10 elhunyt színész, akit Hollywood 'visszahozott' a halálból

Nem mondunk semmi újat azzal, hogy Hollywoodban ma már minden lehetséges. A mai filmes szakemberek akár évekkel korábban elhunyt színészlegendákat is képesek "feltámasztani", hogy egy-egy kisebb szerep erejéig ismét visszatérjenek. Ez persze sokakat némi borzongással tölt el, többeknek viszont időnként felemelő pillanatnak számít régi kedvenceiket újra látni a képernyőkön.

#nonumbers

Harold Ramis

szül. 1944. 11. 21. - elhunyt 2014. 02. 24.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Harold Allen Ramis 1944. november 21-én született Chicagóban, Illinois államban, az USA területén. Szülei Ruth és Nathan Ramis, akik az Ace Food & Liqour bolt tulajdonosai voltak a város északi részén. Harold Ramis zsidó nevelést kapott, de felnőttként már semmilyen vallást nem gyakorolt. A Stephen K. Hayt Általános Iskolában tanult,... több»
Hiába, a rajongóknak 2021-ig kellett várniuk a Szellemirtók harmadik részére. Az Örökség azonban minden korábbi elvárásnak megfelelt. Harold Ramis által alakított Egon szelleme formájában tért vissza, hogy erőt adjon unokájának, ezáltal segítsen társaing. Mondani se kell, hogy mindez a film egyik legmeghatóbb pillanatának számít.

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
Az 1978-ban megjelent Superman sikerén csakugyan nagyot lendített Marlon Brando jelenléte, noha fiatal kollégái enyhén szólva sem kellemes élményként élték meg vele a közös munkát. Bryan Singer azonban gondolt egy nagyot, a 2006-os Superman visszatérben pedig visszahozta Jor-El-t. Marlon Brando két évvel korábban hunyt el, így a rendező digitális trükköt használt a munkálatok során.

Laurence Olivier

szül. 1907. 05. 22. - elhunyt 1989. 07. 11.
Dorking, Surrey, England, Egyesült Királyság
Laurence Olivier 1907. május 22-én született Dorkingben, Angliában. A 20. század egyik legjelentősebb színészeként tartják számon. Anglikán papcsaládban nőtt fel, szigorú neveltetésben részesült. 9 évesen játszott először Shakespeare-darabban, majd az oxfordi tanulmányai során több iskolai darabban szerepelt, végül édesapja... több»
Kerry Conran rendezése, a Sky kapitány és a holnap világa lényegében tisztelgés volt az 1930-as évek filmes világa előtt. A film egyik csúcspontján a 15 évvel korábban elhunyt Laurence Olivier is visszatért. A rendező elmondása szerint a jelenethez CGI technológiát és archív felvételeket használtak fel.

Bruce Lee

szül. 1940. 11. 27. - elhunyt 1973. 07. 20.
Hong Kong
Lee Jun Fan (Bruce Lee) 1940. november 27-én született San Francisco kínai negyedében, Chinatownban. Édesanyja német gyökerekkel rendelkezik, édesapja kínai származású operaénekes volt. Bruce Lee még gyermek volt, amikor szüleivel Hongkongban költözött. A fiatal Lee nem volt barátkozós típus, így ahelyett, hogy a környékbeli... több»
A Johnnie Walker 2014-ben debütált reklámjában a legmodernebb CGI technológiát alkalmazva hozták vissza a tragikus módon elhunyt Bruce Lee-t. A bejátszás azonban egy kissé furcsa hangulatot kapott, hiszen a színész szövege nem igazán illett a videóhoz, a reklámot pedig hatalmas felháborodás követte.

Audrey Hepburn

szül. 1929. 05. 04. - elhunyt 1993. 01. 20.
Ixelles, Belgium
Audrey Hepburn 1929-ben született Brüsszelben. Apja gyerekkorában elhagyta a családot, édesanyja szigorú viktoriánus elvek mentén nevelte. Szerény, visszahúzódó személyisége visszaköszönt az általa megformált karakterekben is. A második világháború alatt nagyszüleinél élt Hollandiában, részt vett az ellenállásban is. 16 éves... több»
A 2014-ben megjelent Galaxy Chocolate promója sokakat meglepett, hiszen a jelenetben maga Adurey Hepburn is felbukkant, a gyártó azonban nem korábban felvett jeleneteket használt fel. Mike McGee volt az, aki a legmodernebb arcfelismerő és “deepfake” technológiát használt a gyártás során.

