10 sztár, aki élete legrosszabb döntését hozta

Számos oka lehet annak, hogy egy hollywoodi sztár egyszerűen nemet mond egy szerepre, és persze előre senki sem tudja teljes magabiztossággal megjósolni egy adott produkció sikerét, ezek a sztárok saját későbbi elmondásuk szerint azonban hatalmas hibát követtek el, hogy nem vállalták a számukra lentebb említett megbízást. Már csak az a kérdés, hogy ők vajon tudták-e volna hozni ugyanazt az alakítást, amelyet végül "utódaik" igen.

#10
Nicolas Cage

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Egy biztos: A pankrátor újabb áttörést hozott volna Cage karrierjében, a színész azonban passzolta a film főszerepét, miután azzal kellett szembesülnie, hogy képtelen lenne annyira kipattintani magát, mint Mickey Rourke.
#9
Molly Ringwald

Molly Ringwald

szül. 1968. 02. 18. (56 éves)
Roseville, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Molly Kathleen Ringwald színésznő, énekesnő és író a kaliforniai Roseville-ben született 1968. február 18-án. Édesanyja szakácsnő, édesapja zongorista volt. Két testvére van: Elizabeth és Kelly. Gyermekként színielőadásokban vett részt, majd a későbbiekben közreműködött édesapja Fulton Street Jazz Band nevű zenekarával ... több»
A nyolcvanas évek üdvöskéje, Molly Ringwald számos felkérést kapott annak idején, így könnyűszerrel válogathatott a szerepek között. Így történt, hogy a Micsoda nő szerepét passzolta, Vivian karaktere viszont egy Oscar-díj jelölést hozott Julia Roberts számára.
#8
John Travolta

John Travolta

szül. 1954. 02. 18. (70 éves)
Englewood, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
John Travolta 1954. február 18-án született a New Jersey állam béli Englewoodban, az Egyesült Államokban. Ereiben ír és olasz vér csörgedezik. Édesapja gumiabroncs javító műhelyt üzemeltetett, édesanyja táncos és színésznő volt. Ő íratta be fiát egy New York-i drámaiskolába, és John már tizenhat évesen megkapta első profi... több»
A színész egy későbbi interjúban elismerte, hogy nagy hiba volt nemet mondania a Forrest Gump címszerepére, bár az ugyanabban az évben megjelent Ponyvaregény még így is újra a csúcsra repítette őt, az persze ma már kérdéses, hogy ő is megkná-e érte az Oscar-díj jelölést.
#7
Chevy Chase

Chevy Chase

szül. 1943. 10. 08. (80 éves)
Woodstock , New York
Cornelius Crane "Chevy" Chase 1943. október 8-án született Manhattanben. Művészcsaládból származott: édesapja, Edward Tinsley Chase könyvkiadással foglalkozott, míg édesanyja, Cathalene Parker zongoraművész volt. A Bard College-on szerzett angolból diplomát. Felsőfokú tanulmányai alatt rockbandát alapított; egy lemezük meg is... több»
Chevy Chase szinte már legendás arról, hogy képes lecsúszni a legjobb szerepekről, az Amerikai szépség akár egy Oscar-díjat is hozhatott volna a számára, bár azt ma már sosem tudjuk meg, milyen is lett volna az ő Lester Burnham alakítása Kevin Spacey helyében.  
#6
Matt Damon

Matt Damon

szül. 1970. 10. 08. (53 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Matt Damon 1970-ben született Massachusettsben. A Cambridge Rindge and Latin Schoolban érettségizett le, egyetemi tanulmányait a Harvardon folytatta. 2005 óta házas, felesége Luciana Bozán Barroso, három gyermeket nevelnek.   Több kisebb szerepet követően karrierjében az áttörést a Good Will Hunting (1997) hozta meg. A film... több»
Bár Matt Damon népszerűsége aligha szenvedett csorbát, hogy nem vállalta Harvey Dent szerepét A sötét lovagban, a színész elmondása szerint egyszerűen képtelen volt összeegyeztetni a forgatási időpontokat azokban a hetekben, pedig nagyon szívesen vállalta volna a megbízást.
#5
Tom Selleck

Tom Selleck

szül. 1945. 01. 29. (79 éves)
Detroit, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Thomas William Selleck 1945. január 29-én született Detroitban, Michigan államban. Édesanyja, Martha Jagger háztartásbeli, édesapja Robert Dean Selleck ingatlan befektető volt. Ereiben angol, ír, skót és német vér is csörgedezik. Két fivére és egy nővére van. Még gyerek volt, amikor családjával Sherman Oaksba költözött... több»
Igazán nem hibáztathatjuk a színészt, hogy lemondott Az elveszett frigyláda fosztogatói főszerepéről, mivel a Magnum című sorozatban való szereplése miatt a Universal producerei nem engedélyezték, hogy más projektben is részt vegyen.
#4
Will Smith

Will Smith

szül. 1968. 09. 25. (55 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorában... több»
A színész a Vadiúj vadnyugat forgatása miatt nem tudta vállalni Neo szerepét a Mátrixban, amely lássuk be, hatalmas ziccer lehetett volna a karrierjében, egy későbbi interjúban Smith azonban elmondta, hogy szerinte az ő alakítása tönkrevágta volna Lily és Lana Wachowski rendezését.
#3
Dougray Scott

Dougray Scott

szül. 1965. 11. 25. (58 éves)
Glenrothes, Fife, Skócia, Egyesült Királyság
Stephen Dougray Scott skót színész 1965. november 25-én látta meg a napvilágot Glenrothes városában. Édesanyja, Elma ápolónő, míg édesapja Alan Scott szintén színész és ügynök. Francia származású nagymamája után kapta művésznevét. Tanulmányait az Auchmuty középiskolában végezte, és beiratkozott egy alapítványi... több»
Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy Hugh Jackmanen kívül bárki más is alakíthatta volna Rozsomákot az X-Men filmekben, pedig Dougray Scott számára is felajánlották azt. Scott azonban szívesebben mondott igent a M: I-2 rosszfiújának szerepére.
#2
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (67 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
Tom Hanks A remény rabjai forgatásai idején épp a Forrest Gumpon dolgozott, és bár ez utóbbi szerepvállalása egy Oscar-díjat is hozott a számára, azt azért ne felejtsük el, hogy Tim Robbins a mai napig remekül profitál Andy Dufresne szerepéből.
#1
Sean Connery

Sean Connery

szül. 1930. 08. 25. - elhunyt 2020. 10. 31.
Fountainbridge, Edinburgh
Sean Connery 1930. augusztus 25-én született a skóciai Edinburgh-ben. Szülei munkások voltak, Connery apai ágon ír származású. Tejesemberként dolgozott mielőtt a besorozták volna tengerészethez, ekkor készült a „Scotland Forever” tetoválása is, a legutóbbi népszavazáson is Skócia függetlensége mellett kampányolt. 23 évesen... több»
Mielőtt Connery végleg visszavonult volna a filmezéstől, felajánlották számára Gandalf szerepét a kultikus Gyűrűk Ura trilógiában, amelyet egyszerűen passzolt, mivel saját elmondása szerint nem értette a forgatókönyvet. A színész számára ráadásul 15 százalékos részesedést ajánlottak fel a filmből befolyt bevételből.