10 sztár, akikre ma már senki sem kíváncsi

Egykor ők voltak napjaink legnagyobb színészei, mára már azonban a háttérbe szorultak Hollywoodban. Ezúttal tíz olyan sztárt gyűjtöttünk össze, akiknek karrierje szebb napokat is látott.

#nonumbers

Ashley Judd

szül. 1968. 04. 19. (56 éves)
Granada Hills, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Ashley Judd, eredeti nevén Ashley Tyler Ciminella 1968. április 19-én született Granada Hillsben, az Egyesült Államokban. Édesapja marketinggel, édesanyja countryzenéléssel foglalkozott, akárcsak Judd nővére, Wynonna. Sokszor váltott iskolát az egyetemig, Kentuckyban és Tennessee-ben tanult, rövid ideig Japánban modellkedett. A... több»
Ashley Judd celebcsaládból származik. Édesanyja Naomi Judd, nővére pedig Wynonna Judd, mindketten rendkívül népszerű country énekesnők. A színésznő azonban ma már aktivistaként tevékenykedik, illetve humanitárius kampányokban vesz részt.

Charlie Sheen

szül. 1965. 09. 03. (58 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Charlie Sheen, született Carlos Irwin Estevez, Martin Sheen legfiatalabb fia. Már fiatal korában is nagy volt a versengés közte és bátyja, Emilio Estevez között. Nem volt jó tanuló, és a rendszertelen iskolalátogatás miatt pár héttel az érettségi előtt kirúgták a középiskolából. Még iskolás évei alatt felfedezte fel magában a... több»
Kétségtelen, hogy a számos botrány végleg tönkretette Charlie Sheen karrierjét, akiről köztudott, hogy mindkét végén égeti a gyertyát. A színészt annak idején menesztették a Két pasi - meg egy kicsit stábjától, a későbbiekben pedig egyre jelentéktelenebb szerepeket kapott.  

Rob Schneider

szül. 1963. 10. 31. (60 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Robert Michael Schneider színész, forgatókönyvíró és rendező 1963. október 31-én született San Francisóban. Tizenöt éves korában kezdett el humoros szövegeket illetve szkeccseket írni, és csakhamar különböző klubok színpadain tűnt fel. Az érettségi után Európában is turnézott.  1987-ben a The David Letterman Showban kapott... több»
Úgy tűnik, hogy mind a közvélemény, mind pedig Hollywood kispadra ültette Rob Schneider, akinek igazán emlékezetes vígjátékokat köszönhetünk. A színész azonban évek óta nem rukkolt elő új filmmel.  

Eddie Murphy

szül. 1961. 04. 03. (63 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Eddie Murphy 1961. április 3-án született New Yorkban, édesapja amatőr komikus volt. 15 évesen saját szövegeket írt előadásaihoz. 1982-ben és 1987-ben saját stand-up albumot adott ki. A ’80-as évek elején a Saturday Night Live-ban is rendszeresen fellépett, 1982-ben pedig a 48 óra című filmmel debütált a mozivásznon Nick Nolte... több»
A 2000-es évek elején Eddie Murphy igazi nagyágyúnak számított. A Doktor Dolittle és az Én, a kém után azonban nem igazán hozott izgalmas és említésre méltó produkciót.

Mike Myers

szül. 1963. 05. 25. (60 éves)
Scarborough, Ontario, Kanada
Michael John Myers 1963. május 25-én született Scarborough-ban, Kanadában. Apja biztosítási ügynök, anyja irodista vol a Brit Királyi Légierőnél. Szülei Liverpoolból vándoroltak Kanadába.  Nyolc évesen már a kamerák elé állt, reklámfilmekben szerepelt. A közeg olyan hatással volt rá, hogy középiskola után azonnal a The Second... több»
Mike Myersre a legtöbben valószínűleg Austin Powersként fognak emlékezni a rajongók, Shrek szinkronszerepén kívül azonban már nem igazán villantott nagyobb produkciót a sztár.

