10 hollywoodi sztár, aki teljesen megváltoztatott egy filmszerep után

Számos alkalommal hallhattunk már arról, hogy egy-egy szerep megrofmálása érdekében a legnagyobb hollywoodi sztárok szinte bármilyen mélységekig hajlandóak elmerülni a karakter jellemvilágában. Arról azonban már ritkábban esik szó, hogy egy szerep mennyire lehet kihatással kedvenceink életére. Íme tehát 10 olyan hollywoodi ikon, akinek élete teljesen megváltozott egy filmszerep után.

#10
Don Cheadle

Don Cheadle

szül. 1964. 11. 29. (59 éves)
Kansas City, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
Donald Frank Cheadle, Jr. 1964. november 29-én született Kansas városában. Édesapja klinikai pszichológus, édesanyja bankigazgató. Van egy öccse, Colin és egy húga, Cindy. 1982-ben érettségizett a denveri East High School falain belül, majd felvételt nyert a California Institute of the Arts drámatagozatára. Első jelentősebb... több»
A Hotel Ruanda után Cheadle könyvet írt a dárfúri népirtásról.
#9
Brie Larson

Brie Larson

szül. 1989. 10. 01. (34 éves)
Sacramento - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Brianne Sidonie Desaulniers, ismertebb nevén Brie Larson 1989. október 1-én született Sacramentóban, az Egyesült Államokban. Már hat éves korától színészkedni tanult, tehetsége olyannyira szembetűnő volt, hogy ő lett a San Franciscó-i American Conservatory Theater valaha volt legfiatalabb diákja. Pályafutását a kétezres évek... több»
A szoba című filmben vállalt szerepe után a színésznő a aktivistaként kiállt a szexuális erőszak áldozatai mellett.
#8
Geena Davis

Geena Davis

szül. 1956. 01. 21. (68 éves)
Wareham, Massachusetts, U.S.
Virginia Elizabeth "Geena" Davis 1956 január 21-én született Warehamben, Massachusetts államban Lucille Cook és William F. Davis lányaként. Édesanyja tanársegéd, míg édesapja építészmérnök volt, akik mind a ketten egy kis városból, Vermontból származtak. Egy fiútestvére született Danforth. Davis elég korán elkezdett... több»
Thelma és Louise-ban vállal szerepe után a színésznő alapítványt hozott létre a nemi egyenlőségekért.
#7
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
Tony Stark megformálása után Robert Downey Jr. megalapította a The Footprint Coalition techcéget, amely környezetóvó csúcstechnológiák kifejlesztését tűzte ki célul.
#6
Jennifer Garner

Jennifer Garner

szül. 1972. 04. 17. (52 éves)
Houston - Texas - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Anne Garner 1972. április 17-én született Houstonban. Édesanyja angoltanár, édesapja vegyész. Egy nővére és egy húga van. Már fiatalkorában vonzotta a színpad, kilenc évig balettozott, egyetemi tanulmányait mégis a Denison University kémia szakán kezdte meg. Hamar rájött azonban, a tudomány világa helyett inkább a... több»
Csoda a mennyből forgatása után a színésznő saját állítása szerint Garner újra hívő ember lett.
#5
Cameron Diaz

Cameron Diaz

szül. 1972. 08. 30. (51 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt... több»
A színésznő megnagyobbította a melleit a Rossz tanárban vállalt szerepe után.
#4
Angelina Jolie

Angelina Jolie

szül. 1975. 06. 04. (48 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Angelina Jolie 1975. június 4-én született Los Angelesben. Színészcsaládból származik: szülei, keresztszülei és testvére egyaránt színészek. Jolie német és szlovák felmenőkkel rendelkezik. Tanulmányait a neves Lee Strasberg Színházi Intézetben folytatta. 14 évesen otthagyta az iskolát, és modellként kezdett el dolgozni, azonban... több»
 A Tomb Raider forgatása után a színésznő mindent megtett, hogy felhívja a figyelmet a Kambodzsában uralkodó embertelen körülményekre.
#3
James Cromwell

James Cromwell

szül. 1940. 01. 27. (84 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
James Oliver Cromwell 1940. január 27-én született Los Angelesben, Kaliforniában, és Manhattanben, New Yorkban nőtt fel. A híres filmes családból származó James édesanyja a színésznő Kay Johnson, édesapja pedig a McCarthy-korszar alatt feketelistára kerülő rendező, producer és színész, John Cromwell volt. James a Middlebury... több»
Babe című főszerepe után a színész áttért a vegetariánus életmódra.
#2
Jason Segel

Jason Segel

szül. 1980. 01. 18. (44 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jason Jordan Segel 1980. január 18-án született Los Angelesben, Kaliforniában. Apja ügyvéd, aki orosz, lengyel és osztrák felmenőkkel rendelkezik, anyja pedig angol, skót, ír és francia származású háztartásbeli. Van egy féltestvére, Adam, és egy húga, Alison. Jason a St. Matthew's Parish Schoolba és a Harvard-Westlake Schoolba... több»
Lepattintva című főszereplőjéhez hasonlóan a színész megírta a Muppets forgatókönyvét.
#1
Mickey Rourke

Mickey Rourke

szül. 1952. 09. 16. (71 éves)
Schenectady, New York, U.S.
Philip Andre Rourke Jr. 1956. szeptember 16-án született a New York állam béli Schenectadyben. Tanulmányait a Lee Strasberg Intézetben folytatta. Színész karrierje 1979-ben kezdődött, amikor szerepet kapott Steven Spielberg Meztelenek és bolondok című háborús komédiájában. Nagyon hamar világszintű ismertségre tett szert,... több»
A hallgatag bunyósban vállalt szerepe után Mickey Rourke maga mögött hagyta a filmszakmát, hogy boxolói karrierbe kezdhessen.