10 hollywoodi sztár, aki halálközeli élményt élt át (és a sztorijuk)

Noha úgy tűnhet, hogy a hírességeknek tökéletes az életük, sokan kerültek közülük életveszélyes helyzetbe. Alábbi listánkon tíz olyan hollywoodi sztár történetét mutatjuk be, akik bizony igazán szerencsésnek mondhatják magukat.

#10
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
George Clooney Olaszországban motorozott, amely során összeütközött egy autóval. “A sisakom kettéhasadt, a cipőm pedig leesett rólam. Keményen megütöttem. Csak vártam, hogy kikapcsoljon bennem az a bizonyosa kapcsoló, mert a fejemmel betörtem a kocsi szélvédőjét, így azt gondoltam: 'Oké, hát ez az én nyakam'. Ha az embernek is van kilenc élete, nekem mindet sikerült egyszerre felhasználnom.”  
#9
Emilia Clarke

Emilia Clarke

szül. 1986. 10. 23. (37 éves)
London, Egyesült Királyság
Emilia Clarke 1986. október 23-án született Londonban, apja színházi hangmérnök, édesanyja üzletasszony. A színészkedés saját bevallása szerint már három éves kora óta érdekelte, apja jóvoltából ekkor látta ugyanis a Show Boat című musicalt, ami mély benyomást tett rá. Tanulmányait a St. Edward’s Schoolban, és a nívós... több»
2011-ben agyi aneurizmát szenvedett, amely az érintettek egyharmadánál azonnali halált okozhat. A színésznőt azonnal megműtötték, 2013-ban újabb műtéten esett át.  “Ma már nehezen emlékszem vissza részletesen azokra a sötét napokra. Az elmém blokkolta őket. De arra emlékszem, hogy meg voltam győződve arról, hogy meg fogok halni” - mondta egy későbbi interjúban Clarke.
#8
Gerard Butler

Gerard Butler

szül. 1969. 11. 13. (54 éves)
Paisley, Skócia, Egyesült Királyság
Gerard Butler 1969. november 13-án született a skóciai Paisley-ben, két testvére után a legfiatalabb gyerekként. A család ír származású volt, nem sokkal születése után Kanadába költöztek egy rövid időre, majd szülei válását követően anyja visszatért vele Skóciába. A University of Glasgow-on tanult jogot, kamaszkorában... több»
Chasing Mavericks című film forgatása közben Észak-Kaliforniában szörfözés közben a víz alá került, majd nekicsapódott egy sziklás zátonynak. Szerencsére egy biztonsági járőr észrevette mindezt, így azonnal kórházba szállították. “Ez volt talán azon kevés esetek egyike, amikor a jelentések nem voltak túlzóak. Elég közel szoros helyzet volt, a hullámok egyszerűen elragadtak, nem tudtam a felszínre jutni” - nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban Butler.
#7
Eminem

Eminem

szül. 1972. 10. 17. (51 éves)
St. Joseph, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
Marshall Bruce Mathers III, művésznevén Eminem 1972. október 17-én született Saint Josephben. Amerikai rapper, dalszerző, zeneszerző, producer. Sajátos, szókimondó és polgárpukkasztó stílusával vált népszerűvé. A Rolling Stone Minden idők 100 legnagyobb előadójának listáján a 82. lett. A 2000-es években az ő lemezei fogytak a... több»
Eminem 2007-ben kis híján gyógyszer túladagolás következtében vesztette életét. A sztárt kórházba kellett szállítani, a függőségétől azonban csak nehezen tudott szabadulni. “Miután kijöttem az elvonóról, le kellett fogynom, ki kellett találnom, hogyan tudok tiszta életet élni. Hacsak nem voltam teljesen kiütve, nehezen tudtam elaludni. Ezért elkezdtem futni” - mesélte a rapper.  
#6
Tracy Morgan

Tracy Morgan

szül. 1968. 11. 10. (55 éves)
The Bronx, New York, U.S
Tracy Morgan Jamal Bronxban született New York államban 1968. november 10-én. Apja, Jimmy Morgan zenész, aki szolgált Vietnamban és egy szakasztársa tiszteletére nevezte el fiát Tracynek, aki odaveszett. Anyja, Alicia Warden. 4 testvére van. Apja, miután visszatért Vietnamból heroinfüggő lett, és amikor Tracy 6 éves lett, szülei... több»
Tracy Morgan 2014-ben szörnyű autóbalesetet szenvedett, miután autójával frontálisan ütközött egy teherkocsival. A baleset során barátja, James McNair az életét vesztette. “Soha nem lesz ugyanolyan, miután ilyesmin mentél keresztül” - jegyezte meg Morgan a történtekkel kapcsolatban.  
#5
Rachel Bilson

