15 hollywoodi sztár, akikről nem tudtad, hogy hatalmas kockák

Amikor színészeket látunk a nagyvásznon, nehéz lehet nem elfelejteni, hogy ők is emberek, különállóak az általuk játszott karakterektől. Igaz, hogy hírességek mindenféle "alakban és méretben" léteznek, és néhányan közülük ugyanolyan kockák, mint mi mindannyian. Sőt, rengeteg híres ember maga is rajongó.

Jó lehet felfedezni, hogy egy színész lelkes és szenvedélyes az általunk is kedvelt hobbikban, vagy hogy tagja egy fandomnak, mert osztozik az izgalomban a rajongókkal. Egyes esetekben ezek a sztárok részt vesznek azokban a franchise-okban, amelyekért rajonganak; más esetekben a kocka megszállottságuk gyermekkorukból ered. Előfordul, hogy egy színész franchise iránti érzelmei befolyásolják a pályaválasztásukat, ami azt jelenti, hogy korábbi szenvedélyük valóban arra készteti őket, hogy bizonyos filmekben vagy tévéműsorokban szerepeljék vagy részt vegyenek. Mások saját képregényeket vagy tévéműsorokat készítenek érdeklődésük alapján.

Nyilvánvaló, hogy ez a lista nem teljes - de kiemel néhány híres színészt, akik szabadidejükben igazi kockák, és nem féltek kifejezni ezt a velük készült interjúkban. Íme 15 híres színész, akiről nem is tudtad, hogy hatalmas kockák:

#15
Henry Cavill

Henry Cavill

szül. 1983. 05. 05. (40 éves)
Jersey, Channel Islands, Egyesült Királyság
Henry William Dalgliesh Cavill 1983. május 5-én született a Channel-szigeteki Jersey-ben. Már egészen fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, és a középiskolában már számos színdarabban feltűnt. Első filmes szerepét a Stephenie Meyer bestsellere alapján forgatott Alkonyatban (2008) játszotta volna, azonban a forgatás... több»
A Tudorok idején Henry Cavill még teljesen vállaltan stréber és kocka volt. Interjúkban fantasy-regényekről és szerepjátékokról beszélt, és nem próbálta titkolni, hogy ő a tipikus kocka, aki dögössé vált. Aztán Superman lett belőle, és hirtelen, annak ellenére, hogy a King of the Nerds-szintű karaktert játszotta a nyilvánosság előtt, lezárta személyiségének ezt a részét, és egy nagyon unalmas, dögös emberré változott. Most azonban, hogy Superman (többnyire) a háta mögött van, és a fantasy-regény alapú Vaják második évada is kijött, Cavill feltámasztotta a kockaságát a kocka közösség legnagyobb örömére. Például volt az az eset, mikor Henry Cavill számítógépet épített élőben! Minden Kockák Királya, térj vissza hozzánk!
#14
Robin Williams

Robin Williams

szül. 1951. 07. 21. - elhunyt 2014. 08. 11.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Robin Williams 1952-ben született Chicagóban. Édesanyja, Laura McLaurin egykori modell, édesapja, Robert Fitzgerald Williams a Ford Motor Company vezető munkatársa volt. A michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel. Félénkségét a színészettel és a humorral ellensúlyozta. Az 1973-ban bejutott a Julliardra, és dialektológiai tanulmányai alatt... több»
A legendás komikus és színész Robin Williams (Good Will Hunting, Holt költők társasága) imádott játszani - videojátékokat és asztali játékokat egyaránt. Lányát Zeldának nevezte el a Nintendo Zelda hercegnője után - és még az Ocarina of Time 3DS reklámjában is szerepelt a lányával, amelyből tökéletesen világosan kiderül, honnan származik a neve. Fia, Cody is állítólag egy videojáték-karakterről kapta a nevét, méghozzá a Final Fight azonos nevű karakteréről. Williams lelkes játékos volt, játszott Dungeons and Dragons, Warcraft, Call of Duty és Warhammer játékokkal.
#13
Simon Pegg

