Akiket megcsókolt a halál: 13 sztár, akik nyíltan beszéltek a halálközeli élményeikről

A cápatámadástól a vészleszállásig ezek a sztárok hálásak, hogy megmenekültek a haláltól.

#13
Eminem

Eminem

szül. 1972. 10. 17. (51 éves)
St. Joseph, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
Marshall Bruce Mathers III, művésznevén Eminem 1972. október 17-én született Saint Josephben. Amerikai rapper, dalszerző, zeneszerző, producer. Sajátos, szókimondó és polgárpukkasztó stílusával vált népszerűvé. A Rolling Stone Minden idők 100 legnagyobb előadójának listáján a 82. lett. A 2000-es években az ő lemezei fogytak a... több»
A rapper 2007-ben majdnem meghalt, miután túladagolta a vényköteles gyógyszereket. "Túladagoltam magam 2007-ben, 2007 karácsonya körül... Majdnem meghaltam. Megúsztam, hazamentem, és kevesebb mint egy hónappal később visszaestem, és szó szerint visszatértem a szedett tabletták mennyiségéhez, és visszatértem oda, ahol túladagoltam magam" - mondta az Access Hollywoodnak. Számára ez egy ébresztő volt. "A legnagyobb probléma beismerni, hogy problémád van" - mondta - "Senki sem akarja beismerni, hogy nem ura valaminek".
#12
Gerard Butler

Gerard Butler

szül. 1969. 11. 13. (54 éves)
Paisley, Skócia, Egyesült Királyság
Gerard Butler 1969. november 13-án született a skóciai Paisley-ben, két testvére után a legfiatalabb gyerekként. A család ír származású volt, nem sokkal születése után Kanadába költöztek egy rövid időre, majd szülei válását követően anyja visszatért vele Skóciába. A University of Glasgow-on tanult jogot, kamaszkorában... több»
Nem Schumer az egyetlen sztár, akit szörfözés közben közelről érte a baleset. Egy észak-kaliforniai forgatáson Butlert a víz alá húzták a hullámok, és átvonszolták egy sziklákkal teli zátonyon. Szerencsére egy biztonsági járőr kimentette, és gyorsan egy közeli kórházba szállították. Az eset olyan súlyos volt, mint amilyennek hangzott, mondta Butler: "Ez volt talán azon kevés esetek egyike, amikor a jelentések nem voltak túlzóak. Elég közel volt az eset. [A hullámok] egyszerűen elvittek, és nem tudtam felkelni. Elég durva volt."
#11
Tracy Morgan

Tracy Morgan

szül. 1968. 11. 10. (55 éves)
The Bronx, New York, U.S
Tracy Morgan Jamal Bronxban született New York államban 1968. november 10-én. Apja, Jimmy Morgan zenész, aki szolgált Vietnamban és egy szakasztársa tiszteletére nevezte el fiát Tracynek, aki odaveszett. Anyja, Alicia Warden. 4 testvére van. Apja, miután visszatért Vietnamból heroinfüggő lett, és amikor Tracy 6 éves lett, szülei... több»
Morgan az autóban ült egy autóbaleset során, amely kioltotta barátja, James McNair életét. Morgan a baleset során traumás agysérülést szenvedett, és hónapokig kórházban volt, de csodával határos módon felépült. Oprah Winfreynek elmondta, hogy a baleset megváltoztatta az életszemléletét. "Valami megváltozott" - mondta - "Az emberekhez való viszonyom, valami egyszerűen megváltozott. Azon kapom magam, hogy naponta 200-szor mondom idegeneknek, hogy 'szeretlek'. Nem érdekel - nem kell ismernem téged ahhoz, hogy szeresselek, szeretlek!"
#10
Liam Hemsworth

