10 hollywoodi sztár, akinek (eddig) Te sem tudtad az igazi nevét

Hollywoodban kétségtelenül fontos szerepe van egy jól csengő névnek, amely akár a hírnévhez vezető utat is megkönnyítheti. Alábbi összeállításunkban tíz olyan sztárt gyűjtöttünk össze, akik szakmai vagy épp magánéleti okokból voltak kénytelenek megváltoztatni a nevüket, ráadásul akad közöttük olyan is, aki valójában nemesi családból származik.

#10
Olivia Wilde

Olivia Wilde

szül. 1984. 03. 10. (40 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Olivia Wilde 1984. március 10-én született New Yorkban, Olivia Jane Cockburn néven. Szülei, Leslie Cockburn és Andrew Cockburn újságírók, egy nővére van, Chloe, és egy fiatalabb öccse, Charlie. A színésznő tanulmányai alatt Oscar Wilde előtti tisztelgésből vette fel az író vezetéknevét. Olivia Washingtonban és Andoverben tanult,... több»
Olivia Jane Cockburn felmenői között számos újságíró található, a színésznő elmondta, hogy édesanyja bátorítatta őt arra, hogy válasszon egy szerzői nevet, így esett a választása a Wilde-ra, amelyet a neves író, Oscar Wilde tiszteletére vett fel.
#9
Julianne Moore

Julianne Moore

szül. 1960. 12. 03. (63 éves)
Fayetteville, Észak-Karolina, Amerikai Egyesült Államok
Julie Anne Smith 1961. december 3-án született az észak-karolinai Fayetteville-ben. Szülei a hadseregnél szolgáltak, édesanyja pszichológus volt, jogász édesapja hadbíró. A család tucatszor költözött egyik támaszpontról a másikra, majd Julie kikötött a Bostoni Egyetem előadóművészi szakán. A diploma után New Yorkba... több»
Julie Anne Smith-ként anyakönyvezték, miután azonban a színésznő csatlakozott a Screen Actors Guild nevű szakszervezethez, kénytelen volt megváltoztatni a nevét, mivel a tagok között már volt egy Julie Smith és egy Julie Anne Smith nevű hölgy is.
#8
Meg Ryan

Meg Ryan

szül. 1961. 11. 19. (62 éves)
Fairfield - Connecticut - Amerikai Egyesült Államok
Margaret Mary Emily Anne Hyra 1961. november 19-én született a connecticuti Fairfieldben, tanár szülők gyermekeként nőtt fel, és bár újságíró akart lenni, Meg Ryan néven Hollywood egyik babaarcú, romantikus hősnőjeként szerzett magának hírnevet. Meg Bethelben érettségizett, New Yorkban újságírásból diplomázott, és kisebb... több»
A színésznő a Margaret Mary Emily Anne Hyra névvel egész biztosan nehezebben érvényesült volna a filmes szakmában, a fáma szerint eredeti nevét nagymamája után kapta.
#7
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
Minden leendő hollywoodi sztárnak kell egy jó művésznév, arról azonban már kevesen tudnak, hogy Mark Sinclair akkor "kapta meg" a Diesel nevet, mikor fáradhatatlan kidobóként dolgozott New Yorkban.
#6
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg

szül. 1955. 11. 13. (68 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Whoopi Goldberg, eredeti nevén Caryn Johnson egész fiatalon vonzódott a színészet iránt, és már nyolc évesen a New York-i Helena Rubinstein Children’s Theatre színpadán játszott. A kiváló hangi adottságokkal rendelkező színésznő a ’70-es évek elején már a Broadway színpadán játszott olyan sikeres musicalekben, mint a Hair, a... több»
Noha a Goldberg egy régi családi név, Caryn Elaine Johnson egy interjúban árulta el, hogy a "Whoopie" valójában egy kifejezés, amely egy alkalommal a színpadon véletlenszerűen eleresztett szellentésére utal.
#5
Diane Keaton

Diane Keaton

szül. 1946. 01. 05. (78 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Diane Hall 1946. január 5-én született Los Angelesben. Apja, Jack Hall mérnök, anyja, Dorothy Keaton fényképész volt. 1965-től egy dráma tagozatos főiskolán, a Santa Anán tanult. Filmes karrierjének első komoly sikerét A keresztapa (1972) című filmmel érte el, melyben Kay Adams szerepében láthattuk. Woody Allen már 1970-ben... több»
Diane Hall azután volt "kénytelen" megváltoztatni a vezetéknevét, hogy csatlakozott a Actors 'Equity szakszervezethez, mivel a tagok között már volt egy Diane Hall nevű hölgy.
#4
Jamie Foxx

Jamie Foxx

szül. 1967. 12. 13. (56 éves)
Terrell, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jamie Foxx, eredeti nevén Eric Marlon Bishop 1967. december 13-án született az egyesült államokbeli Terrellben. 7 hónapos korától, szülei válását követően édesanyja fogadott szülei nevelték tovább. 5 évesen zongorázni tanult, majd a United States International Universityn tanult zeneszerzést. Nevét azért változtatta a nőies... több»
Eric Marlon Bishop egy könnyebben megjegyezhető nevet szeretett volna magának a showbizniszben, a Jamie tökéletes választásnak tűnt, azt viszont már kevesen tudják, hogy vezetéknevét Redd Foxx, a legendás humorista tiszteletére vette fel.
#3
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
A színésznő Jeruzsálemben látta meg a napvilágot, szülei pedig a Neta-Lee Hershlag nevet adták neki. Magánéletét azonban mindig is szerette volna a lehető legnagyobb titokban tartani, ezért választott egy "művésznevet" a későbbiekben.
#2
Demi Moore

Demi Moore

szül. 1962. 11. 11. (61 éves)
Roswell, New Mexikó, US
Demi Moore 1962. november 11-én született Új-Mexikóban. Nem volt könnyű gyermekkora, állandó problémákkal küzdött az iskolában, édesapja munkanélküli szerencsejáték-függő volt, aki nem szentelt túl sok figyelmet lányának. Apja elhagyta a családot, édesanyja újra férjhez ment, de továbbra is nehéz anyagi körülmények... több»
Demi Moore egy interjúban árulta el, hogy Demi Gene Guynesként anyakönyvezté, miután azonban megtudta, hogy valódi édesapja nem Danny Guynes, hanem egy Charles Harman nevű férfi, megváltoztatta leánykori nevét.
#1
Helen Mirren

Helen Mirren

szül. 1945. 07. 26. (78 éves)
London, England
Helen Mirren (eredeti nevén Ilyena Lydia Vasilievna Mironoff) 1945. július 26-án született Londonban, Nagy-Britanniában. Orosz származása ellenére nem beszél oroszul, ám folyékonyan beszél franciául. Egyike a kiemelkedő brit színészeknek. Már a középiskolában különböző iskolai rendezvényekben szerepelt. Karrierjét olyan... több»
A színésznő orosz nemesi családból származik, Ilynea Lydia Mironoff névvel látta meg a napvilágot. Édesapja közvetlenül lánya születése után változtatta meg a nevét Mirrenre, miután a család Angliában telepedett le.