Simon Pegg

szül. 1970. 02. 14. (54 éves)
Brockworth - Gloucestershire - England - Egyesült Királyság
Simon John Pegg brit humorista, író, valamint televíziós és filmes színész. 1970. február 14-én született Gloucesterben, Angliában. Egyke gyermek volt, szülei Gillian Rosemary állami dolgozó és John Henry Beckingham jazz zenész. Szülei hétéves korában elválltak. Pegg angol irodalmat tanult a Statford Upon Avon Collegeban és a... több»
Simon Pegg (Star Trek, Mission Impossible) a New York Times bestsellere, Nerd Do Well című memoárja. Először a Shaun of the Dead/Haláli hullák hajnala (2004) című filmmel vált ismertté. Ő alakítja Scottyt a Star Trek-franchise rebootjában, és a J. J. Abramsszel az első Star Trek-filmben kialakított kapcsolata segített neki abban, hogy megkapja Unkar Plutt szerepét a Star Wars: Az ébredő erő című filmben.Pegg mind a Star Trek, mind a Star Wars rajongója, nem hajlandó egyik fandomot a másik fölé helyezni. A sci-fi filmeket azért szereti, mert egyszerre tudnak remek szórakozást nyújtani és releváns témákat boncolgatni; a közelmúltban adott interjúiban a Mad Max: A harag útja (2015) és az Ex Machina (2015) című filmeket is dicsérte, mint példát erre.
#12
Rosario Dawson

Rosario Dawson

szül. 1979. 05. 09. (44 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Rosario Dawson 1979-ben született New Yorkban, Manhattanben nőtt fel. Az egzotikus színésznő, akinek ereiben kubai, Puerto Ricó-i, afro-amerikai és ír vér is csörgedezik, gyermekkorában tengerbiológus szeretett volna lenni, később mégis a színészkedés mellett döntött. A filmvásznon az 1995-ös Larry Clark rendezésében bemutatott... több»
Rosario Dawson (Daredevil, Rent) azt nyilatkozta, hogy "szenvedélye minden kocka dolog"! A Conan-nak elmondta, hogy imád a Comic-Conra járni, és általában jelmezben, például a klasszikus "Guy Fawkes" maszkban, amelyet a V, mint vérbosszú (2006) című filmben használt. Dawson imádja a videojátékokat, még a The Last of Us című játékot is ajánlotta egy interjúalanyának - bár azt mondja, hogy ő egy holofedélzetre vár. Dawson nagy Trekkie, több interjúban is beszélt az eredeti sorozat (1966) és a következő generáció (1987) iránti szeretetéről, és azt mondta, hogy a Star Trek által teremtett világ és az általa elképzelt jövő inspiráló. És tud egy kicsit klingonul is. Talán feltűnik majd Bryan Fuller közelgő Star Trek-sorozatában, amely a CBS-re készül.Dawson saját képregényes minisorozatot is készített, melynek címe Occult Crimes Taskforce.
#11
Seth Green

Seth Green

szül. 1974. 02. 08. (50 éves)
Overbrook Park, Philadelphia, Egyesült Államok
Édesanyja színésznő, édesapja matematika tanár. Seth tizenöt éves volt, amikor szülei elváltak. Karrierje 1984-ben vette kezdetét, amikor szerepet kapott a Billions for Borisban, Benjamin Ape-Face Andrews szerepét alakítva. Szintén ebben az évben szerepet kapott a Hotel New Hampshire-ben. 1986-ig kisebb sorozatbeli mellékszerepekkel... több»
Seth Green (Robotcsirke, Family Guy) hozta létre a Robotcsirke című Emmy-díjas sorozatot (2005); jelenleg ő a sorozat producere, írója és számos figurát is ő szólaltat meg. A sorozat írásán egyértelműen látszik, hogy Green számos franchise-t jól ismer. A szkeccs-komédia show stop motion animációval kelti életre az akciófigurákat és más játékokat. A Star Wars, a Star Trek, a G.I. Joe és a DC Comics paródiái mind megjelennek a visszatérő jelenetekben, és a műsor tele van utalásokkal más műsorokra, képregényekre, könyvekre és filmekre, amelyek a "kocka" populáris kultúrát alkotják.Green számos különböző műfajban és projektben kölcsönözte a hangját, többek között videojátékokban (például Joker, a pilóta szerepében a Mass Effect játékokban), televízióban (többek között Leonardo a Tininindzsa teknőcökben) és filmekben. Green még a Team Unicorn "Geek and Gamer Girls" című dalának klipjében is rappelt.
#10
Kevin Smith