Liam Hemsworth

szül. 1990. 01. 13. (34 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Liam Hemsworth 1990. Január 13-án született Melbourne-ben, Ausztráliában. Két fivére szintén színész. Idősebb bátyja több ausztrál szappanoperában szerepelt, fiatalabbik, Chris pedig hozzá hasonlóan szép karriert kezdett Hollywoodban. Első komoly szerepét The Expendables - A feláldozhatók (2010) című filmben kapta volna, de... több»
Mielőtt híres lett volna, Hemsworth Ausztráliában felnőve találkozott a halállal. "Gyerekkoromban egyszer a lábam kötele (szörfös kötél) az egész testem köré tekeredett, mint egy labda, a víz alatt" - mesélte a Men's Healthnek - "Nem tudtam felkelni. Derékig érő vízben voltam, de majdnem megfulladtam. Tudod, volt már ilyen párszor."
#9
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
Ha arról van szó, amiért DiCaprio hálás, azt gondoljuk, hogy Edward Norton elég magasan szerepel a listán. Miért? Ő mentette meg az életét egy búvárkodási expedíció során a Galapagos-szigeteken, amikor DiCaprio oxigénpalackja meghibásodott. Norton észrevette, és megosztotta a palackját az Oscar-díjas férfival, miközben visszaúsztak a felszínre. A vakmerő színésztől nem idegenek a halálközeli élmények: "Ha egy macskának kilenc élete van, azt hiszem, én már elhasználtam néhányat" - mondta DiCaprio 2015 decemberében a WIRED-nek. A cápatámadástól kezdve az ejtőernyős baleseten át a majdnem repülőgép-szerencsétlenségig az adrenalinfüggő sztár megosztotta extrém kalandozásáról szóló történeteit a kiadvánnyal.
#8
Amy Schumer

Amy Schumer

szül. 1981. 06. 01. (42 éves)
New York, New York, Amerikai Egyesült Államok
Amy Beth Schumer 1981. június elsején született Manhattanben, Gordon és Sandra Schumer lányaként. Ereiben angol, zsidó, skót, német és wales-i vér is csörgedezik. Húga, Kim Camarele, Amy író-és producertársa, valamint a menedzsere is egyben. Édesapjának volt egy bababútor kereskedése, amelynek köszönhetően a család jólétben... több»
Schumer és a szörfözés nem fér össze. A komikusnak volt egy összecsapása a halállal, miután szörfbalesetet szenvedett egy középiskolai órán. "Van egy elég csúnya sebhely a lábamon a szörfözés miatt" - mondta a Vanity Fairnek 2016 áprilisában - "Negyvenegy öltés, három rétegben. Magamnak estem a lábamra. Az egész uszonyom belement a lábamba, és ki kellett húzni. Egyedül voltam." Tél volt, így amikor visszaért a partra (a lábából ömlött a vér), csak egy férfit talált, aki tudott segíteni rajta, aki összefogta a lábát, amíg a mentő körülbelül 15 perccel később meg nem érkezett. "Bárcsak tudnám, ki volt az a fickó, mert megmentette az életemet, az biztos". Miután rájött, hogy nem fog meghalni, Schumer védjegyévé vált humorérzéke beindult, amikor elkezdett félni attól, hogy elveszíti a lábát. "Most el kell majd mennem, és középiskolákban kell majd előadóként fellépnem, hogy motiváljam az embereket" - képzelte el - "Annyira bosszantott az életem. Csak úgy éreztem, hogy Ucchh. És aztán minden rendben volt."
#7
Zac Efron

