Hová tűnt ez a 11 hollywoodi sztár?

Marilyn Monroe-t idézve: "Hollywood egy olyan hely, ahol ezer dollárt fizetnek egy csókért és ötven centet a lelkedért. Tudom, mert elég gyakran visszautasítottam az első ajánlatot, és kitartottam az ötven centért."

Hollywood furcsa. Miközben a csillogás és a glamour helye, a világ legsötétebb embereinek is otthont ad. Elég csak megnézni a 2017-ben megnevezett és megszégyenített bántalmazók számát, mint friss példát.

Bizonyítva, hogy a pénz nem a legfontosabb dolog a világon, számos A-listás színész fordított hátat az iparágnak különböző okokból. Néhányan közülük meglehetősen hangosan és nyilvánosan nyilatkoztak döntésükről, míg mások úgy lovagoltak el a naplementébe, hogy még csak el sem búcsúztak a rajongóiktól.

A pankrációhoz és a rockzenéhez hasonlóan azonban a "visszavonulás" sem 100 százalékig garantált. Ennek ellenére számos olyan hírességet fedeztünk fel, akik érdekes okokból távoztak a reflektorfényből. Egy maroknyi közülük nemeslelkűen tette ezt, míg másoknak szükségük volt egy szünetre ebben a mocskos iparágban.

Íme 15 A-listás színész, akik megdöbbentő okokból teljesen (vagy időlegesen) eltűntek.

#11
Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

szül. 1969. 09. 25. (54 éves)
Swansea, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Catherine Jones 1969. szeptember 25-én született Swanseaben, Walesben, az Egyesült Királyságban, Dai Jones, egy volt cukorkagyár-tulajdonos és Pat Jones varrónő gyermekeként. Két testvére van, David és Lyndon. Catherine a Dumbarton House School falai között tanult, és mivel már gyerekkora óta érdekelte a színjátszás, tánc és az... több»
Miután berobbant a hollywoodi világba és a pletykalapok oldalaira, Catherine Zeta-Jones a 2007-es No Reservations című filmben való szereplés után fékezte karrierjét. Jelentősen csökkentette a munkamennyiségét, és inkább a családjára és az egészségére koncentrált, miután bipoláris II-es betegséget diagnosztizáltak nála. Az évek során Zeta-Jones kisebb szerepeket vállalt, és távolabb került a rivaldafénytől, mivel bipoláris zavarával és depressziójával küzdött. Ráadásul férjénél, Michael Douglasnél ebben az időszakban diagnosztizáltak rákot, ami újabb személyes csapást jelentett a család számára. Zeta-Jones nyíltan beszélt bipoláris zavaráról, sőt, azt is elmondta, hogy emiatt elvesztette munkáját Hollywoodban. Azonban fenntartja, hogy fontos a betegség stigmájának megszüntetése, és továbbra is beszélni fog róla. A színésznő a hamarosan érkező Netflixes sorozatban, a Wednesdayben játssza el Morticia Addams kultikus szerepét.
#10
Randy Quaid

Randy Quaid

szül. 1950. 10. 01. (73 éves)
Houston, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Randall Rudy "Randy" Quaid amerikai színész és komikus 1950. október 1-jén látta meg a napvilágot Houstonban, Texas tagállamban. Származását tekintve angol, skót-ír és francia vér csörgedezik az ereiben. Édesanyja Juanita Bonniedale „Nita” (született Jordan) ingatlanügynök, édesapja William Rudy Quaid villanyszerelő. Testvére,... több»
Randy Quaid kivívta magának a maga helyét Hollywoodban. Míg bátyja, Dennis a szívtiprónak számított, Randy karakterszerepeket vállalt, amelyek számos elismerést hoztak neki. 2009-ben azonban elkezdődtek a problémái, amikor őt és feleségét letartóztatták, mert állítólag érvénytelen hitelkártyával becsaptak egy fogadót. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket, de nem jelentek meg a bíróságon, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Végül megjelentek a bíróságon, de a Quaid elleni vádakat bizonyíték hiányában ejtették, míg felesége nem vallotta magát bűnösnek, és próbaidőre felfüggesztették. A következő évben Quaid és felesége ellen betöréses lopás miatt emeltek vádat, miután öt napot töltöttek a vendégház elfoglalásával az egykori tulajdonukban lévő házban. Letartóztatási parancsot adtak ki ellenük, de nem jelentek meg a bíróságon. Később Quaidék Kanadába költöztek, de letartóztatták őket a fennálló elfogatóparancsok miatt.
#9
Rick Moranis

