A 10 hollywoodi sztár, akiknek a kapzsiság 'lett a vesztük'

Hollywood kemény hely, időnként pedig a legnagyobb sztároknak is kemény döntést kell hozniuk, ha tudatosan szeretnék építeni karrierjüket. Egy rosszul megválasztott szerep azonban teljes renoméjukat romba döntheti, az viszont már más lapra tartozik, hogy mekkora szerepet is játszik mindebben a pénz kérdése. Alábbi listánkon olyan sztárokat válogattunk össze, akik időnként túlzott móhóságuk miatt csúsztak el egy jó szerepről, illetve emiatt is estek el attól, hogy a jövőben jól fizető szerepekre castingolják őket.

#10
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Hosszan lehetne sorolni a színésznő rossz döntéseit, az olyan produkciók, mint Halj meg máskorGothika és a Macskanő enyhén szólva sem nyűgözték le a kritikusokat, ezekért a szerepekért pedig jelentős összegeket kért Berry, amely végül kicsit alá is temette a színészi karrierjét.
#9
Terrence Howard

Terrence Howard

szül. 1969. 03. 11. (55 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Terrence Howard Dashon amerikai színész. 1969. március 11-én látta meg a napvilágot az Illinois állambeli Chicago városában. Édesanyja Anita Williams, édesapja Tyrone Howard. Fiatalkorában bőrszíne miatt sokat zaklatták. Színészi karrierje érdekében 18 évesen New York városába költözött, tanulmányait azonban a tudományok terén... több»
A színész csaknem 3,5 millió dollárt keresett A vasember filmben vállalt Rhodey szerepével, a stáb azonban kimondottan nem szeretett vele együtt dolgozni, így a folytatásban jelentősen visszavettek a karakterből, amelyért jóval kevesebb gázsi is járt volna, amely végül már nem felelt meg a színésznek.
#8
Crispin Glover

Crispin Glover

szül. 1964. 04. 20. (60 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
A színész Bruce Glover fia, New York City-ben született és Dél-Californiában nőtt fel. 13 éves korára már saját ügynöke volt. Kezdetben TV műsorokban szerepelt, első mozis szerepe a A tanárom (1983) c. filmben volt, ezt követte a Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet (1984). Legmeghatározóbb szerepe George McFly a Vissza a... több»
Glover enyhén szólva sem volt oda a Vissza a jövőbe 2. forgatókönyvéért, így megkockáztatta, hogy 1 milliós gázsit kérjen, mondani se kell, hogy a készítők egy "olcsóbb" megoldással éltek.
#7
Katherine Heigl

Katherine Heigl

szül. 1978. 11. 24. (45 éves)
Washington, D.C., U.S.
Katherine Marie Heigl 1978. november 24-én született Washingtonban, az Egyesült Államokban, a család legkisebb gyermekeként. Édesanyja, Nancy német, míg édesapja, Paul svájci, német és ír gyökerekkel rendelkezik. Három testvére volt, Meg, Holt és Jason, aki 1986-ban egy balesetben életét vesztette. A család New Canaanban telepedett... több»
Heigl 3 millió dollárt kért a Valentin nap egyik szerepéért, ekkora összeget pedig egyik filmes partnere sem kapott volna, akik többek között Taylor Swift, Bradley Cooper, Anne Hathaway és Taylor Lautner lettek volna.
#6
Taylor Lautner

Taylor Lautner

szül. 1992. 02. 11. (32 éves)
Grand Rapids, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Taylor Daniel Lautner 1992. február 11-én született a Michigan állami Grand Rapidsben. Édesanyja, Deborah szoftverfejlesztő cégnél dolgozik, míg édesapja, Daniel repülőgép pilóta. Húga, Makena 6 évvel fiatalabb nála. 6 éves korában kezdett karatézni tanulni Fabiano Karate Iskolájában és egy évvel az edzések elkezdése után már... több»
Miután Lautner közel 25 millió dollárt keresett a két utolsó Alkonyat filmmel, már nem volt kérdés, hogy a jövőben alaposan meg fogja kérni az árát a szerepvállalásainak. A 2011-es Elhurcolva "mindössze" 90 millió dolláros bevételt hozott a konyhára a 35 millió dolláros bevétellel szemben, amely nem túl izmos teljesítménynek számít, abból a költségvetésből pedig 5 millió a fiatal színész fizuja volt.
#5
Sean Connery

