És itt a következő lista, melyben - míly meglepő - megint nincs jelentősége a sorszámozásoknak.

#12
Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

szül. 1929. 05. 04. - elhunyt 1993. 01. 20.
Ixelles, Belgium
Audrey Hepburn 1929-ben született Brüsszelben. Apja gyerekkorában elhagyta a családot, édesanyja szigorú viktoriánus elvek mentén nevelte. Szerény, visszahúzódó személyisége visszaköszönt az általa megformált karakterekben is. A második világháború alatt nagyszüleinél élt Hollandiában, részt vett az ellenállásban is. 16 éves... több»
Nos, azt hiszem, őt nem kell senkinek bemutatni. A színésznő maga volt a báj és a kislányos csoda. Főként romantikus filmekben kapott szerepeket. Római vakáció, Egy apáca története, Mókás arc, Háború és béke. Érdemes ezeket a filmeket megnézni.
#11
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu

szül. 1948. 12. 27. (75 éves)
Châteauroux, Indre, Franciaország
Gérard Depardieu 1948. december 27-én született a franciaországi Châteauroux-ban, egy szegény család harmadik gyerekeként. Öt testvére van. Nehéz gyerekkora volt, 12 évesen otthagyta az iskolát, többször került összetűzésbe a törvénnyel és számtalanszor szökött el otthonról. Véletlenül találkozott egy barátjával, aki éppen... több»
Az egyik legkiemelkedőbb színész. Abszolúte nem szexi kinézetének köszönhette sikerét. Sikere a valódi tehetségében rejlik. Hihetetlenül termékeny színész, és mellette borkészítő és rendező is. Mindegy, hogy vígjáték, akciófilm vagy kosztümös dráma. Ha még nem ismered, nézd meg a következő filmjeit: Vidocq, Pofa be! , Cyrano, Asterix és Obelix történeteket vagy az 1492-t.
#10
Alain Delon

Alain Delon

szül. 1935. 11. 08. (88 éves)
Sceaux, Seine, Franciaország
Alain Delon született 1935. november 8-án Sceaux-ban, Franciaországban. Édesanyja Edith Arnold gyógyszertári dolgozó, míg édesapja, Fabien Delon mozitulajdonos volt. Alain nevelőszülőknél nevelkedik 5 éves korától. Deviáns viselkedése miatt több internátust is megjárt, majd később nevelőapjánál mészárszéken dolgozott, ami... több»
Ő sem maradhat ki, hiszen tagadhatatlanul ikon a filmek terén. Eleinte kinézete miatt osztottak rá szerepeket, aztán egyre többször kapott tehetsége miatt érdekes karaktereket. Több filmben is együtt játszott Belmondóval, akihez jó barátság fűzte (noha évtizedekkel ezelőtt a háttérsztorikban mindig ellentétekről és szakmai féltékenykedésekről beszéltek a cikkek). Itthon leginkább a Rocco és fivéreiből és a Ne ébreszd fel az alvó zsarut című filmből ismerjük. Későbbiekben már több filmjét is vetítették. Alvilági melódia, Párduc, Kalandorok, Fekete Tulipán, A medence. Érdemes bármely filmjét megnézni.
#9
Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo

szül. 1933. 04. 09. - elhunyt 2021. 09. 06.
Neuilly-sur-Seine, Franciaország
Jean Paul Belmondo 1933. április 9-én született Franciaországban, de gyermekkorát főleg vidéken töltötte. Édesapja, Paul Belmondo szobrász, édesanyja, Madeleine Reinaud-Richard festő volt. Egy bátyja van, Alain. Fiatalkorában aktívan sportolt, focizott és bokszolt. Tizenhét éves volt, amikor látta a Comédie-Francaise előadását, A... több»
Egy legenda, kinek elkerülhetetlen halála mélyen megrázta a világot. Egy érdekes orrú jó-rosszfiú, aki nők millióinak szívét dobogtatta meg, de nem a külsője miatt. Mindegy, hogy miben játszott, Belmondo maxira tekerte a karaktert. Játszott kosztümös filmben, alakított gengsztert, zsarut, csibészt, kalandort. Nehéz lenne megmondanom, hogy melyik filmjével kellene kezdeni azoknak, akik (esetleg) nem ismerik. Talán a Cartusche vagy A nyomorultak. Netán A profi? Vagy a Szabadlábon Velencében? Tényleg nem tudom. Válassz ki egyet és nézd meg! Szóval filmre fel és jó szórakozást!
#8
Chow Yun-Fat

