#10
Zoe Saldana

Zoe Saldana

szül. 1978. 06. 19. (45 éves)
New Jersey, U.S.
Zoe Saldaña 1978.június 19-én született New Jersey-ben. Fiatalkorában hét évet a Dominikai Köztársaságban élt, ahol különböző táncstílusokat sajátított el (balett, jazz, modern, latin amerikai). Tanulmányai végeztével visszaköltözött az Államokba, hogy színészetet tanuljon. Nem telt bele sok időbe, máris főszerepet kapott a... több»
Zoe Saldana színésznő 2000-ben robbant be a köztudatba a Center Stage című filmmel, majd feltűnt a Pirates Of The Caribbean című filmben, mint Anamaria. Az igazi sikert az Avatar hozta meg neki ahol Neytiri karakterét alakította.
#9
Marion Cotillard

Marion Cotillard

szül. 1975. 09. 30. (48 éves)
Paris, Franciaország
Marion Cotillard 1975. szeptember 30-án született Párizsban, Franciaországban. Jean-Claude Cotillard színész, rendező és Niseema Theillaud színésznő és drámatanár egyik gyermekeként. Két testvére van. A szülei foglalkozását tekintve nem meglepő, hogy Marion is a színészkedésre adta a fejét – már gyerekkorában szerepelt apja... több»
Francia színésznõ. A Luc Besson produceri munkáját dicsérõ, világszerte sikert aratott Taxi-sorozattal vált ismertté. Az elmúlt évek végre meghozták Marion Cotillard számára a kívánt áttörést: elõbb Thierry Lhermitte, Samuel Bihan és Jeanne Balibar oldalán tûnt fel az Une affaire privée címû filmben, majd Tim Burton Nagy Hal címû munkájában lehetett a stáb tagja. Legnagyobb kritikai sikerét a Piaf és a Szövetségesek című filmekkel aratta.
#8
Anne Hathaway

Anne Hathaway

szül. 1982. 11. 12. (41 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek... több»
Anne Jacqueline Hathaway egy amerikai származású színésznő, akinek a legismertebb szerepei Neveletlen hercegnő 1-2, Elátkozott Ella, PiROSSZka, Az Ördög Pradát visel, Rachel esküvője, valamint Csajok háborúja. Jelölték Oscar díjra és Golden Globe díjra is. 2014-ben feltűnt a Csillagok között című filmben, 2016-ban pedig az Alice Csodaországban második részében láthatjuk majd viszont.
#7
Jessica Biel

Jessica Biel

szül. 1982. 03. 03. (42 éves)
Ely - Minnesota - Amerikai Egyesült Államok
Jessica Claire Biel 1982. március 3-án született Elyben, Minessotában, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Kimberly háztartásbeli, édesapja, Jonathan a General Electricnél dolgozott. Egy öccse van, Justin. A család élt Texasban, Connecticutban, Illinoisban és Woodstockban, végül Coloradóban telepedtek le. Jessica a Fairview High School... több»
Jessica Claire Biel 1982. március 3-án született Ely-ben, Minnesota államban, de Boulderben nőtt fel az öccsével együtt, miután a családja áttelepedett a "sziklás államba". A bájos kislány szeretett énekelni, táncolni, görkorizni és biciklizni. 1994-ben az International Modeling & Talent Association fedezte fel. Itt nyerte el a Young Actor's Space ösztöndíjat.
#6
Penélope Cruz

Penélope Cruz

szül. 1974. 04. 28. (49 éves)
Madrid - Spanyolország
Penélope Cruz Sánchez Madridban, Spanyolországban született 1974. április 28-án. Édesanyja, Encarna Sánchez fodrász, édesapja, Eduardo Cruz autószerelő. Két fiatalabb testvére van, Mónica, aki szintén színésznő, és Eduardo, aki énekes lett. Penélope fiatalkorában nem vágyott színésznői karrierre, sokkal jobban vonzotta a tánc:... több»
Penélope Cruz Sánchez, spanyol színésznő. A Pe becenévre hallgató kislány már gyermekkorában imádott szerepelni, de nem színésznõnek készült, hanem a tánc vonzotta. Szerepeket kapott több spanyol tévé-show-ban és videoklipben. A filmesek is felfigyeltek a szép, magas lányra. 1991-ben szerepet kapott az El laberinto griego címû moziban. Evvel a filmel indult be karrierje és nem sokkal késöbb Pedro Almodovar filmjeivel ért el a csúcsra.
#5
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