Zac Efron

szül. 1987. 10. 18. (36 éves)
San Luis Obispo, Kalifornia
Zac Efron 1987. október 18-án született San Luis Obispóban, az Egyesült Államokban. A tinibálvány Kaliforniában nőtt fel, apja elektronikai mérnök, anyja titkárnő volt. 11 éves korától vett részt az iskolai színházi produkciókban, majd a The Great American Melodrama and Vaudeville nevű színházban dolgozott. 2006-ban felvételt... több»
A The Graham Norton Show-ban 2017 decemberében a A legnagyobb Showman színésze elárulta, hogy a dolgok majdnem halálos kimenetelűvé váltak, amikor egy reggel Londonban úgy döntött, hogy együtt edz a kollégájával, Hugh Jackmannel. "Bicikliztem vele Londonban, de nem vagyok az a fajta, aki kora reggel a forgalomban biciklizik, így elég veszélyesnek bizonyult" - mesélte Efron a műsorvezető Nortonnak - "Követtem Hugh-t néhány autó körül, és hirtelen egy emeletes busz állt pont előttem. Beletapostam a fékbe, az első kerék alá mentem, és csaknem elkerültem a halált". Efron azzal viccelődött, hogy Jackman nem volt annyira érintett. "Hugh az út túloldalán állt, felemelte a hüvelykujját, és csak annyit mondott: 'Jól vagy? Menjünk" - mondta Efron.
#6
Courteney Cox

Courteney Cox

szül. 1964. 06. 15. (59 éves)
Birmingham, Alabama, Amerikai Egyesült Államok
Courteney Bass Cox 1964. június 15-én született Birminghamben, Alabamában, az Egyesült Államokban, Richard Lewis üzletember és Courteney Cox legkisebb lányaként. Két nővére és egy bátyja van. Szülei 1974-ben elváltak, apja Floridába költözött, anyja pedig ismét megházasodott. Courteney érettségi után Washingtonba ment... több»
A színésznő és a Jóbarátok másik színésznője, Jennifer Aniston 2019 februárjában Mexikóba tartott, hogy megünnepeljék Aniston 50. születésnapját, amikor a magángép, amelyen utaztak, kényszerleszállást hajtott végre. "Egyáltalán nem félek a repüléstől, apukám pilóta volt, de nagyon megijedtem, mert amikor felszálltunk, hallottunk egy nagyon hangos csattanást" - mesélte Cox az Extrának - "Azt gondoltam: 'Ó, ez úgy hangzik, mintha meg kellene néznünk azt a kereket'. Majd így folytatta: "Egyáltalán nem volt gumiabroncs, nem volt kerék. Szerencsére két kerék van mindkét oldalon és kettő elöl. Azt kell mondanom, hogy négy órán át voltunk a levegőben, elégettük az üzemanyagot, és csak arra gondoltunk, milyen lesz, amikor leszállunk" - magyarázta Cox - "Nagyon sima leszállás volt." Az egygyermekes anyuka hozzátette, hogy sms-t küldött 14 éves lányának, Cocónak és barátjának, Johnny McDaidnek. "Küldtem egy kis sms-t Cocónak, hogy 'Szeretlek'" - mondta Cox - "Nem mondtam, hogy miért, és Johnnynak is. Elmondtam neki mindent, ami történt, és utána FaceTimeztem vele".
#5
Gary Busey

Gary Busey

szül. 1944. 06. 29. (79 éves)
Goose Creek, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Gary Busey 1944. június 29-én született a texasi Cross Creekben. A középiskolát Oklahomában végezte, majd a Pittsburgi Egyetemen tanult, ahol érdeklődése a színészet felé fordult annak ellenére, ahol eredetileg futball ösztöndíjjal került be az iksolába. A ’60-as években dobosként is játszott együttesekben, így került a... több»
Gary Busey-t 1988-as motorbalesete majdnem megölte - de végül örökre megváltoztatta az életét. 1988-ban az akkor 44 éves színész túl erősen kanyarodott, amikor egy busz körül próbált manőverezni, és a hátsó fékre ütközött, aminek következtében a szélvédőre és a sisak nélküli fejére zuhant. A The Guardiannek adott interjújában a most 76 éves színész felidézte, hogy az esetet követően "agyműtét után elment a túlvilágra", és hogy a "spirituális birodalomban" töltött idő hogyan hatott a gondolkodásmódjára: "Angyalok vettek körül. Fénygömbök lebegtek körülöttem. És olyan bizalmat, szeretetet, védelmet és boldogságot éreztem, amilyet a földön nem lehet érezni. Ez az az érzés, amiben az angyalok élnek" - mondta az élményről - "Az igazság azt mondta nekem, hogy még nincs vége itt a Földön számomra." - tette hozzá.
#4
Sharon Stone

