10 hollywoodi ikon, aki tragikus körülmények között hunyt el

Csupán érthetetlenséget és döbbenetet tudott a rajongókban is kiváltani az alábbi sztárok halálhíre. Legtöbbjük ugyanis épp a valódi siker kapujában álltak, míg akad köztük olyan is, aki igazi ikonnak számított. Halálukat a mai napig nehéz elfogadni.

#10
Anton Yelchin

Anton Yelchin

szül. 1989. 03. 11. - elhunyt 2016. 06. 19.
Leningrád, Szovjetunió
Anton Viktorovich Yelchin 1989. március 11-én született Oroszországban, Szentpéterváron. Szülei, Irina Koronina és Viktor Yelchin műkorcsolyázók voltak, s fiukat zsidó szellemiségben nevelték. A család a későbbiekben az Egyesült Államokba emigrált, így fiuk már itt folytatta tanulmányait. Anton 2007-ben nyert felvételt a... több»
A fiatal színész halálát saját terepjárója okozta, a járműben nem működött a fék, így az legurult a feljáróról nekiszorítva őt otthona kerítéséhez.
#9
Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman

szül. 1967. 07. 23. - elhunyt 2014. 02. 02.
Fairport - New York - Amerikai Egyesült Államok
Philip Seymour Hoffman 1967. július 23-án a New York állam béli Fairpontban született.  Kilenc éves volt, amikor szülei elváltak. Hoffmann már fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás felé, így egyértelmű volt számára, hogy beadja jelentkezését a New York-i Egyetemre, ahol 1989-ben dráma szakon szerzett... több»
Az nyilvánosságra került információk szerint a színész halálát kábítószer-túladagolás okozta. Még csak 46 éves volt, amikor a Greenwich Village-i otthonában holtak találták.
#8
Brittany Murphy

Brittany Murphy

szül. 1977. 11. 10. - elhunyt 2009. 12. 20.
Atlanta, Georgia Állam, Amerikai Egyesült Államok
Brittany Anne Bertolotti 1977. november 10-én született Atlantában, Georgia államban. Apja maffiakapcsolatai miatt a lány nevét Murphyre változtatták édesanyja után, nehogy a hírhedt név akadályozza lányát karrierjében. Már 9 évesen a helyi színházban játszott, majd 13 évesen jó néhány reklámfilmben is szerepet kapott. Később... több»
A színésznő halálát az orvosi jelentések szerint tüdőgyulladás és anémia okozta, hónapokkal később férje, Monjacknél ugyanezt állapították meg. Britany apja független laboratóriumi vizsgálatot indított, amely során a a szervezetében magas fémkoncentrációt mutattak ki.
#7
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
Bár a színésznő erős alkohol- és gyógyszerfüggésben szenvedett, az orvosi jelentés szerint öngyilkosságot követett el barbiturát mérgezéssel. Holttestére a pszichiátere talált rá. A hivatalos jelentés ellenére a halálának körülményeit máig vitatják, és rengeteg összeesküvés-elmélet is napvilágot látott.
#6
River Phoenix

River Phoenix

szül. 1970. 08. 23. - elhunyt 1993. 10. 31.
Metolius, Oregon Amerikai Egyesült Államok
River Phoenix 1970. augusztus 23-án született Madrasban, az Egyesült Államokban. A tragikus sorsú színész nevét egy Hesse-regény alapján az élet folyójáról kapta. Phoenix édesanyja orosz és magyar gyökerekkel rendelkező zsidó családból származik, édesapja angol és német-francia felmenőkkel rendelkezett, később a szülők egy... több»
River Phoenix a színészet mellett zenészként is kisebb sikereket ért el, a kábítószerfüggősége azonban egyre súlyosabb mértéket öltött, halálát túladagolás okozta.
#5
Brandon Lee

Brandon Lee

szül. 1965. 02. 01. - elhunyt 1993. 03. 31.
Oakland, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Brandon Lee (teljes nevén Brandon Bruce Lee) 1965. február 1-én látta meg a napvilágot Oaklandben, Kaliforniában. Édesapja, a kung-fu legenda Bruce Lee munkája miatt a család Hong Kongba költözött, ahol Brandon megtanult folyékonyan kínaiul, és belekóstolt a harcművészetekbe. Apja 1973-ban halt meg A sárkány közbelép című film... több»
Brandon Lee A holló forgatásán szerzett komoly sérülést, amelyet egy kelléknek hitt valódi fegyver okozta. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.
#4
Robin Williams

Robin Williams

szül. 1951. 07. 21. - elhunyt 2014. 08. 11.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Robin Williams 1952-ben született Chicagóban. Édesanyja, Laura McLaurin egykori modell, édesapja, Robert Fitzgerald Williams a Ford Motor Company vezető munkatársa volt. A michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel. Félénkségét a színészettel és a humorral ellensúlyozta. Az 1973-ban bejutott a Julliardra, és dialektológiai tanulmányai alatt... több»
A színész 2014. nyarán lett öngyilkos, halála hatalmas döbbenetet váltott ki, mint kiderült súlyos depresszióban szenvedett, illetve a Parkinson-kór korai stádiumát is diagnosztizálták nála.
#3
Paul Walker

Paul Walker

szül. 1973. 09. 12. - elhunyt 2013. 11. 30.
Glendale, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Paul Walker 1973. szeptember 12-én született Glendale-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja divatmodell, édesapja díjnyertes ökölvívó volt. Az iskola után kezdetben Dél-Kaliforniában tanult tengeri biológiát, színészi karrierjét még csecsemő korában kezdte, hiszen a Pampers egyik reklámjában szerepelt. A televízió képernyőin... több»
Paul Walker tragikus autóbelesetben lelte halálát, a járművet barátja és egyben üzleti partnere, Roger Rodas vezette. A Porsche Carrera GT előbb egy oszlopnak, majd egy fának csapódott, és kigyulladt.
#2
James Dean

James Dean

szül. 1931. 02. 08. - elhunyt 1955. 09. 30.
Marion, Indiana, U.S.
James Dean 1931. február 8-án született az egyesült államokbeli Marionben. A tragikus sorsú színész édesapja gyermekét édesanyja holttestével együtt küldte Fairmountba, nagynénjéhez és nagybátyjához. Egyrészt azért, hogy szeretett nejét ott temessék el, másrészt azért, hogy Dean ott nevelkedjen unokatestvéreivel. Az iskola... több»
A fiatalon elhunyt színészlegenda autóbelset áldozata lett, a mai napig azonban nem tisztázott, hogy a járművet csakugyan ő vezette-e.
#1
David Carradine

David Carradine

szül. 1936. 12. 08. - elhunyt 2009. 06. 03.
Hollywood, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
David Carradine (születési nevén John Arthur Carradine) 1936-ban született Hollywoodban. Színész, harcművész és zenész, rendező. Elég intenzív életet élt, számtalan filmben szerepelt, ötször nősült, többször volt problémája pszichoaktív szerek használata miatt, és halála is egy szerencsétlen baleset miatt következett be... több»
A színészre egy bangkoki hotelszobában találtak rá felakasztva. Halálának körülményeire több változat is létezik, miszerint öngyilkos lett, a nyomozás során azonban felmerült annak lehetősége, hogy szexuális vágyainak kiélése miatt akasztotta fel magát, amely végül tragikus kimenetelűen végződött, Carradine felesége azonban meg van győződve arról, hogy férjét megölték.