Egy színész lehet zseniális, élethű, pofátlanul tehetséges, mégis sok színész pályáját kettétörte rémes mivoltuk – vagy éppen villámhárítóként kell egy stábtagnak funkcionálnia, hogy a projekt ne essen kútba. Hiába hoznak ezek a színésznők és színészek a konyhára dollármilliókat, ronda természetük miatt gyakran rémálommá válik sok stábtagnak a forgatás. Mennyire igaz az a mondás, hogy nem mind arany, ami fénylik!

#14
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
Az egykori gyermekszínész szeplősen édes arcát elnézve nehezen gondoljuk azt, hogy egy fúria. De felnőtt korára bizony az lett. Nem elég, hogy magánélete botrényoktól hangos (börtön, kokain, bolti lopás, ittas vezetés stb.), még a munkamorálja sem az igazi. Folyamatosan késett a forgatásokról, és nem kímélte a stáb tagjait sem.
#13
Katherine Heigl

Katherine Heigl

szül. 1978. 11. 24. (45 éves)
Washington, D.C., U.S.
Katherine Marie Heigl 1978. november 24-én született Washingtonban, az Egyesült Államokban, a család legkisebb gyermekeként. Édesanyja, Nancy német, míg édesapja, Paul svájci, német és ír gyökerekkel rendelkezik. Három testvére volt, Meg, Holt és Jason, aki 1986-ban egy balesetben életét vesztette. A család New Canaanban telepedett... több»
Számtalan filmben láthattuk már az ével során. Szerepelt romantikus filmekben, leszbikus történetben, akció-vígjátékban. Bájos megjelenése azonban egy igazi hárpiát takar. A Grace klinika stábjának nagy része már szinte el sem bírta viselni, így távoznia kellett a sorozatból. De Seth Rogen sem volt épp kedves véleménnyel kolléganőjéről, ugyanis a Felkoppintva forgatása alatt sokak életét megnehezítette a fiatal színésznő.
#12
Oliver Reed

Oliver Reed

szül. 1937. 02. 13. - elhunyt 1999. 05. 02.
Wimbledon, London, Egyesült Királyság
Robert OLIVER Reed Wimbledonban született Londonban 1938.február 13-án. Apja Peter Reed újságíró, anyja Marcia Napier-Andrews. Egy testvére van Simon. Az Ewell Castle School-ban tanult. Több munkahelye volt és a Royal Army Medical Corpsnál is szolgált. 1959-ben összeházasodott Kate Byrne-vel, akivel egy gyermekük született Mark és... több»
Legendás színész, remek tehetség, de kiállhatatlan figura volt Oliver Reed. Tehetségét gyakorta eltékozolta. Olyan szerepajánlatokra mondott nemet, mint James Bond figurája. Nem vetette meg az alkoholt, és igazából az is vitte mindig rossz útra. Számtalan esetben keveredett verekedésbe. A szexista viselkedés sem állt tőle távol. Volt, hogy nyilvános fogdosott vagy igyekezett fogdosni egy-egy hölgyet. De talán sokan emlékeznek arra, amikor egy showműsor élő közvetítésén egyszerűen letolta a nadrágját. Érdekes, hogy ez a számtalan botrány valahogy „letaszította” őt a legek közül, de halála után ezek a pikantériák és vitathatatlan tehetsége fel is emelte emlékét.
#11
Mischa Barton

Mischa Barton

szül. 1986. 01. 24. (38 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Mischa Anne Barton 1986. január 24-én született Londonban Nuala és Paul Mardsen Barton gyermekeként. Anyai ágon ír, apai ágon angol felmenőkkel rendelkezik (a nagyszülei ír nyelvészprofesszorok voltak a Belfasti Egyetemen). A Hammersmith-ben található St. Paul’s Girls’ Schoolban kezdett tanulni, ám a családja még öt éves korában... több»
Állítólag bármennyire is bájos a filmekben és sorozatokban, a forgatásokon igazi sztárallűrökkel idegelte ki kollégáit. Dívaként járt-kelt folyamatosan. Olyannyira elvetette a sulykot, hogy a Narancsvidék harmadik évadában egyszerűen kinyírták az akkor már szinte közutálatnak számító színésznő karakterét.
#10
Latinovits Zoltán

