Sztárok, akiket egy életre (?) beskatulyázott Hollywood

Gyakran előfordul az álomgyárban, hogy valaki elvállal egy szerepet és ez meghatározza karrierje hátralevő részét. Ha nem nyugszik bele, akkor nagy erőfeszítések árán kitörhet a "skatulyából", azonban ez nem mindig sikerül.

Vegyük például Alexander Skarsgård esetét. Sokoldalú színész, aki olyan produkciókban bizonyított, mint a Hatalmas kis hazugságok, a True Blood - Inni és élni hagyni, az Utódlás és Az Északi. Egy interjúban, amit a The Sunday Times-nak adott, elárulta, hogy a karrierje kezdetén úgy érezte, testfelépítése miatt nem juthatott komolyabb szerepekhez. Nem tudja biztosan, ez volt-e a bizonyos ok, de a kezdetek kezdetén az volt a fontos, hogy magas és szőke legyen, csakhogy Svédországban mindenki magas és szőke.

Elmondása szerint az első munkája után felkerült az ún. "szexi és dögös listára" Hollywoodban, és az emberek nem kezelték komoly színészként. Csak egy fickó volt, aki levette a pólóját, ezért hiába is várt jobb ajánlatokra.

Viszont amikor megérkezett a Gyilkos megszállás című sorozat, karrierje szárnyra kapott, és végre-valahára kitört a sztereotípia börtönéből.

Következzenek hát olyan színészek, akik hasonló cipőben jártak, vagy járnak, mint Alexander Skarsgård:

#20
Denzel Washington

Denzel Washington

szül. 1954. 12. 28. (69 éves)
Mount Vernon, New York, Amerikai Egyesült Államok
Denzel Washington 1954-ben született Mount Vernonban, New York államban. Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, Los Angelesben él. Az érettségi után újságírást tanult a Fordham Egyetemen, de a diploma megszerzése után San Franciscóba ment, ahol az Amerikai Színházi Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Egy évvel... több»
A rend és törvény őre, aki nem utolsósorban udvarias is. Kemény, de igazságos. Nagyon jól passzolnak hozzá azok a szerepek, amikben vezető személyiséget alakít.
#19
Christopher Lee

Christopher Lee

szül. 1922. 05. 27. - elhunyt 2015. 06. 07.
Belgravia, London, Egyesült Királyság - Chelsea, London, Egyesült Királyság
Szarumán, Dooku gróf, Drakula, Sherlock Holmes és sok egyéb ikonikus karakter megformálója, Christopher Frank Carandini Lee 1922. május 27-én született Londonban. Előkelő család szülötte, édesanyja, Estelle Marie Carandini di Sarzaro grófnő, akinek szépségét számos festmény és szobor örökítette meg. Édesapja, Geoffrey Trollope... több»
A sötétség ura és a gonosztevők mestere.
#18
Michael Cera

Michael Cera

szül. 1988. 06. 07. (35 éves)
Brampton, Ontario, Kanada
Michael Austin Cera 1988. június 7.-én született a kanadai Brampton-ban. Kanadai színész és zenész. Az apja szicíliai, az anyja ír, holland, skót és angol származású. Szülei mindketten dolgoztak a Xeroxnak (nyomtatók, dokumentumok kezelése). Cerának vagy egy húga Molly és egy nővére Jordan. Akkor kezdte érdekelni a színészet... több»
Az indie gyerek, aki kicsit kocka és kínos is néha, de nagyon szerethető.
#17
Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones

szül. 1946. 09. 15. (77 éves)
San Saba, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Tommy Lee Jones egy benzinkutas és egy rendőrnő gyermekeként született Texasban. Gyermekkorát beárnyékolta apja alkoholizmusa és szülei válása is. A szomorú valóságtól menekülve focizni kezdett, és a középiskolától a Harvard csapatáig szép sikereket ért el. A színészettel középiskolás korában találkozott, ahol The Caine... több»
A sztoikus, kiábrándult, kőkemény fickó, akinek titokban hatalmas szíve van.
#16
Steve Carell

Steve Carell

szül. 1962. 08. 16. (61 éves)
Concord, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Steve Carell 1962-ben született Concord városában, Massachusetts államban. A történelem és a komédia egyaránt érdekelte, a történelem szak mellett folyamatosan része volt életének a színjátszás. Szerepelt színpadon, reklámokban, tévéshow-kban, sorozatokban, azon belül is elsősorban sitcomokban. A The Dana Carvey Show (1996)... több»
A vicces, átlagos pasi a szomszédból, aki általában könyvelő lehet.
#15
Jason Statham

Jason Statham

szül. 1967. 07. 26. (56 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Jason Statham 1967. július 26-án született Shirebrookban. Apja utcai árus volt, de Jason úgy döntött, hogy nem követi apja nyomdokait, és más hivatás után nézett. Vinnie Jones-szal nőtt fel, aki először futballsztár, majd színész lett. Statham 5 évig komolyan focizott, másik hobbija a búvárkodás volt. 1988-ban a szöuli olimpián... több»
Az angol keményfiú. Karakán, de azért tudja, hogyan kell kiütni valakit.
#14
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (51 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
Nagydarab, félelmetes akcióhős, akinek helyén van a szíve. Halálos, de kedves is.
#13
Katherine Heigl