szül. 1984. 11. 22. (39 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Apja, Karsten Johansson dán származású építész, anyja, Melanie Sloan színésznő. Scarlettnek 4 testvére van: egy nála 3 perccel fiatalabb ikerfivére, Hunter, két fiútestvére, Christian és Adrian, és egy lánytestvére, Vanessa. Már... több»
Scarlett Johansson amerikai színésznő, fiatalsága ellenére óriási tehetségként tartották már számon a 90-es évek közepén is. Legismertebb filmjei a Suttogó, a Sziget és az Amerika kapitány filmek, emellett a Mango és a Louis Vuitton arca.
#4
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
Natalie Portman izraeli-amerikai színésznő. Karrierje 1994-ben kezdődött a Léon, a profi című filmmel, majd számos nagyszabású filmben kapott főszerepet, köztük a Star Wars három előzményfilmjében. 2011-ben Arany Glóbusszal és Oscar-díjjal jutalmazták a Fekete hattyú című filmben nyújtott alakításáért.
#3
Eva Mendes

Eva Mendes

szül. 1974. 03. 05. (50 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Eva Mendes 1974. március 5-én született Miamiban, Floridában, de Los Angelesben, Kaliforniában nőtt fel, miután anyjával a szülei válását követően odaköltöztek. A színésznő szülei révén kubai származású. Négy testvére közül ő a legfiatalabb, és az egyetlen, aki az Államokban született. A középiskola után egyetemre... több»
Eva Mendes kubai-amerikai színésznő. Színészi karrierje az 1990-es évek végén kezdődött, azóta több jelentős hollywoodi filmben is szerepelt. Legismertebb alakításai a Halálosabb iramban és a Randiguru c. filmekben voltak. De láthattuk a Nők és a Spirit, a sikító város című filmekben is.
#2
Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

szül. 1969. 09. 25. (54 éves)
Swansea, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Catherine Jones 1969. szeptember 25-én született Swanseaben, Walesben, az Egyesült Királyságban, Dai Jones, egy volt cukorkagyár-tulajdonos és Pat Jones varrónő gyermekeként. Két testvére van, David és Lyndon. Catherine a Dumbarton House School falai között tanult, és mivel már gyerekkora óta érdekelte a színjátszás, tánc és az... több»
Első jelentős szakmai elismerését 2000-ben aratta, a férjével Michael Douglasszel forgatott Trafficért Golden Globe-díjra jelölték. Ezután az Amerika kedvenceiben John Cusack, Julia Roberts és Billy Crystal partnere volt. 2002-ben pedig megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is a Chicagóban nyújtott alakításáért. Ezután George Clooney köré szőtte ki hálóit a Kegyetlen bánásmód című romantikus vígjátékban, majd a Steven Spielberg rendezte, Tom Hanks főszereplésével készült Terminálban is feltűnt, majd újra Clooneyval dolgozik együtt az Ocean’s Twelve-ben. 2005-ben folytatta Zorro történetét Banderasszal a Zorro legendájában. 2007-ben pedig Aaron Eckhart partnere volt az Ízlések és pofonok című vígjátékban.
#1
Angelina Jolie

Angelina Jolie

szül. 1975. 06. 04. (48 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Angelina Jolie 1975. június 4-én született Los Angelesben. Színészcsaládból származik: szülei, keresztszülei és testvére egyaránt színészek. Jolie német és szlovák felmenőkkel rendelkezik. Tanulmányait a neves Lee Strasberg Színházi Intézetben folytatta. 14 évesen otthagyta az iskolát, és modellként kezdett el dolgozni, azonban... több»
Jolie már egész fiatalon megkapta az Észvesztőért az Oscart. Sikerei csak fokozódtak, miután a Tomb Raider filmeknek köszönhetően ő lett a kétezres éveknek az első számú akcióhősnője. Idővel, hogy kitörjön ebből a skatulyából lélektanibb szerepeket (Hatalmas szív, Elcserélt életek) is vállalt.