Kevin Smith

szül. 1970. 08. 02. (53 éves)
Red Bank, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Kevin Patrick Smith 1970. augusztus 2-án született Red Bankben, New Jerseyben, az Egyesült Államokban. Édesanyja Grace Schultz, édesapja Donald E. Smith postai alkalmazott (2003-ban hunyt el). Van egy nővére, Virginia, és egy bátyja, Donald. Katolikus szellemben nevelték, a Henry Hudson Regional High School falai között tanult. Kevin... több»
Kevin Smith (Dogma) egy igazi mindenes - a producer, rendező, író, színész, egyszerűen mindent tud. Smith, aki az eredményei listáját kiegészítve, lelkes podcasterként is tevékenykedik, és több műsorban is hallható SModcast nevű weboldalán. Smith több szuperhősfilmről is elmondta már a véleményét: a Batman Superman ellen (2016) nem tetszett neki, de úgy gondolta, hogy az Amerika kapitány: Civil War (2016) volt a valaha készült legjobb képregényfilm. Smith saját magát is alakítja az AMC Comic Book Men (2012) című valóságshow-jában, amely a New Jersey-i képregényboltjában, a Jay and Silent Bob's Secret Stashben játszódik. Smith képregények iránti szeretete gyerekkorában kezdődött, és még képregényeket is írt, mind a Marvel (Pókember, Daredevil), mind a DC (Batman, Zöld Íjász, Zöld Darázs) számára.
#9
Rashida Jones

Rashida Jones

szül. 1976. 02. 25. (48 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Amerikai színésznő, producer, énekesnő és írónő. Ismert Ann Perkins szerepéről az NBC komédiás sorozatában, a Parks and Recreation-ben, melyre kritikai elismerést kapott. Jones rövid ideig szerepelt Karen Filippellin-ként a The Office NBC vígjáték sorozatában és Louisa Fenn-t alakította a Boston Public című Fox dráma... több»
Rashida Jones azt mondta, hogy gyerekkorában "igazi stréber" volt. Édesapja, a zenei legenda Quincy Jones önéletrajzában elmesélte, hogy gyermekkorát olvasással töltötte, és Jones visszaemlékezett arra, hogy "mielőtt ez menő lett volna", régimódi floppy lemezeket és betárcsázós modemet használt. Miután lediplomázott a Harvardon, és elkezdte színészi karrierjét, Jones továbbra is szenvedélyesen érdeklődött a technológia iránt, és az E3-on adott interjújában arról beszélt, hogy kipróbálta az összes legmodernebb kütyüt és virtuális valóság technológiát. Jones saját képregénysorozatot készített és ír, Frenemy of the State címmel, amelyet az Oni Press adott ki. A sorozat lazán arra az elképzelésre épül, hogy Paris Hilton titokban egy rendkívül intelligens titkos ügynök (Hilton nem játszik főszerepet, de ő a főszereplő szocialista főhősnő egyik fő inspirációja). Jones jelenleg a közelgő Toy Story 4 forgatókönyvének megírásán dolgozik.
#8
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
Vin Diesel (A galaxis őrzői) nagy rajongója a Dungeons and Dragons asztali szerepjátéknak. Annak ellenére, hogy a média meglepődött a játék iránti érdeklődésén, már tinédzserként elkezdett játszani. Még azt is meg lehet nézni, ahogy online fél órán keresztül játszik Kaulder, az emberi "boszorkányvadász" szerepében, Az utolsó boszorkányvadász (2015) című filmje promóciójának részeként Felicia Day Geek & Sundry weboldalán. Kaulder történetesen Az utolsó boszorkányvadász főszereplője is, a film forgatókönyvét pedig Vin Diesel korábbi karaktere, Melkor alapján dolgozta ki. Vin Diesel elismeri, hogy a Melkor nevet Tolkien A szilmarilok című művéből választotta, karakterét a leghatalmasabb Ainur után nevezte el, aki kegyetlenségből elbukott és Morgoth lett. Az xXx (2002) című filmben Vin Diesel karaktere még a "Melkor" nevet is tetoválásként viseli a hasán.
#7
Patton Oswalt

Patton Oswalt

szül. 1969. 01. 27. (55 éves)
Portsmouth, Virginia, Amerikai Egyesült Államok
Patton Peter Oswalt egy amerikai stand-up komikus, színész, szinkronszínész és író. Portsmouth-ban, Virginiában, az Egyesült Államokban született 1969. január 27-én. Legismertebb szerepei között található Spencer Olchin a “The King of Queens” (1998-2007) sorozatból, az ő hangján szólal meg Remy a 2007-es “Ratataouille”... több»
Patton Oswalt beépíti fandom-ismereteit a komédiájába - a Blade Runner/Szárnyas fejvadász (1982), az Alien (1979) és más klasszikus sci-fi filmekre való utalásaitól kezdve a stand-upjában a legújabb képregényfilmet tárgyaló szenvedélyes Twitter-fiókjáig egyértelmű, hogy Oswalt tudja, mi a helyzet. Oswalt Star Wars-ismeretei szintén könnyen elérhetőek az interneten, és a komédiáiban is megtalálják az utat. Oswalt nyíltan hangot adott George Lucas Star Wars-előzmény trilógiájával szembeni ellenszenvének és a J. J. Abrams által rendezett Az ébredő erő iránti szeretetének is. Oswalt, aki a Marvel Cinematic Universe rajongója is, a S.H.I.E.L.D. ügynökei (2013) című sorozatban három különböző egyforma testvér szerepében tűnt fel: Eric, Sam és Billy Koenig.
#6
Mila Kunis