Sharon Stone

szül. 1958. 03. 10. (66 éves)
Meadville, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Sharon Stone 1958. március 10-én született a Pennsylvania állambeli Meadville-ben. Szülei Joseph és Dorothy Stone. A szőke színésznő irodalom szakon végzett az Edinborough State University-n Pennsylvaniában, majd később más művészetek felé kezdett kacsintgatni. Karrierjét modellként kezdte, megnyerte a Miss Crawford Country... több»
Az Elemi ösztön színésznője és HIV/AIDS-felvilágosító aktivistája többször is kapcsolatba került a halállal, amiről a The Sunnak és Brett Goldstein Films To Be Buried With podcastjének mesélt: "14 éves koromban egy ruhaszárító kötélen a nyakamat egy tizenhat centiméterre elvágták a nyaki vénámtól" - mesélt az első élményéről a The Sunnak. A podcastben hozzátette, hogy egyszer villámcsapás érte, amit "nagyon intenzívnek" nevezett. "Otthon voltam, saját kutunk volt. Éppen a vasalót töltöttem fel vízzel, és a kezem a csapon volt. A kútba belecsapott a villám, és a villám feljött a vízen keresztül" - magyarázta - "Bent voltam, felkapott, átdobott a konyhán, és a hűtőszekrénybe csapódott. ... Olyan őrület volt" - mondta, hozzátéve, hogy az édesanyja azonnal kórházba vitte. A színésznő 2001-ben súlyos agyvérzést is kapott, amiből évekig tartott, mire felépült. "Olyan volt, hogy 'Hogyan fogok legközelebb meghalni? Valószínűleg valami szuper drámai és őrült módon"."
#3
David Arquette

David Arquette

szül. 1971. 09. 08. (52 éves)
Bentonville, Virginia, Egyesült Államok
Édesnyja Brenda Olivia, színésznő, költő, színházi operátor, aktivista, színészi tanár és terapeuta, édesapja pedig Lewis Arquette színész. Arquettenek négy testvére van, Rosanna, Alexis, Richmond és Patricia, akik mind színészek. Az 1990-es években számos filmben szerepelt, köztük Buffy the Vampire Slayer (1992), Airheads (1994)... több»
A színészt 2018-ban, a profi pankrátorok világában tett kitérője során véletlenül nyakon szúrták egy hengeres villanykörtével egy Nick Gage-gel vívott úgynevezett "halálmeccs" során - mesélte a PEOPLE-nek. "Azt hittem, hogy haldoklom ... Kijöttem a ringből, és teljesen elveszett voltam. Nem láttam és nem hallottam." Arquette-et ezután kórházba szállították, ahol összevarrták és megműtötték. A megpróbáltatásai, amelyekről a You Cannot Kill David Arquette című dokumentumfilm is beszámol, végül egy ébresztő volt. "Volt egy bizonyos gondtalan, vakmerő aspektus abban, ahogyan korábban éltem az életemet" - mondta a PEOPLE-nak - "De nem akartam meghalni".A terápia segítségével és felesége, Christina McLarty Arquette támogatásával, akivel 2015 óta házasok (két fiuk van, a 6 éves Charlie és a 3 éves Gus; volt feleségével, Courteney Coxszal van egy 16 éves gyermeke, Coco is), "megtanultam szeretni magam" - tette hozzá - "Abba kellett hagynom az önpusztítást és a bombákat dobáló döntéseket".
#2
Josh Duhamel

