10 kiváló színész játékában elevenül meg egy-egy világsztár, híres vagy ismert ember. Az alakítások nagy része Oscar-díjat kapott.

#10
Geoffrey Rush

Geoffrey Rush

szül. 1951. 07. 06. (72 éves)
Toowoomba, Queensland, Ausztrália
Geoffrey Rush 1951. július 6-án született az ausztráliai Toowoombában, szülei válása után azonban Brisbane-be költöztek. Már nagyon fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás iránt, így kétség sem férhetett hozzá, hogy milyen irányba fogja magát képezni. A diploma megszerzése után Párizsba költözött, hogy színjátszást... több»
A Karib-tenger kalózai és A király beszéde között 2005-ben Peter Sellersként ragyogott Geoffrey Rush, a Peter Sellers élete és halála c. filmben, de ha róla beszélünk, akkor a Ragyogj c. klasszikust is említenünk kell.
#9
Ben Kingsley

Ben Kingsley

szül. 1943. 12. 31. (80 éves)
Scarborough, Yorkshire, England, Egyesült Királyság
Sir Ben Kingsley Krishna Pandit Bhanji néven született 1943. december 31-én Yorkshire-ben, az Egyesült Királyság területén. Édesapja indiai származású orvos, míg édesanyja modell volt. Az apai hivatás folytatására készült, ám a Lear király színházi előadásának hatására a színészet felé fordult. Apai javaslatra változtatta... több»
Ha Kingsley-ről van szó, mi másról beszélhetnénk, mint a 80-as évek klasszikusáról, a Gandhiról. E film címszerepében tündökölt a remek Ben Kingsley, játékáért Oscar-díjat kapott.
#8
Daniel Brühl

Daniel Brühl

szül. 1978. 06. 16. (45 éves)
Barcelona, Barcelona, Catalonia, Spanyolország
Daniel César Martin Brühl Goználes Domingo 1978. június 16-án született Barcelonában, Spanyolországban. Édesapja, Hanno Brühl filmrendező révén német, édesanyja, révén spanyol származású. Két testvére van, Oliver és Miriam. Daniel multikulturális családban nőtt fel – a színész négy nyelven, németül, spanyolul, katalánul... több»
A XXI. század egyik legkedveltebb filmje a Hajsza a győzelemért volt, ebben Daniel Brühl Niki Laudaként varázsolta el nézők millióit.
#7
Eddie Redmayne

Eddie Redmayne

szül. 1982. 01. 06. (42 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Edward John David „Eddie” Redmayne 1982-ben született Londonban. Angol színész, modell, énekes. Művészettörténetet tanul a Trinity College-ban, Cambridge-ben. 2002-ben volt a színházi debütálása a londoni Shakespeare’s Globe-ban, ahol a Vízkereszt vagy amit akartok című Shakespeare drámában láthatta őt a nagyközönség. A... több»
Stephen Hawking megformálása 2015-ben az egyik leggyakoribb filmes témává vált, s tette Eddie Redmayne-t nagy színésszé.
#6
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
Egyik legismertebb alakítása a 90-es évekből Chaplin megformálása, gyermekkorom egyik legnagyobb filmélménye lett, Downey Jr. eszméletlen játékának köszönhetően.
#5
Jamie Foxx

Jamie Foxx

szül. 1967. 12. 13. (56 éves)
Terrell, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jamie Foxx, eredeti nevén Eric Marlon Bishop 1967. december 13-án született az egyesült államokbeli Terrellben. 7 hónapos korától, szülei válását követően édesanyja fogadott szülei nevelték tovább. 5 évesen zongorázni tanult, majd a United States International Universityn tanult zeneszerzést. Nevét azért változtatta a nőies... több»
Ray Charlesként mindenkit elkápráztatott 2004-ben, bebizonyította, hogy mennyire jól is tud játszani.
#4
Marion Cotillard

Marion Cotillard

szül. 1975. 09. 30. (48 éves)
Paris, Franciaország
Marion Cotillard 1975. szeptember 30-án született Párizsban, Franciaországban. Jean-Claude Cotillard színész, rendező és Niseema Theillaud színésznő és drámatanár egyik gyermekeként. Két testvére van. A szülei foglalkozását tekintve nem meglepő, hogy Marion is a színészkedésre adta a fejét – már gyerekkorában szerepelt apja... több»
2008-ban Edith Piaf megformálásáért kapott Oscar-díjat Marion Cotillard, minden idők egyik legszebb és legérzelmesebb alakítását prezentálta. Ki nézte volna ki ezt 2007 előtt a "taxis csajából"??? Napjaink egyik legkiválóbb drámai színésznőjévé vált - többnyire e szerep segítségével.
#3
Helen Mirren

Helen Mirren

szül. 1945. 07. 26. (78 éves)
London, England
Helen Mirren (eredeti nevén Ilyena Lydia Vasilievna Mironoff) 1945. július 26-án született Londonban, Nagy-Britanniában. Orosz származása ellenére nem beszél oroszul, ám folyékonyan beszél franciául. Egyike a kiemelkedő brit színészeknek. Már a középiskolában különböző iskolai rendezvényekben szerepelt. Karrierjét olyan... több»
A királynő című filmben II. Erzsébet alakításáért számos díjat átvehetett Helen Mirren, nem véletlenül!!! Ez a szerep koronázta meg Helen Mirren karrierjét.
#2
Bruno Ganz

Bruno Ganz

szül. 1941. 03. 22. - elhunyt 2019. 02. 16.
Zürich-Seebach, Svájc
Bruno Ganz 1942. március 22.-én született Zürichben, Svájcban. Svájci színész, kiemelkedő alakja a német nyelvű filmek és televíziós filmeknek közel 50 éve. Apja svájci mérnök, míg édesanyja olasz származású. Ganzot sok kritikus elismerte amikor is Adolf Hitlert alakította, az Oscar Díjra jelölt A bukás – Hitler utolsó... több»
Rengeteg filmet készítettek, melynek főhőse, mellékszereplője Adolf Hitler volt, sokan játszották el (még Anthony Hopkins is), azonban Bruno Ganz alakításában életre kel a 30-as, 40-es évek nagy diktátora. Ha lehet ilyet mondani, A bukás az egyik legkiválóbb háborús-életrajzi film.
#1
Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman

szül. 1967. 07. 23. - elhunyt 2014. 02. 02.
Fairport - New York - Amerikai Egyesült Államok
Philip Seymour Hoffman 1967. július 23-án a New York állam béli Fairpontban született.  Kilenc éves volt, amikor szülei elváltak. Hoffmann már fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás felé, így egyértelmű volt számára, hogy beadja jelentkezését a New York-i Egyetemre, ahol 1989-ben dráma szakon szerzett... több»
Truman Capote, a fantasztikus író bőrébe bújt 2005-ben Hoffman, s nemcsak jól eljátszotta Capote-t, hanem Capote-vé vált, és ez nem kis szó. Hitelesen alakítja az 50-es, 60-as évek irodalmi- és közéletének egyik legjelentősebb alakítását. Egy tökéletes drámában láthatjuk a filmtörténet egyik legkiválóbb alakítását.