David Schwimmer

szül. 1966. 11. 02. (57 éves)
Astoria, New York, Amerikai Egyesült Államok
David Larry Schwimmer 1966. november 2-án született Astoriában, az Egyesült Államokban. Középiskolás korában kezdte el érdekelni a színészet, szabadidejében osztálytársával, Jonathan Silvermannel, aki később szintén sikeres pályát futott be, több színdarabban is feltűnt. Az érettségi után hezitált, hogy jogot tanuljon, vagy... több»
Schwimmer legismertebb szerepe a mai napig Ross Geller a kultikus Jóbarátok című sitcomban. Láthattuk még őt Az elit alakulatban, illetve szinkronszerepet vállalt a Madagaszkár című animációs filmben, ennél nagyobb áttörést azonban nem ért el a későbbiekben.  

Shia LaBeouf

szül. 1986. 06. 11. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, U.S
Shia LeBouf 1986. június 11-én született Los Angelesben. Szülei zsidó és francia felmenőkkel rendelkeztek, édesanyja táncos, majd képzőművész, édesapja vietnámi veterán katona volt. Hogy a zűrös családi életből kimeneküljön, LeBouf 10 évesen már komikusként lépett fel a helyi klubokban. Bevallása szerint a Disney Channel Even... több»
Shia Labeouf Michael Bay Transformers-filmjeinek sikere után vált nemzetközi sztárrá. A színész azóta számos olyan nagysikerű produkcióban játszott, mint a Harag és a Cukorsólyom. Nagyköltségvetésű franchise-ban azonban már jó ideje nem kapott szerepet.

Meg Ryan

szül. 1961. 11. 19. (62 éves)
Fairfield - Connecticut - Amerikai Egyesült Államok
Margaret Mary Emily Anne Hyra 1961. november 19-én született a connecticuti Fairfieldben, tanár szülők gyermekeként nőtt fel, és bár újságíró akart lenni, Meg Ryan néven Hollywood egyik babaarcú, romantikus hősnőjeként szerzett magának hírnevet. Meg Bethelben érettségizett, New Yorkban újságírásból diplomázott, és kisebb... több»
Annak idején Meg Ryan volt a megtestesült amerikai női szívtipró. Karakán stílusával és magával ragadó megjelenésével nélküle szinte elképzelni se lehetett romantikus vígjátékot a kilencvenes években. Ezek az idők azonban úgy tűnik, mára elmúltak.

Bruce Willis

szül. 1955. 03. 19. (69 éves)
Idar-Oberstein, Németország
Walter Bruce Willis 1955. március 19-én született Idar-Obersteinben, Németországban. Három fiatalabb testvére van (Florence, David, Robert). Születése után nem sokkal a család az Államokba költözött, így Bruce a New Jersey-i Penn Groove-ban nőtt fel, és ott végezte a középiskolát is. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a... több»
John McClane karaktere számtalan ember életét mentette meg a Die Hardban. Bruce Willis karrierjén azonban már nem tud segíteni. Willisnek gyakorlatilag sikerült tönkretennie a saját színészi pályafutását egy sor rossz szerepvállalással, amelyeknek köszönhetően bizony kispadra került Hollywoodban.

Steven Seagal

szül. 1951. 04. 10. (73 éves)
Lansing, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Steven Seagal 1951. április 10-én született Michiganben. Kisfiúként az apja egy alkalommal elvitte őt egy focimeccsre. A félidőben előadott harcművészeti bemutató olyannyira magával ragadta, hogy ettől kezdve a sportnak szentelte életét. Először karatét, majd később aikidót tanult. Végül japánba utazott, hogy a legnagyobb... több»
Elmúltak már azok az idők, amikor Steven Seagalról még el lehetett hinni, hogy az emberi evolúció csúcsa, bár kétségtelen, hogy annak idején nagyon kemény volt a filmvásznon. Minden korábbi siker ellenére Seagal végül igencsak mellőzött híresség lett, aki csak kevéssé ismert filmekben kapott szerepeket, amelyek egyébként sem szóltak valami nagyot.