Josh Duhamel

szül. 1972. 12. 14. (51 éves)
Minot, Észak-Dakota, Amerikai Egyesült Államok
A színész 1972. november 14-én látta meg a napvilágot Joshua David Duhamel néven a North Dakotai Minot-ban. 1997-ben modellként vette kezdetét a karrierje, amikor is az International Modeling and Talent Association őt választotta az év modelljének (versenytársa Ashton Kutcher volt). 1999-ben kapta meg az első szerepét az All My... több»
A Transformers sztárja majdnem meghalt, miközben a Dominikai Köztársaságban forgattak - árulta el a The Tonight Show with Jimmy Fallon című műsorban. Duhamel szabadidejében gyakran járt úszni a szállodai szobája alatti "nyugodt, türkizkék" öbölben - mesélte a késő esti műsorvezetőnek. Egy alkalommal azonban, amelyet a sztár videón örökített meg, a hullámok "viharosak" voltak: "A hullámok úgy 30 láb magasan csapkodtak" - magyarázta - "Ez a szökevény hullám akkor jött fel, amikor épp videóra vettem, és szó szerint majdnem a szikla szélére sodort". Szerencsére a színészt megmentette néhány "borotvaéles korall", amely "hamburgert csinált belőle" - viccelődött, megjegyezve, hogy felkaparta a lábát, de némi tapadást biztosított, amikor a hullám átcsapott rajta. "Ez volt életem egyik legdurvább halálközeli élménye, az biztos" - tette hozzá, mielőtt megmutatta a videót, amelyen a hullámok összecsapnak felette.
#1
Orlando Bloom

Orlando Bloom

szül. 1977. 01. 13. (47 éves)
Canterbury, Kent, Egyesült Királyság
Orlando Jonathan Blanchard Bloom 1977. január 13-án született Canterburyben. Édesanyja Sonia Constance Josephine, vérszerinti apja Colin Stone. Nevelőapját, Harry Soul Bloomot, a dél-afrikai születésű zsidó származású írót és apartheid harcost 4 éves korában elveszítette. 13 éves koráig azt hitte, hogy Harry Soul Bloom volt az... több»
A Karib-tenger kalózai sztárja egy 2021. augusztus 27-i Instagram-posztban nyílt meg egy 1998-as esésről, amely "összetörte" a gerincét, és megosztott egy visszatekintő fotót, amely mindössze három hónappal a majdnem halálos baleset után készült. A képen egy fiatalabb Bloom látható, aki hátmerevítőt viselt, miközben biciklizett. A színész a felvételt azzal állította szembe, hogy egy friss képet is mellékelt magáról - ezúttal kerékpáros mezben, biciklisnadrágban és sisakban -, amint egy fákkal szegélyezett úton teker. "Ez én vagyok a hátmerevítőmben circa 1998 körül, körülbelül 3 hónappal azután, hogy 3 emeletet zuhantam és összetörtem a gerincem, és épphogy megúsztam a halált és a bénulást..." - írta a képaláíráshoz, hozzátéve: "mindennap hálás vagyok a végtagjaimért, amelyek lehetővé teszik, hogy feszegessem a határaimat és éljem az életemet (most már biztonságosabban????)". Bloom korábban a GQ magazinnak adott 2005-ös profiljában részletesen beszámolt az esésről, megosztva, hogy egy tetőteraszra mászott fel, amikor a lefolyócső, amibe kapaszkodott, összeomlott: "Egészen addig nem értékeltem egészségesen az életet és a halált - hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek" - emlékezett vissza a balesetre: "És négy napig szembesültem azzal a gondolattal, hogy életem hátralévő részében kerekesszékben kell élnem. Elmentem néhány sötét helyre az elmémben. Rájöttem, hogy vagy újra fogok járni, vagy nem".   "Az orvos azt mondta, hogy nem volt biztos benne, mennyire súlyos a gerincvelő sérülése" - folytatta Bloom. "Emlékszem, amikor ezt mondta, és a plafont bámultam, és arra gondoltam, hogy még soha nem bámultam plafont! És azon tűnődtem, hogy vajon életem hátralévő részében a plafont fogom-e nézni?".