Katherine Heigl

szül. 1978. 11. 24. (45 éves)
Washington, D.C., U.S.
Katherine Marie Heigl 1978. november 24-én született Washingtonban, az Egyesült Államokban, a család legkisebb gyermekeként. Édesanyja, Nancy német, míg édesapja, Paul svájci, német és ír gyökerekkel rendelkezik. Három testvére volt, Meg, Holt és Jason, aki 1986-ban egy balesetben életét vesztette. A család New Canaanban telepedett... több»
Az intelligens, de szerelemben szerencsétlen nő szinonimája, legalábbis Hollywoodban. A romantikus vígjátékok egyik megkerülhetetlen színésznője.
#12
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
A kopasz, rosszfiús akcióhős - elég adni neki egy gyors kocsit, vagy egy géppuskát, és rajtra ne fog múlni.
#11
Zooey Deschanel

Zooey Deschanel

szül. 1980. 01. 17. (44 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Zooey Claire Deschanel 1980. január 17.-én született Los Angeles-ben, igazi filmes család gyermekeként: apja, Caleb Oscar-díjra jelölt operatőr, anyja, Mary Jo színésznő, ahogy nővére, Emily is. Nevét az író J.D. Salinger egyik karakteréről kapta. Filmes karrierje tizenhét évesen kezdődött, amikor szerepet kapott a Veronica’s... több»
Zooey Deschanelnek van egy kicsit hipszteres kisugárzása és ezt gyakran kihasználják, sok esetben kap enyhén különc és furcsa karaktereket.
#10
Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

szül. 1966. 05. 26. (57 éves)
Golders Green, London, England, Egyesült Királyság
Helena Bonham Carter 1966. május 26-án született Golders Greenben, Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesanyja, Elena (leánykori nevén Callejón) pszichoterapeuta. Édesapja, Raymond Bonham Carter egy neves brit politikusi családból származik, kereskedő bankár volt. Mikor Helena öt éves volt, édesanyja súlyos idegösszeroppanást... több»
Szükség van egy színésznőre, aki magában hordoz némi elemi sötétséget és őrültséget? Nem kell tovább keresgélni, Helena Bonham Carter a válasz.
#9
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
Az igazi és egyetlen akcióhős. Gyilkológép a jövőből, hősies barbár, merész titkosügynök: Arnold mindenhol megállta a helyét, ahol volt egy kis lövöldözés, esetleg kardpárbaj.
#8
Adam Sandler

Adam Sandler

szül. 1966. 09. 09. (57 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Adam Richard Sandler 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Judy nővér, édesapja, Stanley villanyszerelő. A család mindkét ága orosz gyökerekkel rendelkezik. Öt éves korában a család New Hampshire-be, Manchesterbe költözött, a színész itt végezte el a középiskolát, majd New... több»
A gyerekes fickó, aki néha túl hangosan mondja ki gyermeteg gondolatait.
#7
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (83 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
A keresztapa, A sebhelyesarcú és a Carlito útja, kell ennél többet mondani? A színész hosszú évtizedek óta az olasz gengszter megtestesítője Hollywoodban.
#6
Hugh Grant

Hugh Grant

szül. 1960. 09. 09. (63 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Hugh John Mungo Grant 1960. szeptember 9-én született Londonban. Szülei Finvola és James; egy testvére van, James, aki New Yorkban dolgozik bankárként. Fiatal korában kiváló sportoló volt, főleg krikettezett és focizott. Oxfordban az egyetem évei alatt ismerkedett meg a színjátszással. Első filmszerepét 1982-ben kapta (Privileged), de... több»
A néha kicsit kínos, de végtelenül romantikus alkat, aki mindemellett még brit akcentussal is rendelkezik. Az igazi angol gentleman.
#5
Jim Carrey

Jim Carrey

szül. 1962. 01. 17. (62 éves)
Newmarket, Ontario, Kanada
James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba... több»
A különc, vicces fickó, aki a gumiarcával mindenkit jobb kedvre hangol. Szerencsére Carrey néhány komolyabb drámában már sikeresen megmutatta, hogy nem ez az egyetlen dolog, amire képes.
#4
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

szül. 1969. 02. 11. (55 éves)
Sherman Oaks - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Aniston 1969. február 11-én született a kaliforniai Sherman Oaksban. Gyermekkorában szüleivel egy évet Görögországban éltek, majd visszaköltöztek az Egyesült Államok keleti partjára, New Yorkba. A filmezés már fiatalon meghatározta életét, több családtagja is ismert színész. Apja az Életünk napjai című sorozatban... több»
A romantikus vígjátékok klasszikus hősnője. Vajon megtalálja az igaz szerelmet akivel majd örökké él boldogan? Mindannyian szurkolunk Jennifer.
#3
Danny Trejo

Danny Trejo

szül. 1944. 05. 16. (79 éves)
Echo Park - Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Dan „Danny” Trejo 1944-ben született Los Angelesben. Elég kemény oldalát ismerte meg az életnek, már kamaszkorában drogproblémái voltak és fiatalkorú bűnözőnek számított, később is ki-be járkált a börtönbe. Viszont történetesen épp ez hozta meg neki a szerencsét. Épp mentorálással foglalkozott – a... több»
Szükség van egy mexikói gonosztevőre? Egy elvetemült bűnözőre a kartellből? Senki sem jobb választás, mint Danny Trejo.
#2
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
Ha meglátjuk a vásznon, akkor általában már csak azt várjuk, hogy elhangozzon a rá leginkább jellemző szófordulat: Motherf*cker! Pedig ennél többre képes, és remek színész.
#1
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (60 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
Johnny, a furcsa és kívülálló figura, aki tökéletesen elegyíti a humort, sötétséget és különcséget. Mind a mai napig jellemző, hogy ilyen szerepeket kap.