Rachel Bilson

szül. 1981. 08. 25. (42 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Rachel Sarah Bilson 1981-ben született Los Angelesben. Gyerekkorától kezdve színészi pályára vágyott, a Notre-Dame Középsikola drámatagozatában tanult. Karrierjét színházi színészként kezdte, majd olyan sorozatokban kapott szerepet, mint a Buffy, a vámpírok réme, a Pimaszok, a Chuck vagy az Így jártam anyátokkal. A 2003 és 2007... több»
16 évesen Rachel Bilson egy szörnyű autóbalesetet szenvedett, amely után kómába esett. “Mindenki szerencsés volt, hogy túlélte. A barátnőmmel és két sráccal kocsikáztunk a Pacific Coast Highway-en. Nagyon gyorsan mentünk, majd frontálisan ütköztünk egy teherautóval” - mesélte Bilson egy későbbi interjúban.
#4
Liam Hemsworth

Liam Hemsworth

szül. 1990. 01. 13. (34 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Liam Hemsworth 1990. Január 13-án született Melbourne-ben, Ausztráliában. Két fivére szintén színész. Idősebb bátyja több ausztrál szappanoperában szerepelt, fiatalabbik, Chris pedig hozzá hasonlóan szép karriert kezdett Hollywoodban. Első komoly szerepét The Expendables - A feláldozhatók (2010) című filmben kapta volna, de... több»
Liam Hemsworth Ausztráliában nőtt fel, élete egyik legfélelmetesebb pillanata pedig az volt, amikor szörfözés közben majdnem megfulladt. “A lábamhoz rögzített kötél az egész testem köré tekeredett. Nem tudtam felkelni, holott csupán derékig érő vízben voltam. Majdnem megfulladtam.”
#3
Zac Efron

Zac Efron

szül. 1987. 10. 18. (36 éves)
San Luis Obispo, Kalifornia
Zac Efron 1987. október 18-án született San Luis Obispóban, az Egyesült Államokban. A tinibálvány Kaliforniában nőtt fel, apja elektronikai mérnök, anyja titkárnő volt. 11 éves korától vett részt az iskolai színházi produkciókban, majd a The Great American Melodrama and Vaudeville nevű színházban dolgozott. 2006-ban felvételt... több»
Zac Efron Hugh Jackmannel való biciklizés közben találta magát szemben a halállal, amikor kis híján elgázolta egy emeletes busz Londonban. “Követtem Hugh-t néhány autó körül, és hirtelen egy emeletes busz állt pont előttem. Beletapostam a fékbe, az első kerék alá mentem, csak kis híja volt, hogy nem haltam meg” - mesélte a színész.
#2
Chad Michael Murray

Chad Michael Murray

szül. 1981. 08. 24. (42 éves)
Buffalo, New York, U.S.
Chad Michael Murray az Amerikai Egyesült Államokbeli Buffalo-ban született 1981. augusztus 24-én. Nagy családban nőtt fel, öt testvére van, négy fiú és egy lány. A fiúk közül az egyik féltestvére. Édesanyja elhagyta a családot, édesapjuk nevelte fel a gyerekeket. Chad 10 évesen szerezte első munkáját újságkihordóként.... több»
Chad Michael Murray mindössze 15 éves volt, amikor kórházba került, miután a belei kicsavarodtak, az orvosok pedig nem vették észre, hogy belső vérzése van.  “Mivel jó fizikai állapotban voltam, a hasam feszes volt, a gyomrom nem tágult ki. Alapvetően az izmaim feszesen tartották a hasfalam.”
#1
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
Egy a Galápagos-szigeteken történt búvár expedíció során Leonardo Dicaprio oxigénpalackja meghibásodott. Szerencsére barátja, Edward Norton azonnal észrevette mindezt, így megosztotta vele a saját oxigénjét, majd együtt a felszínre emelkedtek. "Ha egy macskának kilenc élete van, akkor azt hiszem, én már elhasználtam néhányat" - nyilatkozta egy alkalommal DiCaprio.