Az alábbi 10 karakter (az őket megformáló színész közvetítésével) hatása a filmtörténetre megtagadhatatlan. Összegyűjtöttem azt a 10 alakot, akik legjobban megfogtak az évek alatt. Ez a lista egyfajta tisztelgés feléjük.

#10
Kevin Spacey

Kevin Spacey

szül. 1959. 07. 26. (64 éves)
South Orange - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Kevin Spacey 1959. július 26-án született South Orange-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja titkárnő, édesapja reklámszövegíró volt, két testvére van. A család svéd, angol és walesi felmenőkkel rendelkezik. Spacey az iskolában találkozott először a színjátszással, majd komikusként próbált egy ideig érvényesülni. Ezt... több»
Keyser Söze, akitől mindenki félt, s Kevin Spacey, aki előtt mindenki leborul.
#9
Angela Lansbury

Angela Lansbury

szül. 1925. 10. 16. - elhunyt 2022. 10. 11.
Poplar, London, England, Egyesült Királyság
Dame Angela Brigid Lansbury az angliai Poplarban született, 1925. október 16-án. Édesanyja szintén színésznő volt, míg édesapja politikus és üzletember. A férfi halálát követően anyja összeköltözött egy ír családos férfivel, akit azonban erőszakos és féltékeny természete miatt a német bombázások idején elhagyott;... több»
A Halál a Níluson című krimiben való alakításáért, a részeges Mrs. Otterbourne megformálásáért szerepelhet a híres - főleg a Gyilkos sorokból ismert - színésznő a listán.
#8
Őze Lajos

Őze Lajos

szül. 1935. 04. 27. - elhunyt 1984. 10. 21.
Szentes, Magyarország - Budapest, Magyarország
Őze Lajos 1935. április 27-én született Szentesen, Magyarországon. Édesapja, Őze Lajos mészáros, édesanyja Szabó Erzsébet szakácsnő és cseléd volt. Fiatalkorában sokat csúfolták, mivel szülei válását követően nevelőanyja gyakorta megverte, ami miatt dadogni kezdett. Mezőgazdasági tanulmányokat folytatott, de a színészet... több»
A mi Virág elvtársunk generációkat nevettetett meg minden idők egyik legjobb magyar filmjében, A tanúban.
#7
Peter Sellers

Peter Sellers

szül. 1925. 09. 08. - elhunyt 1980. 07. 24.
Southsea, Hampshire, England, Egyesült Királyság
Peter Sellers angol komikus 1925. szeptember 8-án született a Hampshire-ben található Southsea-ben, protestáns és zsidó családban. Szeülei szintén színészek voltak. Szolgált a brit Királyi Légierőnél, ahol társait gyakran szórakoztatta vicces műsoraival. Miután leszerelt, színházakban lépett fel önálló műsoraival. Első... több»
Peter Sellers A rózsaszín párduc-filmekben való alakításáért vonult be a filmtörténetbe, de a Dr. Strangelove-ban, és az Isten hozta, Mister-ben is hibátlan volt. Chance kertészként 7. lett Peter Sellers.
#6
Marlon Brando

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
Sokan meglepődtek volna, ha Don Vito Corleone nem kap helyezést a listán.
#5
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (86 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
Karrierje során 15-20 bravúros karakterformálást hajtott végre, a Ragyogásban való Jack Torrance-ért szerepelhet az 5. helyen.
#4
Anthony Perkins

Anthony Perkins

szül. 1932. 04. 04. - elhunyt 1992. 09. 12.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anthony Perkin 1932. április 4-én született New Yorkban. Apja, Osgoog Perkins színész, rendező, Anthony 5 éves volt, amikor apja elhunyt. 10 évesen már színész akart lenni és el is indult ezen az úton. 1954-ben kapta első filmszerepét az Actess című filmben. Majd 1956-ban a Szemben az erőszakkal című alkotásban szerepelt, amiért... több»
A Psycho skizofrénjéért az összes létező díjat odaadtam volna Anthony Perkins-nek, sajnos azonban engem nem kérdeztek, úgyhogy szegényt nem is jelölték soha Norman Bates-ért. A nézők azonban kárpótolták, 55 év után sem felejtette el senki, hogy mire volt képes 1960-ban Perkins.
#3
Heath Ledger

Heath Ledger

szül. 1979. 04. 04. - elhunyt 2008. 01. 22.
Perth, Western Ausztrália, Ausztrália
Heathcliff Andrew Ledger 1979. április 4-én született Perthben, Ausztráliában. Nevét Emily Bronte egyik karakteréről, az Üvöltő szelekben szereplő Heathcliffől kapta. A színésznek egy nővére és két féltestvére van. 10 éves volt, amikor szülei elváltak. Heath már a középiskolában megpróbálkozott a színjátszással,... több»
Jokerként tette fel karrierje csúcsára a koronát Heath Ledger, a filmtörténet egyik legnagyobb alakítása.
#2
Brad Pitt

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (60 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
Nehéz volt eldönteni, hogy melyik Brad Pitt-alakítás szerepeljen, a Harcosok klubjában való, vagy a Blöffben való. Végül Tyler Durden-ként lett e listán 2. helyezett Brad Pitt.
#1
Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

szül. 1937. 12. 31. (86 éves)
Margam, Port Talbot, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Anthony Hopkins 1937-ben született Wales-ben. Saját bevallása szerint Richard Burton hatására kezdte kezdett színészkedni. Az internátusban hanyagolta a tanulmányait, jobban vonzotta a szabad alkotás öröme. 1957-ben szerezte meg színészi végzettségét a Királyi Színiakadémián, ezüst fokozattal. Két éves sorkatonai szolgálat után,... több»
Sokak listáján állhat első helyen minden idők egyik legnagyobb thrillerének főszereplője. Anthony Hopkins háromszor is Hannibal Lecterré változott, mindháromszor briliáns átalakulást hajtott végre. (A bárányok hallgatnak, Hannibál, A vörös sárkány).