Chow Yun-Fat

szül. 1955. 05. 18. (68 éves)
Lamma Island, Hongkong
Chow Yun-fat egy kínai származású filmszínész és forgatókönyvíró. Chow 1955. május 18-án látta meg a napvilágot Lamma szigetén, Hongkongban. Édesanyja piaci árusként dolgozott, édesapja pedig egy tankhajó fedélzetén volt rakodómunkás. Szegény családból származik, emiatt iskoláztatása sem úgy sikerült, ahogy szülei... több»
Sokak számára a legismertebb szerepe talán A Karib-tenger kalózai sorozat Szao Feng kapitány alakja. Érdemes megnézni az Anna és a király című filmben, ahol Jodie Foster mellett ő játszotta a címszerepet. Egy érdekes színész, akitől a drámaiság és a komikum sem áll messze (Dragon Ball - Evolúció, Joshi mester).
#7
Jet Li

Jet Li

szül. 1963. 04. 26. (61 éves)
Beijing, Kína
1963-ban született, 4 testvére van. Hétéves korában kezdett Wu-Shu-t tanulni (kínai harcművészet) és 12 éves korában már megnyerte a Nemzeti Bajnokságot, majd még további 4 nemzeti bajnoki címet szerzett. A versenyzés mellett különféle diplomáciai rendezvényeken is fellépett. Leghíresebb bemutatójára Richard Nixon elnök előtt... több»
Jackie Chan mellett Jet Li és Chow Yun-fat szintén méltán kapnak helyet ebben a rangsorolásban. Jet Li nincs olyan termékeny, mint Chan, mégis sokan ismerjük a nevét. A szerzetes és a fehér kígyó vagy a Sárkánykapu repülő kardja mindegyik olyan film, melyben láthatjuk Lit. Mégis, ha csak egy filmet választhatnék ki, akkor az a Nyakörv című filmje lenne.
#6
Eddie Murphy

Eddie Murphy

szül. 1961. 04. 03. (63 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Eddie Murphy 1961. április 3-án született New Yorkban, édesapja amatőr komikus volt. 15 évesen saját szövegeket írt előadásaihoz. 1982-ben és 1987-ben saját stand-up albumot adott ki. A ’80-as évek elején a Saturday Night Live-ban is rendszeresen fellépett, 1982-ben pedig a 48 óra című filmmel debütált a mozivásznon Nick Nolte... több»
Neki is itt a helye. Hogy miért? Mert munkássága, sokoldalúsága és kitartása vitte fel a csúcsra. Murphyt leginkább mocskos szája miatt ismerjük (aBeverly Hills-i zsaru vagy a 48 óra széria), de az évek alatt levedlette a piszkos szájú karaktert, és igazi színésszé nőtte ki magát. Számtalan filmben szerepelt. Legyen szó gyermekeknek szánt "horror" történetről (Elvarázsolt kastély), vagy nagydumás könyvkiadóról (Ezer szó). Időnként megcsillogtatta tehetségét drámai pillanatokban is, és szinkronszínészként pedig az egyik legfoglalkoztatottabbnak számít. Shrek idegesítő legjobb barátjának hangját naná, hogy ő maga kölcsönözte.
#5
Denzel Washington

Denzel Washington

szül. 1954. 12. 28. (69 éves)
Mount Vernon, New York, Amerikai Egyesült Államok
Denzel Washington 1954-ben született Mount Vernonban, New York államban. Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, Los Angelesben él. Az érettségi után újságírást tanult a Fordham Egyetemen, de a diploma megszerzése után San Franciscóba ment, ahol az Amerikai Színházi Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Egy évvel... több»
Egy színész, aki némi hátránnyal indult el a filmes pályáján, hiszen sötét bőrű. Mégis sikerült bebizonyítani, hogy a legjobbak között a helye. Kedves, megnyerő mosolya vonzotta a női nézőket. Mégis én a tehetségét emelném ki. Aki látta a Letaszítva, A Pelikán ügyirat vagy éppen a Védelmező című filmjeit, az tudja, hogy miért is került fel erre a listára. Aki még nem, annak jó szívvel ajánlom, akárcsak a Sok hűhó semmiért-et vagy A mandzsúriai jelölt című filmeket.
#4
John Malkovich

