Horrorsérülések a forgatásokon: 10 sztár, akiknek kevésen múlt az élete

Azt eddig is tudtuk, hogy a színészet igazán kemény szakma, bizonyos szituációkban pedig igazán mindent bele kell adniuk kedvenc filmcsillagainkak.

A biztonság a filmek és tévéműsorok forgatásán elsődleges szempont, azonban annyi a változó, hogy előfordul, a színészek kis híján életveszélyes sérüléseket szenvednek.

Hosszú és tragikus története van annak, hogyan haltak meg sztárok és stábtagok egy-egy filmforgatáson, jusson csak eszünkbe Brandon Lee halála, Alec Baldwin filmjének operatőrének tragikus esete vagy Michael Davison tűzoltó hadnagy 2018-as halála, mely akkor következett be, amikor tűz ütött ki Edward Norton legutóbbi, Árva Brooklyn című filmjének forgatásán.

De számtalanszor fordult már elő olyan is, hogy egy-egy kaszkadőrmutatvány sült el balul, amit az adott film sztárjainak testi épsége bánt. Az alábbi listáról némileg kilóg Michael J. Fox és Ed Harris esete, ugyanis ők nem szenvedtek komoly sérülést, azonban az életük egy hajszálon múlt.

Persze Tom Cruise kivételesen nem került fel listánkra, viszont az alábbi sztárokról sem mondható, hogy puhányak lennének. Vegyetek egy mély levegőt, mert ezektől a sérülésektől teljesen meghűlt bennünk a vér.

#10
Michael J. Fox

Michael J. Fox

szül. 1961. 06. 09. (62 éves)
Edmonton, AB Kanada
Michael J. Fox 1961. június 9-én született Kanadában. Három idősebb, egy fiatalabb testvére van. Fiatal korától hoki játékos vagy gitáros szeretett volna lenni, zenekart is alapított, csakhogy miután tizenöt évesen szerepet kapott a Leo and Me című tévésorozatban, a színészet felé fordult az érdeklődése. 1980-ban Los Angelesbe... több»
Michael J. Fox 1990-ben a Vissza a jövőbe III. forgatásán kis híján meghalt. A jelenet forgatása során, melyben a színész karakterét, Marty McFly-t felakasztják, majdnem tragédia történt. A filmesek megengedték Foxnak, hogy saját maga forgassa le a jelenetet, azonban a sztár elszámította magát, elájult, és ha nem vágják el időben a kötletet, tragikusan is végződhetett volna az eset.
#9
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
A Sziriána azon felvételének során, amikor a színészt egy székhez kötözve ütlegelik, a szék felborult, Clooney pedig súlyos fejsérülést szenvedett.
#8
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Az Æon Flux egyik jelenetének felvételei során Theron több hátraszaltó után a fején landolt, amelynek következtében porckorong sérülést szenvedett.
#7
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
Jackie Chan a múltban rengeteg sérülést szenvedett, amelyek közül néhányat az 1986-os Istenek fegyverzete című akcióvígjáték forgatásán szerzett. A színész 25 métert zuhant és beverte a fejét egy sziklába, melynek következtében betört a koponyája. Chant azonnal megműtötték, és a mai napig van egy lyuk a koponyáján.
#6
Dylan O'Brien

Dylan O'Brien

szül. 1991. 08. 26. (32 éves)
New York, New York, Egyesült Államok
Dylan O’Brien 1991. augusztus 26-án született New Yorkban. Édesapja, Patrick O'Brien, operatőr, édesanyja, Lisa Rhodes, színésznő. Egy lánytestvére van, Julian. Ereiben ír, angol, olasz és spanyol vér csörgedezik. Dylan 12 éves volt, amikor a család Kaliforniába költözött, 2006-ban pedig szülei segítségével YouTube videókat... több»
Az útvesztő: Halákúra egyik jelenetének felvételei során a színészt elütötte egy jármű. A színész a sérülései ellenére rész vett az Amerikai bérgyilkos forgatásán.
#5
Kate Winslet

Kate Winslet

szül. 1975. 10. 05. (48 éves)
Reading, Egyesült Királyság
Kate Winslet 1975. október 5-én született Readingben, Angliában. Már 11 évesen drámaképzést tanult, első reklámszerepét pedig a BBC-n egy gyerekeknek szóló sci-fi sorozat, a Dark Season (1991) követte. Peter Jackson  krimijében, a Mennyei teremtményekben (1994) debütált a filmvásznon, majd az Austen-adaptációban, az Értelem és... több»
Kate Winslet kis híján vízbe fulladt a Titanic forgatásán, amikor a kabátja beakadt az egyik díszletelembe.
#4
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Halle Berry a 2013-as A hívás című thriller forgatásán egy harcjelenetet forgatott, amikor beverte a fejét a betonpadlóba. A színésznő elájult, de nem sokon múlt, hogy végzetes legyen a baleset. Szerencsére hamar felépült.
#3
Jeremy Renner

Jeremy Renner

szül. 1971. 01. 07. (53 éves)
Modesto - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jeremy Lee Renner 1971. január hetedikén született a kaliforniai Modestóban. Renner a Modesto Junoir College-en tanult, először programozással és kriminológiával foglalkozott, de érdeklődött a színészet és pszichológia iránt is. Tanulmányi befejezése után színészi ambíciókkal Los Angelesbe költözött. Karrierjét színházi... több»
Mindkét karját eltörte a Bosszúállók forgatásán, a munkálatokat pedig elképesztő fájdalmak között folytatta.
#2
Ruby Rose

Ruby Rose

szül. 1986. 03. 20. (38 éves)
Melbourne, Ausztrália
Ruby Rose, ausztrál fotómodell, DJ, színész és MTV VJ. Melbourne-ben született, a 20 éves Katia Langenheim egyedülálló anya gyermekeként, akit példaképként tisztel. Gyermekként sokat utazott, Viktóriában, Tazmániában élt majd végül Melbourne-ben telepedett le. Karrierjét fotómodellként kezdte 2002-ben, amit a mai napig folytat.... több»
Súlyos gerincsérülés a Batwoman forgatásán, a fiatal színésznőt azonnal meg kellett műteni.
#1
Ed Harris

Ed Harris

szül. 1950. 11. 28. (73 éves)
Tenafly, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Ed Harris a Columbia Egyetem folytatta tanulmányait, ahol egy ideig úgy tűnt, hogy sikeres futball karrier áll előtte, azonban végül mégis a színészet felé fordult, és a California Instutite of the Arts falai között szerzett diplomát. Ezt követően színházi színészként helyezkedett el, és feltűnt több Shakespeare és Tennessee... több»
Kicsit kilóg a történet a listáról, de ettől még itt a helye. Évtizedek óta pletykálják, hogy Ed Harris arcon ütötte James Cameront az 1989-es A mélység titka című film forgatásán. A dolog hátterében állítólag az állt, hogy Cameron nem szólt Harrisnek, hogy az oxigénpalackjából ki fog fogyni az oxigén az egyik jelenet forgatása során, így a színész levegő után kapkodott.