Mila Kunis

szül. 1983. 08. 14. (40 éves)
Chernovtsy - Ukrajna
Milena Markovna Kunis 1983.08.14-én született az akkori Szovjetunióban, a mai Ukrajna területén található Chernivtsiben. Édesanyja, Elvira fizikatanár, édesapja, Mark gépészmérnök, van egy bátyja, Michael. A család 1991-ben költözött Los Angelesbe, ahol Milának gyorsan meg kellett tanulnia angolul, hogy be tudjon illeszkedni, de a... több»
Mila Kunis (Fekete hattyú) régóta gamer, aki több interjúban is beszélt a World of Warcraft-függőségéről. Egy Captainpicard nevű mágus karaktert játszott - igen, a World of Warcraft karakterét Patrick Stewart karakteréről nevezte el a Star Trekből -, és aktív tagja volt egy online céhnek. Kunis sok barátját is meggyőzte, hogy csatlakozzon a World of Warcrafthoz. Végül a hobbi mindent felemésztett, és Kunis 2012-ben úgy döntött, hogy hideg fejjel kilép, mivel az MMORPG túlságosan igénybe vette az életét. Kunis emellett nagy rajongója a Catan telepesei társasjátéknak is, ezt a hobbiját Elizabeth Banks színésznővel (Az éhezők viadala) osztja meg. Banks és Woody Harrelson a Mockingjay forgatásán játszottak Settlers-t a felvételek között Banks lakókocsijában. Banks a jelek szerint legyőzte Harrelsont, de talán Mila Kunis lenne a méltó vetélytárs számára!
#5
Nicolas Cage

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Nicolas Cage (Adaptáció, Ghost Rider) Nicolas Coppolaként született, de úgy döntött, hogy megváltoztatja a nevét, hogy elhatárolódjon híres nagybátyjától, Francis Ford Coppolától. Cage bármilyen nevet választhatott volna, de ő a "Cage" mellett döntött, ami a Luke Cage szuperhős vezetékneve. Mivel nagy képregényrajongó, Cage egyik fiát is "Kal-El"-nek nevezte el, ami Superman neve szülőbolygóján, a Kriptonon. Cage a másik fiával, Westonnal együtt saját képregényt is készített, a Voodoo Childot. Cage elég sok pénzt költött képregényekre, de úgy tűnik, még többet keresett azok eladásával. 2002-ben több mint 400 képregényből álló gyűjteményét 1,6 millió dollárért árverezte el. 2011-ben rekordot jelentő 2,16 millió dollárért árverezte el az Action Comics 1. képregényét, az első történetet, amelyben Superman szerepelt. Akkoriban ez volt a legtöbb pénz, amiért valaha egyetlen képregényt eladtak (ugyanennek a képregénynek egy másik példánya később több mint 3 millió dollárért kelt el).
#4
Zachary Levi

Zachary Levi

szül. 1980. 09. 29. (43 éves)
Lake Charles, Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Zachary Levi 1980. szeptember 29-én született Louisiana állam béli Lake Charlesban. Egy nővére és egy húga van. A család sokszor költözködött, míg végül Kaliforniában, Ventura városában telepedtek le. Hat éves kora óta táncol, énekel, számos alkalommal lépett fel az iskoláiban és templomi kórus tagjaként. A színpadon hat... több»
Zachary Levi (Chuck) videojátékokon nőtt fel, és ezt a hobbiját a mai napig szenvedélyesen űzi - Levi videojátékokkal kapcsolatos tudását azután mutatta meg, hogy 2011-ben ő volt a Spike Video Game Awards házigazdája. Későbbi interjúkban beszélt arról, hogy gyerekként Nintendo konzolos játékokkal játszott, és hogy idősebb korában hogyan kezdte el értékelni az összetett és érdekes történetekkel rendelkező videojátékokat. Levi létrehozta a The Nerd Machine-t is, egy közösségi weboldalt, ahol az önazonos kockák kapcsolatba léphetnek egymással. A több mint 16 000 tagot számláló The Nerd Machine egy aktív online közösség, és a közösségi médiában kampányolt a Chuck (2007) megújításáért. A The Nerd Machine emellett minden évben a San Diego-i Comic-Conon egy Nerd HQ nevű rendezvényt is tart. A Nerd HQ-n a rajongóknak lehetőségük van kérdéseket feltenni és interakcióba lépni a hírességekkel egy nyugodt környezetben; a jegyekből származó bevételt jótékonysági célokra fordítják.
#3
Oscar Isaac

