Bárhogy is nézzük, bizonyos szempontból a hollywoodi sztárok is csak hétköznapi emberek. Kivéve persze azokat, akik naponta több órát képesek eltölteni az edzőtermekben, hogy a mozivásznon eszméletlenül csúcsformában legyenek.

Alábbi összeállításunkban tíz olyan színészt gyűjtöttünk össze, akik elképesztően kigyúrták magukat egy-egy szerep kedvéért.

#nonumbers

Bill Skarsgård

szül. 1990. 08. 09. (33 éves)
Vällingby, Svédország
Bill Istvan Günther Skarsgård svéd színész, 1990. augusztus 9-én született Vällingby-ben. Édesapja Stellan Skarsgård, édesanyja My Skarsgård. Hét testvére van: Alexander, Gustaf, Sam, Valter (akik színészek), Ossian, Kolbjörn és Eija. Ossian és Kolbjörn csak féltestvérei, az ő édesanyjuk Megan Everett. Karrierjét 2000-ben kezdte... több»
A fiatal színészt soha korábban nem láthattuk még olyan formában, mint ahogy a Boy Kills World című filmben fest majd. Bill nem kevés súlyt pakolt magára, ennél is izgalmasabb viszont, hogy röpke két hónap alatt személyi edzője, Dawe Szatarski egy teljesen új és egyedi mozgásstílust dolgozott ki a számára.

Jake Gyllenhaal

szül. 1980. 12. 19. (43 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Jacob Benjamin Gyllenhaal 1980. december 19-én született Los Angelesben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Stephen Gyllenhaal rendező és Naomi Foner Gyllenhaal szövegkönyvíró második gyermeke, nővére, Maggie Gyllenhaal szintén sikeres színész. Mivel az egész család a filmes szakmában mozog, nem volt kérdés, hogy Jake is ezt az... több»
Gyllenhaal kétségtelenül egy igazi átváltozóművész, hiszen láthattuk őt már csontsoványként is az Éjjeli féregben, a 2015-öst Mélyütésben viszont már teljesen más formáját hozta. A legmeglepőbb, hogy ehhez a színésznek napi hat órát kellett “csupán” tölteni az edzőteremben, ahol szinte a legegyszerűbb gyakorlatokat végezte.

Hugh Jackman

szül. 1968. 10. 12. (55 éves)
Sydney, New South Wales, Ausztrália
Hugh Michael Jackman 1968. október 12-én született Sydneyben, Ausztráliában. Szülei, Chris Jackman és Grace Watson angol származásúak, öt gyermekük van, Hugh a legfiatalabb közülük. A színész a University of Technology Sydney-n végzett újságírás szakon, majd a Western Australian Academy of Performing Arts dráma szakán folytatta... több»
Jackman számára fontos szempont volt, hogy Rozsomák szerepére való felkészülés során ne nagyon távolodjon el a valódi formájától. Az is fontos volt, hogy ne töltsön több időt az edzéssel, mint amennyi szükséges lehet, ami pedig a táplálkozást illeti, a színész étrendje főként sült halból, valamint mazsolával, fahéjjal és mandulavajjal készült zabkásából állt.

Alexander Skarsgård

szül. 1976. 08. 25. (47 éves)
Stockholm, Stockholms lan, Svédország
Alexander Johan Hjalmar Skarsgård 1976. augusztus 25-én született Stockholmban. Politológusnak készült, de végül belépett a haditengerészetbe, visszatérése után pedig építészetet akart tanulni. Ennek ellenére 1997-ben végül a New York-i Marymount Theatre Schoolban kezdte meg a tanulmányait. A következő években az Egyesült... több»
A színész korábban a Tarzan legendája, legutóbb pedig Az Északi filmek kedvéért gyúrta ki magát. Skarsgardnak a felkészülés során nap 7000 kalóriabevitelre volt szüksége, ami főként burgonya és hús fogyasztásából állt, a cukor, tejtermékek és a szénhidrátok teljesen ki voltak zárva az étrendből. A színész elmondása szerint a nyolc hónapon át tartó felkészülés során bizony voltak olyan napok, amelyeket nem volt könnyű átvészelni.

Zac Efron

szül. 1987. 10. 18. (36 éves)
San Luis Obispo, Kalifornia
Zac Efron 1987. október 18-án született San Luis Obispóban, az Egyesült Államokban. A tinibálvány Kaliforniában nőtt fel, apja elektronikai mérnök, anyja titkárnő volt. 11 éves korától vett részt az iskolai színházi produkciókban, majd a The Great American Melodrama and Vaudeville nevű színházban dolgozott. 2006-ban felvételt... több»
Ha bárki is látott a színészről egy képet a Baywatchból, az tudja, hogy Zac elképesztően szálkásra gyúrta magát. Egy ilyen atletikus, mégis izmos fizikumhoz szigorú táplálkozási irányelvre, valamint szuper magas intenzitású kardió- és erőnléti edzésre van szükség.