Rick Moranis

szül. 1953. 04. 18. (71 éves)
Toronto, Ontario, Kanada
Frederick Alan Moranis 1953. április 18-án született Torontóban, Kanadában. Tizenhét éves korában már a helyi rádiónál dolgozott DJ-ként, később pedig rádiós humoristaként. A nyolcvanas évek elején csatlakozott a Second City című kanadai televíziós sorozathoz, és Dave Thomas-szal karöltve sikeres komikus párost alkotott.... több»
A '80-as években és a '90-es évek elején Rick Moranis volt az egyik legmenőbb vígjátékszínész. Ki tudná elfelejteni legendás alakításait, mint Lord Dark Helmet Mel Brooks Űrgolyhók című filmjében és Wayne Szalinski-t Joe Johnston Drágám, a kölykök összementek című filmjében?! Sajnos 1997-ben tragédia történt, amikor Moranis felesége, Ann elhunyt a mellrákkal vívott harc után. Moranis rájött, hogy túl nehéz filmeket forgatni és két gyermekét nevelni, ezért visszavonult a reflektorfényből, és arra koncentrált, hogy egyedülálló apuka legyen. Moranis bevallotta, hogy kezdetben csak egy rövid szünetnek szánta, de rájött, hogy egyáltalán nem hiányzik neki az ipar. Azóta időnként elvállalt egy-egy szinkronszerepet és tévés szereplést, de még mindig nagyrészt távol marad a reflektorfénytől.
#8
Nick Stahl

Nick Stahl

szül. 1979. 12. 05. (44 éves)
Harlingen, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Nicolas Kent Stahl 1979. december 5-én született a Texas állambeli Harlingenben, William Kent és Donna Lynn Stahl gyermekeként. 4 éves kora óta színészkedik. A képernyőn 12 évesen, 1991-ben debütált a Holtvágány című tv-filmben, amelyet egy évvel később a Kisért a múlt követett. 1993-ban Mel Gibsonnal az oldalán játszott Az arc... több»
Nick Stahl karrierje gyerekszínészként indult, majd gőzerővel fejlődött, amikor John Connort alakította a Terminátor 3: A gépek lázadása című filmben és Ben Hawkinst a népszerű Carnivàle című tévésorozatban. Sajnos kábítószerrel való visszaéléssel küzdött, ami kihatott mind a szakmai, mind a magánéletére. 2012-ben elhidegült felesége bejelentést tett a rendőrségen, miszerint eltűnt. Öt nappal később megtalálták, és azonnal rehabilitációra jelentkezett. Még abban az évben Stahl-t letartóztatták egy felnőtt filmboltban elkövetett fajtalankodásért, majd néhány hónappal később őrizetbe vették állítólagos kábítószerrel való visszaélés miatt. Nemrég Stahl kijelentette, hogy kiköltözött Texasba, és szabadságot vett ki a színészkedésből, hogy a családjára és a józanságára koncentrálhasson. Remélhetőleg hamarosan visszatér az iparágba, egészségesebben és jobb állapotban, mint korábban.
#7
Geena Davis

Geena Davis

szül. 1956. 01. 21. (68 éves)
Wareham, Massachusetts, U.S.
Virginia Elizabeth "Geena" Davis 1956 január 21-én született Warehamben, Massachusetts államban Lucille Cook és William F. Davis lányaként. Édesanyja tanársegéd, míg édesapja építészmérnök volt, akik mind a ketten egy kis városból, Vermontból származtak. Egy fiútestvére született Danforth. Davis elég korán elkezdett... több»
Volt egy időszak a 00-as évek közepén, amikor Geena Davis eltűnt a tévé- és mozivásznakról. Miután olyan produkciókban, mint a Thelma & Louise és a Beetlejuice, megvetette a lábát, furcsa volt látni, hogy lekerült a radarról. Kiderült, hogy eltűnésének jó oka volt. Miközben a lányával tévét nézett, Davis észrevette, hogy a férfi és női karakterek aránya nincs egyensúlyban. Úgy döntött, hogy ezt tovább vizsgálja, és szponzorálta a legnagyobb kutatási projektet, amely a gyermekszórakoztatásban megjelenő nemekkel foglalkozik. Ahogyan az várható volt, a vizsgálat kimutatta, hogy minden női szereplőre közel három férfi jutott. Davis ezért összefogott a Dads and Daughters-szel, hogy elindítson egy programot, amely a férfi és női karakterek kiegyensúlyozottságát célozza a gyermektelevízióban. Majd 2007-ben elindította a Geena Davis Institute on Gender in Media nevű intézetet, amelynek célja a női karakterek jelenlétének növelése a médiában és a sztereotípiák csökkentése.
#6
Jack Gleeson