Sean Connery

szül. 1930. 08. 25. - elhunyt 2020. 10. 31.
Fountainbridge, Edinburgh
Sean Connery 1930. augusztus 25-én született a skóciai Edinburgh-ben. Szülei munkások voltak, Connery apai ágon ír származású. Tejesemberként dolgozott mielőtt a besorozták volna tengerészethez, ekkor készült a „Scotland Forever” tetoválása is, a legutóbbi népszavazáson is Skócia függetlensége mellett kampányolt. 23 évesen... több»
Tévedés lenne azt hinni, hogy Connery egyszerűen csak "kiöregedett" Bond szerepéből. A Csak kétszer élsz sikere után ugyanis a legendás színész már nem volt hajlandó 1 millió dolláros kifizetés alatt vállalni a 007-es ügynök szerepét.
#4
Hilary Duff

Hilary Duff

szül. 1987. 09. 28. (36 éves)
Houston, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Hilary Erhard Duff 1987. szeptember 28-án született a texasi Houstonban. Egy tesvére van, a szintén színész Haylie Duff. Gyermekkorában balettozott, majd a színészet felé fordult figyelme. Első szerepét az Amazonok vadnyugaton (1997) című sorozatban kapta, a mozivásznon 2 évvel később, a The Soul Collectorban (1999) debütált.... több»
A Disney sajátgyártású sorozata után egy egészestés filmet is kapott a Csaó, Lizzie!. Duff azonban ezúttal 5 millió dolláros kifizetést kért a szerep után. Korábban 15 ezer dollárt keresett epizódonként a sorozattal, a stúdió 4 millió dolláros ajánlata azonban elfogadhatatlannak bizonyult a számára, a hivatalos tárgyalások pedig ezzel véget is értek.
#3
Bruce Willis

Bruce Willis

szül. 1955. 03. 19. (69 éves)
Idar-Oberstein, Németország
Walter Bruce Willis 1955. március 19-én született Idar-Obersteinben, Németországban. Három fiatalabb testvére van (Florence, David, Robert). Születése után nem sokkal a család az Államokba költözött, így Bruce a New Jersey-i Penn Groove-ban nőtt fel, és ott végezte a középiskolát is. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a... több»
A fáma szerint a stúdió 3 millió dolláros gázsit ajánlott a színésznek a három napig tartó munkáért A feláldozhatók 3-ban. Ellenálhatatlan ajánlatnak hangzik, Willis azonban egyszerűen 4 millió dollárt kért a melóért, amit maga Sylvester Stallone vállalhatatlannak talált, így ő maga rúgta ki Willist a produkciótól, hogy aztán Harrison Fordot szerződtesse helyette.
#2
Marcus Chong

Marcus Chong

szül. 1967. 07. 08. (56 éves)
Seattle, Washington, Amerikai Egyesült Államok
Marcus Chong Seattle-ben született Washington államban 1967.július 8-án Marcus Wyatt néven. Apja az afroamerikai származású Martin Wyatt, aki sportriporter volt a San Francisco-i KGO-TV-nél. Anyja Juanita Wyatt. Marcus 1978-ban örökbe fogadta Tommy Chong-ot, színészi pályára lépett. Második felesége Shelby Fiddis. Így tett szert... több»
Chong egészen jelentős szerepet kapott a Mátrixban, Tank karakterét azonban a stúdió minden további nélkül kiírta a folytatásban, mivel az 1 millió dolláros gázsit egyszerűen vállalhatatlannak találta. 
#1
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
A stúdió első körben Tom Cruise-t kereste meg a Salt ügynök főszerepére, Cruise 20 millió dolláros gázsija azonban egyszerűen nem fért bele  költségvetésébe, a produkció viszont a későbbiekben közel 293 millió dolláros bevételt termelt.