Joe Manganiello

szül. 1976. 12. 28. (47 éves)
Pittsburgh, Pennsylvania, U.S.
Joseph Michael Manganiello 1976. december 28-án született a Pennsylvania állambeli Pittsburgh-ben. Édesapja Charles, édesanya Susan, egy testvére van, Nicholas. A középiskolában kiváló sportoló volt, röplabdázott, kosárlabdázott, focizott. Ezekben az időkben kezdte el érdekelni a színészet is, miután kipróbálta magát egy iskola... több»
Hogy formába hozza magát a Magic Mike forgatására, Joe a körkörös edzésre összpontosított, ami egy masszív kardió edzés keretében valósított meg.

Henry Cavill

szül. 1983. 05. 05. (40 éves)
Jersey, Channel Islands, Egyesült Királyság
Henry William Dalgliesh Cavill 1983. május 5-én született a Channel-szigeteki Jersey-ben. Már egészen fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, és a középiskolában már számos színdarabban feltűnt. Első filmes szerepét a Stephenie Meyer bestsellere alapján forgatott Alkonyatban (2008) játszotta volna, azonban a forgatás... több»
Kétségtelen, hogy aki el akarja játszani Supermant, annak csúcsformában kell lennie. Henry Cavill pedig ezt eléggé egyértelművé is tette, amikor először látható póló nélkül Az acélemberben. A színész a legendás Mark Twighttal edzett együtt a felkészülés során

Michael B. Jordan

szül. 1987. 02. 09. (37 éves)
Santa Ana, Kalifornia, Egyesült Államok
Michael B. Jordan, középső gyermek a három testvér közül, Kaliforniában született és New Jersey-ben nőtt fel. Szülei Donna és Michael A. Jordan. Nevében a "B" betű, Bakari-t takar, amelynek jelentése "nemes ígéret". Jordan szerepelt az elmúlt évtized három legelismertebb televíziós filmdrámájában. Michael először a kemény... több»
Michael B. Jordan, aki arról ismert, hogy olyan szerepeket vállal, amelyek fizikailag is kihívást jelentenek számára, a Fekete Párducban való szerepére igencsak masszív étrenddel készült fel. Jordan elkötelezte magát amellett, hogy naponta másfél gallon vizet iszik. Emellett szupertiszta étrendje reggel tojásfehérjéből, barna pulykából és barna rizsből állt, amit még több csirkemell, némi párolt spenót és negyed csésze barna rizs követett. A színész edzésprogramja az atlétikai kondicionálás, valamint a testépítés alapjaira épült.

Kumail Nanjiani

szül. 1978. 02. 21. (46 éves)
Karachi, Pakisztán
Kumail Nanjiani stand-up humorista, író és színész 1978. február 21-én született Karachiban, Pakisztánban, Shabana és Aijaz Nanjiani gyermekeként. 18 éves korában költözött az Egyesült Államokba és az iowai Grinnel Főiskolára kezdett el járni, ahol 2001-be szerzett diplomát számítástechnikából és filozófiából. 2011... több»
A pakisztáni-amerikai színész, aki a Rögtönzött szerelem című filmben tört be a hollywoodi mainstream szcénába. A 2021-ben megjelent Örökkévalókban azonban egészen kirobbanó formában láthattuk őt. A színész 10 hónapon keresztül készült fel a szerepére, amely során megszabadult tíz százaléknyi testzsírtól.

Chris Hemsworth

szül. 1983. 08. 11. (40 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Chris Hemsworth 1983. augusztus 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában egy angoltanárnő és szociális munkás gyermekeként. Testvérei, Luke és Liam szintén színészek. Melbourne-ben és vidéken, egy kis közösségben nőtt fel. 2004-től három évadon keresztül a népszerű ausztrál szappanoperában, az Otthonunkban (Home and... több»
Hemsworth számára nem volt egyszerű “átváltozni” az MCU egyik legikonikusabb szuperhősévé. Thor szerepére való felkészülés során Hemsworth személyi edzője, Luke Zocchi olyan edzéstervet állított össze, amely a hagyományos testépítő módszereket, valamint funkcionális technikákat is beépített a rutinjába. Hemsworth esetében a karra és vállra összpontosítottak.