olasz, ír, angol és francia felmenőkkel is rendelkezik. Szülei 15 és 17 évesek voltak, amikor McDermott megszületett, majd 1967-ben el is váltak, majd Diane édesanyjához költöztek. 1967. február 9-én Diane-t... több»
A színész egy tizenéves nő és annak gengszter barátja, John Sponza gyermekeként született, aki nem volt a biológiai apja. Sponza, egy erőszakos zsaroló, megölte Dylan édesanyját, amikor a fiú még csak ötéves volt. A gyilkosságot azonban balesetnek minősítették. Később, 2012-ben a rendőrség bizonyítékokat talált a már halott Sponza ellen. Édesanyja halála után Dylan a nagymamájához költözött, egy meglehetősen barátságtalan és nem megfelelő környékre, tele tolvajokkal és betörőkkel. Hamarosan felkereste biológiai apját, és egy kétes hírű bárban kezdett vele dolgozni, verekedésekbe keveredett, hányást takarított, és sört szolgált fel gengsztereknek. Ekkoriban kezdte apja fiatal felesége arra bíztatni, hogy kezdjen el színészkedni. A nő örökbe fogadta a 15 éves Dylant, amikor ő maga még csak 23 éves volt.
#4
Nicki Minaj

Nicki Minaj

szül. 1984. 12. 08. (39 éves)
Port of Spanyolország, Trinidad és Tobago
Nicki Minaj (eredeti nevén:Onika Tanya Maraj) 1982. december 8-án született Port of Spain-ben, Trinidad és Tobago városában. Családja a gyermek öt éves korában New Yorkba költözött. Édesapja drog- és alkohol problémákkal küzdött, egyszer még feleségét is meg akarta ölni. A LaGuardia High Schoolban érettségizett, ahol dráma... több»
A vad rapper Onika Tanya Maraj néven született egy háromszobás házban élő 15 fős családban. Ötéves koráig a nagymamájával élt. Ezután édesanyjával New Yorkba költözött, egy meglehetősen ellenséges környékre, ahol drogdílerek garázdálkodásának volt kitéve. Tanúja volt édesanyja számos szakításának édesapjával, aki drog- és alkoholfüggő volt. Súlyos családon belüli erőszaknak és rendszeres rendőrségi razziáknak volt kitéve. Éjszakákat töltött sírással amiatt, ahogy a férfi az anyjával és a testvéreivel bánt. Egyszer felgyújtotta a New York-i házukat, amikor az édesanyja még bent volt. Egy másik alkalommal végignézte, ahogy a férfi a hajánál fogva két háztömbnyire vonszolja az anyját. Gyerekként bezárta az ajtókat, hogy megvédje az anyját.
#3
Kelsey Grammer

Kelsey Grammer

szül. 1955. 02. 21. (69 éves)
St. Thomas, U.S. Virgin Islands
Allen Kelsey Grammer Charlotte Amalie-ben született Virgin Island-on 1955. február 21-én. Anyja, Sally Cranmer, apja Frank Allen Grammer Jr. zenész és a Greer Place grillbár és kávézó tulajdonosa. Van 6 testvére. 2 éves korában szülei elváltak. A Pine Crest School-ban tanult, majd a Juilliard School diákja lett. 1982-ben feleségül vette... több»
Kelsey szülei elváltak, amikor ő még csak kétéves volt, és azután csak kétszer látta az apját. Elsődleges gondozója, a nagyapja, tizenegy éves korában halt meg. Nem sokkal később az apját egy őrült taxisofőr lőtte le minden látható ok nélkül. Később Kelsey-t kicsapták a harmadik iskolából, ahová járt. A tragédiája ezzel nem ért véget. Ahogy felnőtt, elvesztette a húgát egy bankrabló banda által elkövetett véres gyilkosságban, és Kelseynek kellett azonosítania és hazavinnie a megcsonkított holttestet. Ezután két féltestvérét egy szörnyű búvárbalesetben vesztette el, egyiküket felfalta egy cápa. A 9/11-es támadás elvette tőle közeli barátját és producerét, David Angellt, egy másik barátját pedig a saját felesége ölte meg. Kelsey egyik felesége egy öngyilkossági kísérlet során megölte meg nem született gyermeküket.
#2
Ashley Judd

Ashley Judd

szül. 1968. 04. 19. (56 éves)
Granada Hills, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Ashley Judd, eredeti nevén Ashley Tyler Ciminella 1968. április 19-én született Granada Hillsben, az Egyesült Államokban. Édesapja marketinggel, édesanyja countryzenéléssel foglalkozott, akárcsak Judd nővére, Wynonna. Sokszor váltott iskolát az egyetemig, Kentuckyban és Tennessee-ben tanult, rövid ideig Japánban modellkedett. A... több»
A hollywoodi színésznő "All That's Bitter & Sweet" című könyvében elárulta, hogy kínzó gyermekkora miatt öngyilkosságot kísérelt meg. Édesanyja és nővére énekesi karrierjének küzdelmes szakasza miatt 13 különböző iskolába kellett járnia, és úgy érezte, ő nemkívánatos. Édesanyja nyílt szexualitásának is több alkalommal szemtanúja volt. Hangokat hallott a másik szobából, valamint erőszakot is igen korán tapasztalt, amikor látta, hogy édesanyja fegyverekkel játszadozik.Tanúja volt anyja drog- és alkoholfüggőségnek is. Ő maga is szexuális visszaélésnek volt kitéve, és háromszoros nemi erőszak túlélője. Később, karrierje kezdetén kéretlen szexuális közeledést szenvedett el egy férfi modelltől, aki arra próbálta kényszeríteni, hogy Ashley orális szexet végezzen rajta.    
#1
Keanu Reeves

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
A kanadai színész mindössze hároméves volt, amikor édesapja elhagyta őt és családját. Édesanyja több válásának is szemtanúja volt, és a házasságok miatt állandóan lakhelyeket és iskolákat kellett váltogatnia. Az iskolában nem tudott jól teljesíteni diszlexiája miatt, és bár remek hokikapus volt, egy sérülés összetörte az álmát, hogy hazája színeiben játszhasson. Látta, ahogy a nővére leukémiával küzd. Később elveszítette közeli barátját, River Phoenixet kábítószer-túladagolásban. Megrázó élményei azonban itt nem értek véget, hiszen néhány évvel később barátnőjével, Jennifer Syme-mal eltemették még meg nem született kislányukat. Egy évvel később Jennifer autóbalesetben hunyt el. A feltételezések szerint kábítószer hatása alatt állt a vezetés idején, és azonnal meghalt.