Tíz színészt illetve egy színésznőt állítottam sorba azok alapján, hogy milyen színvonalon játszottak sportolókat a filmvásznon. Hozzá kell tenni, hogy sorba állítani majdnem hogy lehetetlen őket. Mindegyik lenyűgöző alakítás volt, ez igazán csak egy vélemény lehet, mindenki eldöntheti hogy számára ez mennyire igaz! Fontos azt is megemlíteni hogy a listán ténylegesen csak olyan karakterek szerepelnek, akik sportolót játszottak nem pedig trénerek az már egy másik lista lenne.

#10
Tom Hardy

Tom Hardy

szül. 1977. 09. 15. (46 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Edward Thomas Hardy 1977. szeptember 15-én született Londonban. Tanulmányait a Tower House Prep. Schoolban végezte, de színjátszást tanult a Drama Centre London és a Richmond Drama School falai közt is, ahol Anthony Hopkins volt az egyik tanára. Első filmes szerepét Az elit alakulat című minisorozatban kapta. Az áttörést azonban Ridley... több»
Warrior - A végső menet forgatása közben a színész megszenvedett a jó teljesítményért, több törést is elszenvedett.
#9
Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

szül. 1971. 06. 05. (52 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Mark Whalberg 1971. június 5-én született Bostonban, Massachusetts államban. Mark Starr zenei producer fedezte fel őt és bátyját, Donnie-t, 13 éves korában, amikor új tagokat keresett a New Kids on the Block nevű formációba. Amíg Donnie a kezdetektől örült az ajánlatnak, Mark szkeptikus volt. Ugyanis jobban szerette a bulikat, mint a... több»
Micky Ward szerepében láthatjuk a The fighter - A harcos című filmben Christian Bale oldalán.
#8
Will Smith

Will Smith

szül. 1968. 09. 25. (55 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorában... több»
Muhammad Ali kiváló megformálásáért került a listára.
#7
Cuba Gooding Jr.

Cuba Gooding Jr.

szül. 1968. 01. 02. (56 éves)
Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Cuba M. Gooding Junior 1968. január 2-án született Bronxban, New Yorkban. Édesanyja a Sweethearth énekesnője, édesapja a The Main Ingredient vokalistája. Két testévre van: Tommy szintén zenész, Omar színészi pályára lépett. A fiatal fiú már egész fiatal korában élénk érdeklődést mutatott a zene iránt, de remek táncos is volt,... több»
A szerepét a Jerry Maguire - a nagy hátraarc című filmben szóba került hogy Jamie Foxx játssza el, utólag nem bánjuk hogy nem úgy lett.
#6
Russell Crowe

Russell Crowe

szül. 1964. 04. 07. (60 éves)
Wellington, Új-Zéland
Russell Crowe 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russel már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar... több»
A következő boxoló a listán, a színész személyes kedvence a szerep.
#5
Mickey Rourke

Mickey Rourke

szül. 1952. 09. 16. (71 éves)
Schenectady, New York, U.S.
Philip Andre Rourke Jr. 1956. szeptember 16-án született a New York állam béli Schenectadyben. Tanulmányait a Lee Strasberg Intézetben folytatta. Színész karrierje 1979-ben kezdődött, amikor szerepet kapott Steven Spielberg Meztelenek és bolondok című háborús komédiájában. Nagyon hamar világszintű ismertségre tett szert,... több»
A színész nagy visszatérése A pankrátor című filmben, a legjobb férfi főszereplő jelölésig vitte őt.
#4
Hilary Swank

Hilary Swank

szül. 1974. 07. 30. (49 éves)
Lincoln - Nebraska - Amerikai Egyesült Államok
Hilary Ann Swank 1974. július 30-án született, Lincolnban, Nebraskában, az Egyesült Államokban. 6 éves volt, amikor családja a washingtoni Bellinghambe költözött. Hilaryt a színészkedés mellett a sport is érdekelte, úszott és gimnasztikázott, de már gyerekként komolyan foglalkozott a színjátszással is. Iskolai darabokban és... több»
Maggiet nem más mint Clint Eastwood edzette a Millió dolláros baby című filmben.
#3
Christian Bale

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Lenyűgöző átalakulása, a legjobb férfi mellékszereplő díjához juttatta.
#2
Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

szül. 1946. 07. 06. (77 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Michael Sylvester Gardenzio Stallone, becenevén Sly, 1946. július 6-án született New Yorkban, egy emigráns olasz család gyermekeként. Ereiben olasz, orosz és francia vér is csörgedezik. Születésekor egy komplikáció következtében arcának bal fele lebénult. Szülei kilenc éves korában elváltak, ezt követően sokat költöztek, ezért... több»
A harmadik személy, akit egyszerre jelöltek forgatókönyv írásért, és film szerepért is, Charles Chaplin és Orson Welles után. Rocky.. Rocky.. Rocky..
#1
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (80 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»
Jake La Motta megformálásáért, a legjobb férfi főszereplő díját kapta meg.