Azt gondolnánk, hogy a hollywoodi csillogás szinte magától értetődő velejárója az alkoholfogyasztás.

Alábbi összeállításunkban viszont tíz olyan sztárt szeretnénk bemutatni, akik hosszú évek óta nem élnek semmilyen káros szenvedéllyel, akad viszont köztük olyan is, aki soha sem fogyasztott egy korty alkoholt sem.

#10
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (34 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
A Harry Potter vége felé, majd nem sokkal a befejezésük után is sokat ittam, mert pánikba estem. Nem tudtam, mihez kezdjek, nem éreztem magam elég jól ahhoz, hogy józan tudjak maradni” - nyilatkozta a színész a BBC-nek 2020-ban, majd elmondta, hogy 2010 óta nem fogyaszt alkoholt.
#9
Tobey Maguire

Tobey Maguire

szül. 1975. 06. 27. (48 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Tobey Maguire 1975. június 27-én született Santa Monicában, az Egyesült Államokban. Édesanyja forgatókönyvíró, producer, édesapja építőmunkás és szakács volt, ereiben osztrák és Puerto Ricó-i vér egyaránt keveredik. Maguire szülei korán elváltak, így gyerekkorát különböző városokban, és a szüleinél felváltva... több»
A Pókember sztárja a 2007-ben a Men's Journalnak adott interjúban elmondta, hogy már 20 éves kora előtt felhagyott az alkohol fogyasztásával, és hogy ebben az Anonim Alkoholistáknak nagy szerepük volt.
#8
Jim Carrey

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
“Ritkán iszom kávét. Nagyon komolyan veszem, hogy nincs alkohol és nincs drog az életemben. Az élet túl szép” - mondta Carrey 2004-ben a 60 Minutes című műsorban adott interjújában.
#7
Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith

szül. 1971. 09. 18. (52 éves)
Baltimore, Maryland, Amerikai Egyesült Államok
Jada Koren Pinket Smith 1971. szeptember 18-ám látta meg a napvilágot az amerikai Maryland állambeli Baltimore városában. Jada nem csupán színésznő, hanem producer, rendező, író, énekes és dalszövegíró is, valamint az üzleti világ sem áll távol tőle. Nevét édesanyja kedvenc szappanopera színésznőjéről, Jada Rowland... több»
“Betépve mentem dolgozni. Elájultam, majd miután magamhoz tértem, mindenkinek azt mondtam, hogy biztos régi gyógyszereket vettem be” - vallotta be a színésznő, hogy a Bölcsek kövére film forgatásáig rendszeresen fogyasztott ecstasyt és alkoholt.
#6
Blake Lively

Blake Lively

szül. 1987. 08. 25. (36 éves)
Tarzana, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Blake Christina Lively 1987-ben született Tarzanában, Kaliforniában. Édesapja színész, édesanyja ügynök, korábban modellkedett. Összes testvére színész. Ennek ellenére kezdetben nem érdeklődött a színészi hivatás iránt. A Burbank Gimnáziumba járt, pompomlány és diákelnök, valamint egy nemzetközileg is elismert kórus tagja... több»
A színésznő az alapítója a Betty Buzz nevű alkoholmentes üdítőnek. “Nem iszom, mert nem szeretem az alkohol hatásait, de szeretek társaságban lenni, és szeretem, ha az emberek összejönnek" - nyilatkozta 2021-ben Lively a Harper's Bazaarnak. A színésznőt saját elmondása szerint egyébként nem zavarja, hogy férje, Ryan Reynolds az Aviation gin tulajdonosa.
#5
Bradley Cooper

Bradley Cooper

szül. 1975. 01. 05. (49 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Bradley Cooper 1975. január 5-én született Philadelphiában. Szülei Gloria Campano és Charles J. Cooper, van egy nővére, Holly. 1997-ben diplomázott a Georgetown Egyetemen, ezt követően New Yorkban kezdett színészetet tanulni az Actors Studio Drama School falai között. Karrierje első pár évében főleg tévés sorozatokban szerepelt.... több»
“Mindig kívülállónak éreztem magam. Csak a fejemben éltem. Rájöttem, hogy talán soha nem is fogok tudni megfelelni saját magamnak, ez pedig megrémített” - mondta a színész a The Hollywood Reporternek adott 2012-es interjújában, amelyben azt is kifejtette, hogy azóta nem iszik alkohol és nem fogyaszt kábítószert, hogy 29 évesen önkívületi állapotban kis híján komolyabb kárt tett önmagában.
#4
Anne Hathaway

Anne Hathaway

szül. 1982. 11. 12. (41 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek... több»
“Amikor az életem olyan szakaszába jutok, amikor ismét van lehetőség arra, hogy másnapos legyek, akkor újra elkezdek inni, de ez nem történik majd meg addig, amíg a gyermekeim el nem költöznek otthonról” - nyilatkozta a színésznő 2019-ben a Boston Common magazinnak.
#3
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

szül. 1969. 07. 24. (54 éves)
The Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lopez 1969. július 24-én született New Yorkban, apja programozó, édesanyja alapiskolás tanár. Lopez már fialton vonzódott az előadóművészet iránt, szülei pedig mindenben támogatták lányukat. A tánc meghatározónak bizonyult az életében, ugyanis annak köszönhetően indult be karrierje a televízió képernyőin és a... több»
“Nem iszom, nem dohányzom és nem fogyasztok koffeint. Ezek tényleg tönkreteszik a bőrödet, ahogy öregszel” - mondta a színésznő a 2016-ban az Us Weekly magazinnak adott interjújában.
#2
Shania Twain

Shania Twain

szül. 1965. 08. 28. (58 éves)
Windsor, Kanada
Shania Twain 1965. augusztus 28-án született Eilleen Regina Edwards néven a kanadai Windsorban. Sharon Morrison és Clarence Edwards gyermekeként látta meg a napvilágot. Mindössze kétéves volt, amikor a szülei elváltak egymástól. Twain az anyjával és testvéreivel Timminsbe költözött. Édesanyja ismét férjhez ment, Jerry Twain... több»
“Soha nem volt alkoholproblémám, és soha nem ittam, amikor dolgoztam. Úgy értem, tinédzserkoromban nem ittam egy kortyot sem. Biztosan sokszor letérhettem volna erről az, de egyszerűen csak nem érdekelt az alkohol” - nyilatkozta Twain 2002-ben az Entertainment Weekly magazinnak.
#1
Tyra Banks

Tyra Banks

szül. 1973. 12. 04. (50 éves)
Inglewood, Kalifornia, Egyesült Államok
Tyra Lynne Banks amerikai szupermodell, televíziós személyiség, műsorvezető, színész és énekesnő 1973 december 4-én született a Kalifornia állambeli Inglewood-ban. Édesapja Donald Banks számítógépfejlesztő, édesanyja, Carolyn divattervező és fotográfus, házasságuk 1980-ban bomlott fel, de kapcsolatuk egymással felhőtlen... több»
“Úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok, mert nem igazán vagyok semmilyen függőségnek a rabja. Soha nem fogyasztottam kábítószert, 12 éves koromban belekóstoltam egy kis alkoholt, de nagyjából ennyi” - válaszolta az America's Next Top Model műsorvezetője egy rajongói levélre, amelyet a Forbes magazin tett közzé 2011-ben.