Jack Gleeson

szül. 1992. 05. 20. (31 éves)
Cork, Írország
Jack Gleeson 1992. május 20-án született az írországi Corkban. 2004 és 2010 között a Gonzaga College diákja volt, majd filozófiát és teológiát kezdett tanulni a Trinity College-ban, Dublinban. A színészi pályát már hét évesen elkezdte - az Independent Theatre Workshop révén. Mellékszerepet kapott a Reign of Fire (2002) és a... több»
A Trónok harca Joffrey Baratheonja a televíziózás történetének egyik legaljasabb, legvisszataszítóbb és leggyűlöltebb karaktere volt. Soha nem láttuk még, hogy a közönség úgy éljenzett volna egy gyerek haláláért, mint az övénél. A való életben azonban az ír színész, Jack Gleeson egyáltalán nem hasonlít a karakterére. Miután Joffrey szerepében nemzetközi szupersztárrá vált, kilépett a szakmából, mondván, hogy már nem élvezi annyira, mint korábban. Ehelyett úgy döntött, hogy beiratkozik a dublini Trinity College-ba, és filozófiát és teológiát tanul. Döntéséről szólva Gleeson azt mondta, hogy ha valamiből megélsz, az megváltoztatja a hozzá való viszonyodat. A színészetre úgy tekintett, mint valami szórakoztató dologra, amit a barátaival vagy nyáron csinálhatott, de a pénz megváltoztatta a hozzáállását. Gleeson pár évre rá mégis visszatért kisebb szerepekben. Nagyjátékfilmben utoljára a Rebecca barátja című, 2021-es moziban láthattuk.
#5
Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr.

szül. 1976. 03. 08. (48 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Édesapja színész, édesanyja ingatlanügynök. Első feltűnése a filmiparban 1995-ben volt láthat, amikor egy kisebb szerepet kapott Family Matters című családi-vígjátékban. Az igazi sikert, 1997-ben érte el, amikor szerepet kapott a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorfilmben. A film igen nagy sikert aratott, annyira hogy már... több»
A '90-es évek végén és a '00-as évek elején nem lehetett elkerülni Freddie Prinze Jr.-t. Ha volt egy film, amely a tinédzsereket célozta meg, az utolsó dollárodat is lefogadhattad volna rá, hogy Prinze szerepelt benne. A '00-as évek vége felé azonban a színész nagyjából eltűnt Hollywoodból, és inkább a WWE kreatív stábjának tagjaként, majd producerként és rendezőként helyezkedett el. Prinze kijelentette, hogy túl furcsának találja Hollywoodot, és az ABC Newsnak azt mondta, hogy a 24-ben szerzett tapasztalatai miatt hagyta ott kezdetben a szakmát. "Szörnyű volt. Minden pillanatát utáltam. Kiefer [Sutherland] volt a legprofesszionálisabb fickó a világon. Ez nem én vagyok, aki szemétkedik. A szemébe mondanám. Szerintem mindenki, aki dolgozott vele, ezt mondta. Ezután egyszerűen ki akartam lépni a szakmából. Úgyhogy abbahagytam."
#4
Shelley Duvall

