Hírességek, akik gyermeke(ke)t fogadtak örökbe

Számtalanszor hallhattuk már azt, hogy a hollywoodi sztároknak sokkal könnyebb boldogulniuk az életben. Az alábbi összeállításunkban viszont tíz olyan ikont mutatunk be, akik rendkívüli törődésről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy árva gyermekeket fogadtak örökbe.

#10
Jim Caviezel

Jim Caviezel

szül. 1968. 09. 26. (55 éves)
Mount Vernon - Washington - Amerikai Egyesült Államok
Jim Caviezel 1968. szeptember 26-án született Mount Vernonban, az Egyesült Államokban. Édesanyja korábban színésznő, apja pedig hátgerincorvos volt. Három lány- és egy fiútestvére van, ereiben svájci, szlovák és ír vér keveredik. Aktívan kosárlabdázott Seattle-ben, egy sérülést követően otthagyta a Bellevue College-t, és a... több»
A színész és felesége, Kerri három rákos gyermeket fogadott örökbe Kínából. A színész egy interjúban így mesélt a most 22 éves Boról, a 20 éves Lynről és a 11 éves Davidről: "Segíteni akartam... Ők késztetnek arra, hogy jobb ember legyek. A szeretet egy döntés."
#9
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Az Oscar-díjas színésznő 2012-ben fogadta örökbe fiát, Jacksont. Az egykori arkansasi bíró, aki az interneten részleteket tett közzé Theron magán-örökbefogadásáról, önként lemondott ügyvédi engedélyéről, hogy elkerülje a fegyelmi tárgyalást, miután egy másik, nem kapcsolódó ügyben vesztegetésért elítélték. Lányát, Augustot 2015-ben fogadta örökbe.
#8
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
Az egykor hollywoodi álompárként emlegetett Tom Cruise és Nicole Kidman két közös gyermeket fogadtott örökbe. A válás után a gyerekek felügyeleti joga Cruise-nál maradt, a pletykák szerint mindannyian a szcientológiai egyház tagjai.
#7
Sharon Stone

Sharon Stone

szül. 1958. 03. 10. (66 éves)
Meadville, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Sharon Stone 1958. március 10-én született a Pennsylvania állambeli Meadville-ben. Szülei Joseph és Dorothy Stone. A szőke színésznő irodalom szakon végzett az Edinborough State University-n Pennsylvaniában, majd később más művészetek felé kezdett kacsintgatni. Karrierjét modellként kezdte, megnyerte a Miss Crawford Country... több»
Miután 1998-ban feleségül ment Phil Bronsteinhez, a pár 2000-ben örökbe fogadott egy kisfiút, Roan Joseph-et. Miután elváltak, Bronstein kapta az elsődleges felügyeleti jogot, a színésznő pedig a láthatási jogot. Stone 2005-ben örökbe fogadta második fiát, Laird Vonne-t, majd 2006-ban harmadik fiát, Quinn Kellyt.
#6
Meg Ryan

Meg Ryan

szül. 1961. 11. 19. (62 éves)
Fairfield - Connecticut - Amerikai Egyesült Államok
Margaret Mary Emily Anne Hyra 1961. november 19-én született a connecticuti Fairfieldben, tanár szülők gyermekeként nőtt fel, és bár újságíró akart lenni, Meg Ryan néven Hollywood egyik babaarcú, romantikus hősnőjeként szerzett magának hírnevet. Meg Bethelben érettségizett, New Yorkban újságírásból diplomázott, és kisebb... több»
A színésznőnek és Dennis Quaidnek már volt egy közös fiuk, Jack Henry Quaid színész, amikor 2007-ben úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak egy 14 hónapos kínai kislányt, akinek a Daisy True nevet adták.
#5
Hugh Jackman