Latinovits Zoltán

szül. 1931. 09. 09. - elhunyt 1976. 06. 04.
Budapest, Magyarország
Latinovits Zoltán 1931. szeptember 9-én született Budapesten. Édesanyja Gundel Katalin, aki a Gundel cukrász család leszármazottja. A színész édesapja még gyerekkorában elhagyta a családot. 1949-ben tett sikeres érettségi vizsgát a budapesti Szent Imre Gimnáziumban. Később asztalostanoncnak, majd hídépítőnek áll, míg nem úgy... több»
Érdekes színész. Ösztönös színész. Nehéz természetű ember. Vagy mégsem? Végtelenül maximalista volt. Tisztelte a tehetséget, de kíméletlen volt a tehetségtelenekkel szemben. Nem viselte el a hazudozást, de még a füllentést sem. Ha valahol megjelent, szinte dermedt csend telepedett mindenkire. Ellenben segítőkész volt és kedves az arra méltókkal, akik ugyanúgy szerették a színművészetet, mint azt ő maga.
#9
Wesley Snipes

Wesley Snipes

szül. 1962. 07. 31. (61 éves)
Orlando, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Wesley Snipes a Florida állam béli Orlandóban született. Már fiatalon érdeklődött a színészet iránt, így a középiskolai tanulmányait a Manhattan High Scool előadóművészet szakán kezdte meg, azonban még az iskolai évek alatt Snipes családja elköltözött. Négy év múlva tért vissza, és a S.U.N.Y. színvonalas drámaképzésén... több»
Az örök akcióhős nehezen türtőzteti magát. Nem áll tőle távol az agresszió az életben sem. Volt, hogy egy forgatáson a rendezőt kezdte el fojtogatni, aki végül testőrséget szerzett a maga védelmében. Snipes egyébként adócsalás miatt a börtönt is megjárta. Gyakran a forgatások alatt is füvezett, ami szintén meglepő egy kigyúrt sportemberrel kapcsolatban. Egy pólófelirat kapcsán (ami nem véleménynyilvánítás volt) nekirontott a póló viselőjének, hogy „milyen rasszista f@szkalap”.
#8
Dennis Hopper

Dennis Hopper

szül. 1936. 05. 17. - elhunyt 2010. 05. 29.
Dodge City - Kansas - Amerikai Egyesült Államok
Dennis Lee Hopper 1936-ban született Kansas állam Dodge városában, 2010-ben hunyt el Kaliforniában - színész, filmkészítő, fotós és festő volt. A család a II. világháború után Kansasbe költözött, majd 13 éves korában San Diegóba mentek.   Színészetet tanult, 1954-ben kapta első szerepét, amit hamarosan két olyan film... több»
Remek színész de csapnivaló felkészülő. Ráadásul volt, hogy olyan mennyiségben fogyasztott kábítószert, hogy a szövegéből semmit nem tudott megjegyezni, így aztán végig improvizált az Apokalipszis most forgatásán. Drog, alkohol, agresszió. Volt, hogy kést rántott egy szakmai megbeszélésen.
#7
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
És ki gondolná, hogy Cruise is helyet kap ezen a listán. Azt mindig is tudtuk, hogy a színész iszonyat maximalista, de azt, hogy büdös bunkó, azt már nem biztos. Állandóak a szóbeli megalázások a forgatásokon. Szcientológusként pedig gyakran túllő a célon. A pandémia idején is üvöltött a forgatáson, hogy mindenki tartsa be a járványügyi előírásokat. Oké, ez utóbbit megértjük, de könyörgöm, minek ezért ordítani?
#6
Charlie Sheen

Charlie Sheen

szül. 1965. 09. 03. (58 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Charlie Sheen, született Carlos Irwin Estevez, Martin Sheen legfiatalabb fia. Már fiatal korában is nagy volt a versengés közte és bátyja, Emilio Estevez között. Nem volt jó tanuló, és a rendszertelen iskolalátogatás miatt pár héttel az érettségi előtt kirúgták a középiskolából. Még iskolás évei alatt felfedezte fel magában a... több»
Nemcsak jó színész, hanem botrányos színész is. Drog, alkohol, verekedések, pornós szeretők, HIV-fertőzés – volt/van itt aztán minden. Botrányos viselkedése miatt tették ki a Két pasi meg egy kicsi sorozatból is.Sértegette kollégái, kolléganőit, plusz folyamatosan valamilyen drog hatása alatt állt. Nem bizonyított tény, de a múltban köze lehetett Sheennek egy pedofil botrányhoz is.
#5
William Shatner