Shelley Duvall

szül. 1949. 07. 07. (74 éves)
Houston, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Shelley Duvall Alexis Houstonban született Texas államban 1949.július 7-én. Apja Robert Richardson Duvall, ügyvéd, anyja Bobbie Ruth Crawford. 3 testvére van, Scott, Shane és Stewart. Érettségi után a Foley-nál lett kozmetikai eladó, majd a South Texas Junior College-ben diplomázott. 1970-ben összeházasodott Bernard Sampsonnal, akivel... több»
Shelley Duvall hosszú éveken át rendkívüli alakításokat nyújtott, és korának egyik legjobb színésznőjeként tűnt fel. Már a Ragyogás című filmben Wendy Torrance-ként nyújtott megrázó szerepére való gondolat is elég ahhoz, hogy végigfutjon a hideg a hátunkon. 2002-ben Duvall eltűnt a nyilvánosság elől, és senki sem tudta, hogy a színésznő mit szenvedett a magánéletében. Aztán 2016-ban Duvall újra felbukkant a Dr. Philben, ahol elárulta, hogy mentális betegséggel küzdött. Az interjúban egyértelműen kiderül, hogy nincs jól, mivel beszél a Nottingham seriffjétől való félelméről, és azt állítja, hogy a néhai Robin Williams él és alakváltó. A Dr. Phil-t heves kritikák érték, amiért folytatta a műsor sugárzását, mivel Duvall és betegsége kihasználásának tartották.
#3
Amanda Bynes

Amanda Bynes

szül. 1986. 04. 03. (38 éves)
Thousand Oaks, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amanda Laura Bynes 1986. április 3-án született Thousand Oaks városában, Kaliforniában. A Nickledon fiatal sztárjaként kezdte meg karrierjét, majd még tinédzser korában átlépett a WB adóhoz. Tévés karrierje az All That (1996) című sorozattal indult, melyben a szereplőgárda állandó tagja lett 1996-ban. Szintén szerepelt a... több»
Mindannyian emlékszünk arra, hogy Amanda Bynes Twitter-fiókja néhány évvel ezelőtt hogyan vált epikussá és követendővé. A sok dráma és vita közepette bejelentette, hogy visszavonul a színészkedéstől. Később azonban visszavonta a kijelentését, és azt mondta, hogy ez inkább egy határozatlan idejű szünet. Bynes azt mondta, hogy hétéves kora óta színészkedik, és szüksége van egy kis szünetre. A szünetnek azonban jó hasznát vette, mivel divattervezést tanult az Irvine-i Fashion Institute of Design & Merchandisingban. Tavaly júniusban azonban Bynes megemlítette, hogy szívesen visszatérne a színészethez, de csak tévészerepekben. Érdekes lesz látni, hogyan alakul ez a döntés az egykori gyereksztár számára. Vajon a szíve még mindig benne lesz?
#2
Gene Hackman

Gene Hackman

szül. 1930. 01. 30. (94 éves)
San Bernardino, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Eugene Allen Hackman 1930. január 30-án született San Bernardinóban, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Édesanyja Lyda Hackmam, édesapja Eugene Ezra Hackman. Van egy testvére, Richard. Szülei 1943-ban elváltak, és apja ezután elhagyta a családot. Hackman 16 éves korában félbehagyta a középiskolát, hogy csatlakozott a... több»
Legendásan kemény emberként és az eddigi legjobb Lex Luthorként a filmvásznon, kicsit szomorú, hogy Gene Hackman még mindig nem játszik Hollywoodban. Nem meglepő, hogy csendben és különösebb pompa nélkül távozott a szakmából. A Reutersnek nyilatkozva Hackman bevallotta, hogy hiányzik neki a színészet, de a másik oldala nem. "Hiányzik a tényleges színészkedés, hiszen ezt csináltam majdnem 60 éven át, és ezt nagyon szerettem. De az üzlet számomra nagyon stresszes. A kompromisszumok, amiket a filmekben meg kell kötni, egyszerűen a vadállat részei, és eljutottam arra a pontra, amikor már nem éreztem úgy, hogy ezt akarom csinálni." Hackman ma már regényíró, visszavonulása óta több könyvet is kiadott.
#1
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (86 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
Jack Nicholson élő legendaként azt csinál, amit akar. Senkinek sem tartozik magyarázattal vagy bocsánatkéréssel, amiért úgy döntött, hogy visszavonul a rivaldafényből. Mégis, mindannyian szeretnénk tudni, hogy miért hagyta ott a filmipart. A válasz egyszerű: mert kedve volt hozzá. A The Sunnak nyilatkozva Nicholson így nyilatkozott: "Nem fogok halálom napjáig dolgozni, nem ezért kezdtem bele. Úgy értem, nem vagyok hajtva. Voltam hajtva - de már nem vagyok, nem kell többé kint lennem. Sőt, van egy részem, amelyik sosem szeretett kint lenni." A hírek szerint Nicholson előbújik a nyugdíjas éveiből, hogy a Toni Erdmann című Oscar-jelölt német film amerikai remake-jének főszerepét játssza.