Oscar Isaac

szül. 1979. 03. 09. (45 éves)
Guatemala
Oscar Isaac (szül. Óscar Isaac Hernández) Guatemalában született 1980. március 9-én. Édesanyja, Maria guatemalai, míg édesapja, Oscar Gonzalo Hernández kubai származású. Anyai nagyapja révén francia gyökerekkel is rendelkezik. Szigorú katolikus neveltetésben részesült. Miamiban nőtt fel, ahol gitáros-vokalistája volt a The... több»
Oscar Isaac (Az ébredő Erő, X-Men: Apokalipszis) önmaga szerint "rajongó fiú". A Csillagok háborúja iránti szeretete már nagyon korán kezdődött; A Jedi visszatér (1983) a kedvenc Star Wars-filmje, és az első film, amelyet emlékszik, hogy a mozikban látott. (Azt is elmondta, hogy bár ez a kedvence, elismeri, hogy a Birodalom visszavág (1980) jobb film). Star Wars-ismeretei az Ébredő Erő (2015) előtti interjúk során is megmutatkoztak, amelyben ő alakította az Ellenállás X-szárnyú pilótáját, Poe Dameront. Amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy milyen Star Wars-karakterként szeretne cosplayelni, Isaac egy GONK-droidot választott. Amikor a bátyja, Mike Hernandez, aki a Miami News Times újságírója, interjút készített vele a közelgő Star Wars-filmről, arra is szakítottak időt, hogy együtt játsszanak Street Fightert (Isaac nyert a bátyja ellen). Isaac kampányolt azért is, hogy megkapja Apokalipszis szerepét az X-Men: Apokalipszis (2016) című filmben. Nemcsak az X-Men képregényekért rajong, de különösen a címszereplő gonosztevő iránt érdeklődött. Felnőttként más képregénysorozatokat is olvasott, köztük a Spawnt és az X-Faktort.
#2
Megan Fox

Megan Fox

szül. 1986. 05. 16. (37 éves)
Rockwood - Tennessee -USA
Megan Denise Fox 1986. május 16-án született Rockwoodban, Tennessee államban. Ír, francia és cherokee vér is csörgedezik az ereiben. Szülei kiskorában elváltak, ő és nővére édesanyjukkal maradtak. Gyerekkorában táncolt és tagja volt az iskolai kórusnak. 10 éves volt, amikor Floridába költöztek, és 13, amikor komolyabban kezdett... több»
Megan Fox (Transformers, TNMT) gyerekkorában X-Men és Gen 13 képregényeket olvasott, és olyan képregényfilmekben szerepelt, mint a Jonah Hex (2010). Nemcsak a Gyűrűk Ura rajongója, de imádja az anime filmeket is, például a Sailor Moon-t (1995). Szereplőtársa, Simon Pegg (Star Trek) elmondta, hogy egy közös munka során sokat beszélgettek Foxszal a képregényekről, és hogy Fox nagy rajongója volt a zombifilmjének. Fox beszélt a Tininindzsa teknőcök iránti szeretetéről évekkel azelőtt, hogy szerepelt volna az élőszereplős TNMT-filmben (2014) és annak 2016-os folytatásában. Tekintve, hogy Fox milyen szerepeket és filmeket választott, úgy tűnik, hogy a képregények és animációs sorozatok iránti érdeklődése mindig hatással volt arra, hogy milyen projektek mellett dönt.
#1
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (34 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
Daniel Radcliffe (Harry Potter) a Star Wars "kései, de hatalmas rajongójaként" jellemezte magát. Radcliffe csak 2014-ben nézett először Star Wars-filmet, de miután megnézte az eredeti trilógiát, rákattant. Még Az ébredő erő (2015) forgatásán is járt, és találkozott Harrison Forddal és J. J. Abramsszel. A Star Wars iránti izgatottsága az interjúkban csak fokozódott, ahogy egyre közelebb került Az ébredő erő premierje, Conannal és Ellennel is beszélt a sorozat iránti szeretetéről. Radcliffe azt mondta Conannak, hogy szeretne elmenni Az ébredő erő éjféli vetítésére jelmezbe öltözve, talán Wookie-ként. Ellen halloweeni epizódjához Boba Fettnek öltözött be - amikor Ellen közölte vele, hogy megtarthatja a jelmezt, Radcliffe nem tudta visszafogni az izgalmát, zihálva válaszolt: "Ugye csak viccelsz?".