William Shatner

szül. 1931. 03. 22. (93 éves)
Montreal, Quebec, Kanada
William Alan Shatner 1931. március 22-én született a kanadai Montrealban. Közép-európai zsidó bevándorlók gyermeke – lengyel, magyar, ukrán és osztrák gyökerekkel rendelkezik. Édesapja, Joseph Shatner ruhagyáros volt. Két lánytestvére van: Joy és Farla. Konzervatív zsidó családban nőtt fel; nevüket nagyapja változtatta meg... több»
Egy legendás tévés ikon, akivel szintén nem volt könnyű együtt dolgozni, főleg olyan embernek, aki esetleg nem volt Shatner számára szimpatikus. George Takei iránt mély ellenszenvet érzett Shatner. Talán az irigység (ahogyan Takei látta). talán más, minden esetre a két színész kapcsolata nem volt zökkenő- és konfliktusmentes. Végül annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a Star Trek 6 forgatásán át kellett írni a forgatókönyvet, hogy a két színész a lehető legkevesebbet legyen egy légtérben.
#4
Christian Bale

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Sokáig nem gondoltuk volna, hogy Bale is helyet fog kapni ebben a listában. Ám ha van hisztis primadonna egy forgatáson, az bizony Bale. Sztárallűrök, hisztik, ordenáré stílus. Olyannyira fel tudta magát bőszíteni, hogy egy esetben több percen keresztül szidta az egyik operatőrt. Vesztére felvették és azóta mém lett belőle. Hiába kért később bocsánatot, a „nehéz vele együtt dolgozni”-bélyeg továbbra is rajta ragadt. És lássuk be, jogosan.
#3
Russell Crowe

Russell Crowe

szül. 1964. 04. 07. (60 éves)
Wellington, Új-Zéland
Russell Crowe 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russel már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar... több»
Szerepei szerint gyakran nyugodt, kedves karaktereket alakít, de Crowe meglehetősen nehéz természetű. A káromkodás nála alap, de a nagyképű, menőzős szövegek sem állnak tőle távol. Volt, hogy egy stábtagot felhívott és köszönés nélkül ezt mondta: „Te anyaszomorító, puszta kézzel foglak megölni!” Másnap az illető közölte, hogy nem szeretne többet a filmen dolgozni. Ha Crowe-nak nem tetszett valami, akkor pedig egyszerűen ott hagyta a forgatást.
#2
Bill Murray

Bill Murray

szül. 1950. 09. 21. (73 éves)
Wilmette, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
William James Murray ötödik gyermekként született, összesen kilencen vannak testvérek. Szülei Edward és Lucille Murray. A showbizniszbe először idősebb bátyjával, Brian Doyle Murray-vel került be, mindketten a chicagói Second City csoport tagjai voltak. 1979-ben a Tarzoon, la honte de la jungle című filmben szinkronszínészként... több»
Egy legendásan nehéz természetű színész, aki majdnem minden alkalommal valaki idegeire megy. Az Idétlen időkig forgatásán az idegein táncolt a rendezőnek, mert Murray állandóan morgott valami miatt és rendszeresen elkésett a forgatásról. Volt arra is példa, hogy egyszerűen összeverekedett Chevy Chase-zel egy előadás után a függöny mögött. A Charlie angyalai forgatásán is hozta a formáját. Lucy Liu színészi tehetségére, illetve annak hiányára folyamatosan megjegyzéseket tett, mígnem a felbőszült ázsiai színésznő felpofozta az első útjába akadt szellemírót. A második részben le is cserélték Murrayt más valakire. A Being Mortal forgatását is a viselkedése miatt kellett leállítani. Szóval Bill Murray hiába remek színész, rettenetesen nehéz vele együtt dolgozni.
#1
Robert Shaw

Robert Shaw

szül. 1927. 08. 09. - elhunyt 1978. 08. 28.
Westhoughton, Lancashire, England, Egyesült Királyság
Robert Shaw 1927. augusztus 9-én, az angliai Westhoughtonban született. Egészen fiatalon elveszítette édesapját. 1949-ben debütált színpadi színészként, de eddigre mar íróként is dolgozott. A IV. Henrikben és az V. Henrikben Richard Burton partnereként volt látható, ekkor fedeztek fel és egy élesszémű tehetségkutató Hollywoodba... több»
Remek színész volt, de nem mindig tudott a szájára lakatot tenni. A Cápa forgatásán egy alkoholista cápavadászt alakított. Szerepe szerint sokat ivott, amit a valóságban sem vetett meg. És ha ivott, akkor bizony az addig úriember színész átváltott bunkó üzemmódba. Folyamatosan okoskodott és piszkálta színésztársát, Richard Dreyfusst. Ha megjött az alkoholos bátorsága, állandóan beszólogatott a tengerbiológust játszó színésznek.