Fred Astaire

szül. 1899. 05. 10. - elhunyt 1987. 06. 22.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Frederik Austelitz emigráns család gyermekeként látott napvilágot 1899. május 10-én az Egyesült Államokban. Édesanyja őt és nővérét egy neves New York-i tánciskolába íratta, 1905-ben pedig már számos fellépésen voltak túl. A fiatal Frederik sokáig nővére árnyékban élt, azonban amikor 1971-ben felléptek a Broadway... több»
A Coca-Cola 1997-ben debütált Diet Coke-ot népszerűsítő reklám sorozata számos évekkel korábban elhunyt filmcsillagot vonultatott fel. A legemlékezetesebb talán mégis Fred Astaire-t szerepeltető bejátszás, amely enyhén szólva is sokakat ámulatba ejtett annak idején.

Oliver Reed

szül. 1937. 02. 13. - elhunyt 1999. 05. 02.
Wimbledon, London, Egyesült Királyság
Robert OLIVER Reed Wimbledonban született Londonban 1938.február 13-án. Apja Peter Reed újságíró, anyja Marcia Napier-Andrews. Egy testvére van Simon. Az Ewell Castle School-ban tanult. Több munkahelye volt és a Royal Army Medical Corpsnál is szolgált. 1959-ben összeházasodott Kate Byrne-vel, akivel egy gyermekük született Mark és... több»
Oliver Reed számos emlékezetes alakítást nyújtott pályafutása során. A Ridley Scott rendezésében készült Gladiátor című film forgatása idején azonban a színészt váratlanul szívroham érte. A CGI technológia akkoriban meglehetősen gyerekcipőben járt még, így Reed jelenlétét főként kameratrükkel és “digitális retusálással” oldották meg.

Peter Cushing

szül. 1913. 05. 26. - elhunyt 1994. 08. 11.
Kenley, Surrey, England, Egyesült Királyság
Peter Wilton Cushing 1913. május 26-án született Kenleyben, az Egyesült Királyságban. Angol színész, aki megnyerte a BAFTA TV Award legjobb színésznek járó elismerését 1956-ban. Főként a Hammer Filmeknek köszönhetően vált híressé, ahol rendszerint erős jellemű karaktereket játszott, mint Baron Frankeinstein, Sherlock Holmes és a... több»
A színészlegenda az 1977-ben megjelent az Egy új reményben alakította Tarkint. Cushing 1994-ben elhunyt, A 2016-os Zsivány egyes című spin-offban azonban újra találkoztak a rajongók a karakterrel. Azt persze fontos megjegyeznünk, hogy ez a “visszatérés” bizony felemás fogadtatásban részesült, hiszen a stúdió nem épp a legizmosabb technikai megvalósítást alkalmazta.

Paul Walker

szül. 1973. 09. 12. - elhunyt 2013. 11. 30.
Glendale, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Paul Walker 1973. szeptember 12-én született Glendale-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja divatmodell, édesapja díjnyertes ökölvívó volt. Az iskola után kezdetben Dél-Kaliforniában tanult tengeri biológiát, színészi karrierjét még csecsemő korában kezdte, hiszen a Pampers egyik reklámjában szerepelt. A televízió képernyőin... több»
Paul Walker a Halálos iramban 7 forgatása idején vesztette életét egy autóbalesetben, a készítők így nélküle voltak kénytelenek befejezni a filmet. Brian O'Connor utolsó jelenetének felvételeit a színész testvére segítségével rögzítették, amely során CGI technológiát használtak, hogy minél hitelesebb legyen a karakter.

Carrie Fisher

szül. 1956. 10. 21. - elhunyt 2016. 12. 27.
Beverly Hills - Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Carrie Fisher 1956. október 21-én született a kaliforniai Beverly Hillsben. Édesapja, Eddie Fisher énekes, édesanyja Debbie Reynolds színésznő. Apai ágon oroszországi zsidó gyökerekkel rendelkezik. Szüle két éves korában elváltak. Az érettségit követően beíratkozott a London’s Central School-ba, nyelv- és... több»
A színésznő sajnálatos módon már nem érhette meg a Skywalker kora premierjét. A korábbi hírek szerint Carrie Fisher jeleneteit a kilencedik epizódban Az utolsó Jedik és Az ébredő Erő korábban felvett jeleneteiből vágták össze, Roger Guyett, a produkció vizuális effektekért felelős szakembere azonban elárulta, hogy a filmben CGI technológiát használtak.