John Malkovich

szül. 1953. 12. 09. (70 éves)
Christopher, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
John Malkovich 1953. december 9-én született az Illinois állambeli Christopherben. Gyermekkorában zárkózott és befelé forduló volt, nem mutatkozott rejtett tehetsége, a színjátszás. A középiskolás évek alatt leginkább a sport és a zene érdekelte. Annak érdekében, hogy népszerűbb legyen, és hogy bekerülhessen az iskola... több»
Ő kihagyhatatlan! Mert Ő Malkovich. Ilyen egyszerű. Játszott ő már mindent: gengsztert, skizo kormányügynököt, hősszerelmest, zsarut, rettenthetetlen testőrt, és mindegyikben beletette léte esszenciáját (igen, tudom, hogy ez hülyén hangzik, de ne ARRA gondolj). Tehetségét számtalan jelöléssel jutalmazták (de úgy érzem, hogy méltatlan az, hogy eddig csak kettőt nyert el). De hogy megértsd, hogy miért is került fel erre a listára, itt van pár filmje, amit meleg szívvel ajánlok: Veszedelmes viszonyok, RED, Beowulf – Legendák lovagja, Nyomorultak.
#3
Jeremy Irons

Jeremy Irons

szül. 1948. 09. 19. (75 éves)
Cowes, Isle of Wight, England, Egyesült Királyság
Jeremy Irons a Wight-szigeteken született nem messze Anglia partjaitól. A fiatal Jeremy a színészi alapokat a Bristol Old Vicen sajátította el, ahol többnyire Shakespeare drámákban szerepelt.1972-ben Londonba költözött, hogy munkát találjon magának. Karrierjének egyik fordulópontját Keresztelő Jánost szerepe... több»
Egy színész, akiről hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ő is volt színész. Tehetségéhez és őszülő sármjához nem fér kétség. Ha ajánlanom kellene pár filmet, hogy lásd miért is került fel erre a listára, nos, A Borgiák című sorozatban nyújtott alakítása önmagáért beszél. Vagy ott van A Vasálarcos, a Lolita, netán A francia hadnagy szeretője Mindegy, milyen filmben szerepel (még akkor is, ha az egy egyszerű DC feldolgozás), Jeremy Irons a legegyszerűbb szerepéből is a lehető legtöbbet hozza ki.
#2
Tony Leung Ka-Fai

Tony Leung Ka-Fai

szül. 1958. 02. 01. (66 éves)
Honkong, Kína
Tony Leung Ka-Fai egy kínai származású producer, filmszínész és forgatókönyvíró. Tony 1958. február elsején látta meg a napvilágot Hongkongban, Kínában. Az édesapja üzletemberként dolgozott, majd házalóügynök lett. Édesanyja egészen Tony kilenc éves koráig háztartásbeliként otthon volt a fiával, aki kihagyta az óvodát.... több»
Egy színész, aki szintén csillog, mint egy gyémánt. Itthon talán az egyik legismertebb szerepe a Jackie a jófiúban volt, vagy A szerető című filmben. Termékeny színésznek számít, noha színészkedés mellett rendez és producerkedik is. Nem lett olyan sztár, mint Jackie Chan, de tagadhatatlanul tehetséges és remek színész.
#1
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (84 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
Ahogyan Hopkins vagy de Niro, ő is egy egyéniség a filmiparban. Mindegy hogy komédia, gengszterfilm, vígjáték vagy dráma, Pacino mindig csillog (még akkor is, ha szerepválasztása épp nem a legjobb). A Keresztapa filmek legendás alakja megmutatta, hogy milyen, amikor táncol az Egy asszony illata című filmben. Megmutatta, hogy hogyan is képzeli el az Ördögöt magát Az Ördög ügyvédjében. Érdemes megnézni a filmjeit. Szóval filmre fel és jó szórakozást!