Jim Carrey és még 9 sztár, akikről nem tudtad, hogy horrorfilmben is játszottak

A legtöbb hollywoodi sztár nem olyan szerencsés, hogy rögtön az első filmjével megcsinálja a szerencséjét. Sőt, sokan vannak, akik megannyi könnyen felejthető mozi után kapták meg azt a szerepet, ami aztán sztárstátuszt hozott számukra. Vannak, akik még pornóztak is, illetve elég sok olyan sztárt ismerünk, akik horrorfilmekben is szerepeltek karrierjük elején. Néhányan pedig már azután, hogy befutottak. Most közülük mutatunk tíz olyan sztárt, akiről talán nem is tudtad, hogy belekóstolt a horrorba.

#10
Laurence Fishburne

Laurence Fishburne

szül. 1961. 07. 30. (62 éves)
Augusta, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok
Laurence Fishburne 1961. július 30-án született Augustában, az Egyesült Államokban, tanárnő és javítóintézeti alkalmazott fiaként. Szülei válását követően a New York-i Brooklyn negyedben nőtt fel, diplomáját is New Yorkban szerezte. Első szerepét az ABC One Life to Live című szappanoperájában kapta 1973-ban, 12 évesen,... több»
Néhány évvel azelőtt, hogy átnyújtotta volna a kék és piros pirulát Neónak Laurence Fishburne egy ápolót alakított egy gyerekeknek fenntartott elmegyógyintézetben. Abban az intézetben, ahol aztán sorra kezdenek kísérteties körülmények között meghalni a gyerekek, többnyire álmukban. Igen, ez volt a Rémálom az Elm utcában 3 - Álomharcosok. A filmben egyébként Gábor Zsa Zsa is szerepelt.
#9
Octavia Spencer

Octavia Spencer

szül. 1972. 05. 25. (51 éves)
Montgomery - Alabama - Amerikai Egyesült Államok
Octavia Lenora Spencer 1972. május 25-én született az alabamai Montgomeryben, hatodikként a hét gyermek közül. Édesanyja szobalányként dolgozott. 1988-ban fejezte be tanulmányait Jefferson Davis High School-ban, majd két évig az Auburn Montgomery bölcsészkarán, drámatagozaton tanult. Diplomát a Auburn University-n szerzett. Első... több»
A színésznő inkább romantikus filmekben és komédiákban szokott feltűnni, de ő is indult valahol. Ő speciel az X-aktákban tette, de volt más horror is a karrierjében, nem is olyan régen. A 2009-es nagyon könnyen felejthető Halloween II legnagyobb húzóneve volt, habár ő is véres cafatként végezte Mike Myers keze által.
#8
Josh Brolin

Josh Brolin

szül. 1968. 02. 12. (56 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Josh Brolin 1968. február 12-én született Santa Monicában, az Egyesült Államokban, édesapja a színész James Brolin. 16 éves korában elváltak szülei, mostohaanyja Barbra Streisand lett. A ’80-as években szimpatizált a punk szubkultúrával, ekkoriban rendszeresen fogyasztott különböző kábítószereket. A középiskolában játszott A... több»
Mielőtt Kábelként vagy Thanosként a Marvel moziverzumban szerepelt volna, ő is horrorkodott egy picit. Igaz, az Árnyék nélkülben nem ő volt a fő sztár, hanem Kevin Bacon (aki maga is horrorral indított, méghozzá az első Péntek 13-mal, bizony!), de ne feledkezzünk meg Rhona Mitra vetkőzéséről sem. Josh Brolin a láthatatlanságot kutató csoport egyik vezető tudósa. Igazán nem tudta megmutatni a tehetségét a filmben, nem úgy mint Kevin Bacon, bár őt meg ugyebár nem is látjuk...
#7
Jon Stewart