Hugh Jackman

szül. 1968. 10. 12. (55 éves)
Sydney, New South Wales, Ausztrália
Hugh Michael Jackman 1968. október 12-én született Sydneyben, Ausztráliában. Szülei, Chris Jackman és Grace Watson angol származásúak, öt gyermekük van, Hugh a legfiatalabb közülük. A színész a University of Technology Sydney-n végzett újságírás szakon, majd a Western Australian Academy of Performing Arts dráma szakán folytatta... több»
Jackman elmondta, hogy feleségével, Deborra-Lee Furness színésznővel tudatosan döntöttek amellett, hogy gyermekeket fogadjanak örökbe. "A motivációnk az örökbefogadás mögött a szükség kérdése volt"  - mondta a színész egy 2018-ban adott interjúban. A pár a ma 22 éves Oscart és 14 éves Avát fogadta örökbe.
#4
Viola Davis

Viola Davis

szül. 1965. 08. 11. (58 éves)
Saint Matthews - Dél-Karolina - Amerikai Egyesült Államok
Viola Davis 1965. augusztus 11-én született Dél-Karolinában. Édesanyja gyári munkásként (emellett civil aktivista is volt), míg édesapja lovászként dolgozott. Születése után a család hat gyermekével együtt Rhode Island-ra költözött. Nagy szegénységben nőtt fel. A színjátszást a Central Falls High School-ban szerette meg, majd... több»
Az Oscar-díjas színésznő 2011-ben fogadta örökbe Genesist. Az InStyle magazinnak adott interjúban pedig sokakat buzdított az örökbefogadásra. "Rengeteg gyereknek van szüksége szülőkre, és olyan sokan szeretnénk anyává válni" - mondta a színésznő. 
#3
Ty Burrell

Ty Burrell

szül. 1967. 08. 22. (56 éves)
Grants Pass, Oregon, Amerikai Egyesült Államok
Tyler Gerald Burell 1967. augusztus 22-én született az amerikai Oregonban. Applegate-ben nőtt fel. Édesanyja tanár, édesapja családterapeuta. Felmenői révén német és angol gyökerekkel rendelkezik. Középiskolai tanulmányai során az iskolai focicsapat tagjaként számos elismerésben részesült, ám az érettségit követően egészen... több»
A Modern család sztárja és felesége, Holly 2000-ben házasodtak össze. Lányukat, Frances-t tíz évvel később fogadták örökbe. 2012. márciusában pedig örökbe fogadták második lányukat.
#2
Sandra Bullock

Sandra Bullock

szül. 1964. 07. 26. (59 éves)
Arlington County - Virginia - Amerikai Egyesült Államok
Sandra Anette Bullock 1964. július 26-án született a virginiai Arlingtonban. Apja John Bullock (énektanár), anyja Helga Meyer (német operaénekesnõ). Tizenkét éves koráig élt Németországban. Folyékonyan beszél németül, így szerepeit általában saját maga szinkronizálja a német nyelvterületekre. A középiskoláit már az Egyesült... több»
Az Oscar-díjas színésznő egy interjúban árulta el, hogy ő és férje, Jesse James gyermeket szeretnének örökbefogadni. Louis 2010 januárjában lett a család tagja. Négy hónappal később a házaspár elvált, a színésznő pedig örökbe fogadott egy kislányt, Lailát.
#1
Angelina Jolie

Angelina Jolie

szül. 1975. 06. 04. (48 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Angelina Jolie 1975. június 4-én született Los Angelesben. Színészcsaládból származik: szülei, keresztszülei és testvére egyaránt színészek. Jolie német és szlovák felmenőkkel rendelkezik. Tanulmányait a neves Lee Strasberg Színházi Intézetben folytatta. 14 évesen otthagyta az iskolát, és modellként kezdett el dolgozni, azonban... több»
Jolie 2002-ben fogadta örökbe első gyermekét, Maddoxot, majd 2005-ben Zaharát Etiópiából. Még ebben az évben felröppent a hír, hogy Pitt mindkét gyermek örökbefogadását tervezi, így 2006-ban a gyerekek vezetéknevét Jolie-Pittre változtatták. Egy évvel később Jolie egyedülálló szülőként fogadta örökbe fiát, Paxet. 2014. augusztusi esküvőjük idején Pitt mindhárom gyermeket jogilag is örökbe fogadta. A válás után állítólag mind a hat gyermekük felügyeleti joga (a párnak három közös gyermeke is van) az egyik nagy oka annak, hogy a válóper sokáig elhúzódott.