#10
Viola Davis

Viola Davis

szül. 1965. 08. 11. (58 éves)
Saint Matthews - Dél-Karolina - Amerikai Egyesült Államok
Viola Davis 1965. augusztus 11-én született Dél-Karolinában. Édesanyja gyári munkásként (emellett civil aktivista is volt), míg édesapja lovászként dolgozott. Születése után a család hat gyermekével együtt Rhode Island-ra költözött. Nagy szegénységben nőtt fel. A színjátszást a Central Falls High School-ban szerette meg, majd... több»
#9
Octavia Spencer

Octavia Spencer

szül. 1972. 05. 25. (51 éves)
Montgomery - Alabama - Amerikai Egyesült Államok
Octavia Lenora Spencer 1972. május 25-én született az alabamai Montgomeryben, hatodikként a hét gyermek közül. Édesanyja szobalányként dolgozott. 1988-ban fejezte be tanulmányait Jefferson Davis High School-ban, majd két évig az Auburn Montgomery bölcsészkarán, drámatagozaton tanult. Diplomát a Auburn University-n szerzett. Első... több»
#8
Eddie Murphy

Eddie Murphy

szül. 1961. 04. 03. (63 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Eddie Murphy 1961. április 3-án született New Yorkban, édesapja amatőr komikus volt. 15 évesen saját szövegeket írt előadásaihoz. 1982-ben és 1987-ben saját stand-up albumot adott ki. A ’80-as évek elején a Saturday Night Live-ban is rendszeresen fellépett, 1982-ben pedig a 48 óra című filmmel debütált a mozivásznon Nick Nolte... több»
#7
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg

szül. 1955. 11. 13. (68 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Whoopi Goldberg, eredeti nevén Caryn Johnson egész fiatalon vonzódott a színészet iránt, és már nyolc évesen a New York-i Helena Rubinstein Children’s Theatre színpadán játszott. A kiváló hangi adottságokkal rendelkező színésznő a ’70-es évek elején már a Broadway színpadán játszott olyan sikeres musicalekben, mint a Hair, a... több»
#6
Gabourey Sidibe

Gabourey Sidibe

szül. 1983. 05. 06. (40 éves)
Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Gabourey Sidibe, amerikai színésznő, 1983. május 6-án született New Yorkban. Édesanyja Alice Tan Ridley, gospel énekes, aki jelentkezett az „America’s Got Talent”-be 2010-ben. Édesapja Ibnou Sinige, szenegáli származású taxisofőr. Sidibe a nagynénjével, a híres feminista aktivistával, Dorothy Pitman Hughes-el élt. A Borough of... több»
#5
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
#4
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
#3
Will Smith

Will Smith

szül. 1968. 09. 25. (55 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorában... több»
#2
Denzel Washington

Denzel Washington

szül. 1954. 12. 28. (69 éves)
Mount Vernon, New York, Amerikai Egyesült Államok
Denzel Washington 1954-ben született Mount Vernonban, New York államban. Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, Los Angelesben él. Az érettségi után újságírást tanult a Fordham Egyetemen, de a diploma megszerzése után San Franciscóba ment, ahol az Amerikai Színházi Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Egy évvel... több»
#1
Morgan Freeman

Morgan Freeman

szül. 1937. 06. 01. (86 éves)
Memphis, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Morgan Freeman 1937. június elsején született Tenesse-ben, és a Los Angeles-i tanulmányai után több évet szolgált az Amerikai Légierőnél gépészként, ahol azt tervezte, hogy vadászpilótaként épít karriert, de végül a színészet mellett döntött (emellett megszerezte a pilóta-engedélyét is). Saját bevallása szerint döntésére... több»