Jon Stewart

szül. 1962. 11. 28. (61 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jon Stewart 1962. november 28-án született Jonathan Stuart Leibowitz néven New Yorkban, az Egyesült Államokban. Donald Leibowitz és Marian Laskin gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesapja fizika professzor volt több felsőoktatási intézményben, míg édesanyja pedagógus volt. Stewart zsidó családban nőtt fel, felmenői... több»
A komikus rengeteg filmben és showműsorban szerepelt. De kevesen emlékeznek rá, hogy egy tinihorrorban is felbukkant még 1998-ban. A Faculty egy kisvárosi gimnáziumban játszódik, ahol a diákok és tanárok egyre furcsábban kezdenek viselkedni. Egy csapat tini rájön, hogy talán földönkívüliek titkos inváziója zajlik és megpróbálnak elmenekülni. Jon Stewart a biológiatanárt alakította, akinek a film felénél szemet szúr valami...
#6
Bradley Cooper

Bradley Cooper

szül. 1975. 01. 05. (49 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Bradley Cooper 1975. január 5-én született Philadelphiában. Szülei Gloria Campano és Charles J. Cooper, van egy nővére, Holly. 1997-ben diplomázott a Georgetown Egyetemen, ezt követően New Yorkban kezdett színészetet tanulni az Actors Studio Drama School falai között. Karrierje első pár évében főleg tévés sorozatokban szerepelt.... több»
Öt fiatalt bezárnak egy házba azzal, hogy ha hat hónapig egyikük sem lép le, akkor nyernek egymillió dollárt. Azt hiszik, hogy ez a legnézettebb show a neten, míg a hat hónap vége felé felbukkan egy férfi, akit befogadnak. Tőle tudják meg, hogy ilyen show nem is létezik és ezzel kezdetét veszi a pszicho. Az Én pici szemem című horrorban Bradley Cooper játszotta a váratlanul felbukkant fickót.
#5
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
Még mielőtt a fél világot meghódította volna Ross doktorként, ő is belekóstolt a horrorba. A Return to Horror High egy egykori iskolai sorozatgyilkosságból készített filmadaptáció forgatásáról szól, aki a korábbi sorozatgyilkos a stábtagokat kezdi el levadászni. Természetesen ő sem húzta ki a film végéig, vele is végez a sorozatgyilkos.
#4
Crispin Glover

Crispin Glover

szül. 1964. 04. 20. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
A színész Bruce Glover fia, New York City-ben született és Dél-Californiában nőtt fel. 13 éves korára már saját ügynöke volt. Kezdetben TV műsorokban szerepelt, első mozis szerepe a A tanárom (1983) c. filmben volt, ezt követte a Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet (1984). Legmeghatározóbb szerepe George McFly a Vissza a... több»
A Vissza a jövőbe sztárja is szerepelt horrorban, ráadásul egy kulthorrorban. Még az időutazós kaland előtt egy évvel ő is szerepelt a Péntek 13 negyedik részében alakít egyet Jason aktuális áldozatai közül. De jelenléte a filmben nem is emiatt vált emlékezetessé, sokkal inkább a táncos jelenetéért, ami örökre beégett mindenki agyába, aki látta.
#3
Brad Pitt

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (60 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
1989-ben, ha nem is az első szerepe volt, de az egyik első, amiben főszereplő lehetett. A Kivégzős egy gagyi slasher volt, ami egy gimnáziumban játszódik, ahol valaki sorra gyilkolja a tanárokat és diákokat. A gyanú előbb Brad Pitt karakterére terelődik, majd mind inkább a haverjára.
#2
Jim Carrey

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
A gumiarcú komikus, mielőtt állati nyomozónak vagy maszkos igazságosztónak állt volna, vámpír volt. Illetve csak majdnem az lett a Csak egy harapás című horror-vígjátékban. Egy átlagos szűz tinit játszott, aki épp fűzi egy iskolatársnőjét, amikor felbukkan egy ősi vámpírnő a városban és elcsábítja.
#1
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Ő is azok közé tartozik, akikről ma már el sem hinnénk, de a '90-es évek derekán egy horrorban kezdte a karrierjét. Ő A kukorica gyermekei 3-ban debütált, amely egy borzasztó rossz film volt. A színésznőnek mindössze néhány másodperc jutott a képernyőn, ott is csak sikoltozik, szövege nem is volt. Érdekesség, hogy még csak nem is az ő sikolyát halljuk, hiszen utószinkronizálták...